1988-ban kellett játszódnia még Bush elnökké választása előtt. (lehet hogy -87, de -89 semmiképp nem lehet.)
0
2006. január 20., péntek 18:54
5042
Úgy tudom 1989... De lehet hogy 88...
Igen és még dudál is mielőtt a hajtómű a házra zuhan! Hallatszik a háttérben mikor Donnie nővére belép az ajtón. így is a katasztrófát próbálja megelőzni...
(Azért én sem vagyok ennyire penge... Az audiokommentár hívta fel rá a figyelmem... :-)
0
2006. január 20., péntek 1:37
11
egy apróság:Mikor a nyúl elmondja,mikor lesz vége a világnak: 28nap,6 óra,42 perc,12 másodperc ha összeadjuk,88.Mikor is zajlott a film?:)Lehet csak véletlen,de ki tudja... Aranyos,ahogy Frank kocsija szembejön Donnieval a film elején.Az ilyen apróságok miatt imádom ezt a filmet!
0
2006. január 19., csütörtök 19:02
11
Ma délután láttam a filmet,nem is értem,hogy nem jutott eddig hozzám!Kölcsönbe kaptam,most meg is rendeltem gyors!Fantasztikus.Filmzene is csillagos ötös!
0
2006. január 12., csütörtök 12:48
1431
"Frank meg azt mondta neki hogy mindannyian veszélyben vannak.De miért is?"
Én ennek egy elvontabb gondolatot tulajdonitottam. 80-as évek, médiaguruk, kollektiv hülyülés fogalma igazi méreteket ölt, sarlatánok kora virágzik és ami még ezután jön. Mindannyian veszélyben vagyunk.
0
2006. január 12., csütörtök 12:44
3945
igen, a kivágott jelenetek kerültek a dc-be, ezen kívül néhány apró gondolat pl. kitáguló pupillák.
0
2006. január 11., szerda 16:49
5042
Minden amit tett, csak azt a célt szolgálta hogy abból az ismert végkifejlet legyen. Ebben az esetben hazafelé menet tudott beszélgetni a... (hogy is hívják a csajt?)-al. :-)
0
2006. január 11., szerda 13:27
2
Minden rajongónak ajánlom figyelmébe a film honlapját (www.donniedarko.com),kb olyan hangulatu mint a film,és eléggé interaktiv:) SPOILER Én is többször láttam a filmet,és "nagyjábol" megértettem,a repülő aminek a hajtóműve átesik az időkapun az meg lezuhan,ez a honlapon kiderül. Számomra igazán egy-két dolog nem egyértelmű,mégpedig az egyik az a jelenet mikor eláztatta a sulit meg a kutya fejébe vágta a fejszét.Ennek mi jelentősége volt? Frank meg azt mondta neki hogy mindannyian veszélyben vannak.De miért is?
0
2006. január 11., szerda 13:19
2
Minden rajongónak ajánlom figyelmébe a film honlapját (www.donniedarko.com),kb olyan hangulatu mint a film,és eléggé interaktiv:) SPOILER Én is többször láttam a filmet,és "nagyjábol" megértettem,a repülő aminek a hajtóműve átesik az időkapun az meg lezuhan,ez a honlapon kiderül. Számomra igazán egy-két dolog nem egyértelmű,mégpedig az egyik az a jelenet mikor eláztatta a sulit meg a kutya fejébe vágta a fejszét.Ennek mi jelentősége volt? Frank meg azt mondta neki hogy mindannyian veszélyben vannak.De miért is?
0
2006. január 10., kedd 20:44
5042
Kicserélte a két nótát??? Na de minek? És az új jelenetek? Azok amik a kivágott jelenetek voltak a DVD-n?
0
2006. január 10., kedd 10:54
510
Ha egy repülőgép átrepül az időkapun, és leszakad a hajtóműve, szerintem elég nagy a veszélye, hogy az egész hóbelevanc lezuhan. (persze valóban nem egyértelmű)
0
2006. január 10., kedd 10:14
3945
director s cut: úristen, kelly megerőszakolta az elsőszülött gyerekét! kapott egy milliót, hogy beillessze a kivágott jeleneteket, felturbózza a hangot és a vizuális effekteket, rendben. de egy kicsit talán túllőtt a célon. kezdjük az elején, a killing moon lecserélte egy másik számra. :( pontosabban a megtartotta killing moont, beillesztette az under the milky way tonight helyére: :( a hangeffektek nem rosszak, de az új vizuális effektekkel még barátkoznom kell. szerintem túl sokszor láttam már a filmet ahhoz, hogy ezt csak így elsőre befogadjam. szerintem a film sokat vesztett a titotzatosságából, így is jó ugyan, de nem ezt szerettem meg. az egész valahogy sokkal túlmagyarázottabb.
