Én meg úgy éreztem, hogy ellentmondásos az írás, erre reagáltam. Remélem, ezzel sincs baj.
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 11:24
52685
Nem én vagyok az, aki oldalakat ír olyanról, amit nem sokra tart. Egyébként nem szóltam le semmit, és például Marion Piaf-évében magam is végigböngésztem még a honolului szörfdeszkások szavazatait is, mert nagyon drukkoltam a francia kedvencemnek, de igazán eufórikus mégiscsak az Oscar-nál voltam, mert akkor is tudtam, hogy az a legnagyobb díj, szakmai szempontoknál pedig legtöbbször nagyobb a hype, a producerek Oscar-díjasokkal tűzdelik tele a filmeket, az Oscaros mozikat a hírverés miatt olyanok is megnézik, akik egyébként kihagynák azokat, szóval a producerek pontosan tudják, mitől döglik a légy. Nagy számok törvénye alapján egyébként a "szakmai" díjkiosztók sokszor összecsengenek az Oscarral, ahogy azt a belinkelt írásban is olvasni lehet, sőt a cikkíró (részben) azért sajnálja le az Oscart, mert pont most is erről van szó. Közvetve tehát ő maga is lesajnálja a "szakmai" díjkiosztókat.
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 11:20
17243
Ő csak elmondta a véleményét. Nincs ezzel semmi baj.
0
2012. január 25., szerda 11:15
52685
Egyébként én bírom Limupei írásait (utoljára pl. Az élet fája-kritika tetszett), meg dicséretes ez a sok időtöltése a fesztiválok és kritikai osztályzatok elbíbelődésével, ahogy A Magyar filmbevételesdijét is szeretem. Ugyanakkor, úgy gondolom, hogy egy jó krónikásnak, hagynia kell, hogy az általa közzétettekből az olvasó mit rak össze, hogy reagál, reagál- egyáltalán, szóval erőltetni nem szabad semmit. Ha a nép az Oscarra bukik, akkor adjuk meg neki azt, amit akar, ha a milliárdos filmek érdeklik, akkor ne akarjuk neki megmondani, hogy a harmincezerből forgatott izé sokszorosan jövedelmezőbb, meg hasonlók. Ha azzal kezdem az idei Oscar-topikot, hogy bár 3-4 órával később jött létre, de az itteni lista sokkal alaposabb, mint más helyeken, akkor bizonyára ferde szemmel néztek volna páran. Hagyni kell a dolgokat a saját medrükben folyni, s csak annyira fontosnak lenni, amennyi még nem nyúlik túl a beszéd apropóját jelentő tárgy nagyságán.
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 11:02
17243
Eme kommentednek pedig az a fonákja, hogy olyan díjátadókat sajnálsz le, melyek szakmai szempontból pontosabbak és megbízhatóbbak, mint az Oscar.
0
2012. január 25., szerda 10:56
7074
Az olimpia csak egy sportverseny a sok közül?
0
2012. január 25., szerda 10:48
52685
Szerintem ez a cikk arról szól csupán, hogy a szerzője nehezményezi, hogy dacára annak, hogy végigböngészte a csajágaröcsögei kultúrházban tartott Arany Kasza ceremóniát, illetve a bivalybasznádi Ezüst Tőgy-dijkiosztót, mégiscsak most van érdeklődés, amikor a világ legnagyobb filmes eseménye következik, s ez a dolog frusztrálja őt ("csak egy díj a sok közül", meg egyéb kinyilatkoztatások), méghozzá olyannyira, hogy logikátlanságokba csapnak át a sorai. Egyrészről szerinte szánalmas az Oscar, mert olyan filmeket jelölnek benne, amit már más, korábbi fesztiválokon is jelöltek (vajon mi mást kellett volna tenniük?) másrészt viszont jön a Spielberg-fika, mert a War Horse-t más fesztiválokon kevesebbszer ismerték el. Ez kábé a "van rajta sapka, nincs rajta sapka" kategória. Szerencsére a sorok között olvasni nem tudóknak a végén egyértelműen közli, hogy mi b....a a csőrét: máskor minden írásához tessenek száz kommentet fűzni. A magam részéről benne vagyok, ez itt már rögtön kettő.
