Keresés

Filmkritikák

2012. június 10., vasárnap 13:05
Nem az a cél, hogy három ember írásai jelenjenek csak meg az oldalon, hanem az, hogy eltűnjenek a normális kritikusokat elriasztó ámokfutók, akik képtelenek felfogni, hogy mit jelent a kritika szó.
0
2012. június 10., vasárnap 13:01
Örülök, hogy nem csak az a néhány "bennfentes" nyomja be egymás írásait.
0
2012. június 10., vasárnap 12:58
Az új rendszerben szerintem ezek a kritikák is a helyükre kerülnek. Ha valaki három sort ír egy filmről, de az nem arról szól, hogy miért ennyibe kerül és miért nem jelenik meg még az X-akták, akkor már jobb helyzetben vagyunk, mint eddig. A kritikát aztán a bírálók 1-10-ig értékelhetik, és ha születik a három sorosnál tartalmasabb, jobb írás, az új rendszerben úgyis a jobb kritika kerül a ranglista élére, ugyanis az értékelés pontszáma alapján rendezi a rendszer sorrendbe a termékek oldalán a hozzászólásokat.
0
2012. június 10., vasárnap 12:35
Nekem úgy tűnik a felhívás arra is ösztönöz, hogy egyes bloggerek, fórumozók szimplán bemásolják ide máshol megőrzött írásaikat. Azért jó lenne, ha a kiadásról szóló bekezdéssel bővítenék munkájukat, mert annak személy szerint annyira nem örülnék, ha kizárólag arra használnák ezt a lehetőséget, hogy csak a filmekről szóló villámkritikákkal lepjék el az oldalt.
0
2012. június 10., vasárnap 9:40
Ösztönző elképzelés, az biztos.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. június 9., szombat 23:05
Lehet, hogy a felajánlott díjnak köszönhető, de hamarosan néhány igazán jó írás fog előkerülni, kevésbé ismert emberkék tollaiból. :-))

Föl lehet kötni a gatyát mindenkinek...
0
2012. június 9., szombat 14:02
A "pontozós" rendszer is átalakítás alatt áll, a jövőben majd nem lehet trükközni vele (most, ha valaki nagyon szemfüles volt, gyorsan dobhatott több igent vagy nemet egy kritikára), de még csak félkész a dolog, úgyhogy addig ki is kapcsolom a funkciót, jó hogy szóltál, mert elfelejtettem.
0
2012. június 9., szombat 13:38
Ugyanez a jelenség, ha Tadam kritikáját honorálnám egy jó ponttal a Kerülőutak BD-nél.
0
2012. június 9., szombat 13:33
PB kritikáját szerettem volna honorálni egy pozitívval a Csavardi Samu története - A Gyűrűk Ura egy színész szemével című könyv adatlapján, de válaszul ezt kaptam:

0
2012. június 9., szombat 11:05
Egyik sem pontosan így van:). Onnantól, hogy megírtad a véleményed, az az "Írj kritikát a DVD-hez" gomb alatt ott van, még ha ne is került ki az adatlapra, tehát ott újra tudod olvasni és esetleg javítani a hibáit. Amit eddig bármikor írtatok, az ott hozzáférhető.

A másik meg egy személyes javaslat: aki hosszabb adatlapi írásokra adja a fejét, az ne az Xpressre írja azt rögtön, hanem használjon valami szövegszerkesztőt hozzá, akár csak egy Notepadet. Jobban ellenőrizhetők a gondolatok, átnézhető a "rettegett" helyesírás, betűcsere, és ami még ennél is fontosabb, nincs stressz, hogy egy rosszkor frissített ablak, egy "gyere vissza 1-2 perc múlva" vagy egy bekrepáló Windows miatt féloldalnyi precízen megfogalmazott szöveg menjen a levesbe.

Saját tapasztalatból tudom, hogy az Xpress-adatlap jobban előhozza a hibákat, mint a Notepad, legtöbbször én is csak akkor veszem észre például a typokat, amikor az adatlapon olvasom őket:)... De pont azért, mert az utólagos javítás MINDENKINEK dupla-tripla munka, ezért ezúton is ösztönözve vagyunk, írók arra, hogy tényleg alaposan átellenőrzött írásokra nyomjunk csak "okét". Így legalább az esély kisebb, hogy utólag vegyünk észre valamit.

Ha ez főzés lenne, akkor olyan lenne, mintha tálalás után a szakács még időnként összekotorná a vendégek tányérjáról a kaját a fazékba, és visszarohangálna a konyhába, mert észrevette, hogy kimaradt egy-két fűszer, vagy mert még két percig sütni-főzni kéne az ételt az ízhatás kedvéért:)...
0
2012. június 9., szombat 10:46
Az ellenőrzéshez: ebben a rendszerben nyilván célszerű Xpress-en kívül megírnod a kritikádat, alaposan átolvasni,és úgy küldeni el. Így ráadásul a megjelenés előtt is átolvashatod bármikor.

