Köszi. Szubod az nincs? Mert azért a mozihoz az is kell. ;)
SuperHeRo
0
2015. augusztus 25., kedd 23:46
14594
A lejátszó Pioneer BDP-170 (a DVD felkonvertálás nem hoz lázba, így sokadrangú szempont volt), erőlködő Pioneer VSX-826, fronthangfalak Pioneer CS-5070, a center és a hátsók Pioneer S-11 (tudom ez nem a legjobb, de komolyabbra nem tellett).
0
2015. augusztus 25., kedd 21:24
7074
A hangerő nem minden. Egy mono filmet is fel lehet úgy hangosítani, hogy kivigye a ház oldalát.
0
2015. augusztus 25., kedd 17:20
1698
Milyen rendszered van ha nem titok?
SuperHeRo
0
2015. augusztus 25., kedd 15:21
14594
Igen, sajnos mostanság rákényszerül az ember, hogy gyakran frissítse a hardvert, főleg ha a régi készülékhez nem adnak ki újabb firmware-t. Akkor szokott probléma lenni az újabb kiadású lemezekkel. Ha meg az új lejátszó olyan, hogy nincs rajta a korábbi analóg hangkimenet, akkor lehet az egész rendszert úgy, ahogy van lecserélni...
Eleinte nálam is felkeverte az erőlködő az 5.1-et 7.1-re, de valahogy sikerült kikapcsolni ezt a funkcióját, most már minden úgy szól, ahogy eredetileg kódolták.
0
2015. augusztus 25., kedd 15:15
14594
7.1-re kiváló példa a Super 8 vonatbalesetes része, az valami olyan brutál keverést kapott, hogy a nappalinak majdnem kivitte az oldalait.
Eddig nem nagyon volt szerencsém olyan sok 7.1-es HD hanghoz, de ez viszi a pálmát elég rendesen.
0
2015. augusztus 25., kedd 13:35
8260
Ahogy írtam, én nem adok többet soha 80 ezer ft-ot egy lejátszóért. Manapság mindent 3-5 évre gyártanak, annyi idő alatt úgyis tönkremegy a drágább is: inkább veszek 5 évente olcsóbb, de friss, technológiát.
Hangfalakat célszerű olyat, vagy hasonlót venni, ami eddig használsz. Erősítőben én DENON és ONKYO párti vagyok, de ez megint erősen márkahűség függő.
Nem a DTS ES-en vagy a TrueHD-n múlik, milyen az 5.1 és 7.1 közötti különbség. Azon múlik, a hangmérnök hogy keverte ki a dolgokat. Ha jó részletes a hangkép, vesztesz vele, én néha szoktam figyelni, tesztelgetni, és tényleg van olyan, hogy csak a 6. és 7. hangfal szól. Még néha akció közben is jobban érezni a folyamatosságot.
Ugyanakkor az erősítő az 5.1-ből is 7.1-et csinál, így nekem elég nehéz a valós különbséget észlelni. Szerintem amúgy nem feltétlenül azon múlik, 5.1 vagy 7.1 valami. Mindkettő lehet nagyon jó, ha a hangstúdió odatette magát - de ha már vált, vagy fejleszt valaki, tényleg inkább 7.1.
0
2015. augusztus 25., kedd 13:20
8260
Köszi!
Még nem panaszkodott... :)
Azért kap ám levegőt, arra vigyáztam.
0
2015. augusztus 25., kedd 4:19
1333
Sajnálattal hallom, hogy az Onkyo SP308 nem bírta sokáig! Ez valóban kellemetlen bármilyen lejátszóról legyen is szó. Egyébként nagyjából annyiba került a forgalmazása végén, mint most egy Pioneer BDP-170.
Én ezutóbbit vettem magamnak tavaly év végén, de őszintén szólva gondolkodom azon, hogy a nem túl távoli jövőben komolyabbra cserélem. Ugyanis a DVD felkonvertálás minősége csalódás ahhoz képest, amit vártam. Azóta utánaolvastam témának, és bizony a jó minőségű chip-ek egy kategóriával feljebb (~80.000-90.000+ forintos lejátszók) vannak. A BDP-450 például már egészen klassz ilyen téren is. Nem beszélve arról, hogy láttam régiófüggetlen változatát is.
Ami a hangrendszert illeti...
Én jelenleg DD erősítő + 5.1 hangfalszett kombinációját használom, és szeretnék fejleszteni. Ezen a téren is olvastam már sok véleményt, szakmai tanácsot "guruktól", de még nem tudtam dönteni, hogy milyen erősítőt és hangfalakat vásároljak.
Az a kérdésem, hogy DTS hangzásnál a gyakorlatban mekkora különbség van az 5.1 és 7.1 között? Mennyit számít az a hátsó (felső) hangfalpár az élményben?
Hogy még konkrétabban kérdezzem: olyan Blu-ray filmeknél, ahol a hang DTS-HD MA 7.1, ha egy DTS 5.1 rendszeren nézem a filmet mit, mennyit veszítek a hangzásból, élményből?
(A filmet köszönettel megnéztem. A gyűjteményed egyébként nagyon klassz, igazán impresszív!)
0
2015. augusztus 25., kedd 0:11
1698
Szép gyűjtemény!
De az az erősítő nincs kicsit beszorítva? Kell azért annak a szellőzés, mert megfő. :D
SuperHeRo
0
2015. augusztus 24., hétfő 19:57
8260
Volt egy Onkyo SP308-asom, de másfél év alatt tönkrement benn az olvasófej... soha többet nem veszek drága lejátszót. Most egy Pioneer BDP160-am van, tart, amíg tart és megy a kukába.
