ha egyszer american mcgee csodaország-parafrázisát is megfilmesítik végre, akkor újabb taggal bővülhet majd a pszichonyulak köre. :)
0
2006. február 2., csütörtök 17:17
5042
Éppen most próbáltam nézni egy ezer éves videokazin a Roger nyúl a pácban című filmet! :-))) Roger is elég őrült karakter...
Sajnos a kazi már szinte nézhetetlen... a kép zizis és átment fekete-fehérbe...
Az a mutáns nyulas film... Nem abból látunk részletet a Mátrixban is? Mikor az Orákulum lakásában jár a Neo... Mintha az menne a tévében... Biztos az is valami utalás az Alice csodaországban-ra...
0
2006. február 2., csütörtök 17:09
17243
akkor egyből mozimaratont kéne tartani pszichonyulak főszereplésével: ott van pl. a szexi dög című angol thriller, amely címszereplőjét egy uzikkal felszerelt nyúlszörny riogatja álmában (aztán a későbbiekben az oscar-jelölt ben kingsley is), továbbá a gyalog galoppban is fontos szerep jut egy vérengző nyúlnak, nem beszélve a mutáns nyulak inváziója című zs kategóriás horrornak, amelyből részleteket láthattunk oliver stone belőtt akciófilmjében, a született gyilkosokban. van még ajánlat? esetleg a nyúlnak öltözött szellem a ragyogásból?
0
2006. február 2., csütörtök 16:57
52685
Komolyan mondtam! Már el is képzeltem ahogy elmélyülten szívjuk magunkba a magvas gondolatokat, a Szörnynyúl pedig répál... :-)
most posts by TM
0
2006. február 2., csütörtök 16:50
7151
"Ne bolondozz, öcskös, a tréfát nem értem..."
0
2006. február 2., csütörtök 16:46
52685
Rendezhetnénk ehhez a filmhez egy közös mozit, mondjuk Húsvétkor! Bizos Field is szívesen megnézné mégegyszer!
most posts by TM
0
2006. február 2., csütörtök 16:18
8905
:-))) Akkor megnyugodtam, hogy nincs harag. :-) Nem tudtam, hogy ez ilyen kultfilm.
0
2006. február 2., csütörtök 0:46
984
Igazad van, így tökéletes a hasonlat!
Mókás borító egy bélyegalbumon? Mondjuk Halál Nagyi fogazatlan kiadásban? ;)
0
2006. február 1., szerda 23:46
984
Én alapjában véve szeretem az "outsider"-típusú filmeket. Egyszerűen csak azért, mert könnyen tudok azonosulni a kívűlálló antihős figurákkal. Hogy miért, passz...
Donnie pedig tipikus outsider: meg nem érett, kapaszkodók nélküli, elidegenedett. A külvilág számára deviánsnak tűnő viselkedését erős gyógyszeres kezeléssel próbálják csillapítani, hasztalanul /mélyütés a pszichiátriának! ;) / Holott ő csak az örök igazságot keresi a képmutató világ mögött. Csúcsjelenet: a szópárbaj Patrick Swayze-vel, mielőtt kivezetik a nagyteremből.
És a slusszpoén: a titok, amit csak ő tud egyedül! Egyedi és nagyon különleges film a Donnie Darko. Legalábbis számomra. Más számára meg nem, de ez így helyes, merthogy a film szubjektív műfaj.
0
2006. február 1., szerda 23:23
1431
Könnyedén meg tudom fogalmazni, nekem mi tetszett a Donnie Darkoban: érzéseket keltett bennem, kiváncsivá tett és többszöri újranézésre késztetett. Aztán elkezdtem bogarászni az apró elhintett porszemcséit, igy kezdett méginkább összeállni a kép, ettől még izgalmasabb lett az egész. Egy biztos: akinek tetszett a Donnie Darko, abban valamit megmozgatott, érzéseket kavart fel benne, szerintem ettől hatásos film. Bár elhiszem, hogy van, akinek csak egy zagyvaság. Nekem végülis mindegy.
