Keresés

kit és mit szeretünk (de nagyon)?

2006. augusztus 8., kedd 13:51
nem volt szinkronos? hát, akkor az óvónéni nagyon benézte... :D :D :D
0
2006. augusztus 8., kedd 13:39
The Centurions, a 80-as évek egyik legjobb rajzfilmsorozata.
Power X-Treme!
:-)
0
2006. augusztus 8., kedd 13:37
Scooby Doonak nem is volt szinkronja. Hasonló meglepetés fogadta a kisgyerekeket ott is, ahol én néztem. Meg mindenhol, gondolom. :D
0
2006. augusztus 8., kedd 9:43
ilyen élményem nekem is volt:

Scooby Doo első rész, mozi. Fősulis csoporttársaimmal mentünk el a délutáni "matiné" előadásra. rajtunk kívül nem nagyon volt senki a nyitáskor, majd megérkezett a helyi ovi jelentős része. elfoglaltuk a helyünket, az egyik csajjal már a Csillagkutya reklámján (a Szépség és a Szörnyeteges változat volt) dőltünk a röhögéstől. de a legnagyobb röhögés (kárörvendés) akkor tört ki belőlünk, amikor a FELIRATOS kópia érkezett meg a szinkronos helyett... :D :D :D az ovisok is biztos élvezték a műsort.
0
2006. augusztus 8., kedd 0:01
Azért Szörnyetegként sem rossz :)
0
2006. augusztus 7., hétfő 22:59
Tényleg, Szabó P. Szilvesztert kihagytam, nagyon tehetséges! Az Elizabeth-ben nagyon jó volt Halálként!
0
2006. augusztus 7., hétfő 21:46
magamat.
0
2006. augusztus 7., hétfő 19:58
igez = igaz
buma = duma
:-) Örülök, hogy rájöttem...
0
2006. augusztus 7., hétfő 19:57
Igez, engem is zavar a buma és sikítás, mert a darabra szeretek figyelni vagy a filmre :-)
És hol marad Szabó P. Szilveszter? Nálam ő a favorit a Szépség és a Szörnyeteg óta. ;)
0
2006. augusztus 7., hétfő 19:43
Én azt szeretem, ha sem moziban, sem színházban nem örülnek jobban nálam!
Sikoltozni pedig a hullámvasúton kell, a Dolhai s Bálint rajongóknak nem árt memorizálni, hogy nem felfelé, hanem lefelé! :-)
most posts by TM
0
2006. augusztus 7., hétfő 19:37
Tudom nem csak színházban zavaró a beszéd, a csámcsogás és a mobilcsörgés, de ez a mit szeretünk topic :-)
0
2006. augusztus 7., hétfő 19:34
Az egyik leglesújtóbb élményem egy Jedi visszatér mozizás volt, még a 80-as években. Valami ovis-isis csapatot matinéztak be mellénk, s a cuki siherehad minden jelentős hőstett után (Rancor kinyírása az ajtóval, Jabba megfojtása, Luke akciójelenetei) félperces tapsviharban törtek ki. Az Endoron élő ewokmacik dzsungelharcakor pedig már komplett Fradi B-középként funkcionáltak. Mivel nem volt telt ház, így távolabb tudtunk tőlük ülni.
Nekik még annyi mentségük volt, hogy gyerekek voltak!
most posts by TM
0
2006. augusztus 7., hétfő 19:23
:-) Pedig igazán kitünnél a tömegből sikítozva! Nekem még nem volt ilyen színház élményem sikításokkal, de a jegyszindrómát ismerem, az Operáig is állt már sor az Operettől, na az durva volt! :) Madáchnál sem láttam még akkora sort, de azért ott s szokott lenni egy kisebb kígyó.
0
2006. augusztus 7., hétfő 19:02
Of korsz, elgépeltem mert siettem, Dolhaiból és Bálintból lett Bálint Attila, természetesen Ádámra gondoltam :)

Amúgy ha Mozart!-ot szeretnétek nézni, akkor jobban  jártok a MÁZsos verzióval. Dolhai kiégett, mint Mozart, ami érthető is: Magócs Ottó betegsége miatt mindig Dolhai játszott, egészen az újraválogatásig, ahol Árpi frissen és üdén került be. Van egy kevésbé jó felvételem a Mozart! huszadik előadásáról, ott tényleg fantasztikus Dolhai. Viszont mikor a színházban láttam, akkor el sem hittem, hogy ez az a darab, amit itt a gép előtt láttam. A sok dinamikus szám is fásultan csengett. Debrecenben viszont végre láthattam a MÁZs-os verziót, fergeteges hangulatot hagyott maga mögött Árpi. Attila is elismerte, hogy az Árpié jobb volt :)

Náray Erikáról: mikor itt Nyíregyen votl a MÁZs-világ, tönkrement a mikrofonja előadás közben, viszont olyan hangerőt hozott ki magából a művésznő, hogy tisztán lehetett hallani :) Janza mellett őt szeretem a legjobban az operettes színésznők közül (Dóri tipikus főszereplő-karakter, ezért nem szeretem annyira)

