Keresés

Filmkritikák

2012. május 30., szerda 14:11
Biztos, hogy van más bíráló bíráló is, mert több új kritikánál tapasztalom, hogy már valaki minősítette. Mint például andrew1975.... írását is. Mégsem haszontalan ez a topik. :)
most posts by TM
0
2012. május 30., szerda 14:04
Kaptál tőlem egy "nem hasznosat", mert írásod minősége nem ütötte meg a filmmagazinok legaljának a szintjét sem. Semmi újat nem írtál - amit elvártam volna, ha már ilyen élesek a te bírálati szempontjaid is. Ráadásul szókincsed szegényes, nyelvileg a legegyszerűbb mondatszerkezeteket használod. Semmi fantázia nincs benne. Ez nem kritika, nem elemzés, csak egy egyszerű leírás. Ami kiverte a biztosítékot: "A történetről nem szeretnék írni, hiszen egyrészt az ott van a leírásban, másrészt meg szerintem nagyon kevés olyan ember fogja ezt olvasni, aki még nem látta." Na de kérem. Ha te kritika írására adod a fejed, nem azt kell megfogalmazni, hogy itt és itt elolvashatod, ha akarod... Azért ez mókás. Majd én is annyit írok a Sebhelyesarcúhoz kritikának, hogy "kérem, olvassák el andrew1975 vidám hangvételű kritikának nem nevezhető írását".
A kép megér 7,5 pontot? Na ne vicceljünk már? És milyen értékelési skálában? Mihez viszonyítasz? Mi a 10 pont, mi a 0 pont?
Jó, hogy felsorolod a technikai infókat, de ezt az xpress is megtette... nem mondod, hogy az eredeti hang 7.1-es :D Hülyének nézed az olvasót. Szomorú.
"remek film remek kiadásban" - kötelező sablon.
gyér "kritika" gyér tálalásban - ez rá a válaszom.
0
2012. május 30., szerda 13:55
Ez a hiszti ragadós? :)
0
2012. május 30., szerda 13:13
Értékeltem! :)
0
2012. május 30., szerda 13:08
Scarface nomrál tokos BD változathoz ment egy kritika! Kérlek, értékeljétek! :)
0
2012. május 29., kedd 23:42
E feladattal Téged bíztak meg, óriás Attila a tatai bányákból, ha Te nem tudod, hogyan teljesítsd, nem tudja senki sem.. :)

Ez jó: " így azokat az írásokat általában meghagyom más elbírálónak"- kinek???

Ennyi szócséplés után igazán jelentkezhetne a másik 9 elbíráló is, hogy visszaadja mandátumát. Talán lenne - ha nem is 9 - néhány vállakozó kedvű egyén,  jómagam is beleértve, aki szívesen csinálná ezt.

De ezt Robinak kellene eldönteni. Ha itt van még egyáltalán.. ;-)
0
2012. május 29., kedd 20:08
DVD - Engedd el!

Plusz ezúton kérném az adatlapról a véletlenül bekerült felesleges másodpéldány törlését.
0
2012. május 29., kedd 20:07
A Végzetes rágalom van még függőben.

