Keresés

Filmkritikák

2012. augusztus 29., szerda 16:11
A tegnap esti 500 nap nyár kritikám ugye nem veszett el az éterben? Olyan sokáig írtam.... :)
0
2012. augusztus 27., hétfő 21:23
Ott van az információs oldalon a kapcsolat menüben található üzenőfal.
0
2012. augusztus 27., hétfő 18:17
Van valami megoldás,ha valakinek nincsen fórumjogosultsága,kérdést tudjon feltenni a termékről ezen az oldalon?
0
2012. augusztus 27., hétfő 17:52
Irreleváns kérdés. Az adatlap nem arra való, a változtatás óta pedig (pont azért, mert csak a bírálók látják) nem is alkalmas arra, hogy kérdéseket tegyenek ott fel.
0
2012. augusztus 27., hétfő 17:45
Van fórumjogosultsága?
0
2012. augusztus 27., hétfő 13:27
Jó lenne, ha Bubunyuszi felhasználó a termékkritikát nem információkérő oldalként használná és a kiadványokkal kapcsolatos kérdéseit (melyek így az elbírálókon kívül senkihez nem jutnak el) inkább a fórumokon keresztül tenné fel. Ezesetben néha talán még válaszokat is kapna.
0
2012. augusztus 16., csütörtök 13:01
Az hát... Köszi hogy szóltál! :)
0
2012. augusztus 16., csütörtök 12:34
R2-D2: Gondolom csak a kialvatlanság az oka, hogy az Álmatlanság kritikájában Robin Williamsből Robbie Williams lett. :)
0
2012. augusztus 6., hétfő 19:52
A BR nevű írónak meg ezúttal jelzem, hogy a Prometheus film kapcsán írtak kiválóan illenének a film fórum részébe - jó vitaindító gondolatok -, de sajnos az adatlapra egyáltalán nem valóak.

Ha tudod, másold be írásodat a fórumba, különben nem fog kikerülni.
0
2012. augusztus 6., hétfő 19:48
Felőlem tesztelheti. Marad az 1 pont, amíg át nem írja a kritikákat.

Konkrétan: a Sleepersnél nem kell leírni, mi fog történni a fiúkkal, mert anélkül igazi a mozi.
0
2012. augusztus 5., vasárnap 15:08
Most már nekem is az a gyanúm, hogy csak a tűrésküszöbünket teszteli.
0
2012. július 30., hétfő 19:37
Jaj, annyira jó, hogy így megértesz engem, meg amit mondok! Mi is lenne, ha nem így lenne?!
0
2012. július 30., hétfő 18:59
Különben már mindent tud az ember,és a film érdektelen.Vagy mégsem?Így fejeztem volna be,azt hittem nyilvánvaló.
Az értékelést egyébként értem.

Mindenkivel nem fogok vitatkozni,főképpen,hogy kiderült,azért van igazad,mert mások szerint igazad van.
0
2012. július 30., hétfő 18:51
Mivel a mai nap kulcsszava a "szerintem", így a nyomatékosítás és az egyértelműség kedvéért pontosítanék:

"...amit megvalósítani kértél, a spoileres kitakarás, voilá,  szerintem már meg is valósult, és úgy hívják: fórum."
0
2012. július 30., hétfő 18:44
Te írtad, hogy "A véleményedből kiindulva,minden filmet csak egyszer szabad megnézni,különben...", és arra kérdeztem vissza, hogy "Különben mi lesz?".

Túl keveset nézel ki belőlem, ha azt hiszed, hogy juliet írásait hagynám nyom nélkül eltűnni, vagy egyántalán bárkiét, akinek akár egyetlen értelmes gondolatot is tartalmaz az írása. Lehet, hogy bizonyos részeit én spec. kihagynám belőle, de erre való a külön megjelölés, a "-1 pont", és ezekről majd Xpress eldönti, mit akar kezdeni velük.

Hogy nem mindenki olyan, mint én, azért egyfelől mérhetetlenül hálás vagyok, különben a világ egyszerre lenne baromi unalmas és nyomasztó, másfelől meg pont erre szolgál az átlagon alapuló értékelési rendszer, aminek a jelentőségét ezek szerint még mindig nem érted, bár többször elmondtam. Mivel nem mindenki olyan, mint én, így aztán a többi elbíráló nyugodtan adhat teljesen más pontszámot is egy írásnak, és egy írás akkor is kikerülhet, ha semmilyen formában nem értek vele egyet vagy egyeztethető össze azzal, ami a gondolok az adatlapi írásokról, de ők támogatják a megjelentetését. Azonban ahogy a pontszámaimat és a többiekével együtt számolt átlagot látom, ha nem is lehet mindenki olyan, mint én, a pontszámok elég kis szórást mutatnak, tehát az értékelési szempontjaink hasonlók... biztos van okuk rá, esetleg beszélgess el velük is...

Nem nézek én senkinek semmit, viszont szerintem nem is én vagyok az, aki láthatóan eldöntötte, hogy ami őt nem zavarja, azokat csak a magamfajta egomán, beképzelt, hiperérzékeny pöcsök teszik szóvá.

Úgyhogy, a magam részéről zárva gondolni a témát, ismét csak azt tudom mondani: amit megvalósítani kértél, a spoileres kitakarás, voilá, már meg is valósult, és úgy hívják: fórum.
0
2012. július 30., hétfő 18:20
Miért,mi lenne?Nem értem a kérdésedet.

