nem mondod! én azt hittem, a tengeralattjárók donnei fürdőkádjában! :)
0
2006. február 1., szerda 11:32
8905
Az is igaz. :-) De azt inkább nem kívánom magamnak. Inkább lemondok az óriás Tapsi Hapsi látványáról is. :-)
0
2006. február 1., szerda 11:31
4379
E.T. utalások: kisvárosi fíling, a srác kapucnis kabátja, Drú Berimór, éjszakai közös biciklizés, helovín ésmégpár.
0
2006. február 1., szerda 11:30
1872
Crash landing-hoz nem kell sok hely... :)
0
2006. február 1., szerda 11:30
4379
A mélység titkára az a hosszú vízszerű csáp utal, ami tekereg szanaszét a lakásban.
0
2006. február 1., szerda 11:27
8905
Hát, nem semmi pilótai képességeket igényelne, hogy az én kis szobámban landoljon egy repülőgép, de erre én is kíváncsi lennék. :-)
0
2006. február 1., szerda 11:11
7151
Én boldogan látnék ebben a filmben legalább annyit, mint amennyit Dylan barátom felsorolt, de sajnos nem jön össze. Pedig a legpozitívabb hozzáállással kezdtem neki a mű megtekintésének, hiszen az Xpresszen is jószerivel csak szépet és jót olvastam róla. Mint azt kicsit korábban is megírtam, csalódásom éppúgy nem minősíti negatívan a filmet, mint ahogy engem se. Műalkotás és néző szerencsés egymásra találása a DONNIE DARKO és az én esetemben sajnos nem következett be. Jómagam ezt igazán sajnálom, Mr. Kellyt meg gondolom, baromira nem érdekli...
0
2006. február 1., szerda 11:06
3945
szerintem csak te akarod többnek látni (pontosabban nem látni) a donnie darkót, pedig kelly hangsúlyozza, hogy ez egy egyszerű, fillérekből összehozott sc-fi történet.
0
2006. február 1., szerda 10:47
7151
Figyeltem, amennyire tudtam, s ez igazán nem volt könnyű feladat. A féregjáratokat fogtam, csak meglátásom szerint ennek igazából nem volt nagy jelentősége, s látvány jellege szerintem sokkal szembetűnőbb volt, mint dramaturgiai funkciója. Tarkovszkij két "sci-fi"-jében, a SOLARIS-ban és a SZTALKER-ben nem voltak különösebben bombasztikus képi megoldások, se Moebius-szalagra emlékeztető cselekmény, a kísérőzenének sem volt önálló soundtrack értéke, mégis számomra hatásosabbak, sokatmondóbbak, mélyebbek voltak, mint a lényegesen fiatalabb, és látszólag "ütősebb" DONNIE DARKO.
0
2006. február 1., szerda 9:49
17243
a csápok az időutazást reprezentálták. a sci-fi irodalom által kedvelt féregjáratok voltak, amin keresztül donnie láthatta a jövőt, illetve meg is élhette azt, ami ugyan istenkáromlással járt, de oda se neki. nem figyeltél? :)
0
2006. február 1., szerda 8:20
3945
ez is egy igaz playboy nyúl, álmodni pedig inkább a playmate-ekről jó. :)
0
2006. február 1., szerda 7:48
7151
A múltkor pókokkal álmodtam, most az óriás szörnynyulak következnek. :-)))
...és utána majd egy rémisztőnek szánt, de igazából komikus hang közli Veled, hogy mikor lesz a világvége (érdemes a határidő naplódba feljegyezni a dátumot), majd egy repülőgép landol a szobádban. Jómagam, ha már nyulakról kell álmodni, szívesebben választanám a Playboy Bunnykat... :)
0
2006. február 1., szerda 7:44
7151
A film olyan mérhetetlen csalódás volt, hogy fel sem merült bennünk P.-vel, hogy az extrákból bármit is megnézzünk, beleértve az audiokommentárt. Privát véleményem egyébként az, hogy egy igazán jó film megáll a lábán magyarázatok nélkül is, már első nézésre élményt ad, s többszöri nézéskor is tud még újat mondani számomra, vagy egyszerűen ismét elbűvöl. Szerintem ha egy film csak akkor lesz valamelyest érthető, ha a rendező (vagy valaki más) elkezdi megmagyarázni, akkor ott már valami baj van. És nem a nézővel...