Még két kedvenc saját kritikám:Funny Face,Délutáni szerelem

Egyiket sem olvasták sokan,de hát a régi színésznők nem igazán érdekesek az xpress-en,akárcsak a filmjeik.:)
0
2012. május 29., kedd 20:07
Mehetek én ABC-sorrendben is, de egyrészt én sem ülök egész nap a gép előtt, mostanában pláne nem, és még csak a nyári szezon elején vagyunk, másrészt normálisan átolvasni több tucat kritikát egymás után nem lehet, az ember még úgy is belefárad, ha közben az egy-két soros érdektelenségeket kiszórja. Egyébként olyan kritikát meg nem szeretek  olvasni, amelynek a tárgyát (tehát az adott filmet) még nem láttam, mert  nem kívánom nem jelzett spoilerekkel agyoncsapni a majdani filmélményemet, így azokat az írásokat általában meghagyom más elbírálónak. Visszatérve az ábécészisztemre, mire végigérnék tízezer cím százezer kritikáján, napi száz kritikás tempóval is eltelne három év, így aki az "a" betűvel kezdődőekhez írt valamit, az az illető legközelebb három év múlva kerülne sorra. Persze több szem, több csipa, de nem tudom, hogy a többi elbírálóba mennyi szorgalom buzog. Vannak olyanok, akik megsértődtek egymásra és már egyikük sem bírál, másoknak semmi idejük nincs erre, úgyhogy az igazi megoldás az lenne, ha felülvizsgálat alá kerülne az elbírálói kör. Két állandó kritikaírót (és ~olvasót) az elmúlt két évben többször is javasoltam erre a szerepre, de az illetékes egyik esetben se reagált rá egy mukkot sem.
Tanulság, nem elég valamilyen szolgáltatást, plusz funkciót megálmodni/létrehozni, csak akkor marad eredményes, ha valaki menedzseli is azt.
most posts by TM
0
2012. május 29., kedd 19:41
Igen, épp ezért nyitottam ezt a topikot, hogy mindenki írja bele azoknak a filmeknek, kiadványoknak a címeit, melyek adatlapján elbírálatlan kritikája van.
Sajnos naiv voltam, amikor azt hittem, hogy ezzel segítek áthidalni az xpress.hu csak 10 kritikát mutató főoldalának tökéletlenségét, mert 8 hónap alatt mindössze öten értették meg, hogy mire kellene használni ezt a rovatot és az az öt sem strapálja magát újabb címek beírásával, helyette csak érdektelenségekkel telik a topik.
Amúgy még a múltkori beírásodra reagálva annyit válaszolnék, hogy egy másvalaki kritikáját sem azért kell(ene) itt megemlíteni, mert az nyalizás, vagy mert kevesen nyomtak rá "hasznosat", ugyanis a kritikaelbírálók más gombok segítségével rakják helyre az irományokat. Viszont az a kritika, amiről nem tudunk, mert nem nézzük óránként a főoldalt, és esetleg rövid idő alatt kihullik az utolsó tízből, annak híre csak azáltal jut(na) el hozzánk, ha valaki szól az érdekében, ha valaki ideírja/ideírná a kritika tárgyát képező címet. Vagyis ezáltal segíti/segítené az elbírálást, és akkor kisebb eséllyel lehetne beírni olyan hozzászólásokat, hogy több éves elbírálatlan kritikái vannak valakinek. Itt a lehetőség tenni ellene!
most posts by TM
0
2012. május 29., kedd 19:36
Szerintem ebben a bizonytalanságnál sokkal nagyobb szerepe van annak, hogy évek alatt a legtöbb írás a felejtés és az ismeretlenség homályában végzi:). Sőt, legtöbbször már akkor, ha a legfrissebb tízből kikerül.

TM többek között azért is hozta létre ezt a topikot, hogy ha az írók "leküzdhetetlen vágyat" éreznek a régi véleményeik "exhumálására", akkor azokra itt felhívhassák a figyelmet.

Szóval a kérdés adott: melyik lemezhez írtad a hosszabb kritikát?
0
2012. május 29., kedd 19:20
Nekem van olyan hosszabb kritikám,amiről évek alatt sem dőlt el,kritikának minősül-e egyáltalán.:)
0
2012. május 29., kedd 10:59
Csak óvatosan, mert a végén még mások kedvét is elveszed az írogatástól;)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. május 29., kedd 10:04
Odanézz, kaptam egy nem hasznost! Azt hiszem, leteszem a pennát és visszavonulok elefántcsont-váramba! :)
0
2012. május 28., hétfő 22:19
Rettegek! :)
Igazad van, pár ilyennek tényleg inkább ott lenne a helye. Most majd átnézem, melyikek mehetnének oda is, és amit elég jónak gondolok, azokat átmásolgatom majd.
0
2012. május 28., hétfő 22:12
Azt már akartam is mondani, hogy miért a fórumban írogatsz, simán beteheted az adatlapra is...

Ááááá! Már értem!!! Félsz a NEM - ektől, mi??? :-))))))
0
2012. május 28., hétfő 22:08
Na, most már én is kipróbálom ezt és beteszem kritikának az eddig a fórumban leledző, amatőr írásomat a Frászkarika BD-ről. Csak úgy próbaképpen. :)
0
2012. május 28., hétfő 21:09
Nekem igazából egy kérdés dönti el, hogy itt hasznos-e valami vagy sem: "Ha új vásárlóként jönnék ide, akkor az írás tartalmaz-e olyan információ(ka)t, szemponto(ka)t, ami segít eldönteni, hogy érdemes-e nekem ezt megvenni, vagy sem?".

Ezzel egyébként én is egyetértek.

Csak én úgy vagyok vele, hogy ha kínszenvedés értelmezni egy irományt - még ha hasznos információt is szeretne közölni a szerző -, akkor az nem sokat ér, mert nem biztos, hogy valóban célba is ér a közölni kívánt információ.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. május 28., hétfő 20:25
:-O
0
2012. május 28., hétfő 20:21
Tényleg. Most látom csak, mi lett a számból.. :))))
0
2012. május 28., hétfő 20:17
Tadam! Ugye tudod, hogy a legjobb úton haladsz afelé, hogy szerintem is az Xpress "drámakirálynője" legyél:)? Mondtam, próbáld úgy nézni, hogy a pohár félig teli van: 4 és 6 ember hasznosnak találta, amit írtál, további 7 ill. 8 pedig vette a fáradtságot, hogy véleményt mondjon róla:). Erre azért bőven nem mondhatod, hogy "a 21 írásomból egy se volt olyan ami bárkinek is jó lett volna":).