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 10:31
17243
Ezt hívják love and hate kapcsolatnak. Nincs ebben semmi kivetnivaló. :)
0
2012. január 25., szerda 10:15
52685
Általánosságban (is) szólva nem ezek az előtte és utána nevetségesnek elbírált díjkiosztók számítanak cikinek, hanem azok az okostojások, akik vérhólyagot izzadnak, hogy mindezt sokszor és sok helyen elmondhassák és leírhassák, közben pedig magukból csinálnak majmot a ceremóniák élőben tudósításával, minden pillanat azonnali dokumentálásával, kikiabálásával. Ha szar a Golden Globe és az Oscar nem kell nézni, ennyi. Majd ír róla más. Rossz filmeket se kell megnézni csak azért, hogy rosszat lehessen róla írni. Kell keresni hasznosabb elfoglaltságot. A látatlanban fikázás pedig felteszi a koronát a ....fejre. Tetszik, nem tetszik az Oscar a díjkiosztók csúcsa, ezt nézik a legtöbben, ennek van a legnagyobb súlya, ezt írják rá a forgalmazók a filmek plakátjaira, ezek rangsorolják a filmeket, a színészeket. Okosabb dolog tehát idomulni hozzá, mint kapálózni ellene.
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 9:56
17243
Egy vélemény, amivel vitatkozni fogtok...
0
2012. január 25., szerda 8:25
6697
Bizony, hogy jó lenne! Már régóta imádom a játékát, az elmúlt 30 évben is legalább 2-3 alkalommal kijárt volna neki az Oscar, remélem idén végre megkapja, még ha maga a film nem is sikerült olyan jól (kritikusok szerint - akik azt mondják, Meryl természetesen fantasztikusat alakított). Remélem, végre nemcsak a "nagy" Jack büszkélkedhet 3 színészi Oscar-ral :))
John Williams szintén régen megérdemelne egy újabb díjat, de szerintem ez már hatalmas megtiszteltetés számára, hogy 46. és 47. alkalommal jelölték a díjra. Minden alkotása egy remekmű. Remélem idén végre őt is láthatom élőben a pódiumon :)
Ami még eszembe jutott, hogy valamelyik topikban olvastam, ment a vita arról, hogy most akkor a három 11 Oscar-díjas filmből melyik is a csúcs? Szerintem A Gyűrűk Ura - A Király visszatér. Nem azért mondom, mert nagy kedvencem (dehogynem :D), mert a másik kettő is örök kedvenc. Hanem azért, mert 11 jelölésből 11 díjat nyert, 100%-os teljesítmény. Ámbár, a Ben-Hur is csak egy jelölést bukott, de statisztikát nézve, a Király a király, de maradjunk annyiban, mindhárom film megérdemelten csúcstartó és remek filmek :)
0
2012. január 25., szerda 0:54
52685
Jó lenne, ha a 17. jelölése meghozná a 3. díjat számára.
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 0:47
52685
Utoljára épp tíz évvel ezelőtt, 2002 tavaszán szorítottam nagyon a Mesternek, akkor volt (szintén kettős jelöléssel) versenyben a Harry Potter és a bölcsek köve filmzenéje, amit nagyon szeretek, és az A.I. - Mesterséges értelem kísérő muzsikája amit meg még jobban szeretek. Nagyon örültem volna, ha az egyikért díjazzák, de végül A Gyűrű szövetségét hozták ki győztesnek. John Williams-t viszont még az Oscar előtt ünnepelhetjük egy másik nevezetes esemény alkalmából: két hét múlva szerdán (február 8-án) lesz 80 éves!
most posts by TM
0
2012. január 24., kedd 23:52
8260
Igen.. :-))
0
2012. január 24., kedd 23:44
1763
Pedig én biztosra vettem hogy a Tin Tin lesz a legjobb animációs film:(
0
2012. január 24., kedd 22:59
7074
Apropó, hajrá Meryl!
0
2012. január 24., kedd 22:58
7074
Tudom őket fejből: Hegedűs, Cápa, Csillagok háborúja, ET, Schindler. Egy kicsit olyan ő, mint Meryl Streep: rengetegszer jelölték és szinte mindig megérdemelte volna a díjat.
