Keresés

Filmkritikák

2012. szeptember 7., péntek 19:28
Igen,itt a kritikáknál nem a színészi(ízlésbeli) teljesítmény számított,hanem az hogy dustinka(nem én találtam ki!)egy másik "népcsoporthoz"tartozik,ezért bármit csinál,az rossz,szemétre való,akárcsak ő maga.
0
2012. szeptember 7., péntek 19:25
Nem sértettem meg a spoilerrel kapcsolatos érzékenységedet,legfeljebb nem értettem egyet veled,de ezt normális stílusban írtam le,próbáltam érvelni és nem írtam csakazértis spoileres kritikákat,hogy téged bosszantsalak!

Mindezt fajelméleten alapuló kritikákkal összehasonlítani,mai divatos szóval élve,necces.

Egyébként csodálkozom,hogy az antiszemita kritikákat követelő hozzászólással sincsen itt semmi baj....
0
2012. szeptember 7., péntek 2:26
Awards! They do nothing but give out awards!  I can t believe it.  Greatest, greatest fascist
dictator, Adolf Hitler!

A félreértést a pontatlan szinkron okozhatja:

"Őrület, ezek egész nap díjak után rohangásznak. Adolf Hitler volt a legnagyobb fasiszta diktátor!"

Így egy fokkal jobban kijön a poén:

Díjak! Ezek folyton csak díjakat osztogatnak: „A legnagyobb fasiszta diktátor: Adolf Hitler!”
most posts by TM
0
2012. szeptember 7., péntek 2:04
Eléggé szar írás.
most posts by TM
0
2012. szeptember 7., péntek 1:40
"Te ostoba kis asztrodroid!" :)
0
2012. szeptember 7., péntek 1:05
Húú.. bocsi, igazad van. Megzavarodtak áramköreim, én az újak közt kerestem.

Kérem, ne dezintegráljanak. :)
0
2012. szeptember 7., péntek 1:00
Jaj tervezőm, azért került ki az elbírálandók közül, mert már az oldalon van.
0
2012. szeptember 7., péntek 0:52
No látod... volt, aki odafigyelt és mégsincs kinn az írás. Sőt, az elbírálásokból is eltűnt.

Tiszta sor. A Döntéshozó úgy döntött, nem való ki és kész.
0
2012. szeptember 7., péntek 0:31
Nos, kint az írás (ez volt a reklám helye), megcsodálhatja bárki a szerző értékes gondolatait a műről, hogy milyen jó lehetne, ha nem lenne ennyire zsidó - vagy valami ilyesmi.
Az egyetlen, ami nem tiszta nekem az irományban, hogy Drumgoole vajon figyelmetlenségből vagy tiszteletlenségből ír Allan-t Allen helyett egymás után többször is. Végül, hogy eloszlassam megfogalmazott kínzó értetlenségét, hogy miért kiáltja Allen, hogy "Adolf Hitler volt a legnagyobb fasiszta diktátor", nos csak vissza kell idézni, hogy előzőleg a díjakról beszélt.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 23:12
Ilyen fincsi téma megy és nem is szól senki???????????????? :) :)
0
2012. szeptember 6., csütörtök 23:10
Családi és személyes dolgokra én MINDIG tekintettel vagyok, odafigyelek rá, mert ennek abszolúte semmi keresnivalója az oldal adatlapjain. Ez pipa.

A vallási és származási dolgok azért jelentenek nehezebb diót, mert egyes filmeknek deklaráltan vannak vallási és származási vonatkozásai, mert a történetnek a vallás és a származás szerves része, esetleg ezekre pejoratív formában hivatkozásban vagy negatív kontextusban  helyezésével. Legszembetűnőbb példának ott A Passió; képtelenség úgy írni a filmről, hogy ne érintsen egyáltalán vallási vagy származásbeli dolgokat, egyszerűen a történelmi tények, a vallási hivatkozások miatt, hogy ne sértse senkinek a vallási érzékenységét, eleve azért, mert már maga a film is sérti azt.

Szerintem az Első a szerelem és az Annie Hall is ilyen, csak persze sokkal enyhébb formában. Ha ezt a kitételt tényleg ennyire komolyan vennénk, akkor például ki kéne szanálni az összes írást a Bazi nagy görög lagzi című filmről, hiszen hát ugye micsoda dolog az, hogy így kigúnyolják szegény görögök hagyományait és vallási szokásait:).

