Keresés

Bond 50 - James Bond díszdoboz (23 BD) (BLU-RAY)

2012. augusztus 11., szombat 19:19
Továbbá:

"De alapvetően rossz a hasonlat, mert ezek a lemezek nem attól kezdtek el recsegni, hogy a papír koptatta őket, hanem attól, hogy a gazdája lusta volt időben kicserélni a lemezjátszó fejében az elkopott tűt. A barázdák falait nem koptatta az esetlegesen meglévő belső papírtartó sem, pláne, hogy azt is lehetett úgy használni, hogy az ember a lemez belehelyezése előtt gondosan széthúzta, belefújt, hogy kiszálljon belőle az esetleges por, és óvatosan, csúszásmentesen tudta belehelyezni."

Na most, a BD-hez nem kell szkafandert húzni, sem széthúzni, sem belefújni, sem vákuumos eljárással portalanítani a körletet (figyelem! szándékosan túlzok), kiveszed, berakod, kiveszed, berakod, hetekre ott hagyhatod arccal felfelé porfogónak, mind a tíz ujjad begyéről vehetsz róla mintát, sőt, akár ehetsz is róla, s miután egy akármilyen puha ronggyal letörölted róla a morzsákat, nem lesz karcos.
0
2012. augusztus 11., szombat 19:05
"Azt a korongot, aminek egyébként is sokkal érzékenyebb a felületete, sok esetben az összetétele is problémás, felhős, ragacsos, és úgy összességében ezerszer macerásabb, mint egy fizikai érintkezéssel lejátszható 40 éves hanglemez, ami 40 év után is betölti a funkcióját."

