Kedves Enny!
Körbeírom úgy a dolgot, hogy te is meg tudd Enny, jó? Menjél fel szépen külföldön, némely kulturált ország webshopjára és nézd meg, hogy mi zajlik ott illetve mi zajlik itt. Ott írsz a termékről, aztán mész a dolgodra, ennyi. Ahelyett, hogy örülnénk, hogy van fórum, ahol meg lehet kérdezni milyen a kép/hang, milyen a tok, segítséget lehet egymástól kérni az élet szinte minden területén, na szóval mindezek helyett, idejön egy pali, egy ÜZLET honlapjára és elkezd fröcsögni olyan dolgokról, amiről szerintem a bolt tehet legkevésbé. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez a pöcs nem megy oda a Media Markt eladóihoz, hogy ez mi a gecitől ilyen drága, basszátok meg? Még szép, hogy nem...
De lefordítom máshogy. Van egy üzleted, mondjuk egy közért. Egyik nap besétál egy agyoniskolázott. Levesz egy doboz tejet, 249 forint. Mikor meglátja az árát, majdnem elejti ijedtében és elkezdi neked magyarázni, hogy ezt mégis, hogy meg miért meg mit képzel itt magáról a bolt, meg a tejgyár vagy mittom én mi?? Miért nem tud csak 50 forinttal kevesebbet keresni, annyi nem elég magának, kedves üzlet tulajdonos? Tudja mit? Rohadjon meg a nyakán az egész!!
Ez az ember nem gondol bele abba, hogy egy termék ára legalább ennyi mindent tartalmaz:
-beszerzési ár
-szállítási költség
-helység bérleti díja
-dolgozók bére és járuléka
-társasági és iparűzési adó
-néminemű nyereség
Ezek mind-mind természetesen a nettó árból jönnek le. Tényleg nem írok többet, majd ha megjelent a film és sajnálom, hogy ilyen apropóból nyilvánulok meg.