0
2006. február 1., szerda 7:40
7151
A szereplőkből időnként kilógó valamik (funkciójukra a puszta látványon kívül nem nagyon találtam más magyarázatot) erősen A MÉLYSÉG TITKA földönkívüli lényére emlékeztettek. Cameron filmje számomra azért rokonszenvesebb, mert nem akar többnek látszani annál, ami.
0
2006. február 1., szerda 7:34
7151
Van benne még nagyszerű Drew Barrymore...
Hát Drew Barrymore tanárnőként kb. olyan hiteles volt számomra, mint amilyen mondjuk Madonna lehetne Teréz anyaként. Drew dízájnja egyébként annyira Julianne Moore-ra hajazott, hogy végig az volt az érzésem, hogy igazából Moore-nak szánták a szerepet, csak ő valamiért nem vállalta...
P. S.: Patrick Swayze, nem Swazey.
0
2006. február 1., szerda 2:31
17243
így van. nem véletlen, hogy donnie uyganolyan szerelést visel halloweenkor (és még bicajozik is egyet), mint a kis elliott. mindkét film a nyolcvanas években játszódik.
0
2006. február 1., szerda 2:29
17243
ehh. a mélység titka hasonlat szerintem nonszensz. képi megvalósításban talán, de a két dolog ég és föld.
0
2006. február 1., szerda 2:27
17243
ez így valóban mókásnak tűnik, a filmben már nem annyira az.
0
2006. február 1., szerda 2:26
17243
kapcsolat és donnie darko szerintem.
0
2006. február 1., szerda 1:42
8905
Megadom magam. :-) Bár Drew-t nem igazán kedvelem (bocs, tudom, hogy neked nagy kedvenced), de Patricket bírom.
0
2006. január 31., kedd 21:22
3945
kelly ezekről beszél is a rendezői kommentárjában.
0
2006. január 31., kedd 20:51
1431
Az audiokommentárban a rendező többször hangsúlyozza is, hogy SZÁNDÉKOS utalások lettek elrejtve/elhelyezve a filmben, ezek közül talán legegyértelműbb a biciklizős "E.T. jelenet", amit a rendező pontosabban tisztelgésnek nevez.
0
2006. január 31., kedd 20:12
5042
Szörny-nyulakon kívül pedig még sokkal több van a filmben: - Filozofálgatás véletlenről, sorsról, és az időutazásról! - Igazi 80-as évek feeling, nagyon jó betétdalokkal! (Pl.: Mad World) - Jake Gyllenhaal legjobb alakítás a kissé lökött alvajáró Donnie Darko szerepében! (Azok a nézések...) - Van benne még nagyszerű Drew Barrymore, Noah Wyle, és (nagyon szép) Jenna Malone. + tenyérbemászó Patrick Swazey - Érzelmek, fordulat, katarzis... - Sokféleképpen értelmezhető, elgondolkodtató befejezés. - Az egyik legjobban felszerelt, teljesen magyarított DVD. - Csak 990 ft!!! (Én 5000-ért vettem :-) - Nézd meg a többi értékeléseket!
Na ha ez nem győz meg, akkor semmi sem! :-)
0
2006. január 31., kedd 19:43
8905
Most hogy így mondod, tényleg nem hangzik rosszul, az abszurdot mindig is szerettem. :-) Hát ha valaki ingyen a kezembe nyomná, akkor lehet, hogy megnézném. :-) Nagyon jó volt a leírásod, tökre bele tudtam élni magam. Szerintem éjjel rosszat fogok álmodni. A múltkor pókokkal álmodtam, most az óriás szörnynyulak következnek. :-)))
0
2006. január 31., kedd 19:28
5042
E.T. utalások? Talán a biciklis jelenetnél... Ott is hú de jó a zene...