Ne "aggódj", szerintem te voltál a másik:)...
Sajnos ez elkerülhetetlen. Aki háborút akar, az bárhol megtalálja a maga ellenfelét. A "felhívás" -talán éppen ezért- úgy hangzott, hogy "ÖNKÉNTES", ez pedig az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy bárki jelentkezhet. Mellesleg meg azért az, aki, mert VALAKINEK mindezt mindenképpen meg kéne csinálnia, és ez az eddigi erőforrásokkal láthatóan nem ment. Ha annyira láttam volna ill. látnám a tolongást, akkor együtt aggódnék veled, de ha bárki úgy gondolja, hogy tízezernyi kiadvány többéves hordalékának "aranymosása" élvezet lesz, akkor rajta, itt van előtte a lehetőség! Aki meg csak a személyes ambícióit, a "Na, majd én akkor jól kiszórom azokat, akik nekem nem tetszenek, nyehehehehehe {sátáni kacaj}!" érzését akarja megélni, annak továbbra is be kell érnie a "hasznos-lájk" anonim használatával:)...
Aztán majd "valaki", "valamikor" eldönti, hogy azokból, akik szólnak, kinek a szolgálatára tart igényt. Ez még akár azt is jelentheti, hogy akiket érdekel ez a téma, akik veszik a fáradtságot, azokkal akár meg is lehetne szavaztatni, hogy kit "fogadnak el", teret lehet engedni az ellenvéleményeknek, záros határidővel. Hallgatás, beleegyezés...
Vagy akár a jelentkezők is leírhatják, hogy milyen szempontok szerint kívánnak értékelni, egyfajta programként:
- hogy csak a minőségi esszéket fogadják el, vagy engedik a kicsit szerkesztetlenebb gondolatokat is (azért mondjuk azzal a minimummal, hogy a központozás "pont, pont, vesszőcske..." szabályát illene alkalmazni, mert az ömlesztett, teljesen struktúrálatlan írások az én szemem is fárasztják);
- hogy belefér-e szerintük az adatlap profiljába a "lehúzás" is (elvégre ez mégis egy bolt, ahol a potenciális vevő lebeszélése a termékről elég furcsán veszi ki magát, de azt is meg lehet úgy fogalmazni, hogy az érdeklődők abból egy árnyaltabb képet kapjanak, ne automatikusan elijessze őket).
- hogy teret engednek-e a kompakt "A legkirályabb film! Mindenki nézze meg!" tweeteknek, vagy azért van terjedelmi minimum, amiben RÉSZLETES látogatói véleményt ki lehet fejteni;
- hogy meddig fér bele a személyeskedés (én például első körben száműzném az "Akinek ez nem tetszik, az nézze a gagyi transzformerszt!", az "Aki lehúzza, az nem értette meg a filmet!", a "Ki az a hülye, aki egy filmtől nem azt várja, hogy szórakoztasson?!" és a "Jóérzésű embereknek ez egy mocskos, alpári, undorkeltő trágyahalom! Ilyen filmet csak műveletlen véglények néznek!" jellegű mondatokat tartalmazó írásokat, ha Pulitzerre érdemes a maradék 99%, akkor is);
- stb.
De szerintem a többséget a személy jó eséllyel hidegen hagyja. Ők bőven "megelégszenek" az eredménnyel, vagyis hogy az adatlapok egy burjánzó dzsungel helyett egy gondozottabb közkert képét mutatják majd remélhetőleg... már akit érdekel ennyire a dolog...