Keresés

chat

2014. szeptember 21., vasárnap 22:17
Komolyan, erre mit tudtál mondani?
0
2014. szeptember 21., vasárnap 22:14
Hogy a városban vannak az igazi parasztok?
0
2014. szeptember 21., vasárnap 21:18
Leginkább semmit. Hülye bunkó.
0
2014. szeptember 21., vasárnap 21:01
Zárás előtt fél órával:

"- Sajnálom, uram, elfogyott a csülök.
- Bazdmeg, azért jöttünk!"

... most erre mit lehet mondani?
0
2014. szeptember 20., szombat 19:28
Én személy szerint nem bánnék egy durva átalakítást, de nem a hétköznapinak szánt autómon. Akkor viszont sok pénz kell, hogy egy hobbi autót is fenn tudjon tartani az ember.
Pedig az Opel mellett egy Skyline-t is futtattnék egy darabig. Főképp pár Kunmadarasi menet erejéig. Egy 4x4, 1000Le, 1000kg- os példány meg is tenné.

Nem tudtam, hogy ilyen gyorsan le lehet szedni egy kompit. Én leszednék 5 óra alatt egy turbót. Többet fel se lehetne tenni semmire :))

Hallod ezek elég meggyőző adatok. Ha megbízhatóak ajánlják akkor ne úgymond, hogy valószínűleg ezt fogod megvenni, hanem ezt veszed meg :)
Bitang hangja van a videón a gépnek! Milyen szép egyenletesen kúszik a mutató felfelé.
0
2014. szeptember 20., szombat 13:47
Most látom, hogy a videón a kis csíra DSC ON-al nyomja... :/ (ezért ilyen rossz a rajtja is, nálam egyébként mindig kikapcsolva).

Egyébként 2 napja lámpánál mentem egy Boxster ellen, 1 autót rávertem. :) (valószínűleg 986-os, 2,7 L-s TipTroinic-os volt, mert adatai alapján reális volt az egy autó különbség a javamra).
0
2014. szeptember 20., szombat 13:41
Re.: Corvinus

Nagyjából igen. Természetesen voltak ilyen konstrukciók, ahol az alsó-, közép fordulatszám tartományra a kompresszort lőtték be, a felső tartományba pedig a turbó vette át a szerepet. De ehhez nagyon bele kell nyúlni a motorba, átlépsz egy határt, ez pedig a visszafordíthatatlan átalakítás. Na ezt nem akarom.

Bárhol belém kötnek, a kompresszort kb. 5 óra alatt le lehet szerelni. Egy turbót nem, nálam pl. más lökhárító kellene egyből a coolernek.

A kompresszor az olyan motorokba (nagy köbcentis szívó benzines), mint az enyém a legjobb választás, mert nem forog sokat a motor (max. 6200 rpm). Nálam végig fog húzni, az összes fordulatszám tartományban.

Más egy japán 8000-9000 rpm-ig pörgő motornál, ott a turbó az előnyösebb választás. A turbó szerkezetileg egyébként hamarabb is hullik szét (csapágy).

A választás két résztvevőre szűkült le: VF Engineering és ESS Tuning. Olvastam róluk fórumokon, az ESS-t jobban ajánlják utcára, kulturáltabb, szinte észre se vehető szemmel a motortérben, hogy átalakítás történt.

ESS-ből a stage 1-es 310 LE-t (gyári 193 LE), 380 NM-t (gyári 280 NM), 5,4 mp-s 0-100 km/h-ra (gyári 7 mp kereken) gyorsulást ad.

Valószínűleg ezt fogom megvenni, s ez upgrade-lhető (stage 2 létezik már, 5 mp-s 0-100 sprinttel, stage 3-t pedig ígérik).

Ez az:

0
2014. szeptember 16., kedd 14:33
Az klassz pedig, jól szele tőle az ember :D
0
2014. szeptember 16., kedd 14:30
Ha ezeket be kéne tartanom, akkor nem... Borsópüré... brrrrr...
0
2014. szeptember 16., kedd 14:27
Rossz hozzáállás :D Így valóban nem. Persze ha nem is szeretnél...
0
2014. szeptember 16., kedd 14:26
Nem fogok kilencven évig élni. Meg százig se. :)
0
2014. szeptember 16., kedd 12:34
http://brihaspati.net/downloads/Maoshing-Ni-A-Hosszu-Let-Taoista-Titkai.pdf
0
2014. szeptember 16., kedd 11:44
Krúdy Gyula: Hogyan éljen az ember kilencven esztendeig

1.Legjobb reggel korán kelni. Nem okvetlenül a reggeli harangszóval, sem a fecskével.

2.Fél nyolc órára megmosdhat/megfürödhet/, megborotválkozhat a legúribb ember is.

3.Nem kell éhomra okvetlenül a legerősebb pálinkát inni, csak abban az esetben, ha szekér vagy szánútra megyünk.

4.A tejeskávé elegendő.

