132. Ezt nagyon rosszul tudod, mert ha egy cég megvásárol egy adott terméket, vagyis kifizette a vételárat, utána a cég, azt csinál azzal a termékkel, amit akar, még ajándékba is adhatja. Jesternek igaza van :)
0
2012. szeptember 6., csütörtök 11:39
3
131: A beszerzés alatti áron való értékesítést bünteti a GVH. Valószínűleg nem lesz belőle büntetés, mert nincs aki bejelentést tegyen az MM ellen, nincsen egyéb konkurenciája.
Amúgy én a budaörsiben voltam és minden BD termék 990 Ft. volt.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 1:19
7074
128: Én ezt úgy tudom, kedves kolléga (én is egy könyvkiadónál dolgozom :) ), hogy ha már nem bizományban van a boltnál a termék, hanem már kifizette, vagyis az övé, akkor azt csinál vele, amit akar.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 1:00
7252
Arról nem szól a fáma, hogy volt-e olyan illető, aki azt mondta volna: na, vettem 57 db BD-t 57e Ft-ért, spóroltam 57*4e, azaz 228e Ft-ot, most akkor nézek valami szép, lapos LED-TV-t, meg hozzá egy BD-játékost is... Mert akkor ez nem csak egyszerű raktárkisöprés volt...
0
2012. szeptember 6., csütörtök 0:59
7151
..ezért túl sok mozgástere egyik kiadónak se lehet.
(Sorry, az imént véletlenül idő előtt nyomtam a TOVÁBB gombra.)
0
2012. szeptember 6., csütörtök 0:58
7151
Engem nem érint a BD-téma, mindazonáltal úgy gondolom, az akcióért nem biztos, hogy kizárólag az MM-et kéne hibáztatni. Én például egy könyvkiadónál dolgozom, és a könyvszakmában semmit nem lehet úgy akciózni, hogy abba a kiadó nem egyezik bele. Olyan nagyon másképp szerintem a BD-piac sem lehet más. Tehát szerintem, vagy 1. a kiadó(k) is tudott (tudtak) az akcióról VAGY 2. nem tudtak, ez esetben rajtuk múlik, hogy mit lépnek. Mivel azonban amit nem lehet a multikban kapni, az majdhogynem eladhatatlan nagyobb tételben,
0
2012. szeptember 5., szerda 19:21
6925
Semmi más nem történt,mint megszűnt a BD piac,amely voltaképpen sohasem létezett. A DVD piac egy ideig legalább működött úgy-ahogy... Nem is értettem,ha egy DVD-ért már a 990 is sok,hogyan gondolhatják,hogy egy BD elmegy 8 ezerért.
0
2012. szeptember 5., szerda 16:47
144
71. T.M. jól kiemelte a lényeget, amit később többen is leírtak: nem a rajongókhoz, hanem a potyázó haszonlesőkhöz kerültek javarészt a filmek, "baráti áron" 3 rongyért már meg is lehet venni Tőlük...
0
2012. szeptember 5., szerda 15:52
16
Erősen túlreagáljátok a dolgot szerintem. Lezajlott egy egynapos akció egyetlen áruházláncban, aminek a fő célja vélhetően a raktárkészlet kipucolása volt, ráadásul olvasva a hozzászólásokat, a többség nem is értesült róla időben (én sem). Nem ez a lépés fogja tönkretenni a hazai BD-piacot (főleg, hogy gyakorlatilag nincs is ilyen), az a csekély számú vevőkör, aki eddig is fizetett az új megjelenésekért, ezután is fog. Ezeknek a korongoknak a 90%-a még hónapok múlva is ott porosodott volna a raktárban, ha nem szórják ki akciósan, ergo ahogy többen is írták korábban, vélhetően inkább felpörgették vele kissé a formátum eladásait, semmint kicsinálták volna. Hogy ezután nem éri majd meg forgalmazni itthon? Miért, eddig megérte?
