Keresés

Filmkritikák

2012. június 7., csütörtök 1:18
Minden film adatlapja 0-ról indul...?
0
2012. június 7., csütörtök 0:44
Nekem is tetszik az új rendszer, de hiányolom, hogy lehessen külön pontozni a filmet, a képet, a hangot, az extr-tartalmat.
Ezek mind fontos összetevői egy-egy kiadásnak, hiszen itt egy boltról van szó, illetve az ott megvásárolható fizikai adathordozókról, kiadványokról, amiknek ezek is fontos jellemzői. Furcsa lenne például a Jupiter Filmes Szarvasvadász dvd-kiadványt ötcsillagosra értékelni azért, mert a film remek.

Amúgy ahogy az időm engedi, igyekszem részesévé válni a megújult rendszernek.
0
2012. június 7., csütörtök 0:06
Az újaknál még csak hagyján, de így, hogy a régi írásoknak a szövegéből veszi a címet (az első írásjelig), így nekem egyelőre inkább zavaró. Majd hozzászokunk...
0
2012. június 6., szerda 23:49
Wow!!!

Az még csak hagyján, hogy át kell nézni több ezer korábbi írást - szívesen csinálom, de most ráadásul adhatok címeket a kritikáimnak... :-))

Teccik az új rendszer. Egysorosok kiszórva.
0
2012. május 31., csütörtök 19:47
Robi, ha már úgyis fejleszted a kritikás dolgot: a fórumhoz nem tudnál beszúrni egy "jelentem" szöveget/gombot? És ha mondjuk ugyanazt a hozzászólást többen jelentik, akkor ránéznétek, hogy tényleg necces-e az adott dolog.
0
2012. május 31., csütörtök 19:32
Megjegyzem, hogy a legjobb sziporkáim a negatív írásoknál vannak:). Azokról írni néha szórakoztatóbb, mint visszafogottan dicsérni egy nekem tetsző filmet, hiszen nem árulhatok el túl sokat róla, mert csak az érdeklődést akarom felkelteni. "Rossz" filmeknél nem annyira jönnek elő az efféle gátlásaim:).
0
2012. május 31., csütörtök 19:26
Az ár egy áruházban szerintem nem téma.Ennyibe kerül és kész.Ha egy ideig minden ezzel kapcsolatos hozzászólás a kukába megy,egy idő után elmarad majd ez a "vélemény".
0
Jó elképzelésnek tűnik, majd figyelem, mikor lesz toborzás. :-)

0
Vásároljatok többet, hogy legyen pénzünk emberekre, akik a rendelések kiszolgálása helyett a fórum gyomlálásával tud foglalkozni főállásban. :)
0
2012. május 31., csütörtök 19:22
Szerintem ha nincsen állandó moderálás,akkor nincsen az a szűkítés,ami segítene.

Nem lesz egy off topic esetleg?Oda sok mindent át lehetne rakni.
0
2012. május 31., csütörtök 19:21
A kritikát-elbíráló rendszer úgy fog működni, hogy minden kritikát az összes elbírálásra jogosult "kolléga" osztályozhatja 1-10-ig terjedő skálán. Az 5-10 önkéntes szavatából azért már kialakulhat egy elfogadható átlag-érték, ami alapján a rendszer már rangsorolhatja a kritikákat. Az átlag 3 pont alatti kritikák ki sem kerülnének, a többi viszont igen, az értékének megfelelő súlyozással. Persze a vétó-jogot megtartom magamnak :)
Alapvetően nem zavar, ha egy termékről negatív kritikát ír valaki, mert mi sem akarunk szart eladni, de az olyan "kritikáktól" a tollamat hullatom, amiben valaki kijelenti, hogy ez trágya, és kész. A másik "kedvencem", amikor a termék áráról ír valaki véleményt (Szuper a film, de majd megveszem jóárasítva! Kedvencem, de 3000-ret túlzásnak tartom. A múlt héten láttam a sarki boltban ócsóért.) Mindenki döntse el maga, hogy a kiírt ár neki megfelel, vagy sem. Másrészt hülyén néz ki egy esetleges későbbi akciónál, hogy valaki problémázik a magas ár miatt, miközben már rég 600 forint az ára.
0
2012. május 31., csütörtök 19:10
Gondoltam, csak nem akartam mondani...

