Megint a DVD-nek nyitott új topikot, de sebaj, attól még a BD-verzióról mondok véleményt...

A Mariachi-trilógia záró fejezete szerintem nem lett rosszabb az elődöknél, már némi történetet is fel lehet fedezni a jelenetekben, a humor némileg kevesebb, mint a Desperado-ban, de azért így is szórakoztató darab lett ez a film is.

Maga a kiadvány hozza a szokásos Sony-színvonalat, a képminőség nagyon szép, pedig ez a film az egyik első fecske a teljes egészében HD-ben forgatott alkotások között.

A képarány némi vitára adhat okot, mivel ha jól tudom, a mozikban 2.35:1-ben futott (nem volt hozzá szerencsém anno), de az összes home video formátumon már 1.78:1-ben látható világszerte. Csonkításról szó sincs, maga Rodriguez mondja el az egyik extrában, hogy a mozibemutatóra levágták a kép tetejét és alját, hogy szélesvásznú változatban lehessen vetíteni, de a natív forgatott rendes arány az 1.78:1-es (nemrég ugyanezt játszották el az Avatar-ral). Mondjuk néhány snittben látszik is, hogy két képarányra dolgoztak, mert túl sok a szabad tér a szereplők körül. Amúgy nagyon jó a képminőség, nincs olyan érzése az embernek, mintha valami művi dolgot látna, természetes a látvány, nem nyúltak hozzá utólag. 1080p24 AVC enkódot kapott a transzfer.

Az eredeti angol dts-HD MA 5.1-es hang nagyon durva, a robbanások, lövések becsülettel megdolgozzák a rendszert, a beszéd tökéletesen érthető, a csendesebb részek is szépen szólnak, a zenék meg aztán pláne...

Extrák is vannak, de sajnos csak eredeti nyelven. Angol felirat viszont választható.

Film: 85%
Kép: 90%
Hang: 100%
Extrák: 60%
0