0
2012. szeptember 5., szerda 13:00
4379
És a legrosszabb, hogy gondolkodom rajtam, megvegyem-e. Támogatva ezzel a MM dolgozóit.
0
2012. szeptember 5., szerda 12:59
4379
A 3D-sek konkrétan 5xös áron.
0
2012. szeptember 5., szerda 12:47
874
Az egészben most az a szomorú (a korábban már leírtak mellett), hogy az aukciós oldalakon 2-3x áron simán elmennek a filmek. Tehát a MM nagyon mellé lőtt, mert szerintem túlzottan alulárazták a filmeket. Így jártak/jártunk.
0
2012. szeptember 4., kedd 21:14
1698
119. Ezzel egyetértek én is. Szerintem nem nagyon gondolták át ezt a dolgot az MMben. Kíváncsi vagyok mikor követi őket a Saturn, meg a Tesco, Auchan.
Én is simán vettem volna 3ezerért filmet is ha lehetett volna. Az az ársávos megoldást kellett volna alkalmazniuk, mindenki jobban járt volna. Mármint mi akiket a filmek érdekelnek és nem az, hogy telepakoljam a szatyrot amíg ki nem szakad és utána feltegyem a vaterára, expresszre, stb.
Nah mindegy. Ez van ezt kell(ett) szeretni.
SuperHeRo
0
2012. szeptember 4., kedd 20:13
3089
119. Az lehet, de akkor szegény MM-es staffnak is 3x annyit kellett volna kifizetnie egy-egy jobb kiadványért:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. szeptember 4., kedd 20:08
13392
118. Szerintem ebbe bőven belefért volna a vásárlás céljának szempontja is, hisz háromezer forintos lemezeket aligha tömtek volna szatyorba válogatás nélkül, tehát sokkal több jutott volna a termékekből a filmkedvelőknek.
0
2012. szeptember 4., kedd 20:04
3089
116. Lehet, hogy csak így tudták (elég) olcsón felvásárolni a saját készleteiket...
Amúgy szerintem is teljesen logikus lett volna a lépcsőzetes leárazás - akár a kiadványok szerint, akár időben csökkentve az árat -, már ha csak és kizárólag a gazdasági szempontokat vesszük figyelembe.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. szeptember 4., kedd 20:03
13392
116. Ma ilyen egyetértős napom van.
0
2012. szeptember 4., kedd 19:41
8851
Ez az akció talán akkor is sikeres lehetett volna, ha több árszintre lövik be a filmeket: 1-2-3eFt-ra beárazva őket. A húzó címeket egy ezresért kiszórni... várható volt, hogy a kufárok lesznek az akció nyertesei, nem a rajongók.
A listákat elnézegetve én simán találtam volna ott olyan filmeket, amiknek 3eFt-ért is örültem volna, mint majom a farkának.
Persze az is igaz - reflektálva a 96-os hozzászólásra, - hogy 3eFt-os árak mellett talán Shaperd67 sem vásárolt volna be 88 db-ot...
De talán a vatera huszárok sem rabolják le teljesen a készletet azok előtt, akik egyébként is betérnek a nyüves boltjukba otthagyni a pénzüket.
A premier filmeket meg abszolút hülyeség volt akciózni, főleg a 4 napos Bosszúállók BD-t, a BD3D-ről nem is beszélve. Ráadásul ezek a filmek eleve kedvező áron jelentek meg, és mekkora öngól már, hogy kiszórják 999-ért, másnap meg a rajongók nem tudják megvenni TELJES ÁRON.
Az MM ezzel az akcióval az igazi vásárlóit vette hülyére. Meg magát, mert hülye azért nem vagyok.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. szeptember 4., kedd 19:23
6925
Voltképpen ugyanaz történt,mint a DVD-vel(az is 5-10 ezer Ft.volt egykor)csak hamarabb. BD vásárló már nem is lettem,látva mi történt a DVD-vel, és persze gyakorlatilag ugyanazok a címek jöttek újra.
