Keresés

Donnie Darko

2007. május 19., szombat 13:07

Ez így szerintem tévedés, ugyanis DD azért nincs a házban, mert Frank kihívja méghozzá okkal. Az hogy fájdalmat okoz megint csak Frank műve, vegyük például a legdurvábbat, a tangens univerzumban meghal Gretchen. Frank intézte ígya kis könyvecskében egyértelműen le van írva, hogy ezzel Frank csapdát állított Donnienak, ha azt akarja hogy éljen a szerelme vissza kell juttatnia a hajtóművet, ezzel a gondolattal és a monológgal kiegészítve amit akkor mond, mikor utaztatja vissza a hajtóművet pedig szerintem megdől az az elméleted, h azért hal meg a végén, hogy másnak ne okozzon fájdalmat, ugyanis tudja, hogy nincs predesztinálva ez a fájdalom, pl. Gretchen nem fog kötelező jelleggel meghalni ill. ő egyértelműen kijelenti, hogy reméli, hogy egy jobb világba jut.
Abban igazad van h a végén a sírás művészi eszköz viszont nem hiszem, hogy azt jelenti amit te mondasz. Ugyanis akik sírnak(lentebb leírtam h ki miért, legalábbis úgy emlékszem) nem Donnie halála miatt sirnak, nem azért, legalábbis a nagy részük mert D fontos volt nekik.
0
2007. május 19., szombat 12:37
Én tegnap vettem, az enyémben nem volt...
Annyira nem rázott meg a hiánya, fő, hogy a film megvan. Booklet nélkül is simán megér 1.000 Ft-ot...
0
2007. május 19., szombat 11:12
most adnak hozzá booklet-et?
0
2007. május 19., szombat 10:15
Én 2005 év végén vettem meg innen, írtam a kiadónak, és elküldték a bookletet. :)
0
2007. május 19., szombat 8:05
Legjobb tudomásom szerint 2003 októberében. Akkoriban elég nagy szám volt egy ilyen remekül és telejsen magyarított kiadvány, hisz a dalszövegeket, és a két audiokommentárt is feliratozták, magyar volt a menü, és még "Az időutazás filozófiája" című kis bookletet is lefordították!
Volt ezzel kapcsolatban egy interjú is a dvdextrán:
http://www.dvdextra.hu/magazin.php?oid=Tc0d686d422a04819f7349d8f543dc67;cmssessid=T11074945c4c7e1b5b87e6edd4546eb5032e6a58be3f8c61e5e3beaa8b3a2958
De Jamamura dvdtesztjét is ajánlom figyelmetekbe:
http://www.dvdextra.hu/dvd-teszt.php?oid=T8026060411564880f118d7938dfd916;cmssessid=T11074945c4c7e1b5b87e6edd4546eb5032e6a58be3f8c61e5e3beaa8b3a2958
Én az elsők között vettem meg, 5.000 forintért... Abban még benne volt a booklet is... Azóta is az egyik kedvenc lemezem, és kedvenc filmem!
0
2007. május 19., szombat 1:11
Az még semmi, hogy újra kapható lesz, de ilyen jó kiadásban is!
Tudom, hogy ilyen volt az első kiadás is, de akkor is.
5.1 + DTS magyar, és egy jó pár extra!
Az összes filmet így kellene kiadni!
0
2007. május 19., szombat 0:58
Nagyon helyes, hogy újra kapható lesz!
Utánna nézhetne a többi kiadó is a piaci igényeknek.
Tudnák/nék még sorolni film címeket amiket jólenne ha újra kiadnának.

0
2007. május 18., péntek 21:19
csak egy kérdésem van, aki itt vette az első kiadást, kérem, írja meg, mikor adták ki először idehaza! köszi.
0
2007. május 17., csütörtök 17:29
elég régen láttam, de szerintem a kifejtés pár helyen hibás. az én elméletem szerint a dolog avval  (is) borul a feje tetejére, hogy Donnienek a házban kéne lennie, amikor rászakad a hajtómű. meg kellett volna halnia, de él. és avval, hogy Donnie él, mindenki másnak hatalmas fájdalmat okoz (nézd meg a tettei következményeit... hogy jogosan, vagy sem, az pedig szintén változó). tehát abból, hogy mennyi galibát okozott, és mindenki, akit kedvelt maga körül, meghalt, levonható, hogy nekem már nincs kiért élnem, de az események alapján ha meghalok, attól csak jobb lesz érzés miatt nem jön ki a szobájából. valószínűleg pont emiatt lett kultfilm, effektíve passzív öngyilkosságot követ el a végén.

a végén a sírás lehet, hogy a párhuzamos idősík történései miatt van, de én inkább művészi eszköznek éreztem. lehet még amiatt, mert páran tényleg kedvelték. de én inkább olyan mondanivalót sejtek ki mögüle, hogy a tinédzserkori depresszió közepén lehetőleg ne nyírjátok ki magatokat, mert mégis van, akinek fontosak vagytok és rossz lenne, ha elmennétek. de ez is csak egy értelmezés:).
0
2007. május 17., csütörtök 15:57