Eddig hány felhős és ragacsos, és úgy összességében a hanglemeznél ezerszer macerásabb BD-vel találkoztál?
0
2012. augusztus 11., szombat 18:44
Szerintem a véleményeket addig fogalmazzuk, amíg nem lógunk bele mások értékelésébe.
Mivel vásároltam számos igényes VINYL lemezt, (antikváriumban bakelitet is), emlékszem még rá, hogy az igazán igényes darabokat műanyagfóliában adták, vagy pedig olyan papírtokban, melynek a belseje fóliabetét volt, és ez a tárolás megvédte a lemezt a külső kemény kartontoktól, vagy fémtől (lásd pl. Élő Omega). De alapvetően rossz a hasonlat, mert ezek a lemezek nem attól kezdtek el recsegni, hogy a papír koptatta őket, hanem attól, hogy a gazdája lusta volt időben kicserélni a lemezjátszó fejében az elkopott tűt. A barázdák falait nem koptatta az esetlegesen meglévő belső papírtartó sem, pláne, hogy azt is lehetett úgy használni, hogy az ember a lemez belehelyezése előtt gondosan széthúzta, belefújt, hogy kiszálljon belőle az esetleges por, és óvatosan, csúszásmentesen tudta belehelyezni. Ezeknél az újfajta "zsebes" keménykartonos megoldásoknál erre semmi lehetőség, az egész szar feszül, szakad, közben meg karcolja a korongot. Azt a korongot, aminek egyébként is sokkal érzékenyebb a felületete, sok esetben az összetétele is problémás, felhős, ragacsos, és úgy összességében ezerszer macerásabb, mint egy fizikai érintkezéssel lejátszható 40 éves hanglemez, ami 40 év után is betölti a funkcióját.
most posts by TM
0
2012. augusztus 11., szombat 18:30
Érdekes, hogy a BD-nél sokkalta sérülékenyebb bakelit világéletében ehhez hasonló csomagolásban részesült, de nem nagyon találkoztam olyasvalakivel sem a fizikális, sem a virtuális térben, aki emiatt ágált volna. Igen, a bakelit egy idő után elkezdett pattogni és sercegni, mégis azt mondták rá sokan, hogy ez hozzátartozik a "fíling"-hez. Ugyanakkor a BD tényleg karcálló cucc: én legalábbis nem láttam még olyat, amit - ha nem szándékosan erőszakoltak meg, akkor - karcos lett volna, úgyhogy kizártnak tartom, hogy egy ilyen tartóforma maradandó károsodást okozhatna a lemez felületén. Megint ott tartok, hogy aki emiatt ne rendelné meg (és nem be, nem vagy te főnök, a BD meg nem alkalmazott), az dobozokat meg tudom is én, miket szeret, de nem a filmeket.
0
2012. augusztus 11., szombat 17:29
Vagy külön-külön, ha... :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 11., szombat 17:25
Nem akartam belemászni a lelkivilágotokba, úgyhogy bocs, ha megbántottam volna bárkit. Én csak annyit mondok, hogy a magam részéről alig várom a szeptember végét, félre van rakva a 70 rugó, ezt kapom magamtól karácsonyra, és már előre örülök annak, hogy végre HD-ben nézhetem meg újra az összes Bond-ot. A csomagolás nekem tetszik, nem foglal nagy helyet, szét nem fogom baszni, mert vigyázok majd rá, aztán nekem jó lesz néhány évig, vagy évtizedig ebben a változatban a kis karcocskákkal is, ettől nem fogok álmatlanul hánykolódni. Ja, meg más választásom sincs, mert így jelenik meg, ugye. :)
0
2012. augusztus 11., szombat 17:08
Egyébként meg ha egy termék termékállósága meghosszabbítható egy megfelelőbb csomagolással, jelen esetben pl. műanyag tálca, akkor vásárlói oldalról elvárható, hogy azt abban dobják piacra, és ne itt jöjjön rájuk a farizeus környezetvédelmi hablaty.
most posts by TM
0
2012. augusztus 11., szombat 17:03
Köszi az észosztást, maradjunk annyiban, hogy nem mindenkinek ugyanaz jut eszébe az "igényesség" kifejezésről. Nem kellenek fotók, nyilván senki nem rossz tapasztalat nélkül említi a kartonos CD-t, a WALL-E elb....tt csomagolását és a digibook kiadásokat. Mivel gyűjtő vagyok, képben vagyok és tudom, hogy mennyire silány minőségű a karton+műanyag kombó. Írhattam volna többes számban is, mivel biztos vagyok benne, hogy sokan érzik ugyanígy a dolgot, de majd leírják ők is, ha van kedvük.
most posts by TM
0
2012. augusztus 11., szombat 16:57
Jobban belegondolva az elrendezés alapján elég kézenfekvő, hogy páros számú lemeznek legyen hely a gyűjteményben.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. augusztus 11., szombat 16:55
Én is szeretem a szép kiadványokat, nem hányom le a könyveimet meg a filmjeimet, de szerintem túlzásba viszitek az aggódást. Van nekem is kartondobozos CD-m meg DVD-m, de kizártnak tartom, hogy a tok miatt bármilyen minőségromlást szenvednének. Ha megjön a BOND doboz, az egyik filmet, amiből úgyis megvan már a dobozos változat a kedvetekért egymás után háromszázszor kiveszem meg beteszem majd a tokjába, aztán posztolok nektek képek arról, hogy látható-e valami különbség a két lemez között. Kb. ilyen igénybevételnek lenne kitéve a lemez, ha kétezer évig élnénk. Mondjuk engem az ujjlenyomatok meg a hajszálkarcok csak akkor érdekelnek, ha zavarják a lejátszás minőségét, de ahhoz szerintem egy BD esetében minimum dörzspapírral kellene nekiugrani, hogy bezavarjon a lejátszásba. Akit meg zavarnak a tárgyak használódása során a fizika törvényei miatt keletkező elkerülhetetlen sérülések, az ne vegyen fizikailag kézzelfogható termékeket.
0
2012. augusztus 11., szombat 16:51
Ha számít valamit, én értettelek. :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 11., szombat 16:44
Elképzelhető, hogy marad egy üres hely a jövő évi lemeznek és extrájának, így serkenti a vevőket arra, hogy majd azt is vegyék meg, s így csinálni tökéletes leltárt az elmúlt 50 év Bond-filmjeiből.
Sajnos nyomdailag, kötészetileg nem létezik jó kartonpapíros megoldás műanyagkorongok tárolására, mivel az egyik felülete durvább, mint a másiké, így az elkerülhetetlen érintkezés károsítja a korongokat. Biztos így olcsóbb és főleg helytakarékosabb kihozni 23 korongot, ám közben pont a lényeg, a hordozó károsodik. Na de melyik terméket készítik manapság úgy, hogy az akár tíz évet is kibírjon? Sajnos egyiket se. Ezt se...
most posts by TM
0
2012. augusztus 11., szombat 16:37
Most végigfutottam a hozzászólásaimat.