0
2006. február 1., szerda 23:19
1431
"Csak olyan volt, mintha úgy szólnád le a kedvenc bélyeggyűjteményemet, hogy közben ki sem nyitod az albumot"
De az album mókás boritója alapján már viccesnek titulálná az egész gyűjteményt - igy lenne pontos a hasonlat. ;)
0
2006. február 1., szerda 22:32
984
Dehogyis, maradj már! :)
Csak olyan volt, mintha úgy szólnád le a kedvenc bélyeggyűjteményemet, hogy közben ki sem nyitod az albumot. :)
0
2006. február 1., szerda 22:18
8905
Juliet!
Szerintem messzire kerüld el a Donnie Darko-t! Eddigi hozzászólásaidból leszűrve ez a film nem a Te világod.
Az lehet, de remélem, ezért nem ítélsz meg negatívan. :-) Egyébként lehet, hogy tetszene, nem mondom előre, hogy nem, csak ha már majd láttam. Csak ez a mondat annyira viccesen hatott így elsőre. Elnézést-
0
2006. február 1., szerda 22:17
8905
De van. Nem Tadamnak hívják, de majd elkérem tőle. :-)
0
2006. február 1., szerda 21:53
52685
Field kritikája akár az enyém is lehetett volna...
most posts by TM
0
2006. február 1., szerda 20:41
984
"Idézet a film tartalmából: Egy éjjel megjelenik előtte Frank, az óriás szörnynyúl, és közli Donnie-val, hogy hamarosan elérkezik a világvége.
:-))))))))))"
Juliet!
Szerintem messzire kerüld el a Donnie Darko-t! Eddigi hozzászólásaidból leszűrve ez a film nem a Te világod.
0
2006. február 1., szerda 20:40
1431
Nem mellesleg a filmből -produceri nyomásra- jópár jelenet kimaradt (ez a "Kimaradt Jelenetek"-ből, főleg ha rendezői kommentárral hallgatjuk, egyértelműen kiderül), ami sok mindenre magyarázatot adott volna, és sokkal kevésbé lenne "zagyva" a film (bár én annak örülök, hogy nem ennyire egyértelmű), sőt, a szereplők jellemét is mélyebben megismernénk.
0
2006. február 1., szerda 18:32
5042
Most aztán olyan helyzetbe kerültél mint Angelus az Amelie-vel! :-))) Nincs egy Tadam-od, aki kölcsönadja? :-)))
0
2006. február 1., szerda 15:45
8905
Hú, most már nem lesz könnyű, de azért majd megpróbálom. :-)
0
2006. február 1., szerda 14:35
3945
szerintem mihamarabb nézd meg, mielőtt előítélettel ülnél le elé.
0
2006. február 1., szerda 14:12
7151
Ezzel kapcsolatban egy másik (általam egyébként szintén nem nagyon kedvelt) filmből idéznék:
"A jövő nem végleges." :)
0
2006. február 1., szerda 14:07
5042
A víz szerű csápokról, (aminek már annyi értelmezését felsoroltátok) nekem más izgalmas kérdések jutottak róla eszembe:
Képzeld el hogy ülsz a fotelban, és egyszercsak megjelenik előtted egy hosszú csáp, ami vezet valahová... Donnie elkezdi követni, és végül odaér ahová a csáp vezetett. Na most akkor a csáp a jövőt mutatta, azt hogy mit fog csinálni Donnie az elkövetkezendő percekben? - Hát persze, hisz Donnie pontosan arra ment amerre a csáp vezetett. - De ha nem jelenik meg ez a "csáp" akkor is felkelt volna a fotelból?
Vagyis: A jövő ismeret befolyásolja e a cselekedeteinket, és ha igen mennyire???
Ugye milyen izgalmas? És ez csak egy jelenete a filmnek... :-))
0
2006. február 1., szerda 13:16
8905
Ha ennyifajta értelmezés lehetséges, akkor egy igazi művészfilmről lehet szó. :-)
0
2006. február 1., szerda 11:41
4379
Na látod, milyen jó, hogy megírtam!
0
2006. február 1., szerda 11:39
7151
Amilyen zagyva filmről van szó, ez az értelmezés sem kizárt... :)