Keresés

Filmkritikák

2012. június 7., csütörtök 16:52
A kezed ne kérjem meg:)?
0
2012. június 7., csütörtök 16:10
Legyen? :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. június 7., csütörtök 16:06
Ha "értelmesebb", vissza fog:).

Viszont már többször próbáltalak utólérni a fórumon amiatt, hogy ahol jelenleg három pont van a "véleményedként", azokat nincs-e kedved feltölteni?
0
2012. június 7., csütörtök 15:57
Akkor ezért sem találtam én sem azokat az írásokat, melyeket értelmesebben próbáltam közölni. De mondjuk biztos nem annyira színvonalasak, mint a tiétek, de hátha majd visszakerül az adatlapra.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. június 7., csütörtök 14:53
Akkor támogatom a jelenleg fennálló rendszert. :)
Amúgy gondoltam, mert erről volt szó, de abból a hsz-ból arra engedtem következtetni, hogy mégsem így van. Ezek szerint így van. Ennek örülök, ti hitelesek vagytok ezen a fórumon szerintem majdnem mindenki szemében.
0
2012. június 7., csütörtök 14:52
Így van. Ahogy egy kritika megkapja a megfelelő pontszámot, a következő frissítéskor a rendszer vissza is teszi az adatlapra. Ha jól láttam, a többiek is azt a módszert követik, hogy időrendben haladnak visszafelé a filmeken, így azért a friss megjelenések (amik az átlagos látogatót inkább érdekelhetik) elég gyorsan újra olvashatók lesznek. Ezért kértem a magam részéről az egy-két hetes, esetleg hónapos türelmi időt.

Azon mondjuk nem kell meglepődni, hogy sok helyen, ahol tucatnyi "kritika" volt, ott három-négy írásnál nem fog több felbukkanni:(. Sajnos nem mi/én vagyok/-unk szigorúak, hanem a egymondatos tweetek eltakarítása ezzel jár, viszont sok olyan film van, aminél magam is meglepődök, hogy eleve üres az adatlapja.
0
2012. június 7., csütörtök 14:43
Most ez a rendszer működik:).
0
2012. június 7., csütörtök 14:43
Elméletileg szépen lassan a régi kritikák is vissza fognak kerülni, ha elbírálták őket.

De javítsatok ki ha tévedek!
0
2012. június 7., csütörtök 14:41
Nekem csak annyi a problémám, hogy a régebbi kritikáim mind eltűntek. Amint látom a rendszer azért megőrizte őket, csak újra el kell küldeni őket.
0
2012. június 7., csütörtök 14:40
Abban az esetben, ha csak pár hozzáértő (mondjuk TM, Niwrok, R2-D2) kapnának jogot arra, hogy értékeljenek, nem félek, hogy személyes okok miatt, esetleg "tetszik-nem tetszik" alapon kapnának besorolást a kritikák. Szóval én ezt a megoldást támogatnám erősen!
0
2012. június 7., csütörtök 14:39
Igen, ezért van a YouTube-on is egy limit, amit ha elér a videó, törlik. De ahhoz X db "nem tetszik" kell.
0
2012. június 7., csütörtök 14:31
A leminősítéssel kapcsolatban nekem annyi fenntartásom lenne, hogy az nem feltétlenül igazságos. Előfordul sajnos, hogy szimpátia alapján megy, vagy egyszerűen nem értenek egyet az illetővel. Valaki azt mondja ez és ez a film jó, valaki meg azt, hogy nem. És ha nem értenek egyet vele akkor bejelölik, hogy nem hasznos, hiába írta meg jól a kritikáját.
0
2012. június 7., csütörtök 14:16
Az automatikus címadás eddigi legextrémebb példája az volt, amikor valaki annyira gyűlölte az írásjeleket, hogy a hat-hét soros írása végére rakott egyetlen pontot... és így az egész kritikája egyben a cím is lett. Az ám a figyelemfelhívó:)!

