Keresés

kit és mit szeretünk (de nagyon)?

2006. augusztus 7., hétfő 13:01
Hm, bevallom őszintén, nekem a francia változat annyira nem tetszett :) Van egy-két szám, ami tényleg jobban hangzik, mint magyarul (pl. a Jogod nem volt vagy a Miért fáj?). de azért inkább a magyar nyelv mellett kardoskodom (pl. a Hogy mondjam el? egyértelműen magyarul jobb, hallgassátok meg magyarul, aztán franciául, ki fognak jönni a kis különbségek). Vannak olyan számok, melyek mindkét nyelven nagyon jók! (Szívből szeretni, Egy nap...), viszont van olyan is, amit ha meghallok franciául, a falat kaparom (a Párbaj pl., vagy a Verona).
Az Operettszínházban most eléggé elcseszték a szereposztást főszereplők terén (nekem nincs semmi bajom Bálint "Megasztár" Attilával, de nem való Rómeónak, zöldfülű még a szerephez, ugyanez a helyzet Benvolio harmadik szereposztásával, Kerényi Miklós Mátéval). Amit most érdemes lesz megnézni, az a Rudolf és a Producerek. Sajnos még egyiket sem láttam (rég jutottam el Pesten színházba, utoljára januárban láttam a Volt egyszer egy csapatot), de a Rudolf két duettjét hallva már biztos sikert jósolok neki :) A Producereket pedig szerintem nem kell ragozni :)
0
2006. augusztus 7., hétfő 12:13
a DVD-t mi is megvettük, nővérem közelharcot vívott az MM-ben az utolsó példányért (akkor az Xpress-en még nem volt kapható információim szerint).

a kiadvány gyönyörű, a francia változat egy koncert, a magyar előadás pedig egy színdarab. mindkettő nagy kedvenc.
0
2006. augusztus 7., hétfő 11:35
Ez a "csoda" nálunk is kapható (volt?) dvd-n, s nem feltétlenül kell perfekt franciának lenni ahhoz, hogy az ember élvezhesse, gyönyörködjön benne. Már többször láttam, s még mindig nagy hatással tud rám lenni! Üdítő színfolt az angol nyelvű musicalek között, bizonyítva, hogy tehetséges emberek a föld más pontján is képesek nagyszerű produkciót létrehozni. A magyar változatot még nem tudtam soha meghallgatni, mert nehéz átállni rá. Bizonyára az Operettszínház művészei tudásuk legjavát nyújtják, nem vagyok sznob sem, nem kívánok látatlanban rosszat mondani róluk, egész egyszerűen arról van szó, hogy számomra így kerek ez a mű, a csodálatos dalok a számomra gyönyörű francia nyelven, s ha nem így hallanám-látnám, már nem tudnám úgy befogadni, mint korábban.
A dvdről pár szó:
A duplalemezes digipack kiadvány a hozzá tartozó 24 oldalas füzettel meseszép! Francia dts, 5.1 és felirat van rajta, de mint mondtam, ha nem is érthető a szöveg, akkor is van mindenkinek némi kapisgálnivalója, hogy miről is szól ez a darab. Operába sem csak azok járnak, akiknek felsőfokú olasz nyelvvizsgájuk van.
A dvdextrái között vannak klipek, werkfilmek, láthatjuk a szereplőválogatás eseményeit, s interjúkat a szereplőkkel. Ami nekem a legjobban tetszett, az az a momentum volt, amikor a társulat egy előadás után éppen vacsorázott, s ott egy hirtelen jött felkérésre a két főszereplő, Damien Sargue (Romeo) és Cécilia Cara (Juliette) a musical talán legnehezebb duettjét a lírai AIMER-t (Szívből szeretni)úgy ahogy voltak, az asztalnál ülve két pohár bor között kifogástalan technikával énekelték el! A mellékszereplők közül Benvolio figuráját alakító szőke Grégori Baquet a legjobb fej, ő volt a hangulatfelelős a próbákon is, s az interjúkban is egy viám, laza srácnak ismerhetjük meg.
Egyszóval, aki szereti a jó musicaleket, az ne habozzon beszerezni ezt az előadást, melyet 2001 júliusában a Párizsi Kongresszusi Palotában örökítettek meg, mindannyiunk nagy örömére! :-)
most posts by TM
0
2006. augusztus 7., hétfő 9:39
én láttam a R&J-t.

