Keresés

chat

2016. július 15., péntek 13:57
Örülök, hogy nem csak én vontam le hasonló következtetést.
A Pana manapság inkább már felejtős?

Ilyen van valakinek?
https://edigital.hu/blu-ray-lejatszo/panasonic-dmp-bdt460-uhd-3d-smart-bluray-lejatszo-p299392
0
2016. július 15., péntek 13:01
Sajnos ez manapság tényleg így van. És ha élőben megtapogatod őket, sokszor még ijesztőbb, mint a képeken.
0
2016. július 15., péntek 12:56
Átfutottam a Samsung modelleket is csak elkeserítő, hogy (minden gyártónál) csúnya és rém gagyi, műanyag szinte minden készülék 80-100 ezer forintig. A nagyok meg nevetségesen sokba kerülnek. A fém burkolat meg a kijelző manapság smafu? 15 éve 40-50 ezer forintból kijött az összes gyártónál a kívül-belül minőségi készülék, ma már nem?

0
2016. július 14., csütörtök 21:17
Nekem Samsung. De itt rajtam kívűl senki sem preferálja a márkát. Kb olyan mint a létezik az Opel autó márka, csak inkább mindenki a Toyota-t ajánlgatja mert az akkor is megy ha meglövik RPG-vel. Én meg az a fajta vagyok aki azt mondja kenjék a hajukra.
0
2016. július 14., csütörtök 17:55
Nálam Sony de összehasonlìtani nem tudok, eddig csak LG és Sony cuccaim voltak. LG-nél jobb a Sony annyit mondhatok. :)
0
2016. július 14., csütörtök 17:46
Huhh a Warcraft III óta nem játszom. :)
De akkor Sony?
Vagy Pio inkább?
0
2016. július 14., csütörtök 17:39
PS3 vagy PS4, nálam eddig ezek a nyerő lejátszòk. Halk, gyors és játékra is alkalmas. :)
0
2016. július 14., csütörtök 17:29
Hát, egyébként remegő ujjal tettem fel a kérdést a kérdésről..
Most, hogy bagóért belebotlottam egy fémdobozos JFK-be (aminek egyébként kib*szottul örülök) ismét jött az érzés, hogy csak kellene venni egy lejátszót a ötdarabosra hízott BD gyűjteményemhez. :D

Javaslat? :)
0
2016. július 14., csütörtök 17:20
Valószínűleg kigyomlálták mert feleslegessé vált.
0
2016. július 14., csütörtök 17:12
Rosszul emlékszem, hogy korábban volt egy "Milyen Blu-Ray lejátszót vegyek?" topic?
0
2016. július 14., csütörtök 17:05
uff
0
2016. július 13., szerda 22:38
Khmm... :-)
0
2016. július 13., szerda 21:50
Mea culpa, igazad van. Megkérdeztem, a bejövő áru nyersanyagként van könyvelve és árrés után adózok. Bocsi, okosabb akartam lenni, mint amilyen vagyok.

Csak így is sok az adó... :P
0
2016. július 13., szerda 18:19
Többször elolvasva tűnt rossz megfogalmazásnak, ezért reagáltam. Először úgy fogalmaz, mintha összesen 16 kiadó lenne az országban, utána meg kiböki, hogy vizsgálatból van ennyi.
Amúgy meg Matyi Dezsővel kellett volna valamit kezdeni a hatalomnak, aki a könyvpiacnak eddig a legnagyobb kárt okozta, nem pedig ilyen hülyeséggel beverni az utolsó szegeket a nyomtatott kultúra koporsójába.
most posts by TM
0
2016. július 13., szerda 17:31
Kiszálltam a beszélgetésekből :-)
0
2016. július 13., szerda 17:24
Az, hogy Magyarországon 15-20-30 éve mi a gyakorlat és adott esetben épp egy önkormányzat, hatóság, hivatal mit gondol másképp, az lehet két dolog. Pár évvel ezelőtt egy 1994-es rendelet alapján végigbüntették a várost, mindenki tudott róla, de senki nem tartotta be... egy pontig. Azóta megint nem tartják be.

Ilyen a gazdasági élet: izgalmas. :)
0
2016. július 13., szerda 17:21
Gondolom ha már nem a könyvszakmában vagy, azért elolvastad többször is, hogy 16 kiadót ellenőriznek és ha precedens értékű az eredmény akkor az a többire is kihat :) Aztán vagy reagálsz vagy nem...
0
2016. július 13., szerda 17:18
Én nem tudom ki ez a faszi tök mindegy, szerintem akkor is oltári nagy baromság amit az önkormányzat csinál... Gyanús tudod, hogy 15-20-30 éve ez a gyakorlat és soha senki a büdös életben nem akadt fent a dolgon. Hirtelen most... Olyan érzés mintha újra akarnák osztani a piacot miután  tisztogattak  egyet... De nyilván én vagyok paranoid, nem volt ilyen a Fidesz alatt soha :)
0
2016. július 13., szerda 17:15
Ennek utánajárok, nem vagyok könyvelő.. :)

De az, hogy valami cég termékeket vásárol és szolgáltatásokat számláz, nem egyedi eset. Ahogy mondtam, e cikknél megint azt kell nézni, ki írta: nevezett egyén az utóbbi évek egyik leghangosabb balliberális közgazdásza... úgyhogy részemről a cikk komolysága ennyi is volt. :)
0
2016. július 13., szerda 17:10
Mindenesetre ha te a teljes bevétel után fizetsz iparűzési adót, akkor az alapanyagokat a könyvelésed szerint nem termékként veszed hanem szolgáltatásként, jobb ha tőlem tudod :)
0
2016. július 13., szerda 17:00
Akkor nekem nincs is más dolgom mint hátradőlni...
0
2016. július 13., szerda 16:56
Kétszer olvastam el, de ebben nem szerepel az, hogy a bejövő termék szolgáltatás lenne. Szóval... továbbra sem értem, mi a probléma.

Bejön a többféle nyersanyag, abból ők összerakják a könyvet, a könyv összerakása és értékesítése pedig hasonló az éttermi termeléshez, kvázi szolgáltatás. Hülyeség, de nem az első eset. Nálunk is terméket veszek, de Éttermi szolgáltatásként értékesítek, és a teljes bevétel százaléka után fizetek iparűzési adót.

Ja, hogy ki írta?? Akkor értem... nem mindegy, mit, hol olvasok...
0
2016. július 13., szerda 16:55
Ha 16 hazai kiadó van, akkor hogyan húzhatnák le kiadók tucatjai a rolót? Megint túl nagyot akartak mondani, azt hülyeség lett a vége. :)
most posts by TM
0
2016. július 13., szerda 16:06
Amúgy meg itt most azon filóznak, hogy a bejövő áru is szolgáltatás, ami minden idők vicce lenne... Szerintem ezt a szakágat is le akarják nullázni és odaadni valami csókosnak... Ez van az utazási irodákkal most, ugyanezen a honlapon... Megveszem a repjegyet valakinek, majd kiszámlázom neki mint utazási iroda és nem vonhatom le a bevételből azt az összeget amiért én vettem a repjegyet... 100% bevétel után adózni...
0
2016. július 13., szerda 16:01
Hát én nem tudom, öt évig könyveltem a Liszt Ferenc téren éttermeket, mindegyiket könyvvizsgálták is és minden termékértékesítésen volt nem szolgáltatásnyújtáson... Ennyi erővel a világon nincs semmilyen termékértékesítés, nem?
0