A szoba kb 20 négyzetméter, elöl magasan a két front, középen középmagasan a center. A mélynyomó is elöl. A két surround a két oldalfalon, magasan, picit a kanapé előtt, a két hátsó sorround meg a fejem fölött. A Clarus hátsók előnye az, hogy két irányban is szólnak, úgyhogy egész jó a térhangzás.
Mondanám, hogy nézd meg ezt a videót, de a hátsókból nem látsz semmit.
Ideje lenne egy újat csinálni. Na majd télen, az új kamerával. :)
0
2015. augusztus 24., hétfő 16:53
1333
Szóval... R2-D2 kollégával a Star Wars Blu-ray kiadvány hangzásáról beszélve eljutottunk a "milyen hangrendszeren szólal meg a film" témájához.
Hogy a termék adatlapján ne legyen OFF-topic, így itt folytatnám...
"Onkyo TX-SR608 erősítő és Clarus Charon 7.1 hangfalszett. :)"
R2-D2, milyen BD lejátszóval használod? Mekkora szobában, hogyan rendezted el a hangfalakat?
Különösen érdekel a 6.0 és a 7.0, vagyis a hátsó hangfalpár elhelyezése.
0
2015. június 8., hétfő 1:03
1333
Nem tudom, hogy megvásároltad-e azóta, de én a magam részéről nem vagyok a technológia rajongója.
Azért azt fontos tudni, hogy a térhangzás megvalósulásához a szobát a soundbar-hoz kell "építeni". A technológia jellemzője és lényege, hogy a hanghullámok megfelelő irányú visszaverődése hozhat létre virtuális térhangzást.
Tekintettel arra, hogy minden szoba alakja, felülete, berendezése más és más, gyakorlatilag minden típus soundbar-t, vagy hangprojektort a szobához kell(ene) "hangolni".
Ez azonban a gyakorlatban lehetetlen. A méregdrága modellekben ugyan elég profi hangprocesszorok végzik a bemérést, de azért ez mégsem olyan, mint amikor a stúdióban célkészülék segítségével végzed el ezt, és helyezed el a hangfalakat.
Másfelől ezek a cuccok nyilván jobb hangzást nyújtanak, mint a legtöbb, TV-be épített hangrendszer, de használatuk szerintem továbbra is erősen "ízlés dolga".
Én ennyi pénzből (ha valóban nem lenne hely a szatalit hangfalaknak) egy kiváló sztereo hangfalpárt vásárolnék.
0
2015. március 29., vasárnap 15:41
2405
Na jo, de megsem sztereo, hallod is, hogy nem az.
0
2015. március 27., péntek 22:42
204
Biztos remek hangja van, mint a többi hasonló árfekvésű kütyünek, de ez a 4.1 meg 7.1 stb. ezeknél egy kissé...vicces :)
0
2015. március 27., péntek 22:39
204
:D :D
0
2015. március 27., péntek 19:45
2405
Elvileg igen. 7.1
Ugyan ezt meg nem hallottam eloben, de 4.1-est igen, es annak remek hangja volt mozizashoz. Meg is lepodtem, h mit tudnak mar manapsag a Soundbar-ok.
0
2015. március 26., csütörtök 21:51
7074
Akkor egyszer próbálj ki egyet. Meg fogsz lepődni.
0
2015. március 26., csütörtök 18:53
204
Miért ez szól máshogy is a sztereón kívül? Nem hiszem... :)
0
2015. március 16., hétfő 22:39
2405
Van valakinek tapasztalat a Sony HT-ST7 7.1-es soundbarral kapcsolatban?
1-2 honap mulva szeretnek venni uj hangfalakat, es ezt neztem ki magamnak. Kulonallo hangfalakat a szoba elrendezese miatt nem szeretnek, egy ilyen vagy ehhez hasonlo kompakt soundbar subwooferrel lenne az idealis megoldas. Sony a TV-m es a BD3D lejatszom is, de nem feltetlenul ragaszkodom a Sonyhoz. Ami fontos, a bluetooth/airplay kapcsolodasi lehetoseg, kabel nelkuli subwoofer, es az, hogy sztereoban is jol szoljon.
0
2015. március 16., hétfő 22:34
2405
A Sony nem egy rossz valasztas. Gratula!
0
2014. augusztus 12., kedd 16:31
1493
Kb 10 év DVD házimozizás után eljött az új rendszer ideje. Meg mert van majdnem 100db BD-m. (Eddig PS3-on néztem őket)
0
2014. augusztus 10., vasárnap 14:28
1698
Igazán nincs mit. ;) Esetleg ha a használt piacon nézelődsz, ott ennyiből talán össze lehet vadászni jó cuccokat, az azért sokkal jobb mint a PC-s 5.1-ed. Hidd el. ;)
Én először boltban (MM) vettem megy a rendszert, majd azt idővel eladtam és használtan vettem mindent, amim most van, és ez már nem a belépő szint legalja. :)
SuperHeRo
0
2014. augusztus 10., vasárnap 14:09
7721
Amíg nem sikerül dönteni, addig előkaparom valahonnan azt az ezeréves Creative hangfalszettet.:)
0
2014. augusztus 10., vasárnap 13:35
7721
Igazából a pc-hez van egy 5.1-es rendszerem, ami még egész jól muzsikál. 70-80 ezer a keret, ennyiből nem akartam(szerintem felesleges is lenne) elindulni, még csak nézelődés szintjén sem a komolyabb irányba. Hely talán lenne rá, bár vezetékezni nem akartam, ezért akadt meg a szemem ezeken a hangprojektorokon. Elmentem meghallgatni párat, de kíváncsi voltam az itteni emberkék véleményére is. Köszönöm a választ.