egy kis rövid visszaemlékezés: anno erről a musicalről semmit sem tudtam. egy külföldi rezesbandától hallottam egy számot, ami nagyon elvarázsolt. ennek a számnak a Les Rois Du Monde volt a címe (a magyar elbaltázott címe: Lehetsz király). gyorsan Gugli, rákeresés, és utánanéztem pár dolognak. rajongói lapokon voltak fent videórészletek, hangrészletek, ezeket megnéztük / meghallgattuk, és én még jobban a hatása alá kerültem. további keresés, az Amazon-on kapható ez a csoda DVD-n, mivel nem beszélni papülapadón-francia nyelv, így a rendelés nem jött össze. közben az Operettszínház is leadta a darabot, és kitört a hisztéria.

én még a hisztéria idején láttam ezt a csodát, áprilisban (februárban volt a premier - előbb is lett volna jegy, de annyi nem, amennyi kellett volna). beültünk ismerősök, barátok. és elkezdődött. első dal: Verona. mikor meghallottam a magyart, eleinte sokkolt, de aztán az is megtetszett (ugye a tipikus esete annak, amikor az ember megnéz pl. egy sorozatot eredeti nyelven, aztán meg fújog a magyar szinkronra...). a Lehetsz király viszont tragédia. felesleges rap-betétek, és szerintem a musical legelcseszettebb része itt Magyarországon. a francia mellett, háááát...

de a magyar musicalről: fantasztikus! élő zenekar, nagyszerű hangszerelés, a színészek profik: Dolhai Attilának olyan hangja van, hogy hirtelen nem is találok rá szavakat, Szinetár Dóra is nagyszerű volt, Szabó P. Szilveszter óriásit alakított. Nálunk Tybalt egy lelki sérült ember, "nem volt gyerekszobája", míg a franciáknál egy nyálas, macsó alak. Bereczki Zoltán is nagyszerű Mercutió, mikor leszúrják, óriásit énekel és alakít. A két anyuka (Capulet és Montague) duettje (Gyűlölet) gyönyörű: pörgős, miközben a két anyuka is pörög a színpadon (ezt látni kell!!).
Nekem a magyar Benvolio nagyon nem tetszett, elnézést a MÁZS rajongóktól.

Én nagyon örülnék, ha jönne a magyar előadás DVD-n, tuti, hogy megvenném - ha reális áron adnák persze -.
0
2006. augusztus 7., hétfő 8:34
Itt mindig érik meglepetések az embert :-)
Erről a DVD-ről nem tudok semmit és nem is hallottam róla ezidáig. A Rómeó és Júliát nem láttam még, aki igen az írhatna majd róla néhány sort, mert nagyon érdekel. Előre is köszönöm. :-)
Ami még nagyon teteszett az a Jekyll és Hyde volt, egyszerűen fantasztikus Musical thriller!
0
2006. augusztus 7., hétfő 0:01
Nocsak, nem is tudtam, hogy épp az Xpressfórumon fogok musicalkedvelőkkel találkozni :) Nagyon szeretem a műfajt, egy-két színészt van szerencsém személyesen is ismerni (Nagy Sándor, Mészáros Árpád Zsolt - utóbbinak a honlapját is szerkesztem). Állítólag készült magyar Rómeó és Júlia DVD tavaly Szegeden, nem tudtok róla vmit?
0
2006. augusztus 6., vasárnap 21:31
Akkor majd utána járok a dolgoknak hogy megy-e még :-) bár gondolom most inkább a Producereket nyomják és a Fantomot. Mindkettő nagyon tetszett, szívesen megnézném őket újra.
A Chicagot még 2500-ért vettem egyszer újságmellékletként, de ha választanom kellene akkor inkább a Moulin Rouge felé hajlok egy picit. :) Amúgy mind2 szuper jó!
0
2006. augusztus 6., vasárnap 21:27
Nem tudom, talán a Chicago megy még a Madáchban...
A Chichago film változata egyszerűen fantasztikus! Ezt tényleg érdemes megvenni! (már 590-ért vesztegetik sok helyen!)
0
2006. augusztus 6., vasárnap 21:21
A musicaleket imádom :) amiket felsoroltál mindet nagyon szeretem, csak sajna nem sikerült színházba látonom őket kivétel természetesen a Macskák! Hú de régen láttam, majd 8 évvel ezelőtt... A Elizabeth és a Chicago megy még egyáltalán?
0
2006. augusztus 6., vasárnap 16:23
Ügyes vagy! Te jó ég 2004-ben írtak bele utoljára! Akkor nem csoda, hogy nem találtam meg, az én gépem csak 2005-ig mutatja a topicok számát....

