Keresés

Filmkritikák

2014. január 1., szerda 16:52
Majd elfelejtettem,a kiadók fórumával csinálni kellene valamit,mivel így még ránézni is rossz.
0
2014. január 1., szerda 16:50
Az elképzeléseim hasonlóak.

Az eddigiek azt mutatták,az xpress fórum rossz irányba megy.A fórum eldugva,a kritikák "érdektelenek" és nem tudni hányan olvassák.

Mivel nincsen érdekes kritika,így a kapcsolt fórum rész sem pörög,bár ha egyáltalán megtalálják a fórumot.

Mindenki írhasson,ha betartja a szabályokat.Ha nem,akkor ki kell tiltani,minél hamarabb.
0
2014. január 1., szerda 11:54
Most már nem mindent olvasok el tőletek sem, a kritikák rovatra meg ritkábban kattintok, valóban el van dugva.
Ennek ellenére nem szeretném, ha végleg eltűnnétek a szemem elől.Tegyetek be linket a fórumba az éppen aktuális írásotokról, ha az xpress ezen része halott, akkor azt hagyjátok a picsába.
"igen, ez a lusta geci olvasta az írásod, de hozzászólni már nem akar" - gomb mindenre megoldás lehet.A játék és a könyörgés ezek szerint nem...
0
2014. január 1., szerda 3:10
Ketten R2-val igazából már átbeszéltük ezt, mi új szempontot már nem tudunk hozzátenni, ezért az maradt, hogy TI, az itteni olvasók véleményezzétek a filmkritikák rendszerét. Olvassátok-e? Fontosnak tartjátok-e? Legalább néha rákattintotok-e?

Nekem vannak elképzeléseim arról, hogy szerintem hogyan lehetnek, ha nem is jobbá, de egy kicsit talán mozgalmasabbá tenni az adatlapot és a fórumot, akár ezt is tekinthetitek vitaalapnak:
- Vissza kéne hozni a "hasznosnak tartod-e?" gombból kifejlődött kvázi "lájk"-gombot az adatlapon, hiszen sokan eddig is arra használták. A helye most is megvan, csak nem aktív, és bár korábban volt már viták alapja, de ez egy olyan minimális visszajelzés volt az íróknak, hogy olvassák őket, ami láthatjátok, van, akinek fontos (igazából nekem sem közömbös:))...
- Jó lenne, ha a "fórum" nem csak az "impresszumból", hanem a fejlécből is elérhető lenne, ahol az "adminisztráció", az "aktív rendeléseim", az "információ" és társai vannak. Betűméretnek ez sem sokkal nagyobb, de legalább szem előtt van a főoldalon.
- Az adatlapi írásokhoz kapcsolódóan jónak tartanék egy átgondoltabb, a kezdők számára is kecsegtető jutalmazási rendszert, például egy olyan, ami kevésbé a mennyiséget veszi figyelembe, mint esetleg a szerencsét (mondjuk úgy, hogy egy bizonyos pontszám felett a program sorsolna, akár súlyozva a darabszámmal, vagy akár súlyozhatna magával a pontszámmal is). Olyan, ami több lehetőséget tartogat, például három db 1.000 Ft-os kupon is lehetne a díj, és hogy ez a köztudatba lehessen juttatni és tartani, kéne egy működő havi nyerteslista is. Aki egyébként figyelmesebben olvasta az utóbbi másfél évben az adatlapi írásokra szolgáló kis ablakban az "instrukciókat", az tudhatja, hogy ennek eleve így kéne lennie, és mivel senki nem hiányolta ezt, sajnos minden kérdésemre sejtem a választ, de hát a reményhal....

Abba nem lehet beleszólásunk, hogy írtok-e az adatlapra, bár mi szeretnénk, ha nem csak kettőnk magánattrakciója lenne, időnkénti vendégszereplőkkel, de ennyi kérésünk akkor lenne, hogy mondjatok véleményt, tegyetek javaslatot akár az adatlap, akár a fórum átalakítására, ha van kedvetek. Részben azért, hogy egy konszenzus lehessen az esetleges fejlesztés/átalakítás alapja, másfelől hogy mi is megtudjuk, van-e nagyobb potenciál ebben az egészben, mint amekkorát Xpress jelenleg tulajdonít neki...
0
2014. január 1., szerda 2:21
Na, hát csak nem ver ÉK-et közénk a BÚ:)! Szóval Boldog Új Évet:)!

