Keresés

Filmkritikák

2014. január 3., péntek 13:33
Nem hiszem, szerintem még nyakig vannak a leltárban meg a már többször emlegetett vonalkódos rendszer élestesztjében. Január közepe előtt nem nagyon számítanék rájuk.
0
2014. január 3., péntek 12:52
Annak még anno külön topikja is volt, csak akkor még nem írt bele senki. Ha kialakul egy jó kis párbeszéd, csinálhatunk neki majd kibeszélőt. :)

Más: vajon xpress az ünnepek után rápillanthatott már erre a topikra?
0
2014. január 2., csütörtök 23:26
Rendben, egy hetet gyanítom, hogy várni kell, míg beérkezik a maradék 3 termékem... szóval tartsunk egy Prometheus napot mondjuk január 15-én :D
0
2014. január 2., csütörtök 23:24
Csapassuk, egy Promi-kivesézésben én is benne vagyok! ;)
0
2014. január 2., csütörtök 23:24
Mármint, hogy őszinte legyek... ha már elkezdek én is írni filmekről bővebben, akkor azt inkább egy filmes fórumon kezdeném majd el, mint egy bolt fórumán. Egy filmes fórum lehet örök, egy bolt fóruma bármikor megszűnhet, ha meglendül Demoklész kardja...
0
2014. január 2., csütörtök 23:17
Őszintén szólva nekem nem a fórum a kezdőlapom... amikor kíváncsi vagyok egy filmre, akkor általában rákeresek az oldalon, aztán rábökök és az első az, hogy nézem a kritikákat - ha egyáltalán vannak, utána pedig jöhet a termék fóruma. Mondjuk igen, jó lenne, ha lehetne értékelni, hogy hasznosnak tartottad-e ezt a hozzászólást/kritikát, de mindegy.
Filmekről ritkábban azért van kedvem beszélni, amennyiben megjön hozzá a kedvem nekem is, de a sok "itt karcos-ott dzsuvás a lemezem" hozzászólás mellett ritkán találni beszélgetés kezdeményezéseket - ezért is szeretem a Moziajánló vagy a Ki mit néz most? topikot, mert ott legalább kialakul olykor-olykor 1-2 jobb beszélgetés :)
Gondoltam rá többször, hogy írok kritikát filmhez, de vagy időm nem volt hozzá vagy kedvem nem, úgyhogy hamvába holt ez a dolog egy darabig... az a baj, hogy ezen kívül nekem még nagyon sok dolgot kell írnom.
Mindenesetre az újévi ajándékom az lesz, hogy szétcincálom a Prometheus filmet apró darabokra pár napon belül (amint megjön még pár termék, de ugye leltár)... :D Vagy ezen a fórumon vagy R2 fórumán... gyanítom, hogy inkább utóbbin. Arról a filmről van mit írni... :) Aztán meglátjuk...
0
2014. január 2., csütörtök 22:44
A termékek fórumába IS bemásolt véleményeim a "ha Mohamed nem megy a hegyhez..." tipikus esetei... R2-hoz hasonlóan szerintem sem ott van a helyük, de ahogy ezt már többen említettük, az egész abból ered, hogy a fórum olyan lett, mint a ló elé fogott szekér. De ha ez az ára annak, hogy az adatlapot nem olvasók bevonásával egy-egy beszélgetés alapjai legyenek, akkor ne ezen múljon...
0
2014. január 2., csütörtök 21:17
Szerintem jó dolog a kritikákat a fórumba írni. Ékes bizonyíték erre a minapi Moziajánlóban kialakult érdekes beszélgetés Niwrokkal, illetve a Niwrok által írt tartalmas és élvezetes kritikák a termékek fórumába.

Max. a nagyobb életet hiányolom én is.
0
2014. január 2., csütörtök 20:30
Azért jegyezzük meg azt is, hogy ha 6-10eFt körüli áron kifogástalan termékeket kapnánk, a fikázás helyett lehetne dicshimnuszokat zengeni, és több energia maradna magára a filmre is.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. január 2., csütörtök 19:12
Köszi neked is a reagálást. Újabb bizonyíték az elméletemre. :)

Két észrevételt engedj meg:

"A kritikákat jó ötletnek tartom a fórumba betenni" - én ezt nem tartom jó ötletnek, egyszerűen nem oda valóak, ráadásul így még kevesebb ösztönzést érez bárki, hogy átkattintson a főoldalra. Mert ugyebár ez még elvileg mindig egy bolt Fóruma lenne...