Tényleg ez barátságosabb, pozitívabb téma, mint " a Kit utálsz", bár szerintem ebbe kevesebben fognak írni, ismervén a morcmagyarokat...

Irok én is egy pozitív listát:

Színészek: nem szeretem a sablont, egy színésznek legyen egyénisége! Az sem baj, ha extrém, sőt... Engem nem a tökéletes alak, vagy a trendi külső fog meg, hanem a kisugárzás.

Színésznők:
Imádom: Giulietta Masina! Szerintem a legcsodálatosabb, és legtehetségesebb színésznő volt, aki valaha is létezett! Kár, hogy a legtöbb ember szemében csak Fellini tartozéka!....Mindent gyűjtök róla, csak sajnos nem sok eredménnyel....

További kedvelt színésznők, akiket nem imádok, nem rajongok értük, de bírom őket, és tehetségesnek tartom:
Nicole Kidman, Angelina Jolie ( bár magánemberként brrr, és sok gagyit is bevállal, de a Gia, és az Észvesztő c. filmje remekmű), Marylin Monroe - nemcsak szép, de jó színésznő volt (bár sokan vitatják ez utóbbit), Juliette Binoche, Kate Beckinsale, Emily Watson, Fany Ardant, Isabelle Huppert,Kerry Fox, Barbra Streisand, Lisa Minelli, Domján Edit, Eszenyi Enikő  - és még számtalan, nem is tudom felsorolni az összeset

Férfi színészek sorrend nélkül - nincs kijelölt kedvencem, de szeretem, és tehetségesnek tartom őket:
Robert De Niro, Anthony Quinn, Jeremy Irons, Dustin Hoffmann, Tom Hanks, Jonny Depp, Jode Law, Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre

Nem tartom őket túl tehetségesnek, de szimpatikusak, mert van bennük valami +:

Audrey Tautou, Drew Barrymore, Vanessa Paradis, Caprio

A kedvenc filmjeimet beírtam a "lista őrületbe".

Kedvenc rendezőim: Fellini mindenek fölött, minden filmjét nagyon szeretem.
Pasolini, Polanski, Zeffirelli, Almodovar, Grenewai, Szabó István, Bacsó Péter, Mészáros Márta, Koltay Róbert

Zene: Imádom Webber zenéjét, és a musicaleket általában.
Macskák, Isten Pénze, Chicago, Elizabeth, Padlás, stb.

Pop zene: Cindy Lauper, Gwen Stephany, a régi Madonna, Illés, Omega, Edda, Boney M. Abba, Hobo, AC/DC, Vangelis, Enya, Susanne Vega, Sam Brown, Ghymes, Celine Dion - szóval változatosan

Könyvek: Moravia, Marquez, Dickens, stb

Szeretem a csirkét, és a rizst. A részletes filmkritikákat. A macskákat, papagájokat. A családomat. A nyarat. Stb.