Van rá igény! De még mennyire! :)
0
2007. május 17., csütörtök 15:32
spacey!Szerintem ez egy érthetetlen esemény ami miatt meg is bomlik a világ és eerre kell Donnie mint magyarázat...valahogy igy értem én.
S-Balu!Van igény rá igen!Ird be a többire is az elmélededet,mert én pár dologban most általad okosabb lettem :P!
0
2007. május 17., csütörtök 12:23

Ok, de az, hogy raesik a hazra a hajtomu az ugye elvileg azert tortenik mert Donnie visszajuttatta, nem csak ugy magyarazthato, hogy raesett es ezert visszajuttatta, hogy legyen oka. Vagyis ha nem juttatja vissza a tangens univerzumban, nem is esik oda, es nincs mit megmagyarazni. Most ez kicsit furan hangzik, de a lenyeg, hogy ez egy ordogi kor szerintem. De hat az ilyen jellegu filmekre sosincs teljesen logikus, a valosagban ertelmezheto magyarazat...
0
2007. április 4., szerda 19:30
Úgy látszik ezektől a hülye elgépelésektől nem tudok szabadulni...
Dinnie LOL
0
2007. április 4., szerda 19:25
Inkább akkor közkinccsé teszem itt:

1. Mért ér véget az univerzum a filmben?
      Azért mert mikor a hajtómű a film elején megjeleni Darkoék házán, megjelenésének semmilyen racionális magyarázata nincs, és emiatt a világ egysége megbomlik. Máshogy: van a hajtómű egy gépen majd egypillanat múlva 28 nappal hátrébb egy házba csapodik. Nincs logikus magyarázat ez pedig a szigorú szabályokra nézve kb olyan hatással van mint a windowsra, ha elindítjuk: összeomlik (tudom favicc). Namost 28 nappal előbb Frank kihívja Dinniet így őt nem zúzza össze a hajtómű és kap 28 napot, hogy megtanuljon féreglyukat építeni, és abban a pillanatban visszajuttatni a hajtóművet mikor kell /ezáltal logikus magyarázatot kreálva, ebből következően az időtörést eltűntetve/, de ha nem jár sikerrel akkor jön a nagy sötét semmi. Érthető?

2. Donnie is utazik az időben?
      Hát nem valószínű, ugyanis akkor nemcsak a hajtóművet mutatták volna a féreglyukban, ráadásul a film végén Donnie meghal és, ha visszament volna az időben akkor lényegében két Donnie lett volna ott, de nem így történt...

3. Donnie édesanyjának/húgának a gépen kellett lennie
      Nem nekik csak távol kellett lenniük, hogy a parti meglegyen és Donnie eljusson Sparrow házába ezáltal...

4. Mért nevet Donnie a film végén?
      Erre több magyarázat is lehet, egy első és egy jó: az első szerint azért mert az Időutazás filozófiája szerint emlékezik álmában a tangens univerzumban tett látogatására és mikor felébred azt hisz, hogy csak egy buta álom volt és nem veszi komolyan, kineveti és akkor jön a hajtómű/nem túl hihető ugye?/. A második: mikor pörög vissza az idő, a monológjában megemlíti, hogy reméli, hogy ezután egy jobb világba kerülünk, ettől felszabadul és ezért nevet és várja meg a hajtóművet. /Itt egy érdekesség: a szerzői kommentárban Richard kelly azt mondja, hogy mikor Elizabeth becsukja maga mögött az ajtót, meghalljuk Frank kocsijának a dudáját, na akkor azért dudál a szerző szerint: "megvan Donnie, megcsináltuk, de most már tűnj el onnan!" vagy valami ilyesmi/

5. Mindenképp meg kellett halnia Donnienak?
      Nem éppen ezért dudál Frank. Ezt az ő választása volt.

6. Miért viselkednek olyan furcsán a szereplők a film végén az ágyukban?
      Mert Az időutazás filozófiája szerint a tangens univerzum szereplői álmaikban emlékeznek a tangens univerzumban tett látogatásukra. Pl. Jim Cunningham azért sír, mert emlékszik, hogy a tangens univerzumban börtönbe került...

7. Ki az a pirosmelegítős pasi?
      Őt a film elején a légügyisek között láthatjuk és később azért küldik, hogy figyelje meg Donniet...

8. Ki mondta, hogy a  pinceajtó  a legszebb szókapcsolat a világon?
      J.R.R. Tolkien

9. Mért viseli Donnie Cherita fülvédőjét?
      Mert így akarja kifejezni, hogy ő elfogadja őt, így próbál azonosulni vele valamilyen szinten...

10. Mért nem látjuk Donniet levitálni meg ilyesmik mikor meg lenne rá a képessége?
      Mert Richard kelly szerint nagyon meg kellett gondolni mit mutatnak meg. Ha látjuk Donniet amint superhősdit játszik a megszokott módon az tönkretette volna a filmet, meg aztán nem is volt pénzük ilyen effektekre.