5.De ha bizonyos teendőink vannak/vadászat, hosszú utazás, hajózás/, lehet hideg fokhagymás kolbászt, libamájat vagy sódart enni, lágy vagy kifőtt tojással.

6.Húsvétkor a sódar és levében főt tojás kötelező. Akár reggel, akár este.

7.Ha csak kávét kávéztunk volna, úgy tíz óra tájban be lehet menni valamely vasúti állomás körüli vendéglőbe, ahol bizonyosan megfelelő pörköltet-de csak ,,zónát"-ehetünk.

8.Ha az étlapon már leveshús is volna, gondolkozhatunk rajta, de csak tormával.

9.A frissen csapolt sörből elég két pohárral, mert ennyit délig elfelejthet az ember.

10.Nehogy eszünkbe jusson délig a serházban tanyázni, politizálni vagy indulatos dolgokról beszélni. Feltétlenül barátságos sétát kell tenni a városban.

11.Tizenkét órakor fel kell pillantani a toronyra, amelyben a harang megszólalt. Aztán otthon kicsit lepihenni a kanapéra.

12.Félóra múlva szabad zsörtölődni az ebéd miatt. Legjobb, ha nem tudjuk előre, mi lesz ebédre, mert így kellemesebb a várakozás.

13.A húsból ne sokat együnk -kivéve a vadpecsenyét vagy a madárpecsenyét. Főzeléket, borsót, babot, rózsakrumplit, kétszer annyit.

14. A megfelelő módon elkészített salátából akármennyit, a sajt nem fontos délben.

15.De valamely főtt tészta, gyümölcs és pár pohárka bor, különösen tízéves tokaji, szinte nélkülözhetetlen.

16.Közben lehetőleg kellemes dolgokra kell gondolni, nem pedig kifizetetlen számlákra.

17.Nem fizet rá, aki hurkából mérsékelten eszik, bármennyi volna az asztalon, borsópüréből annál bővebben.

18.Ebéd után feltétlenül óvakodni kell a civakodástól vagy pláne attól, hogy kirúgjuk magunk alól a széket. Vissza kell feküdni a kanapéra, egy pipát/cigarettát, könnyű szivart / elszívni és lehetőleg közömbös dolgokra gondolni. Még a vacsorára se.

19.Aludni addig lehet ebéd után, amíg az ember saját horkolásától felébred. Sláfrokban és házisapkában még egy darabig nyújtózkodhat az idősebb úriember.

20.De uzsonnaidőre feltétlenül talpon kell lenni, akármilyen mélyen belebonyolódtunk volna az álomba.

21.Uzsonnára csak vidéken jó a hideg kolbász vagy fagyott zsírjában tálalt pecsenye. A városba elég egy pár tormás virsli, friss sörrel.

22.Uzsonna után jöhetnek a látogatások, mert úgyis alkonyati idő van, az ember nem tehet egyebet, mint látogatót fogad, vagy látogatóba megy.

23.Ha férfiember volna a látogató: az asztalra lehet állítani egy cserépkancsót karcos, idei borral megtöltve. Jobban ízlik mellette a beszélgetés. Női látogatónál a bort a kávé helyettesíti.

24.Ha mi mennénk vizitbe: előbb okvetlenül gondolkozzunk azon, hogy mit fogunk mondani, mert a beszédtémát a látogatónak kell hozni.

25.Asszonysághoz indulóban nem kell beszédtéma, de annál fontosabb némi ajándék, virág, parfüm, édesség, csecsebecse.

26.Nem jó egészen reménytelenül beszélgetni elmúlt dolgokról. Az a kedves látogató, aki valami jó hírt hoz.

27.Az esti harangszó előtt feltétlenül jusson eszünkbe, hogy más dolgunk is van, mint folyton vizitben lenni. A látogató akkor kedves, ha lámpagyújtás előtt távozik.

28.Kocsmába lehetőleg ne járjunk este. De ha megyünk, akkor is inkább törzsasztalhoz, mint idegenhez.

29.Vacsorára keveset együnk. Inkább gyümölcsöt, sajtot, mint sódart vagy vesepecsenyét. A bor is inkább arra való, hogy az ágy mellé készítsük, mint az asztalnál megigyuk.

