Ha úgy lesz, annak viszont őszinte megdöbbenésem mellett kimondottan örülni is fogok - bírom, ha mindig jobbat láthatok. Néha kell az.
0
2012. február 28., kedd 17:34
52685
Utóbbira én is nagyon kíváncsi vagyok.
most posts by TM
0
2012. február 28., kedd 17:23
8260
Nincs túl sok jogom bírálni az ítészeket, mert egyik nevezett filmet sem láttam - ami késik, nem múlik - de azért 2012-ben fekete-fehér némafilmnek Oscart adni kicsit időutazásos jellegű...
Az az előnye mindenesetre megvan, hogy elég lesz majd belőle egyfajta BD/DVD kiadás világszerte, mert nem kell szinkronizálni. :-)
A Hugot előbb fogom megnézni, mint az Artistot, de arról meg nehezen tudom elképzelni, hogy technikailag a TR 3 fölé nőtt volna...
0
2012. február 28., kedd 16:23
8977
...és mint tudjuk, az Akadémia nagyon szereti az ilyen "tisztelgős" filmeket! :)
0
2012. február 28., kedd 16:19
8977
Úgy gondolom, a két dolgot (azért nem írok filmet, mivel itt életművet akartok összehasonlítani egyetlen filmmel) teljesen haszontalan összehasonlítani! Én ezt egy tisztelgésnek veszem az akkori filmek előtt, kb. úgy, mint annak idején Eastwood tette a Nincs bocsánat című alkotásával a western műfaj előtt! (Sokkal szívesebben nézem meg újra a Volt egyszer egy Vadnyugatot, mint Eastwood - kétségkívül remek - filmjét!)
0
2012. február 28., kedd 16:16
8977
Nem írtam olyat, hogy nem kellenek az ilyen filmek, vagy nincsen létjogosultságuk (sőt, néha én is nagyon szívesen nézek ilyeneket - mondjuk itt a hangsúly a néhá-n van), hiszen pont te vagy rá az élő példa, hogy mily gyermekien lehet lelkendezni az ilyen technikai újításoknak is meglett férfiemberként. :)
0
2012. február 28., kedd 15:05
52685
Mikor már elmeséltek, elénekeltek, leforgattak, lemezre rögzítettek minden történetet, éneket, képet és hangot, akkor nehéz új dologgal előállni. Így aztán gondolták, hogy érdekes lenne visszakanyarodni a múlt felé, a kezdetek technikáját utánozni. Hasonló kezdeményezés van a War Horse képi megvalósításában is, az is full retró, csak egy valamivel későbbi korra hajaz. Egy biztos, most legalább nyolcvan évig megint nem nyer némafilm, az tuti. :)
most posts by TM
0
2012. február 28., kedd 14:56
1849
A Chaplin összes inkább méltatásra érdemes,mint a The Artist. Értékelem a bátorságot, hogy kijöttek egy ilyen mozival, de szerintem ettől semmi több. Nem kéne ennyire túldíjazni. De ez csak az én szerényke megállapításom.
Viszont a színészi/zenei díjait nem vitatom. Az megérdemelt.
0
2012. február 28., kedd 14:54
1849
A Drive-ot én is sajnáltam. A díjaknak amiket felsoroltál pedig én is örültem. Na jó, a Rango azért nem a szívem csücske, de elismerem az erényeit.
0
2012. február 28., kedd 14:48
52685
A Hugo öt díja bőven üzente azt, hogy van létjogosultsága a csili-vilinek és a hanghatásnak. De persze az is igaz, hogy rengetegen el sem tudják képzelni azt, hogy egy fekete-fehér 4:3-as némafilmet nézzenek meg moziban, amikor egy óriásvászonra komponált popcorn-sikert is inkább letöltenek a nyomitévébe. Pedig sok jó némafilm van. A magam részéről mindenkivel végignézetném a Chaplin-összest, nagyjából tőle indul ugyanis az, aminek ma tapsolgatunk.
most posts by TM
0
2012. február 28., kedd 14:38
8977
Engem leginkább a Drive mellőzése lepett meg! Mondjuk az is igaz, hogy kb. 10 éve nem láttam olyan Oscar-os listát amivel csak olyan 50%-ban is elégedett lettem volna, szóval talán annyira nem is lep meg. Tulajdonképpen idén 3 szobornak örültem: Mery Streep újabb díjának, a Rango sikerének és Woody Allen szobrának. Bár ha úgy veszem, a The Artist sikere is szimpatikus, egy üzenetnek veszem én ezt (amivel szintén egyetértek), hogy nem kell a csili-vili 3D, a minden dobhártyát szétbombázó hanghatás, a vakító CGI, egy film működik a "hagyományos" elemekkel is egy megfelelő sztorival, jó direktorral és remek színészekkel. (A film is teljesen rendben volt nálam, talán ha nincsen Woody filmje, még neki is szurkoltam volna, de az a párizsi mese egyszerűen elvarázsolt! :))
0
2012. február 28., kedd 14:36
52685
Folytassuk inkább a filmzene-topikban.
most posts by TM
0
2012. február 28., kedd 14:30
6056
Én Jones dobozt nem árulok, sose volt sajnos :) De a Világok harca az a Williams féle.
