Keresés

Bond 50 - James Bond díszdoboz (23 BD) (BLU-RAY)

2012. augusztus 10., péntek 12:24
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2012. június 27., szerda 15:32
A Brosnan-filmek következő darabjában Sheryl Crow is "hagyományos" főcímdalt énekelt, zeneileg jól illik a régiek mellé, bár nekem kissé bágyadt az ő előadásmódja.
A Garbage-nóta talán még sanzonosabb az előzőhöz képest, remek dallamvilága van, de már a hangszerelésen lehet érezni az újabb kor behatását. Amit aztán a Madonna-felvételnél visznek el totál komjuterbe, a Die Another Day zenei alapjából ugyan kikagylózhatók azok a hangjegyek, melyek a Bond-zenékben megtalálhatók, de ezek a szintetizátorhangok már annyira különállóak, sterilek, hogy hangsúlyosságuk elenyésző a mindenféle egyéb effekt, hangtorzítás mellett. Nekem ugyan tetszik a nóta, de kissé idegenül hat az előző 19 mellett. Nagyon modernet akartak, de túllőttek a célon. Ha már Madonna, valami Frozen-szerűt inkább tudtam volna elképzelni filmindításnak. Aztán a legújabb éra kezdése Chris Cornell grungeistennel megint egy érdekes hangzásvilág, a klasszikus score találkozása a rockzenével egy új, nyersebb, dinamikus, döngölős hangulatot kelt, mintegy előrevetítve Craig surmó Bondjának ökölcsapásait, érdes stílusát, tehát jól harmonizál a zene és a sztori. Ezt a muzsikát csak később sikerült megszeretnem, de azóta jóban vagyunk. :) Nem úgy a kvantumos Alicia Keys-Jack White duettel, ami szerintem önálló számnak és főcímdalnak is borzalmas.
most posts by TM
0
2012. június 27., szerda 13:47
Valóban remek a zenéje, de mely résznek nem az? :)

A kedvenceim közé tartozik a You Only Live Twice, az On Her Majesty s Secret Service mindkét fő dala (az Armstrong-os és az orchestrás is nagyszerű), a rapszodikus Live and Let Die is igen remek, ahogy a Nobody Does It Better lágy, romantikus hangvétele is, sőt a Moonraker és az Octopussy lágyan hömpölygő stílusa is megkapó, de az A View to a Kill Duran Duran-féle slágere is kiváló, épp úgy mint a Living Daylights-é, és számomra nagyjából itt vége is van a remek főcímdalok sorának, a Brosnan-féle részeké már nem olyan hangulatos (na jó talán a Goldeneye).
0
2012. június 27., szerda 12:44
Nekem annak a zenéje tetszik legjobban. :)
most posts by TM
0
2012. június 27., szerda 12:18
Az Oroszországból szeretettel került terítékre legutóbb. Na ez a rész már tetszett, kifejezetten hangulatos volt. Külön kiemelném a vonatos részt.
0
2012. június 27., szerda 0:21
Én viszont máig nagy becsben tartom a Bond-bőröndömet, és előttem van, ahogy óvatosan bontogatom a benne díszelgő dombornyomott o-ringeket, bennük a duplalemezes DVD-k, melyek kiváló minőségben őrzik a remek sorozat részeit és az extralemezek tartalma is pazar. Bond filmet nézni mindig szeretek, ez ugyanolyan jó szórakozás, mint más régi filmet nézni, nosztalgiázni. Nagyon várom a BD-kiadást, kérdés sem férhet hozzá, hogy nekem kell olyan!
most posts by TM
0
2012. június 26., kedd 23:58
én is felizgultam a bd díszdoboz megjelenés kapcsán, aztán szépen számot vetettem, hogy a slim tokos dvd kollekcióból sem néztem még meg egyetlen egy filmet sem akkor talán nem létszükséglet, hogy ennyi pénzt kiadjak egy díszdobozért aminek megint ez lesz a sorsa kb...
0
2012. június 26., kedd 22:46
Azt hiszem nekem is illene már nekifeküdni a DVD-knek, és végignézni a szériát, mert a falat fogom kaparni, ha kiadok érte ennyi pénzt, aztán be se jön a filmek java.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. június 26., kedd 12:39
Két klasszikus Bond-ópuszt tekintettem meg az elmúlt hetekben. Az egyik a Dr. No volt. Újranézéskor eléggé unalmasnak találtam, s a helyszín is egyhangú volt. A másik pedig a Csak kétszer élsz, amit tekerés nélkül nem is tudtam volna végignézni, ez a film annó sem volt a szívem csücske, úgy óvatosan elvoltam vele, de különösebben sose szerettem, de most kifejezetten untatott, főleg onnantól mikor Bond megházasodik. A finálé azért jópofa volt.
0
2012. június 8., péntek 16:46
Te tudod...