Bocsánat, ha valaki számára félreérthető volt, azt hittem evidens, hogy az új rész nem lesz a dobozban. A 131-es hozzászólásban csak abbéli örömömnek kívántam hangot adni, hogy a csomagban helyet biztosítanak az új filmnek is. Azt hittem, a képen (és a videón) egyértelműen látszik, hogy egy papírlap van oda betéve, rajta a várható megjelenési időponttal.
0
2012. augusztus 11., szombat 16:30
A premier-dátumot én is írhattam volna, de azt hittem, evidens, hogy egy moziban még be nem mutatott filmet nem tesznek majd bele. De igazad van, ebből az irányból is meg lehet közelíteni. Amit én írtam, az annyi, hogy - a Skyfall premier dátumának ismerete nélkül - az adatlap alapján is tudható, mit tartalmaz majd a kiadvány. Ráadásul tételesen fel van sorolva mind a 22 film, és az utolsó ugye A Quantum csendje.

A kivitel miatt nekem két aggodalmam van egyelőre: a lemez oldali ragasztások a felvételen nem tűnnek túlzottan szépnek, és nem látszik az sem, hogy pontosan milyen is a lemeztartó rész. Ha olyan, mint a Wall-E esetében, akkor áldásom rá, és eszemben sincs külön tokokba pakolni a lemezeket. Ha igénytelen kivitel lesz, és nem figyelnek olyan apróságra, mint a lemez alatti karton dombornyomása annak érdekében, hogy a lemez felülete alatt levegőréteg legyen, akkor nyomott ár ide vagy oda, az is lehet, hogy kihagyom.
0
2012. augusztus 11., szombat 16:30
Na ezzel a hozzászólással tökéletesen egyetértek, pont emiatt nem rendeltem be. Ha majd egyszer megjelennek külön-külön is a hiányzó epizódok, majd ráérek akkor beszerezni őket.

Nem csak a BD-k terén figyelhető meg ez a csomagolási eligénytelenedés, zenei CD-knél is előszeretettel alkalmazzák mostanában (főleg a Sony Music, a legújabb Bruce Springsteen-korong speciális változatát is így adták ki (beleb*szva a papírba jó szorosan), mondanom sem kell, tiszta karc a lemez felülete, de hiába cseréltetném ki, a végeredmény ugyanaz lenne sajnos. Itt csak az segítene, ha a gyárból lehetne egy zsírúj lemezt kihozni, még a csomagolás előtti állapotban... :(((
0
2012. augusztus 11., szombat 16:22
Az csak egy papírlap, amire rá is van írva, hogy keresd Blu-ray-en és DVD-n 2013-ban!
0
2012. augusztus 11., szombat 16:20
Nem ártana gondolkodni is...
A "Bond 50" doboz szeptember 27-én jelenik meg, a Skyfall mozis világpremierje pedig egy hónappal később lesz, úgyhogy ló.... lesz a gyűjteményben nem az új rész BD-n.

Máskülönben meg nagyon remélem, hogy nem ez az ótvar lemezcsiszoló szar kivitel lesz nálunk, mert ez sznoboknak való csicsa, nulla, sőt, mínusz praktikummal. Hülyén nézne ki, ha 23 tokot kellene a díszdoboz mellett tartani csak azért, mert ez a kivitel gyilkolja a korongok felületét. Nagy hülye volt, aki kitalálta ezt a digibook-csomagolást, remélem, mihamarabb leszoknak róla!
most posts by TM
0
2012. augusztus 11., szombat 16:13
Gondolom, az a Skyfall feliratú korong csak egy reklám, aminek a helyére majd be lehet rakni a filmet, amikor megjelenik.
0
2012. augusztus 11., szombat 16:08
A gyűjtemény része az új rész is, mivel 1962+50=2012, viszont az adatlap szerint csak 23 BD-t tartalmaz, amiből egy ugye az extra korong, márpedig a Skyfall a 23. hivatalos James Bond film.

Én inkább azt remélem, nem lesz tálcás. Ha mégis, szerintem ki fogom hagyni.
0
2012. augusztus 11., szombat 15:50
Ez egy komoly WTF pillanat mert a gyűjtemény része az új rész is.
Ez a lemezgyilkos kivitel nem tetszik.Ilyet láttam a Star wars BD USA kiadásánál is.A miénk legalább tálcás.Talán a James Bond is olyan lesz.
0
2012. augusztus 11., szombat 15:19
Ezt nézzétek!

A lényeg 1:40-nél kezdődik:

0
2012. augusztus 11., szombat 11:52
Ez persze az adatlapon is fel van tüntetve.
0
2012. augusztus 11., szombat 11:38
Még nincs meg a végleges ára a csomagnak.
0
2012. augusztus 11., szombat 11:27
Az bizony jó lenne!
0
2012. augusztus 11., szombat 9:36
Ennek a kiadványnak most mennyi a végleges ára? Mert hallottam olyat,h lehet,h csak 59.990 lesz az ára.

Xpress? Jama?
0