0
2005. november 17., csütörtök 2:04
1431
Kár.. pedig ez egy remek film. Lehet, hogy meg kéne próbálkoznod vele még párszor.
0
2005. november 17., csütörtök 1:42
5
Sziasztok!
Megrendeltem, megnéztem, nem tetszett, eladom. ;-(((
:-)
0
2005. november 16., szerda 22:27
3945
"Musical, Sci-fi, Thrillier műfaji besorolásokat adott meg!"
ez az, ami megnyugtat. imádom a végleteket. :)
0
2005. november 16., szerda 22:02
5042
Richard Kelley-nek ez az első filmje! Igazi kultuszfilm lett! És most már azt rendezhet amit akar: Új filmje Southland Tales 2006-ban kerül bemutatásra, Dwayne The Rock Johnson, Sean William Scott, Sarah Michelle Gellar... Háááát ettől a szereposztástól, nem vágtam hanyatt magam...
De az igen izgalmasan hangzik hogy az imdb Musical, Sci-fi, Thrillier műfaji besorolásokat adott meg!
Kíváncsian várjuk!
0
2005. november 16., szerda 21:52
1
Sziasztok!, azt szeretném megkérdezni,Richard Kelly rendező mely filmjei vannak amiket meg lehet szerezni ill. milyen filmeket rendezett még? Nagyoon tettszett a film...
0
2005. szeptember 18., vasárnap 18:52
53
mikor jön már szállítmány Xpress?
0
2005. április 27., szerda 11:25
4
Upsz,bocsánat akkor a spoiler-ekért.. Ez mondjuk egy olyan film, hogy amit írtam, abból még nem fog kiderülni szerintem semmi olyan :)) ez egy elég bonyolult és összetett film. Ígérem ezentúl nem írok spoilert.
0
2005. április 26., kedd 20:03
5042
A Spoiler szót akkor használjuk, ha mondanivalónk olyan infot tartalmaz, amit nem jó előre tudni ha még nem láttad a filmet. Én útálom ha véletlenül olyan hozzászólást olvasok amiben esetleg elárulnak bármit is a film végéről. Sokan vannak még így, ezért ez amolyan "udvariasság" hogy felhívják a figyelmet a veszélyre.
Egyébként ezeket a fórumokat olyanok is olvassák akik kíváncsiak mások véleményére mielőtt megnéznék az adott filmet. És a véleményed úgy is lehet értékes, hogy nem spoiler-kedsz.
0
2005. április 26., kedd 19:49
4
Miért írkáljátok be azt hogy :spoiler? nem vagyok vmi nagy fórumozó, bocs,nem értem. Vagy az a baj hogy leírom mi volt a filmben? azt hittem azért van a fórum, aki nem akarja előre tudni, az úgyse nagyn jön ide... csak majd utánna.
0
2005. április 26., kedd 13:31
5042
Spoiler!
És Frank világának is vége, hisz 28 nap múlva ő is meghal...
0
2005. április 26., kedd 12:19
4
Jamamura,kösz a magyarázatot, bár kicsit kioktató stílusban írtad:D sebaj.a múgy igazad van, donnie világának lenne vége ha meghalna minden szerette. Megnéztem másodjára, akkor jöttem rá,hogy Frank az óriás nyúl, Donnie nővérének a barátja, vele jár, őt keresi a házibulin is, ki is volt írva a hűtőre, hogy Frankie elhajtott sörért, és ugye mentek mint az állat, -> így sikerült Gretchen-t elütni a pinceajtónál :(
Viszont más téma, nem működik a dts hangsáv nálam, kijelölöm, és angolul kezdi a filmet, egyszerűen "átugorja".Ez mitől lehet,? hibás a dvd, Sony házimozi rendszerem van, amire külön rá van írva az erősítőre, és a dvd-re is a DTS jel :S nem értem...
0
2005. április 25., hétfő 15:40
1431
"az anyád és a testvéred"
Miért, ők meghaltak? Én úgy értelmeztem, ők csak átrepültem egy időkapun, bár ez (sem) egyértelmű.
0
2005. április 25., hétfő 15:25
17243
ebben a hozzászólásban elég sok spoiler van, az enyémben sem lesz kevesebb. a dolog szerintem végtelenül egyszerű: ha neked egyszerre meghalna a szerelmed, az anyád és a testvéred, akkor nem éreznéd úgy, hogy vége a világnak? a világnak pedig vége lesz... legalábbis donnie világának.