30.Az orvos által előírt orvosságot ne felejtsük bevenni.
most posts by TM
0
2014. szeptember 16., kedd 11:02
most posts by TM
0
2014. szeptember 15., hétfő 9:30
Köszi az aggódást, de ilyenkor jól jön, hogy tömbházban lakunk! Ezt a másik két "sorstársam" nevében is mondhatom! :)
Amúgy pedig a helyzet nem is konkrétan Lentiben, hanem a környező falvakban komoly! Ott napok óta pakolják a homokzsákokat, a víz sok ismerősöm házába már be is tört... ha most még jön eső, még durvábbra fordulhat a helyzet, én inkább miattuk aggódom!
0
2014. szeptember 14., vasárnap 16:59
Volt a híradóban, hogy Lentit elvitte a víz.
Srácok jól vagytok?
Gyűjtemény padláson?
0
2014. szeptember 8., hétfő 22:37
De megtaláltad ez a lényeg. Beköszönt az ügyeletes Rómeó.
0
2014. szeptember 8., hétfő 22:02
Erre rá kellett gugliznom, hogy tudjam, miről van szó. :-)
0
2014. szeptember 8., hétfő 21:59
,,Juliet oh Juliet
If stars could sing
They d lead you to my broken heart right to the start
With the sweetest melody
Ohhhh tell me did the story end
Tell me this is just pretend
Are there pages missing
Juliettttt"
0
2014. szeptember 8., hétfő 21:54
Javítás: és nem (csak) a látványról szól
0
2014. szeptember 8., hétfő 21:54
Teljesen egyetértek ezzel, szerintem az olyan filmeknél, amiknek valóban van mondanivalója, és nem a (csak) látványról szól, ott másodlagos a képminőség. Sőt, még a hangminőség is. Ezzel a túlzott tökéletesítéssel kicsit átestek a ló túloldalára. Nem mondom, tényleg jó, ha szép és éles a kép, vagy jó a hang, de ezek csak mind eszközök, amik segítenek kifejezni az író/rendező/színészek mondanivalóját. Ez is olyan, mint amikor valaki iszonyat drága autót vesz, ami inkább státuszszimbólum, de elfelejti az eredeti rendeltetését, ami csak annyi, hogy egyik helyről elvigye a másikra. Arra pedig tökéletesen megfelel egy jóval olcsóbb, megbízható autó is. Ugyanígy vagyok a zenei technikával is. Nagyon élvezetes csúcsminőségű hi-fi rendszeren hallgatni egy szép zenét, de ugyanúgy tudom élvezni, ha egy régi rádióból szól. Ami szép, az mindenhogy szép. :-) Arról nem is beszélve, hogy az embernek sokkal fontosabb dolgokra kell pénzt költeni, amiknek tényleg van értelme. Folyton tökéletesíteni egy rendszert, ami úgysem lesz sosem teljesen tökéletes, felesleges. Nekem is van egy-két Blu-Ray lemezem, de igazából nem fogom lecserélni a DVD-kollekciót, tökéletes és katarktikus filmélményt biztosítanak ezek is. Annál több meg nem kell.
0
2014. szeptember 8., hétfő 11:22
Magyar foci:
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_1133993007&feature=iv&src_vid=EBO-LSOiDDI&v=rUtSqD_iZUA

Erre nehéz szavakat találni. ( A videó egyébként fel van gyorsítva, de elérhető a normál sebességű változata is )
0
2014. szeptember 7., vasárnap 21:44
Esetleg segíthetek szellőssé tenni a polcaidat? :)
Írnál nekem esetleg? tomix206 kukac gmailpontcom
0
2014. szeptember 7., vasárnap 18:53
Én egy picit más nézőpontban vagyok ezzel kapcsolatban. Valóban látható a különbség, de személy szerint engem zavar. Kettő féle szempontból szoktam filmet nézni. Vagy elgondolkodtató, komolyabb filmeket: ebben az esetben kicsit sem érdekel sem a felbontás, sem a hangminőség mert a tartalomra koncentrálok teljes mértékben. Így legtöbbször azért sem kapok sírógörcsöt ha egy-egy művészfilm itthon csak DVD-n jelenik meg. Vagy szórakoztató és látványfilmeket kikapcsolódás okán: itt mind a hang mind a képminőség előtérbe kerül, viszont pl. nem szeretnék foglalkozni azzal a látványrésszel melyik szereplőnek mennyire látom a pórusait a bőrén, mennyire sikerült a mitesszereit kiretusálni és ez BD-n is éppen eléggé előjön, nemhogy UHD-ben. A valóság színességének és részletgazdagságának keretek közé zsúfolt, szorított változata ilyen részletességgel zavaró számomra. Jó példa részemről az Éhezők viadala ami képminőségben már így is kiégeti a szemem és ha ez még fokozva lenne… Ettől függetlenül nem szeretném gátolni a technika fejlődését, jöjjön aminek jönnie kell maximum élek a választás jogával és még csak nem is anyagi megfontolásból - úgyse vihetek papírfecniket a túloldalra, inkább elpasszolom őket.
0
2014. szeptember 7., vasárnap 15:23
Nekem is tetszik, sokat bámultam a Westend MM-ban a kiállított LG készüléket, de (én is) mivel úgy vagyok vele, hogy ugyanúgy élvezem, ahogy a Mercedes Citarok elsuhannak mellettem, vagy a Volco 7700-asok pöfögnek menet közben, s az a méltóságteljes és erőteljes megjelenés sem fogható semmihez, ahogy az Ikarus 280-as beáll a megállóba. Nincs itthon buszgarázsom, így természetesen nem gondolkodom a hazahozatalukon, de élvezem, ha láthatom őket. Tehát valahogy így vagyok az UHD-val is. :)
0