"... már a kutya sem reagál a kiadvány karcosságát firtató beírásokon kívüli más írásokra" - ez visznot szerintem a nagy összefoglaló, szomorú valóság.
0
2014. január 2., csütörtök 18:26
Nálam is a fórum van beállítva kezdő oldalnak, a főoldalon ritkán járok.
Kritikát a lassú megjelenése miatt nem írok, és ritkán olvasok. Az írók felé a tetszésnyilvánítást is hiányolom. Ami filmet én hetente egyszer (3 film) kiveszek a tékából, ahhoz általában írok egy pár sornyi véleményt, néha direkt provokálót, de általában semmi reakciót nem kapok.
A kritikákat jó ötletnek tartom a fórumba betenni, de nem mindenkinek van joga oda írni, míg a terméklapra szinte minden regisztrált írhatott.
Régen én is legörgettem a friss kritikákra és fórum beírásokra, sőt mivel lehetett külön színt választani a nickhez már messziről láttam megéri-e rákattintani. Én szeretnék akár avatart is a nickhez.
Ami változásnak örülök az a fórumból egy kattintása terméklapra.
Én azt sajnálom, hogy nincs nagyobb élet itt, ami kifejezetten bosszant, hogy a friss mozis élmények lemennek és mire a termék kézzelfoghatóan elérhető, már a kutya sem reagál a kiadvány karcosságát firtató beírásokon kívüli más írásokra.
0
2014. január 1., szerda 22:01
Persze csak azoknál a kritikáknál, amelyek még akkor születtek, amikor lehetett azokat értékelni. ;-)
0
2014. január 1., szerda 21:04
Ez most a téma szempontjából irreleváns. Annyi a lényeg, hogy ezeket te is a termék topikjába fejted ki, és nem egy kritikában az adatlapján.
De ezzel nincs is baj, szerintem többen olvassák a topikokat, mind az adatlapi kritikákat. Legalábbis én abból szűröm ezt le, hogy néha mekkora élet folyik egy topikban, a kritikáknál meg van egy "3 vásárlóból 2 találta hasznosnak a kritikát", vagy valami ilyesmi szöveg...
0
2014. január 1., szerda 21:00
Ha ja, a tesztjeim eléggé objektív oldalról vannak megközelítve, ha valami (szerintem) szar (pl. kép és/vagy hangminőség, vagy egyéb defektek), simán a porba alázom...
0
2014. január 1., szerda 21:00
Részemről köszönöm az eddigi hozzászólóknak: pont úgy van minden, ahogy gondoltam.
0
2014. január 1., szerda 20:56
A főoldali kritikákat sosem (vagy max. nagyon ritkán) olvastam, inkább a fórumra járok fel, vagy a termék topikjába (ahol rendesen ki van vesézve mindig az adott kiadvány), filmajánlókért meg a Moziajánló és Ki mit néz most? topikokat látogatom rendszeresen, illetve irkálok is oda. Nekem ennyi bőven elég, amíg ott folyik a diskurzus, és olvassák az írásokat a fórumozók, addig szerintem nincs baj. Én is az összes kritikát elolvastam, amit ezekbe a topikba fejtettek ki az emberek, az mondjuk más dolog, hogy nem mindegyikre reagáltam.

Szóval én annak örülnék, ha ezekből a topikokból nem kopna ki az élet, mert tényleg remek film- és moziajánlókat köszönhetek nekik, ha a film specifikációi, képe, hangja, stb. érdekel, akkor meg megyek az adott film saját topikjába.

Ilyetén módon az adatlapos kritika számomra felesleges és érdektelen.