Érdekes, amiket felvetsz, valami egységes elbírálási rendszer tényleg nem ártana. Majd Xpress eldönti, mit is akar az önkéntesektől - különös tekintettel a lehúzó írásokra.

A bolt szemszögéből tényleg furcsának tűnhet egy adatlap negatív hangulattal, de erre meg azt mondom, ha valakit zavar, hogy egy neki tetsző filmnél rossz vélemények vannak, át hajrá. Tessék megvédeni a mozit. Jópáran vannak itt, akik képesek rá, csak nem gyakorolják.
0
2012. május 31., csütörtök 19:09
Megvannak még az archív kritikák, de mivel kezdetben gyakorlatilag fórumként működött a kritika-oldal (tehát egy ember többször is hozzászólhatott egy filmhez) ember legyen a talpán, aki átfésüli, hogy melyik kritika kihez tartozik, kinek melyik kritikáját érdemes átmenteni az új rendszerbe, stb.
Ráadásul ezek a kritikák többnyire olyan filmekhez születtek, amelyek azóta már nem kaphatók, vagy más formában kaphatók. De ha lesz időm (nem ebben a században), akkor ránézek az adatbázisra, hogy van-e menteni érdemes kritika az ősidőkből.
A fórumhasználat kiszélesítését nem támogatom, inkább - a tapasztalatok azt mutatják - további szűkítésre lenne szükség. Sajnos még a jelenleg hozzászólni jogosultak egy része sem képes olyan alapvető alapelveket megérteni, hogy egy üzlet felületén nem reklámozunk más beszerzési forrásokat, és száz éve fórumozók is képesek értelmes viták helyett gyerekes anyázásba kezdeni, aminek megfékezésére egyre kevesebb kedvem és még kevesebb kapacitásom van.
Képzeljétek mi lenne, ha újra szabad dühöngővé válna a fórum!
0
2012. május 31., csütörtök 19:03
Ha a rendszer úgy működik majd, ahogy Robi írja, akkor hiába teszik föl a kérdést, ki se kerül az adatlapra...
0
2012. május 31., csütörtök 18:56
Az archív kritikák előkerülnek valaha?
Emlékeim szerint ezek között sokkal több hasznos információ,értékelés volt,mint később.
Egy másik kérdés:Nem tartom jó megoldásnak,hogy sokan nem használhatják a fórumot.Így legjobb szándékuk ellenére is a kritika rovatban kell kérdést feltenniük a filmmel kapcsolatban.
Véleményem szerint használhassa mindenki az xpress-et,de szigorú szabályok szerint.
0
2012. május 31., csütörtök 10:59
Senkinek semmi köze hozzá.
most posts by TM
0
2012. május 31., csütörtök 10:54
Ne "aggódj", szerintem te voltál a másik:)...

Sajnos ez elkerülhetetlen. Aki háborút akar, az bárhol megtalálja a maga ellenfelét. A "felhívás" -talán éppen ezért- úgy hangzott, hogy "ÖNKÉNTES", ez pedig az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy bárki jelentkezhet. Mellesleg meg azért az, aki, mert VALAKINEK mindezt mindenképpen meg kéne csinálnia, és ez az eddigi erőforrásokkal láthatóan nem ment. Ha annyira láttam volna ill. látnám a tolongást, akkor együtt aggódnék veled, de ha bárki úgy gondolja, hogy tízezernyi kiadvány többéves hordalékának "aranymosása" élvezet lesz, akkor rajta, itt van előtte a lehetőség! Aki meg csak a személyes ambícióit, a "Na, majd én akkor jól kiszórom azokat, akik nekem nem tetszenek, nyehehehehehe {sátáni kacaj}!" érzését akarja megélni, annak továbbra is be kell érnie a "hasznos-lájk" anonim használatával:)...

Aztán majd "valaki", "valamikor" eldönti, hogy azokból, akik szólnak, kinek a szolgálatára tart igényt. Ez még akár azt is jelentheti, hogy akiket érdekel ez a téma, akik veszik a fáradtságot, azokkal akár meg is lehetne szavaztatni, hogy kit "fogadnak el", teret lehet engedni az ellenvéleményeknek, záros határidővel. Hallgatás, beleegyezés...