Én egyébként nem írtam kritikákba spoilereket,vagy ha mégis,mindig felhívtam rá a figyelmet.
Mindenesetre egy csomó jó kritika a spoiler miatt el fog tűnni.Pl.Juliet nívós hozzászólásai.
Én értelek téged,te nem értesz engem.Hogy nem mindenki olyan,mint te...
Akaratlanul is ismerem a filmeket,mivel mindez csak úgy lenne elkerülhető,ha füldugóval járnék.
Pár éve a Ház a tónál c. spoileres alkotást elemezte két ember egy vasúti fülkében a fülem hallatára.
Később megnéztem a filmet,a korábban tudomásomra jutott dolgok cseppet sem zavartak.

Van fenn egy érdekes kritika(Sherlock Holmes okosabb...),ahol szerepel,hogy a filmről semmit,mert ugye a spoiler.De ez így nem kritika,legfeljebb technikai tájékoztató.

Továbbra is az a véleményem,figyelmeztetni kell az olvasókat,majd mindenki utána eldönti,mit is csinál.
Ne nézzük gyereknek a filmbarátokat!
Apropó gyerekkor,a Star Wars nagy titkát is már bőven tudtam az osztálytársaimtól.,mire eljutottam a moziba...
0
2012. július 30., hétfő 17:13
Sőt - az új Total Recall előzetese is irritálóan sokat elárul azok számára, akik esetleg nem ismerik a Schwarzi-kalandot. :(
0
2012. július 30., hétfő 17:07
A többiek nevében is köszönöm, ez így már mindenképpen jobb.
0
2012. július 29., vasárnap 19:12
Hatodik érzéket
0
2012. július 29., vasárnap 19:12
Az Agatha Christie adaptációkra ez különösen igaz. De szerintem, ott maga a hangulat az, ami újra és újra élvezhetővé teszi a filmet. Én a Sherlock Holmes sorozattal is így vagyok. De a spoilerekkel már én is óvatos vagyok, mert nekem a hatodik érzéket spoilerezte le valaki, és ráadásul a főpoént lőtte le. Mindig irigylem ez miatt Drew-t az 50 első randiból, mert mindig új neki. :)
0
2012. július 29., vasárnap 19:05
Különben mi lesz?

Egy filmnek annyiféle vonzereje, előnyös tulajdonsága lehet, amiért az ember szívesen nézi meg azokat újra meg újra, akár egy Agatha Christie adaptációt is, függetlenül attól, hogy már tudom, ki a gyilkos. A történet keltette meglepetés viszont tényleg csak az első alkalomra korlátozódik, és nem szeretem, ha ezt bárki elveszi tőlem csak azért, hogy a tájékozottságát lépten-nyomon fitogtassa. Ezt olyan nehéz megérteni?
0
2012. július 29., vasárnap 18:39
A Majmok bolygójának már a moziplakátja a maga idejében spoileres volt.Mármint mai szemel nézve.
Én egyébként mikor oda jutottam,hogy moziba megnézzem,már száz helyről ismertem a befejezést,mégis végigizgultam a filmet.

Az Alient szintúgy.

A véleményedből kiindulva,minden filmet csak egyszer szabad megnézni,különben...
Ha valaki egy kicsit isi olvasgat őt érdeklő filmekről,úgyis mindent tud.Persze idézőjelben.

Mindenesetre azt ajánlom,akik "rettegnek"a spoilertől,régi filmeknél előzetest véletlenül se nézzenek.
0
2012. július 29., vasárnap 0:14
Nálam a Brigantyknál jelzett (jó hangosan!), az Eredetnél meg szimplán leverte a biztosítékot. A Sleepers gyanús volt, de azt átengedtem volna, mert bár láttam a filmet, de nem maradt meg, így ott nem jelzett a spoiler-méter:).
0
2012. július 29., vasárnap 0:06
Márcsak Xpress részéről kellene a frissítés gyakoriságára kitalálni valamit - akár beállítani egy fix időpontot -, mert van, mikor egyszerre tíznél több írás is van, s kikerüléskor néhány már alapból nem is látszik.
0
2012. július 29., vasárnap 0:03
:)  írásainak a másik fele nem került ki.

Egyébként tényleg hajlamos az ember a nagy mennyiségben a hosszú írásokon átfutni: de nálam ez csak az ismert, megbízható embereknél fordulhat elő, s akkor is csak azon filmeknél, amiket nem láttam, vagy nem érdekel. Ugyanakkor van néhány Kolléga, akinek minden esetben el kell olvasni az írását, akármilyen hosszú is legyen, mert a kezdeti érdekes és értelmes tartalom könnyen átcsap másba. Másrészt meg amit nem látott az ember, arról nehéz eldönteni, mi is a spoiler: konkrétan SZ.Z. írásaiban a Sleepersnél rögtön jelzett a riasztó, de amit nem láttam, azt esetleg átengedem. De ezek után ígérem, jobban oda fogok figyelni mindenkire...

Ahogy megyek vissza egyébként az időben, érezhetően csökkennek a hosszú és tartalmas írások, háromnegyedük értékelhetetlen egysoros, illetve társalgás.

0