Ja, igen, és vissza a fórumot az azt megillető helyre!
0
2014. január 1., szerda 20:48
Meg úgy, ha valami kritikára reagálnak, akkor is.
0
2014. január 1., szerda 20:45
Gyulus szerintem úgy értette, hogy ha teszem azt, XYZ kiadó beígéri ezt-azt-amazt a filmet, de nem lesz belőle végül semmi, akkor kapják az ívet, még akkor is, ha nem igazán rajtuk múlt a dolog...
0
2014. január 1., szerda 19:21
Emberevő fórumozók?Egy-kettő akad,de a többség nem ilyen.:)
0
2014. január 1., szerda 17:38
Akinek meg van, fosik, hogy szétcincálják a fórumozók, ha leír itt valamit. Ezt első kézből tudom.
0
2014. január 1., szerda 17:37
Egész pontosan a 9-ből 6 nem létezik már.Így nehéz komolyan venni...
0
2014. január 1., szerda 17:34
Persze,hogy döglött,hiszen a kiadók egy része már évek óta nem is létezik,a létezőknek meg nincsen fóruma.Mirax,Etalon...
0
2014. január 1., szerda 17:33
Részemről csak maximálisan megerősíteni tudom a szavaidat.

Jelen esetben is jólesett, hogy névszerint megemlítettél, és bizony nálam igen sokat nyomott a latba két dolog, amiért felhagytam a kritikák írásával. Az egyik, hogy nem jelenik meg azonnal, a másik pedig, hogy nincs visszajelzés. Persze szép gondolat volt a jutalmazás is, de vagyok annyira exhibicionista, hogy beérném az "ennyi olvasónak tetszett" dologgal is.

A fórum eldugása a másik érdekes kérdés. Amióta telefonon netezek, az asztali gépet ritkán kapcsolom be emiatt. Az oldal aljára ugrani ott egy billentyűkombináció, telefonon azonban görgethetek ezerrel. Naná, hogy kedvencek bejegyzés lett a vége. Ennek pedig egyenes következménye, hogy a főoldalt alig-alig látogatom. Néha az új dvdextrás hírekről is csak akkor értesülök, ha megjelenik a fórumban.

A fentiek miatt a kritikákkal is sokkal ritkábban találkozom. Addig, amíg azonnal megjelentek az új írások, rendre követtem mindet. Értékeltem is őket, mert gondolom, ez másnak is fontos. Ha olyan volt az írás, akkor a véleményemnek a fórumban is hangot adtam. Most ha kikerül egyszerre egy tucat új kritika, neki se állok elolvasni őket. Se a tiédet, se másét. Ne haragudj, tudom, hogy ez nem esik jól. Nekem se esne. Pedig nyilvánvaló, hogy nem az írásokkal van baj, hiszen ha tájékozódnom kell egy kiadvány felől, rendre kiváló írásokat találok, a tieiddel az élen. Ez az egész rendszer elcseszett így.

Én visszatenném a fórumot az őt megillető helyre, ahol korábban is volt. A kritikáknál megszüntetném az előzetes elbírálás rendszerét, helyette esetleg egyfajta utólagos moderációt tennék lehetővé. Ha valamelyik sérti a szabályokat, le kell venni, de ha valaki eleve korrekt kritikát ír, őt ne szivassuk már! Azt se értem, miért ne lehetne a kritika képekkel illusztrált: magáról a kiadványról elegánsabban lehetne úgy írni. És ami még fontos: a like gomb az olvasóknak. Mert a visszajelzés fontos, hogy - mint ahogyan te magad is írtad - értelmet nyerjen az egész. Ha a jutalmazás is működne, az már csak hab lenne a tortán.
0
2014. január 1., szerda 17:31
Bemásolva azt, amit utolsó bejegyzésként írtam egy ottani topikban:

"Igazából az egész kiadók fórumának nem sok szerepét látom. Ez addig működött, amíg a kiadók itt, mint az egyik legjelentősebb DVD-webshopon kihelyezett fogadóórát tartottak, ilyet viszont mostanában nem nagyon látni.".

A "nem nagyon" egyedül a Fantasy Film, akik még mindig a vásárlókkal való kapcsolattartás egyik lehetőségének tartják ezt, és használják a bejelentésekre meg a problémák kezelésére, válaszolnak a kérdésekre. A többi viszont döglött, uszkve három éve, hiszen a legtöbb topik utolsó bejegyzéseit általában a süket (halott) fülekre találó kérdések és az értelmetlenség miatti panaszkodás teszi ki.
0
2014. január 1., szerda 17:06
Szerintem meg pont fordítva van: a Fórum külön bejáratú lett, független az oldaltól. Én legalábbis nem az oldalon keresztül jutok a Fórumra, hanem a Fórumon keresztül az oldalra.

S persze, mindenki írhasson, én is azt mondom -  no de ki tiltja ki?
0