Vagy akár a jelentkezők is leírhatják, hogy milyen szempontok szerint kívánnak értékelni, egyfajta programként:
- hogy csak a minőségi esszéket fogadják el, vagy engedik a kicsit szerkesztetlenebb gondolatokat is (azért mondjuk azzal a minimummal, hogy a központozás "pont, pont, vesszőcske..." szabályát illene alkalmazni, mert az ömlesztett, teljesen struktúrálatlan írások az én szemem is fárasztják);
- hogy belefér-e szerintük az adatlap profiljába a "lehúzás" is (elvégre ez mégis egy bolt, ahol a potenciális vevő lebeszélése a termékről elég furcsán veszi ki magát, de azt is meg lehet úgy fogalmazni, hogy az érdeklődők abból egy árnyaltabb képet kapjanak, ne automatikusan elijessze őket).
- hogy teret engednek-e a kompakt "A legkirályabb film! Mindenki nézze meg!" tweeteknek, vagy azért van terjedelmi minimum, amiben RÉSZLETES látogatói véleményt ki lehet fejteni;
- hogy meddig fér bele a személyeskedés (én például első körben száműzném az "Akinek ez nem tetszik, az nézze a gagyi transzformerszt!", az "Aki lehúzza, az nem értette meg a filmet!", a "Ki az a hülye, aki egy filmtől nem azt várja, hogy szórakoztasson?!" és a "Jóérzésű embereknek ez egy mocskos, alpári, undorkeltő trágyahalom! Ilyen filmet csak műveletlen véglények néznek!" jellegű mondatokat tartalmazó írásokat, ha Pulitzerre érdemes a maradék 99%, akkor is);
- stb.

De szerintem a többséget a személy jó eséllyel hidegen hagyja. Ők bőven "megelégszenek" az eredménnyel, vagyis hogy az adatlapok egy burjánzó dzsungel helyett egy gondozottabb közkert képét mutatják majd remélhetőleg... már akit érdekel ennyire a dolog...
0
2012. május 31., csütörtök 3:29
Nem konkrétan az ő személye miatt, de ebből aztán megint háború lesz.. :-((

Miért az aki, stb...
0
2012. május 31., csütörtök 0:14
Nekem is Te voltál az egyik protezsáltam. :)
most posts by TM
0
2012. május 31., csütörtök 0:10
Jó hallani/olvasni ezt:).

Niwrok közlegény szolgálatra jelentkezik:)!
0
2012. május 30., szerda 23:42
Köszi. Magam részéről maximálisan támogatom. :-)
0
2012. május 30., szerda 23:32
Ez már annak a része lesz, de a bevezetésével nem akarok már várni.
0
2012. május 30., szerda 23:22
Ez a nap híre. :-)

Az új xpressből is lesz valami? Vagy ez annak része lesz már?
0
2012. május 30., szerda 23:16
Mi is érezzük a jelenlegi kritika-rendszer tarthatatlanságát, ezért jelenleg is dolgozom az új értékelő-rendszeren, ami reményeim szerint még a héten működésbe léphet.
Ha elindul az új kritikai rendszer, a beírt kritikák nem jelennek majd meg azonnal, így elkerülendő, hogy utólag legyen szükség kigyomlálni az oda nem illő hozzászólásokat.
Az eddig megjelent kritikákat visszamenőleg próbáljuk majd kigyomlálni (remélhetőleg néhány megbízható és mérvadó önkéntes segítségével), a régi jótollú (vagy inkább jó billentyűzetű) kritikusokat pedig megpróbáljuk majd visszacsábítani.
Azon is gondolkodunk, hogy átdolgozzuk a "hasznosnak találtad-e" rendszer működését, amit most részben ki lehet játszani. A jövőben valószínűleg csak azoknak a látogatóknak lesz lehetőségük a kritikákat "kritizálni" ezzel a gombbal, akik valódi vásárlók, és arra is jobban figyel majd a rendszer, hogy egy adott vevő egy terméknél csak egyszer értékelhesse a kritikát.
0
2012. május 30., szerda 23:02
Öntömjénezés szándéka nélkül:

Harcosok klubja DVD - filmbook
Silent Hill BD - Tadam, R2-D2
Pitch Black BD - R2-D2
Egy becsületbeli ügy BD - R2-D2
Az asztronauta DVD - R2-D2
Sherlock Holmes BD - Tadam
Rocky Horror BD - R2-D2
Vadászat a Vörös októberre BD - R2-D2
Farkasember DVD - delpiero, R2-D2 és a többiek