Egyszer elég volt megvennem drágán.Sőt,ha meggondolom drágábban,mint ma a BD-t árulják.
0
2012. szeptember 4., kedd 17:32
13392
112. Tökéletesen egyetértek.
0
2012. szeptember 4., kedd 17:31
13392
Korábbi hozzászólásomban hivatkozott haverom délutánra ért oda és azt írta, üvölteni tudott volna az üres polcok láttán, hisz belegondolt, mi lett volna, ha hamarabb tudomást szerez a dologról. Én ezzel szemben úgy érzem, a legnehezebb azt lehetett (volna) látni, ahogy a kidagadó halántékú reklámszatyrosok, vagy a három bevásárló kosarat lazán telepakoló kigyúrt kopaszok válogatás nélküli habzsolása közepette felvillan a gerince egy fontos ritkaság egyetlen példányának, melyet a filmrajongó vásárló régóta vadászik. Na ezt végignézni az igazán idegőrlő szerintem, úgyhogy a legkevésbé sem bánom, hogy már csak utólag értesültem mindenről.
0
2012. szeptember 4., kedd 17:31
2601
Akármilyen rosszul fogynak hazánkban a BD-k és akármilyen szűkös a hely a Media Markt raktárában, az év egyik legjobb várt filmjét a megjelenés hetében szarér-hugyér kiszórni akkora baromság, hogy arra nincs is szó.
0
2012. szeptember 4., kedd 17:17
442
109: Egy tag a sok közül:
"Én is beszéltem vele. Azt mondta, hogy többen voltak a csapatban és több MM-be is mentek egyszerre. A Bosszúállók 3D-ből 8-at zsákoltak, és már mind eladták 5000/db-ért. "
0
2012. szeptember 4., kedd 15:38
353
Csodálkozom, hogy jogi oldalról még senki nem írt a témában, ugyanis simán fel lehetne jelenteni a MM-et az alapján, hogy törvényellenes volt az akciójuk, mert nem lehet ennyire levinni az árakat a piac többi szereplőjével szemben. Arról nem is beszélve (ha tényleg igaz), hogy a BD3D-ket beszedték az akció idejére, mert az meg a vásárló félrevezetése, s ez szintén törvénybe ütköző, megfelelő Hivatalnál fel lehet jelenteni a céget. Persze ki jelentené fel, az MM és a Saturn egykézben van, konkurencia nincsen (Electroworld csúfos véget ért). Sajnálom az egész történetet, mert a BD piacnak biztos, hogy nem tett jót és sajnálom azokat a gyűjtőket akik eddig egész áron is megvették az adott filmet, pedig sokszor bolondnak néznek minket, hogy eredeti terméket veszünk. Mondjuk ki: az MM hülyére vett minket. Azt gondolni, hogy aki most 999 Ft-ért hozzájutott BD-hez az majd rákap, ne legyen igazam, de ennek szerintem semmi esélye, esetleg ha megint lesz ilyen akció akkor majd megint vesz. Ráadásul és ebben biztos vagyok, hogy ezeknek BD-nek több mint a fele nyereségszerzés céljából lett megvásárolva.
0
2012. szeptember 4., kedd 15:35
13392
108. A beszámolók érdekes módon nem szóltak arról, hogy a kékeket tucatszám reklámszatyrokba tömködő nepperek jelentek volna meg akkor, amikor többek között a Vasököl, a Védhetetlen, vagy a Tintin kalandjai, mint premierfilmek BD megjelenése a szokásos 6990.- Ft-os ár helyett 4990.- Ft-ért jelent meg a polcokon. Nem ám: ezek a vásárlók akkor jöttek elő, amikor többek között 9990.- Ft-os, 3D-s cuccok is egy akciós DVD árán voltak elérhetők, úgyhogy a magam részéről a legkevésbé sem értékelném ezt a fogyást jelzésértékűnek.