Tényleg, kellemesbb a pozitív dolgokról írni, mint  negatívumokról!
0
2006. augusztus 6., vasárnap 16:05
:-) Igen, sokban egyezünk és örülök, hogy sz összegzésem ennyire fedi a te szeretett dolgaidat is. Ezen a bókon meg teljesen elpirultam :))))))))
Az utazást kihagytam, pedig ismeretlen tájakra is szeretnék eljutni, nagy vágyam Íroszág és Egyiptom, a Távol Kelet lenyűgöző oszágai és az USA természeti szépségei... :-)
És persze szeretem a hozzám közel álló fórumozókat: Julietet, és TM-et, Dercetot, Gerikét és mindenki mást is, akikkel néha ugyan vitázunk, de így kerek a világ :))) (és ezt nem nyálazásnak szántam)
0
2006. augusztus 6., vasárnap 15:58
Én meg Angelust, amiért hasonlítunk ebben egymásra, s amiért ilyen szépen összeszedte mindazokat, amiket magam is szeretek, s fontosnak tartok! :-)
Kiegészíteném még az utazással, idegen tájak felfedezésével, idegen kultúrák megismerésével. Sajnos nem tehetem meg, hogy erre annyi időt és pénzt fordítsak, mint amennyire szeretném.
most posts by TM
0
2006. augusztus 6., vasárnap 15:40
Ha már így felhoztad, akkor a témába vágó gondoltat is írok :)

- a nyarat és a hozzá való napsütést
- a kellemes beszélgetéseket
- a holdfényes éjszakákat
- az őszi ködpárát, amint csöpög a fákról
- a családom
- sok jó könyvet: Salinger, Orwell, Merle, Tolkien, Ellis, Stephen King
- a számomra fontos filmeket úgy megnézni, hogy csönd van és nyugalom :)
- rendezőket: Spielberg, Burton és még sok van :)
- verset olvasni: leginkább Poe jöhet, vagy Radnóti, József Attila
- változatos zenéket a Café Del Mar-tól egészen az Ignite-ig és minden mennyiségben
- filmzenék: Danny Elfman, Ennio Morricone, Hans Zimmer, Ellioth Goldenthal, John Williams ... rengeteg van :)
- az apró meglepetéseket
- a táncot
- a csokit :)
- másokon segíteni, ha kell

Ennyi jutott most eszembe :)
0
2006. augusztus 6., vasárnap 15:30
A nagy K politikától mentes és mindenféle összesküvéselméletet nélkülöző kritikáit baromira szeretem:)
0
2006. augusztus 6., vasárnap 15:26
Már idén is nyitott valaki egy ilyen topicot, nem? :)
0
2006. augusztus 6., vasárnap 15:18
tessék.
0
2004. november 19., péntek 17:46
Na hát ezért van annyi "baleset" a fával... ;)
0
2004. november 19., péntek 16:07
Én meg adok egy öngyújtót...
0
2004. november 19., péntek 10:42
majd viszek neked egy kannával karácsonyra :))
0
2004. november 19., péntek 7:53
majd elfelejtettem:

...a benzin illatát!
0
2004. október 26., kedd 13:18
most nem, mert kurva sokat éjszakázom miatta :D
0
2004. október 26., kedd 10:32
Szenkjú, máj frend, nagyon elérzékenyültem. Amúgy mélységes gratula az "isteni" Verhoeven portréjához. ;)
0
2004. október 26., kedd 10:28
Azokat én is szívesen olvasom, bár kettőnk kedvencei között nem tökéletes az átfedés.
A favoritom Daemiaen, akit lassan már olvasni se merek, mert már amúgy se győzöm pénzzel a DVD vásárlást, ő meg még ahhoz is kedvet csinál, amit esetleg megkritizál...  :)
0
2004. október 26., kedd 9:01
a bézból már nem is király? :]
0
2004. október 26., kedd 1:26
a nőket
a kutyámat
a zenét
a koncertekre járást
a filmeket
a full capet
az amerikai futballt