Egyébként meg az Első a szerelemnél már rég elfogadtam az érveiteket, majd Robi eldönti, hogy ő kiengedi-e az adatlapra, az Annie Hallnál viszont még mindig nem érzem, hogy az írás problémás lenne. HA majd esetleg újranézem a filmet, lehet, hogy arról is megváltozik a véleményem.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 22:42
Ha valaki egy ízlésbeli nézeteltérésen megsértődik, az bizony az ő túlzott érzékenysége, amire nem lehet tekintettel lenni egy filmes honlapon. De a vallási, származási, családi, személyes, stb. dolgokra azért nem nehéz odafigyelni.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 22:40
Ja, és még annyit, hogy ha nem pont te lettél volna az, aki nemcsak hogy totálisan közönyös volt az én SPOILER!-ekkel kapcsolatos "érzékenységemmel" szemben, hanem még ki is kérted magadnak, hogy annak úgy semmi értelme, személyeskedve, hogy én milyen túlérzékeny vagyok, akkor még talán rosszul is érezném magam, hogy nem tudom átérezni a nemdivatos-humanista érzékenységedet...

Nem kicsinyes bosszúból mondom ezt, az nem stílusom, csak azért, hogy vedd észre, milyen kellemetlen érzés is lehet az, amikor valaki nem elég érzékeny a te érzékenységed irányába.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 22:22
És ráadásul itt most egy olyan írás okán beszélgetünk, amit a hozzászólók egy része nem is olvasott... ;-)
0
2012. szeptember 6., csütörtök 22:07
Oké, ha nem lettek volna, akkor más lett volna... ha a megtörtént dolgokat évek múltán meg nem történté tudod tenni, akkor jó neked.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 22:01
Hát, szerintem egyszer próbáld ki, hogy mindenkinek a bármilyen érzékenységére tekintettel vagy:).

Hiszed vagy sem, az általam kiszórt kritikák jelenős része azért lett kiszórva, mert az íróik azért kezdtek el személyeskedni egymással, mert az egyik egy adott filmről, egy adott színészről, vagy egy adott stílusról negatív véleményt fogalmazott meg, és a másiknak ez "sértette az érzékenységét".
0
2012. szeptember 6., csütörtök 20:41
Mindenesetre a durva,kifejezetten provokatív,mások megalázására készült kritikák,hozzászólások nem lettek volna,kevesebb lenne a "túlérzékeny" ember...

Én "humanista"okból vagyok érzékeny,bár tudom ez ma nem divatos...
0
2012. szeptember 6., csütörtök 20:35
Nem olyan nehéz.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 20:32
Nem vigyázni kell,hanem figyelembe venni.Ráadásul nem az érzékenységet,hanem a méltóságot.
Mindenesetre fura,egy színészt,rendezőt nem illik "lehülyézni",egy másik fórumozót lehet...
Én egyik felülreprezentált kategóriába sem tartozom,akik igen,vélhetően már régen nincsenek itt és nem is lesznek.
Kár értük,ezért erőlködöm itt,de sajnos nem találok értő fülekre.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 20:24
Szerintem meg az sem normális, hogy mindenkinek az érzékenységére úgy kell vigyázni, mint a hímes tojásra.

0
2012. szeptember 6., csütörtök 20:11
Igazad van!
0
2012. szeptember 6., csütörtök 20:10
Ha már arról kezdünk írni,ki hol felülreprezentált,régen baj van.
Alighanem az örmények is felülreprezentáltak...

Egyébként emlékszel K-t mikor és miért zárták ki végre több éves zsidózás és egyéb"aljas "hozzászólások után a fórumról?
Mikor már a "halottaink" fórumot sem kímélte!

Több emberrel leveleztem privát,és őt említették a távozás fő indokának.Egy másik filmes fórumra az ő hiányával csábítottak korábbi kiváló xpress-es fórumozók.

Igaz ott nem csak a zsidózást nem tűrik,hanem más "otrombaságokat" sem.

Már írtam korábban,hiába raktok rendet a kritikák között(bár már ez a véleményem sem él),ha ott a fórum és az arra jogosultak továbbra is bármit és bárhogyan írhatnak.Mások bármilyen okból történő sértegetése továbbra is mehet ott.

0
2012. szeptember 6., csütörtök 19:45
Megelőztél, pont azt akartam én is:)...
0
2012. szeptember 6., csütörtök 19:45
Egyetértek, különösen a második bekezdéseddel. Vannak még rajtunk kívül felkért emberkék, ha zavarja őket, majd lepontozzák.

Az én lelkiismeretem tiszta...
0
2012. szeptember 6., csütörtök 19:42
Link nincs, mail ment. :)
0