0
2012. január 24., kedd 22:53
52685
Nem tudom, hogy hang-kategóriában is annyira egyértelmű-e a fölénye, mint vizuális effektekben, de utóbbiban szerintem nem nyerhet más.
most posts by TM
0
2012. január 24., kedd 22:50
52685
Hat éve jelölték őt utoljára. Viszont lehet, hogy meglepődsz azon, hogy "még csak" öt alkalommal nyert a 47 nominálása ellenére.
most posts by TM
0
2012. január 24., kedd 22:43
7074
John Williamsnek drukkolok. Már olyan régen kapott szegény! (Igaz, hogy már majdnem annyi van neki, hogy bowlingozhatna velük...)
0
2012. január 24., kedd 22:41
8260
Én spec. meg fogok lepődni, ha nem a Transformers 3 viszi el a technikai Oscarokat...
2011-ben a filmkészítés tecnikai csúcsa.
0
2012. január 24., kedd 22:38
52685
Nem volt tavaly musical?
most posts by TM
0
2012. január 24., kedd 22:37
52685
Annyira nem meglepő, mivel bár jó trükkök, de nem újszerűek, s itt ezt nézik.
most posts by TM
0
2012. január 24., kedd 22:30
52685
Film címe - jelölések száma
A leleményes Hugo/Hugo - 11 The Artist - A némafilmes/The Artist - 10 Pénzcsináló/Moneyball - 6 A hadak útján/War Horse - 6 Utódok/The Descendants - 5 A tetovált lány/The Girl with the Dragon Tattoo - 5 Éjfélkor Párizsban/Midnight in Paris - 4 A segítség/The Help - 4 Az élet fája/The Tree of Life - 3 Suszter, szabó, baka, kém/Tinker Tailor Soldier Spy - 3 Albert Nobbs - 3 Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész/Harry Potter and the Deadly Hallows:Part 2 - 2 Transformers 3/Transformers: Dark of the Moon - 3 Rém hangosan és irtó közel/Extremely Loud and Incredibly Close - 2 Egy hét Marilynnel/My Week with Marilyn - 2 Nader és Simin – Egy elválás története/Jodaeiye Nader az Simin – Asghar Farhadi - 2 Koszorúslányok/Bridesmaids - 2 A Vaslady/The Iron Lady - 2 Rundskop/Bullhead – 1 Hearat Shulayim/Footnote – 1 In Darkness – 1 Monsieur Lazhar - 1 A hatalom árnyékában/The Ides of March - 1 A Better Life - 1 Warrior - 1 Kezdők/Be_ginners - 1 Egy macska kettős élete/Une vie de chat/A Cat in Paris – 1 Chico & Rita – 1 Kung Fu Panda 2/Kung Fu Panda 2 – 1 Csizmás, a kandúr/Puss in Boots – 1 Rango/Rango – 1 Tintin kalandjai/The Adventures of Tintin – 1 Margin Call - 1 Anonymous - 1 Jane Eyre - 1 W.E. - 1 The Muppets - 1 Rio - 1 Drive - Gázt!/Drive - 1 Vasököl/Real Steel - 1 A majmok bolygója: Lázadás/Rise of the Planet of the Apes - 1 Hell and Back Again – 1 If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front – 1 Paradise lost 3: Purgatory – 1 Pina – 1 Undefeated – 1 The Barber of Birmingham: Foot Soldier of the Civil Right Movement – 1 God Is the Bigger Elvis – 1 Incident in New Baghdad – 1 Saving Face – 1 The Tsunami and the Cherry Blossom – 1 Pentecost – 1 Raju – 1 The Shore – 1 Time Freak – 1 Tuba Atlantic – 1 Dimanche – 1 The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore – 1 La Luna – 1 A Morning Stroll – 1 Wild Life – 1
most posts by TM
0
2012. január 24., kedd 21:53
52685
A jelölőbizottság szerint a digitális mozgásrögzítéssel készült animáció nem igazi animáció, még akkor sem ha az eddigi leglátványosabb remekműről, bravúros technikai mérföldkőről van szó.