Nem mintha egy ilyen írást fenyegetne a veszély, hogy a széles közönség újra lássa, csak érdekességképpen mondom:).
0
2012. június 7., csütörtök 13:57
Köszönöm a hozzászólásokat.
A rendszer még képlékeny, meglátom, hogyan működik, és mi az, amit javítani/módosítani kellene.
A címadás szerintem hasznos lehet, ha a kritika-írók ügyesen használják, hiszen egy jól megválasztott címmel fel lehet hívni a figyelmet, és az olvasó azonnal ki tudja szűrni az őt érdeklő kritikákat, ha mondjuk konkrét kérdésre kíváncsi. Például ha az a címe egy kritikának, hogy "A kedvenc filmem végre eredeti szinkronnal", akkor máris informatív és hasznos volt már maga a cím is.
Az tény, hogy a régi kritikáknál néha suta lett az automatikusan a kritika első néhány szavából generált cím, de amikor átnéztem a régi kritikákat nekem úgy tűnt, hogy ezek az első szavak az esetek többségében találóan összefoglalják a szerző mondandóját. Mindenesetre még én is vacilálok, hogy a régi kritikáknál működjön-e az automatikus címadás, vagy a régi hozzászólások jelenjenek meg változatlanul, megtartva a lehetőségét annak, hogy a szerző utólag adjon címet az írásának, de azt mondom, adjunk 1-2 hetet a dolognak, aztán meglátjuk, hpogy a többség hogyan vélekedik.
Lekopogom, hogy az önkéntesek eddig várakozásomon felüli lelkesedéssel dolgoztak, másfél nap alatt összesen közel 3.000 kritika-értékelés született, és úgy látom, hogy a kiválasztott segítők radarjai is jól működnek, hiszen valódi, minőségi kritikák bukkannak fel a mélyből.
Dolgozom azon, hogy a régebben született, most elbírált kritikák listája is kikerüljön az oldalra, hogy ne csak a legutolsó 10 kritikához férjenek hozzá azonnal az olvasók.
Remélem, hogy az írási kedv is visszatér az új rendszerben, és ha majd újra tucatnyi kritika születik is naponta, a kritika-elbíráló rendszer szerintem van annyira egyszerű, hogy akkor is csupán napi 2-3 percet vesz majd igénybe az önkéntesektől az ellenőrzés.
A részletes értékelés megszüntetésén (vagy szüneteltetésén) is sokat gondolkodtam. Végül arra jutottam, hogy hiába használták sokan jól a pontozási rendszert, a többség vagy nem alkalmazta, vagy valóban nem következetesen használta azt.
Egyébként is jobb szerintem, ha egy adott terméket egy egységként értékelnek a vásárlók, hiszen ugyanaz a nagyszerű film jogosan kap a rongyos papírzacskós, széteső képtranszferrel és hibás, kattogó monó hanggal kiadott változatában két csillagot, a díszdobozos, extrákkal felszerelt BLU-RAY kiadásában pedig kilencet.
Mindenesetre továbbra is várom a véleményetek az új rendszerről, és köszönöm az eddigi hozzászólásokat, a pontozóknak pedig a munkát és a segítséget.
0
2012. június 7., csütörtök 13:26
Inkább mosolyogj, süt a nap, csiripelnek a madarak, melegszik az idő, jön a nyár, és úgy egyébként a hozzászólásomat arra értettem, hogy szerinted a személyeskedés teng túl. Szerintem meg nem, a kutya ott van elásva, hogy a bulvárhoz szoktatott fejek a normális megnyilvánulásokat már nem is jegyzik meg, tán el sem olvassák, csak azt, ahol generálódik egy kis szaft.
most posts by TM
0
2012. június 7., csütörtök 13:20
Meglátjuk, az idő kit fog igazolni.
0
2012. június 7., csütörtök 13:19
Te meg mindenben csak a rosszat látod.
most posts by TM
0
2012. június 7., csütörtök 13:19
Kezdetnek jó, a kérdés az, hogy a lelkesedés meddig fog tartani a kritikabírálgatók részéről.
0
2012. június 7., csütörtök 13:17
Szerintem éppen elég jó kezdet, hogy az adatlapok megszűntek dzsungelnek lenni:).
0
2012. június 7., csütörtök 13:11
Nem vagyok bizakodó, hiszen a topikokban most is főleg személyeskedés van.
0
2012. június 7., csütörtök 13:09
A címadás szükségességét én sem értem pontosan, a másikhoz meg maximum türelmet tudok kérni.

Ez egy átmeneti időszak, remélhetőleg egy-két héten vagy egy hónapon belül már sikerül a közelmúlt kiadványainak jelentős részét átfésülni, és akkor már inkább csak az előnyei fognak látszani az új szelektálási rendszernek.
0
2012. június 7., csütörtök 13:04
Vegyesek az érzelmeim az új rendszerrel kapcsolatban: a címadás szerintem felesleges, és szinte alig találni olyan adatlapot a régi filmek között, ahol lenne kritika. :(

Így ugyan ki lehet szűrni a nem kritikákat, de ezt úgy is megoldható lett volna, hogy ha x ember leminősíti a hozzászólást, hogy nem tetszik, akkor törlésre jelölhetnék, aminek sorsáról aztán valaki Xpress-hez közeli ember dönthetne. A Youtube-nál is van valami hasonló rendszer, és működik.
0
2012. június 7., csütörtök 13:04
Igen, de a két halmaznak, amit vázoltál, elég nagy a metszete, ezért azok az írások már eleve nem nagyon fognak felbukkanni. Aki meg tartalmasabb írásokat írt, azért jellemzően meg tudta különböztetni a filmre és a képminőségre adott pontokat:).

Ezekkel a pontokkal az volt inkább az én fenntartásom, hogy rendszerfüggő. Én spec ezért is vagyok bajban a DVD-k értékelésekor, mert a 21"-os monitorom és a sztereo USB-s hangfalaim nem igazán szolgáltatnak értékelhető adatokat a minősítéshez:).
0
2012. június 7., csütörtök 12:50
Nagyon örülök ennek az új rendszernek, mert már a tököm tele volt az olyan hozzászólásokkal, hogy "király", meg hogy "Ez egy fos", stb.
A kép, hang, extrák értékelésével szerintem az volt a baj, hogy sokan úgy csinálták, ha tetszett a film akkor mindegyikhez 5*, ha nem, ekkor 1*.
0
2012. június 7., csütörtök 3:05
Egyelőre igen, aztán ahogy haladva van a bírálással, úgy jönnek elő az írások.

:-)
0