A beváltható vásárlási utalványnak pedig ösztönző hatása lesz a minőségi kritikák írására.
0
2012. június 9., szombat 10:43
Váó! Most néztem csak rá, mit hoz fel, ha a kritika írása gombra kattintok. Úgy látom, lassan talán csak megújul az oldal. :-)
0
2012. június 9., szombat 10:26
Ezzel a rendszerrel most egyébként az a baj, hogy ha majd ellenőrizni akarom, hogy mit írtam a filmhez, akkor majd csak akkor tudom megtenni, vagy elolvasni újra, ha majd a moderátorok 2-3 nap után jóváhagyják...
Aztán ha pedig még javítani akarok rajta, akkor megint eltűnik, mert ha kihagytam egy betűt valahonnan, akkor megint a moderátoroknak újra el kell olvasniuk, és ismét jóváhagyni. Ez azért időigényes és tök felesleges folyamat.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. június 9., szombat 10:23
adat = adott
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. június 9., szombat 10:22
Ahhoz, hogy bármilyen új kritika is kikerülhessen az adat film adatlapjára, először 3 moderátornak jóvá kell hagynia, és ha megfelelőnek találták, akkor mehet a közösbe.
0
2012. június 9., szombat 10:12
Miért nem látom egyiket sem??? Már él az új rendszer, hogy nem jelenik meg rögtön az oldalon?
0
2012. június 8., péntek 21:43
Eredet Blu-ray pótolva/átírva. A többit holnap, így is 1 órámba telt a 3 kritika megírása.
0
2012. június 8., péntek 21:06
A Szellemlovas BD kritikáját pótoltam, pontosabban átírtam, remélem megfelel majd.
0
2012. június 8., péntek 19:03
Én egyetértek a teljes törléssel,bár néhányan kényszerből írtak a kritika rovatba,jobb híján,mivel a fórumot nem használhatták.
Ár,személyeskedés,fröcsögés,és főképen a szinkronnal kapcsolatos kérdések szerintem törlendőek!:)
0
2012. június 8., péntek 19:00
Saját magad legyél elégedett vele.
Ne abból indulj ki,hogy néhány ismeretlen ember jónak tartja-e vagy sem!
Az alkotás öröme a lényeg...
0
2012. június 8., péntek 17:20
Azt meg tudná valaki mondani, én milyen filmekhez írtam kritikát? Nem volt sok alkalom, valamelyik Picard-féle Star Trek filmhez írtam szerintem, talán még A szív hídjai-hoz is, no meg A Gyűrűk Urához, emlékem szerint a Szövetséghez, a bővített kiadáshoz :) Csak mert majd lehet, írnék újra a három LOTR filmhez, és érdekelne, korábban mit írtam, köszönöm :))
0
2012. június 8., péntek 17:10
"Óvatosan" vagyok optimista (magyarán pesszimista vagyok)  :)
0
2012. június 8., péntek 16:55
Nem erre gondoltam, hanem a jelenre vonatkoztatva csak annyi jutott eszembe, hogy érdekes az előértékelők lelkesedéséről beszélned, amikor te is jelölve vagy a posztra:)... de ezt majd meglátod az e-mailben.

Az meg, hogy most csatárláncban kell machetével írtani a dzsungelt, egyszeri dolog... utána már elég lesz egy-egy szál gazocskát csírájában kitépni. A hosszabb hozzászólások eltűnését pedig eleve az új rendszer megakadályozza, mert ami nem adatlapra való, az fel sem jön majd a felszínre, így abból csörte sem lesz:).

Még ha lankadna is a bírálók lelkesedése, az "csak" annyival fog járni / járna, hogy nem jelennek meg új írások az adatlapokon, de a szeméthalom újratermelődése elvileg kizárt... még Malcolm doki szerint is az lenne:).
0
2012. június 8., péntek 16:39
Nincs ebben semmi különös: anno beszélgetés alkalmával jött fel ez a téma (a lelkesedés), és szinte mindegyikünk egyet értett abban, hogy idővel a lelkesedés csökken (akár a monotonitás miatt), ha nem éri egyéb hatás az embert, ami felrázná. Itt mondjuk az egyéb hatás megvan/meglehet, ha születnek olyan kritikák, amik az egymondatos dolgokon (és sértegetésen) kívül mást is tartalmaznak.
És anélkül, hogy képmutató lennék - mert sokszor nekem is számolni kéne inkább 10-ig, vagy a guruló gyógyszer után rohannom -, azért elég idegölő, és lelombozó az, hogy valaki ír egy hosszabb hozzászólást, és az szépen elsüllyed, mert éppen valami csörte bontakozik ki a homokozóban. :)
0
2012. június 8., péntek 16:31
Meglesz, ígérem... :)

Amúgy most egy kritikát próbáltam megfogalmazni a Kerülőutak Blu-ray-nél, kíváncsi vagyok mire tartjátok...?! :-)
0