Egyébként miért van az, hogy egy magyar musicalt sem adnak ki nálunk DVD-n? Az István, a királyt adták ki utoljára ebben a kategóriában (pontosabban nem egészen, mert ugye ez rockopera), azóta semmi. Bár az is igaz, hogy M.o. a kalózok paradicsoma :(
0
2006. augusztus 7., hétfő 16:00
én Náray Erikánál tapsoltam hangosabban, de üvöltözni, sikítozni én sem fogok... ;)
0
2006. augusztus 7., hétfő 15:49
Éppenséggel tudom, mert más ügyben már jártam arra jegyosztás napján, ismerem a jelenséget. Lehet, öregszem, de Bálint Ádám (nem Attila!) miatt nem óhajtok sikítozni sem sorbanállás közben, sem előadás alatt, s mástól sem venném jó néven! :-) Egyszer csak kikopik a slepp, meg a sznobéria, de lehet, hogy hamarabb veszik le a műsorról a darabot. Végülis akkor sincs tragédia, van más színház is Pesten, remek előadásokkal, a musicaleket meg nézem majd továbbra is dvd-n.
most posts by TM
0
2006. augusztus 7., hétfő 15:01
igen, hallottam a hírt. nagyon drága erre is a jegy... :(

"Elég pofátlanságnak tartom azt is, hogy tízezret kérnek egy jegyért, s hogy mindezért még szabadnapot is biztosítsak magamnak, amíg bilétára vadászok, nos ez aláássa azt a kis lelkesedésemet is, hogy magyar változatban nézhessek egy musicalt."

ne tudd meg milyen sor szokott az Operett előtt állni... van aki már 1234x látja, és megnézi 1235x is, mert ez vagy az a kedvence. anno én nagyon meglepődtem, mikor a közönség soraiból sikolyokkal jelezték tetszésüket a helyi fanclub képviselői. furcsa volt.

de a R&J népszerű darab. nagyon népszerű és jó darab.
0
2006. augusztus 7., hétfő 14:42
Egy aug. 1-én keltezett közlemény, mely éppen témába vág:

A Rómeó és Júlia musical magyarországi jogtulajdonosa a Pentaton Koncert- és Művészügynökség és a Budapesti Operettszínház Igazgatósága tájékoztatja közönségét, hogy a 2006. augusztus 19-én a Puskás Ferenc Stadionba tervezett Roméo & Juliette koncert szervezésében és megvalósításában sem a Színház, sem művészei, sem a magyarországi jogtulajdonos nem vesznek részt. A koncert körülményeiről sem a zeneszerzőnek, sem a francia producereknek, sem az eredeti előadás rendezőjének nincs tudomása. A szerzői jogi törvény és a Budapesti Operettszínház érvényes szerződésének értelmében a Roméo & Juliette koncert producerei kizárólag részleteket adhatnak elő a műből - jelmez, díszlet, koreográfia és szcenikai elemek nélkül. Az eredeti DVD-ről jól ismert francia produkciónak (amelyet fél-play-back  technikával játszottak) nincs élő zenekaros, utazó-koncert változata. Fenti nyilatkozatot a tisztelt közönség pontos tájékoztatása végett tesszük közzé.
most posts by TM
0
2006. augusztus 7., hétfő 14:33
Értem, oké. Egyszer talán majd megnézem a magyar előadást is, de már egy ideje letettem róla, hogy a hónapok tizenötödikéit zenés színházak pénztárai elé történő sátorveréssel töltsem. Elég pofátlanságnak tartom azt is, hogy tízezret kérnek egy jegyért, s hogy mindezért még szabadnapot is biztosítsak magamnak, amíg bilétára vadászok, nos ez aláássa azt a kis lelkesedésemet is, hogy magyar változatban nézhessek egy musicalt.
most posts by TM
0
2006. augusztus 7., hétfő 14:19
lehet, hogy rosszul fogalmaztam: a magyarban több a színészi játék, több a díszlet.
0
2006. augusztus 7., hétfő 14:09
A francia az eredeti, tehát azt tekinthetjük etalonnak. A dvd-n látható produkció pedig a monumentális, minimális(?) díszletek ellenére nem koncert, hanem rendes előadás.
most posts by TM
0
2006. augusztus 7., hétfő 13:53
még valami: gondolom a magyar átirat transzponálva van, azért énekelhet két hanggal lentebb, vagy nem?
0
2006. augusztus 7., hétfő 13:52
biztos igazad van, nekem akkor sem tetszik... ;) de nem vitázni szeretnék...

Mozart? Dolhai Attilával szeretném egyszer nagyon megnézni (nem provokálni szeretnélek, MÁZS nem a kedvencem, de nem rossz ő sem).
0
2006. augusztus 7., hétfő 13:49
Két hanggal a kotta alatt énekel :) Ez tény. Az pedig szubjektív, hogy Árpinak sokkal jobb és erősebb hangja van, mint a francia srácnak (ez igazán itt a nyíregyházi színházban jön ki, mikor Árpi gyomorból jövő hangja betölti az egész teret... Tiszta DTS :D)
A Mozart!-ot látta valaki?
0
2006. augusztus 7., hétfő 13:31
a leveles-dal (Benvolio) franciául jobb... :D
0