Eredetileg talán TM felvetése volt, hogy az adatlap helyett az írásoknak nagyobb keletje lenne a fórumban, és ezt valóban visszhangoztam, de már akkor is mondtam, hogy szerintem az adatlapi írásoknak több a létjogosultsága egy online üzletben, mint egy filmes eszmecserének a fórumon. Azt meg biztosan nem mondtam, hogy "mindegy":). És igen, hát az öröm meg az értelem nem, de legalábbis nehezen választható el ennél a "társadalmi" munkánál...
0
2013. december 31., kedd 23:11
ja, és persze én is írtam néhányat.
0
2013. december 31., kedd 23:05
Magam részéről ehhez annyit tudnék hozzáfűzni, hogy én speciál régen is, és most is rendszeresen olvasom a kritikákat. Vásárlás előtt szinte mindig elolvasom őket, különösen akkor, ha ismeretlenül szándékozom megvenni az adott filmet. De akkor is szoktam olvasgatni őket, amikor már láttam a filmet és különösen tetszett, ilyenkor egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak arról amit láttak.
0
2013. december 31., kedd 22:58
Ott van a főoldal alján a fórum.
0
2013. december 31., kedd 22:53
Mint ígértem, megosztom veletek egy romba dőlt kezdeményezéssel kapcsolatos érzéseimet – mert úgy érzem, eléggé aktív résztvevője voltam az eseményeknek ahhoz, hogy ezt megtehessem. Minden bizonnyal az egész csupán picsogásnak fog tűnni - ennek biztosan van valóságalapja is -, de én jelenleg eléggé belefáradt vagyok ahhoz, hogy komolyan is gondoljam mindazt, amit leírok.

Nos. 11.17 óta egy érdekes kísérletnek voltatok részesei. Akkor került ki az utolsó írás a főoldalra, s borzasztóan kíváncsi voltam rá, fog-e valakinek hiányozni, ha ez évben nem lesz több. Megkérdezi-e valaki, hogy miért nincs új kritika. Nem csak tőlem, vagy Niwroktól, hanem bárki mástól származó. A válasz: NEM (ahogy egyébként arra számítottam is). Senkinek nem hiányzik, senkit nem érdekel – mert/vagy egyszerűen senki nem kattint át a főoldalra, hogy megnézze, van-e. Az előbbi elsősorban rám/ránk nézve szomorú (a mi munkánkat értékteleníti el), míg utóbbi egyértelműen Xpressre.  Be kell látni nekik is, azzal, hogy a Fórumot eltüntették a főoldalról, totál leválasztották az áruházról. Nem egy kommentet olvastam, hogy a fórumozó nem hajlandó átkattintani a film adatlapjára bizonyos információkért, hanem az adott topikban várja rá a választ. Sokak vélhetően a kedvencek sávban tárolják a Fórum címét, így az áruházba már be sem kell lépniük – ez az információ elgondolkodtató lehet Robiék számára is.

Arra talán még mindenki emlékszik, tavaly, az új oldal indulásakor milyen felhajtás volt a filmkritikákkal kapcsolatban: mindenféle akció volt meghirdetve, jutalmak voltak kilátásba helyezve. Jöttek is az új írók, rengeteg nagyszerű írás született. Aztán egyre világosabbá vált, hogy a díjazásból semmi nem lesz, így az egész írásosdi a totál érdektelenségbe fulladt. Én jómagam nagyon szívesen olvastam abban az időben Adam Van Helsing, berzerker8713, wishmaster83, Filmbarát kritikáit. De ugyanúgy hiányoznak a „régiek” gerbence, creeper, Gyulus, Dylan, Lord Picard, Tadam, TM, Dragonslayer, field, Sonny, Bolond Pierrot írásai is (bocsi, ha kihagytam valakit) Remot azért nem említem, mert őt gyakran olvasom a félig-meddig közös projektünkben, a Fimfórumon. Nos, a nagy lelkesedés eltűnésének az lett a vége, hogy gyakorlatilag ketten maradunk: Niwrok és én. A havi 20-25 írásnak kétharmadát, háromnegyedét a végére már mi adtuk, de nekem egyre inkább az volt az érzésem, hogy hiába… És bejött.

Tudom, én vagyok a hülye, hogy egyáltalán erőltetem az egészet, meg addig kellene csinálni, amíg örömemet lelem benne: nos, az öröm még csak-csak megvan, de visszajelzés nélkül nincs értelme. Én csak részben írok magamnak, nagyrészt azért csinálom, hogy az általam átélt élményt átadjam másnak. Egy normálisan összerakott írás (legutóbb pl. a Tűzgyűrű) elkészítése bizony egy-másfél óráig tart, ezért fontos lenne tudom, hogy nem időpocsékolás az egész. Minden írónak szüksége van visszajelzésre, hogy „Te hülye, olvastalak, király volt”, vagy „Te hülye, hogy tudsz ennyi marhaságot összehordani”.  Lényeg a visszajelzés. Itt az nincs… még ha valaki olvassa is az írásainkat, arra már nem veszi senki a fáradtságot, hogy visszaböfögjön is valamit. Azonban én jelen állapotban azt is kétlem, hogy van olyan, aki egyáltalán az xpressen belül kíváncsi az új kritikákra. Teljesen eldugott helyen vannak, nem is csodálom...