11. Most akkor, mi történt az idővel?
      Szóval október 2-án létrejön a tangens univerzum. Frank a manipulált halott kihívja Donniet a szobájából ezzel megmentve életét és elindítva azon az úton ami ahhoz vezet, hogy végül visszaküldi a tárgyat. Mikor ez megtörtént a tangens univerzum eltűnik. Okai Frank nem fog meghalni nem lehet manipulált halott, Donnie elvégezte a feladatát márt nincs szükség manipulált élőkre sem, így azok se fognak úgy viselkedni ahogy a tangens univerzumban, így aztán mondjuk úgy újraírodik a jövő, a tangens jövő pedig eltűnik.

Nah egyenlőre ennyi még van egy-kétérdekes kérdés pl. mikor Monitoff meg a felesége összenéz a tanáriban, miért mondja a nő h tudom. Meg ilyesmi. Ezeket még nem írtam le mint válasz de ha van rá igény akkor nekifogok...
0
2007. április 4., szerda 17:40
khm...

gerbence@citromail.hu
0
2007. április 4., szerda 17:40
Szia!
Elküldöd a "kis listát"? Köszi!
Üdv
0
2007. április 4., szerda 16:54
Hm, sry a betűkimaradásokért és hogy egykét helyen így visszaolvasva az igei személyragokkal sem volt minden rendben:)
0
2007. április 4., szerda 16:53
Az igazából lényegtelen h a kívülállók nem találják a logikus magyarázatot, hisz az nem "sérti" meg az univerzum törvényit. Ez olyasmi h attól még h nem láttam Kínát személyesen attól még ott van... Ha ez így nem érthető kicsit elmegyünk vallási témába hisz ahogy a filmből kitűnik (pl a DVD-n a God lovs his childrenes kép), h kelly valamilyen szinten hisz Istenben.
Namost Isten maga a teljesség és a törvény, ha ő valamit mond az úgy is kell h legyen, hisz ő az igazság abszolút forrása. Ha viszont az ő általa megalkotott törvényt valaki vagy valami(pl egy ilyen esemény) megszegi, ezzel lényegében minden létezés alapját, a legfőbb törvényt rúgják fel. Az ilyan esemény igen ritka, mint amit a kis füzet mond amit a DVD-hez adtak. Ezért kell Donnienak visszajuttatni a hajtóművet, mert így habár számunkra lehetetlennek tűnik, mégis lesz rá magyarázat, vagy inkább ok, hogy miért jelent meg hirtelen 28 nappal előbb az időben. Ez a mostani kis szövegelésem lehet, hogy értelemetlennek tűnik, az az igazság h bár értem mégsem tudom rendesen elmagyarázni. amit most leírtam kicsit talán jobban érthető úgy ahogy a Dogmában is el volt magyarázva. Ha láttad a dogmát nem is mesélek ha nem akkor elmondom csak szólj. Egyébként ha kell valakinek ilyen kérdésekre válasz, h Donnie miért viselte Cherita fülesét, vagy ki mondta h a legszebb szókapcsolat a pinceajtó, az szóljon mert van egy kis listám ilyen kérdésekkel meg a válaszokkal rájuk. Amúgy nekem a Directors Cut nem tetszett sőt, szerintem, ha az jelent volna meg a moziban akkor a film a süllyesztőbe kerül, mert ott már túl sokat mond és látszik, h egy kicsit már ő is belekeveredik.
0
2007. április 4., szerda 15:50
Igen.
0
2007. április 4., szerda 15:46
Hey!
Az lenen a kérdésem h ezen a dvd kiadáson feliratozzák a végén a zenét (a mad world-ot)?
0
2007. március 20., kedd 18:29
Bizony. Nekem most megvan angol, hologramos 3d-s, rendezoi, nagyon trukkos kiadasban, es ma meg a magyarhoz is hozzajutottam. A kettobol osszerakok majd valamit :)
0
2007. március 20., kedd 9:23
Ez egy olyan film amit nem lehet megunni és mindig újra és újra meg kell nézni, hogy egy újabb apró részletre rájöjjünk. Igazi gondolkodós film.
0
2007. március 20., kedd 3:57
Kar, hogy azt mondod, a melyesg tika hasonlat nonszensz. A rendezo szerint pontosan a melyseg titkara emlekeztetnek az effektek (eppen a kommentart nezem).
0
2007. március 13., kedd 0:18
S-Balu: azzal, hogy lejott a hajtomu es visszautazott az idoben, meg nem lett logikus a magyarazat a kivulallok szamar szerintem, hiszen tovabbra sem tudjak, hogy honnan jott. Vagy te hogy ertetted ezt, hogy "logikus magyarazatot ad"?
0
2006. december 30., szombat 18:36
Igen, annyira zseniális és egyedi, hogy amikor először néztük és vége lett, azonnal indult újra! Egyszerűen odaszegezett a képernyő elé és nem tudtam/tudtunk elszekadni tőle! Ilyen hatást még egyetlen film sem gyakorolt rám:az azonnali újranézést!
0