0
2012. február 28., kedd 14:30
6697
Jó volt olvasni az élménybeszámolódat :)) Én is hasonlóképp éltem meg a show-t. Én se láttam a két fő filmet, de volt kiért drukkolni, és örülni :) Billy Crystal-t jó volt újra látni, én csak egyszer, 2004-ben láttam ő általa vezetett ceremóniát. Akivel pedig magasan a leginkább elégedett voltam az elmúlt tíz évben, az nem más, mint Hugh Jackman. Ki nem néztem volna belőle, hogy ennyire könnyedén, jó fellépéssel fogja vezetni a show-t. Nem bánnám, ha jövőre újra ő lenne a házigazda.
0
2012. február 28., kedd 14:25
6697
Én is nagyon várom a Prometheus-t :)) De szigorúan Oscar szemmel nézve, sajnos nem hiszem, hogy esetleg néhány technikai kategórián kívül találkozhatunk vele jövőre a gálán :( Itt lesz még nyáron a The Dark Knight Rises is, kíváncsi vagyok, vajon Christian Bale alakítása az utolsó (?) Nolan-Batman-ben hoz-e neki legalább jelölést? Van egy sejtésem, hogy a jövő évi Oscar-on Amerika fog dominálni.
0
2012. február 28., kedd 14:22
52685
Inkább én se mondok semmit, úgysem kell rá adnod. Viszont azt a Jones-dobozt azt megnézném valamikor, ha még árulod, meg a Világok harcát is, ha a Williams-es.
most posts by TM
0
2012. február 28., kedd 14:18
6056
Engem ez A hadak útján nem nagyon tud lázba hozni... láttam, hallottam inkább nem mondok semmit. Sajnos akármennyire is van jó pár filmzeném, néha csak úgy érzem azért gyűjtöm, hogy legyen. John Williams-el egész egyszerűen nem tudok megbarátkozni, pedig ami tetszik tőle, azt imádom. Az Indiana Jones, a Jaws, Jurassic Park, Schindler listája, Minority Report (és sajnos még lenne mit ideírni) filmzenéket például alig bírom végighallgatni annyira semmitmondóak nekem ami szörnyű, mert tudom, hogy elvileg isteni zene, igaz mások szerint, arra meg ritkán kell adni... Azért neked jó szórakozást hozzá!
0
2012. február 28., kedd 14:14
52685
Nem lett volna az, mivel a technikai díjakat így is-úgy is ledarálták volna, a zenéből félperces mix volt, a Tintin nem indulhatott, a jelölt színészek száma 5-ben van maximalizálva, így nem bővíthető, a Potter meg nem annyira "év filmje típus" még finálé létére sem, A tetovált lány pedig ugyanerre a pozícióra gyenge. Egyedül a Drive az, amiből még lehetett volna több, például elfért volna tizedik legjobb filmnek. Amúgy meg nem kontár klipeket kell gyártani, hanem el kell menni producernek, akadémiai tagságot kell szerezni és lobbizni. Így ez csak kutyaugatás, ami ugyebár nem hallatszik a mennyországba.
most posts by TM
0
2012. február 28., kedd 13:37
1849
http://www.youtube.com/watch?v=3iztme97NYs
Ezekkel a jelöltekkel, sokkal színesebb és mívesebb lehetett volna a gála. De sebaj. Ez van. Attól még szeretni fogjuk a mellőzötteket is. Nem is kicsit.
0
2012. február 28., kedd 10:22
52685
Épp a hétvégén vettem meg A hadak útján zenéjével együtt az első John Williams-Oscart hozó Hegedűs a háztetőn zenei CD-t.
most posts by TM
0
2012. február 28., kedd 9:37
6056
Gondoltam :P Igazán nincs mit.
0
2012. február 28., kedd 9:28
52685
Szívesen! :)
most posts by TM
0
2012. február 28., kedd 9:28
52685
Kösz, melléütöttem. :)
most posts by TM
0
2012. február 28., kedd 9:25
6056
Most tudtalak csak végigolvasni, annyit korrigálnék, hogy John Williamsnek a 6. győzelmére kell várni :)