S hogy mit javaslok? Fogalmam sincs. A fórumtársakat megváltoztatni nem lehet - eszembe sem jutna -, így más irányból kellene megközelíteni a dolgokat. Egyrészt teljesen rehabilitálni kellene az egész Fórumot, moderálási jogkörökkel, stb. Ha ezt nem, akkor legalább a rég halott Kiadók fóruma helyére betenném a Friss kritikák rovatot, ahol kilistázhatóak lennének az új írások, egyben kényszerítve a vásárlókat az oldal felkeresésére is. Nem ártana hozzá minimum egy Like gomb sem… A jelenlegi állapotában ennek így SEMMI ÉRTELME, s amíg így marad, részemről nem is kerül ide írás, mert teljesen felesleges.

Más, de a témához tartozik: jó lenne már, ha az ünnepi rumli után Robi végre lépne valamit az archív kritikákkal kapcsolatban is (ahogy azt többször kértem már tőle). Még mindig több ezer elbírálatlan írás van, ami marad is: SOHA nem lesz három ember, aki végigrágja magát rajta. Lehet, az egész rendszert törölni kellene a p**ba, akkor nem kéne agyalni rajta, mi lehet jobb.

Bocsi, ha ilyen hosszan fanyalogtam, tudom, hogy ez az írás vitákat is fog kiváltani. Az volt a célom. Valamit lépni kell, a labda egyértelműen xpress térfelén van. A korrektséghez hozzátartozik, hogy sokadik e-mailünkre Niwrok kapott egy telefonos visszahívást!!!!, hogy januárban beszéljük át a dolgokat. Kíváncsi vagyok rá, mi lezs belőle – de gondoltam, addig is melegen tartom a témát.

Aztán lehet, hülyeség volt az egészet felvetni és jól kiröhögtök. Vagy Niwroknak van igaza, és az egész felett eljárt az idő. Mindegy. :)

BUÉK!
0
2013. december 18., szerda 15:21
Bevallom én is szeretem olvasgatni R2, Niwrok és még néhány emberke kritikáit, ahogy az időm engedi, és ha nem is mérvadónak, de határozottan informatívnak és véleményformálónak tartom őket. De amikor jónéhány hét után hirtelen meglátom a tucatnyi új írást egyben megjelenni, akkor majdhogynem lefordulok a székről itten:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2013. december 18., szerda 13:36
Ez a lényeg. A Kísérlet.
0
2013. december 18., szerda 13:35
Rá szoktam nézni a kritikákra, de nagyon nincs mit olvasni.
0
2013. december 18., szerda 13:18
Semmi, a kísérlet folytatódik tovább...
0
2013. december 18., szerda 9:15
Semmi, csak R2 bökdösi a (tetsz)halottat...
0
2013. december 18., szerda 5:09
?
0
2013. december 17., kedd 22:16
Egy hónap...
0
2013. november 14., csütörtök 21:02
Pedig annyira nincs is agyondícsérve :))
0
2013. november 14., csütörtök 19:53
Az új kritikák alapján kedvet kaptam újra megnézni a Mamát. :)
0
2013. szeptember 18., szerda 11:37
Köszi.
0
2013. szeptember 18., szerda 11:29
Az érdekek sérülése mindig nagyobb visszhangot generál, mint az értékek sérülése. Hogy aztán ez utóbbi még mennyire fedi a beszélgetésünk helyét, az relatív.
most posts by TM
0
2013. szeptember 18., szerda 10:47
Voltak itt olyanok, akiknek ha normálisan szóltam, hogy nem itt kéne, minősíthetetlen stílusban kezdtek el gyalázni, önkéntes csendőrnek beállítani, stb.
0
2013. szeptember 18., szerda 10:06
Szia, quimby! :)
most posts by TM
0
2013. szeptember 18., szerda 9:42
Szia. Meg is történt.
0
2013. szeptember 18., szerda 9:09
Helló vape! "Beszállnál" harmadiknak :)?
0
2013. szeptember 3., kedd 1:53
Köszi, működik! :)

Legalábbis az elbírálás-megjelenítés.
0