Plusz egy kiegészítés: legalább azt a 4 ill. 6 embert (a Szellemlovas és a Gladiátor adatlapját értve ezalatt, mert ezek vannak még a legfrissebb tízben, de persze vonatkozik a többire is), akik pozitív értékelést adtak, tiszteld meg azzal, hogy visszarakod az eredeti írásokat. Azzal ugyanis, hogy ők jelenleg három pontot tartanak hasznosnak, igencsak segget csináltál a szájukból!
0
2012. május 28., hétfő 20:02
Megtetted azt a két dolgot, amit én is akartam, miután kiélveztem ezt a remek időjárást:): 1. áthozni a témát ebbe a topikba 2. reagálni andrew1975 írására.

Merthogy nagyjából egyet is értek azzal, amit leírt, csak ez így még mindig a "lájk" nekem. A "hasznos", ha szigorúan nézzük, felette áll az olyan dolgoknak, mint "a megfogalmazás, a mondatok, a mondanivaló". Nekem igazából egy kérdés dönti el, hogy itt hasznos-e valami vagy sem: "Ha új vásárlóként jönnék ide, akkor az írás tartalmaz-e olyan információ(ka)t, szemponto(ka)t, ami segít eldönteni, hogy érdemes-e nekem ezt megvenni, vagy sem?". És ezután jön csak az, hogy nyilván mindenkinek megvan a saját stílusa, kifejezései, fontossági sorrendje, hogy milyen szempontok befolyásolják az írásait, illetve hogy az írás tárgyául szolgáló film tetszett-e neki vagy sem.

Persze nem árt némi központozás, mondatszerkesztés, a másik oldalról meg némi tolerancia, elvégre mégiscsak amatőrök írják le ide a személyes élményeiket, nem profik, akik filmkritikákból élnek:).
0
2012. május 28., hétfő 18:55
Tadam, ennek sincs ám semmi értelme, amit most csinálsz, hogy minden írásodat eltünteted... Ezzel megint csak magadról állítasz ki rossz bizonyítványt: ne csodálozz, ha ezek után hisztis ovisnak néznek. ;-)

Igenis írjál, vállald föl a véleményed. Ne foglakozz a NEM-ekkel, egy idő után hozzá lehet szokni. Ugyanakkor fogadd meg Gyulus tanácsát is, kicsit gondold át, mit is akarsz írni. Ha stilisztikailag is javítani tudsz, tuti több embernek fog tetszeni.
Én veled vagyok.. :-)

0
2012. május 28., hétfő 18:46
Bocs, R2-D2, én közben még reagáltam a témára az Eredet BD topicjában.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. május 28., hétfő 18:41
andrew1975 hozzászólására reagálva:

"Arra nem gondoltok, hogy arról is szó lehet, hogy valakinek esetleg nem tetszik az írás vagy nem talált olyan információt benne, ami számára hasznos? Itt nem arra gondolok, hogy egyetért -e a leírtakkal vagy sem, hanem hogy a megfogalmazás, a mondatok, a mondanivaló nem nyeri el valaki tetszését. Ha én egy újságot olvasok, amiben elvileg profi újságírók írnak, akkor is találok nem ritkán olyan cikket, ami nem üti meg az általam elvárt szintet. Ott ugye nem tudok kattintani a nem hasznosra, pedig jó párszor kedvem lenne megtenni. Ha már van ilyen vélemény-kifejtési lehetőség (szavazás), akkor: 1. nem kell írni, ha nem tudod elviselni a kritikát, 2. vállalod azt, hogy lehet, senkinek nem fog tetszeni az írásod, és megszórnak jó pár "nem hasznossal".
Csak ennyit akartam OFF-olni ide.

Szeretném hinni, hogy igazad van sőt, amikor jó kedvem van és optimistán tekintek a világra, talán én is így gondolom. Azonban túl sok a vélelen, a pozitív hozzáálllás inkább naivságnak tűnik.

Sok időbe telik egy-egy jól összeszedett "kritika" megírása, ezt annak is értékelnie kellene, aki nem ért vele egyet. No persze, könnyebb nyomni egy NEM-et, mint értelmes okfejtésben kibontakoztatni az ellenvéleményt, de kétségkívül deprimáló tud lenni a sok lepontozás.

Ráadásul minden írónak muszáj visszajelzést kapnia, hogy egyáltalán olvassák irományait, különben kedvét veszti. Ha ezen belül puszta szimpátiából valakit lepontoznak, akkor ne csodálkozzon senki, ha előbb utóbb nem lesz értelmes kritika az adatlapokon.

Tény, hogy Tadam néhány korábbi viselkedése magában hordozhatja a kollégák ellenszenvét - no de ezt NEM gombbal érzékeltetni gyerekes dolog.
0