Én mindenesetre szeretem becsúsztatni, és nagyon ki vagyok vele békülve. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. június 8., péntek 16:03
Az biztos, hogy nagyon kényes cucc lesz, külön fóliába fogom csomagolni az egyes darabokat, hogy ne karcolják meg egymást.
most posts by TM
0
2012. június 8., péntek 15:57
húúúú.....   ez szép,de ezekkel a becsúsztatós dolgokkal nem vagyok kibékülve.  :(
0
2012. június 8., péntek 15:57
Ez a cenzúrázatlan változat.    :)
0
2012. június 8., péntek 15:54
Biztos nem ilyen lesz, mert sehol nem látszik a korhatárkarika. :)
most posts by TM
0
2012. június 8., péntek 15:45
Ezt a képet találtam róla:

0
2012. június 8., péntek 15:33
erről a kiadványról lehet már tudni valamit,hogy hogy fog kinézni (kívül-belül)? (dizájnilag)
0
2012. május 30., szerda 16:02
Ezek nagyon jók. Amúgy azt vettem észre, hogy bármelyik Bond-ot nézem, a főcímdal szinte mindig tetszik. Jól megírt dalok ezek egytől-egyig.
0
2012. május 16., szerda 11:53
Nekem Bondhoz mindig is a régebbi nóták álltak közelebb, valahogy azokat filmzeneként, betétdalként jobban szeretem.
Itt van mindjárt Shirley Bassey, aki egyedülálló módon három(!) Bond-filmhez is énekelt főcímdalt. A Goldfinger, a Moonraker mellett az általam választott Diamonds are Forever című örökzöld is általa szólal meg.

Aztán az egyik legkülönlegesebb Bond-film Az Őfelsége titkosszolgálatában zenéjét is nagyon szeretem, Louis Armstrong dala annyira univerzális, hogy az ember jókedvében, bánatában, esküvőn, temetésen, dugás közben, világvégekor, szóval minden körülmények közepette szívesen hallgatja ezt a csodás nótát.

Paul McCartney dala volt az első olyan Bond-muzsika, amit Oscar-díjra is jelöltek, (amit végül a Barbra Streisand féle Ilyenek voltunk nyert el) talán az egyik legösszetettebb nóta mind közül: a sok váltás, belassítás, gyorsítás, a hangszerelés mind-mind érdekes színfolttá, és egy életre megjegyezhetővé teszi ezt a remek betétdalt.

Tom Jones Thunderball című nótája szintén kihagyhatatlan a felsorolásból.

Végül pedig következzen az általam talán leginkább kedvelt Bond-betétdal, az Oroszországból szeretettel című filmből. Hogy mitől ez a kedvenc, azt nem tudnám pontosan megfogalmazni, egy biztos, ha valahol hallom, vagy olvasom a James Bond nevet, ez a dallam kezd el muzsikálni a fejemben. S ez jó. :)

most posts by TM
0
2012. május 16., szerda 6:44
Igazad van, ez volt rögtön a második dal, amit meghallgattam a Goldeneye után. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. május 16., szerda 0:51
Szerintem ez a másik legjobb:). Magyarországnak, szeretettel:):

0
2012. május 15., kedd 22:08
Ezt vártam. Így szép kerek:)
0
2012. május 15., kedd 21:33
Teljesen elhülyít az agyamba fészkelt Polipka. :)
most posts by TM
0
2012. május 15., kedd 21:18
Ezt jól megcsavartad! Ezek már költői magasságok, Mester!
0
2012. május 15., kedd 21:14
Ő az a fémdobozos lány Őfelsége tetkósszolgálatában? :)
most posts by TM
0
2012. május 15., kedd 21:07
Akkor már zenéljünk. Szerintem az egyik legjobb Bond-betétdal.

- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0