Keresés

chat

2014. július 21., hétfő 15:08
Csak konyít hozzá, hogy feltehetőleg a legnagyobb dicsőségét említette a Megváltás  steelbook személyében. Gondolom asszociálva arra, hogy annyira beszerezhetetlen és mégis sikerült ezerkettőért megkapnia.
Legalább eredetiben utazik :D
0
2014. július 21., hétfő 14:28
S mennyi ilyen primitív bidámbidám van az apródon...
0
2014. július 21., hétfő 14:10
,,STAR WARS 9 lemezes változatot vennék. Csak BLU RAY érdekel.
  megtekint hirdetés azonosítója: 21929353
Telefonról küldve tegnap, 10:59 Üzeneted:
Helló!

Ez a 12ezres iár kicsit harmatos, már nem akarlak megbántani.
Ettől nem gondoltál sokkal többre úgy sejtem?

Üdv!
Látta tegnap
tegnap, 23:03 aloevera66
Szia!
Nem 12.000, hanem 12.345Ft, ami mellesleg irányár...
Van ajánlatod, vagy egy "bölcs érdeklődő" vagy?
  Felhasználó letiltása
ma, 08:40 Üzeneted:
Helló!
No igen úgy mindjárt más. És mellesleg látom, hogy iár. Ha ez 20 ezerig kerekíthető lehetséges, hogy majd egyszer szerencséd lesz egy példányhoz.
De elnézést távol álljon tőlem a ,,bölcselkedés". Csupán belegondoltam abba, hogy Nekem micsoda pénzembe került egyet venni és egyből olyat kaptam ami mire ideért szétszakadt a csomagolása és zacskóba tették a GLS-nél meg a felszakadt fóliára rágasztották a fuvarlevelet ami rátapadt a karton feknire is. Igazi élmény volt kézhez kapni. De azért tudok nevetni a dolgon :)
Látta 53 perccel ezelőtt
ma, 11:23 aloevera66
A 20.000Ft-os példányt meghagyom a felesleges pénzel rendelkező veszteseknek.
Acél tokos Salvation-t(BluRay) vettem 1200Ft-ért.
Nem lehet mindenki nyertes... (o;
  Felhasználó letiltása
Telefonról küldve ma, 12:01 Üzeneted:
Valóban nem."

Még mostanában is sok infót osztok meg feleslegesen, rossz szokás.
Egyébként ügyes a leányzó, célratörő.
0
2014. július 20., vasárnap 1:49
Élménybeszámoló:

Hansa Park, Sierksdorf, Németország

http://filmforum.hungarianforum.com/t81-hansa-park-nemetorszag
0
2014. július 13., vasárnap 4:01
most posts by TM
0
2014. július 7., hétfő 16:05
Igen eszembe jutott. Ez valóban a privát sandorzsolt.p@gmail.com

Akkor nem kis pihenő volt az életében :) De jó munkához idő kell.
Érdekes, maga a hasa elég szépen nézett ki korhoz képest. De így megjavítva igazán szép. Látszik milyen szépen rendbe lett hozva a vas.
Faxák a cumók, de ezt kroábban is sugalltad már profi építéshez profi alkatrészeket dobsz be, respect!
Azért nem olyan kellemes ha felakadsz egy bömössel a fekvőrendőrön :D Jobb is ha nem túl alacsony. Még az utak is megkínozzák úgy olyan jó minőségűek.
Egy légrugó befigyelt volna az cool-an nézett volna ki. Bár ott szó sincs sportos úttartásról.

Szomorú dolog az elfogyás. De azért nem egészen pozitív dolog ha így emelkedik az autó értéke. Jó ha azért akad párnál több tesó is. Az egyediségen nem sokat ront ha 2 helyett 12 van abból a típusból. Az még elit klub :)
Egyébként nem meglepő BMW-eknél sem, hogy inkább eldobják az autót ahelyett, hogy megjavíttatnák.
Persze ez rád nem igaz :) Ezt az idő és pénz ráfordítása is alátámasztja.
0
2014. július 7., hétfő 2:20
Add meg a privát email címedet (ha jól emlékszem FB-n nem vagy fent) s akkor nem tudsz "eltűnni". :)

Köszönöm a gratulációt!

Röviden, az autó 5,5 hetet állt.

Igen érdekes dolgok derültek ki a szerelés alatt, pl. 1:57-nél a pótkerék tartó mélyedése és az ülés mélyedése közti tartó lemez már volt javítva korábban, látszik is az utólagos hegesztés (valószínűleg belerohantak hátulról s pótkerék feltúrta azt a lemezt).

Maga amiatt be lett tolva a kocsi (diffitartó repedés), azt nem volt vészes (szerintem köszönhetően annak, hogy a kocsi 14 évéből 13-at automataként élt le, így nem volt a váltások közötti kilengés lekuplungoláskor).

Szépen végighegesztették, üregelés, alvázvédőzés, minden hiba javítva lett, gyakorlatilag egy jóval erősebb alja részt kapott a kocsi.

Ezek kerültek bele:

- Erősítő tányérok diffi bekötési pontokra.

- H&R stabilizátor rúdak: elől tömör 27 mm, 2 fokozatban állítható (feszesebb beállításra lőve), teflon szilentekkel, itt a gyári 21 mm üreges volt. Hátul 21 mm, 3 fokozatban állítható (közepesre állítva) szintén teflonnal, itt 18 mm üreges volt a gyári.

- PowerFlex diffitartó keret és diffitartó szilentek (utcai keménység, nem verseny), illetve hátsó lengőkar első szilentek.

- ECS Tuning karbon első felső toronymerevítő.

- Eibach Pro-kit ültetőrugó szett. Ez 30 mmm első és 25 mm hátsó ültetést vitt véghez - papíron.. :)
A 16-os télikerekkel vettem át az autót, hátul az ujjamat se tudtam bedugni a gumi és a sárvédő közé, szóval legalább egy 40 mm-t lepakolt hátul. Egyébként tudtam, hogy a gyári gátlók élettartamát lefelezem így, de azt nem gondoltam volna, hogy 1.000 km-t fog elmenni, ugyanis akkor a jobb első elfingta magát, ennyit bírt a gyári BOGE alap gátló, 30.000 km-t.

Azóta már bekerült egy vadi új lengéscsillapító szett, a M-technik Bilstein B4 gátlói (mivel nekem alap volt, viszont az M-technik -15 mm alacsonyabb futóművéhez van ez a gátló, ezért azt gondoltuk, hogy menni fog hozzá - jelentem eddig ok is). Az új gátló tehát keményebb, de illik a rugóhoz (kicsit emelt is a kocsin az alap gátlóhoz képest, ami jól jött).

Eredmény a 18-as kerekkel, sikerült megint egy olyan autót csinálom utcára ami leér a fekvőrendőrön, ha nem gyök kettővel megyek át rajta, illetve pattog. Igaz élvezem, mert kanyarban már nem billen ki, mint egy zöldséges merci.

Még a hátulján fogunk emelni hamarosan, ott nekem a hátsó rugó tartó gumim 5 mm vastag, viszont a Touring modellé 14,9 mm s passzentos bele, szóval közel egy centit emelkedik majd.

Illetve hamarosan ezeket szereljük be (már megjöttek usánkából):

http://www.ecstuning.com/BMW-E46-328i-M52_2.8L/ES2702573/

KÜLSŐ LINK

KÜLSŐ LINK

+ jobb első kormányösszekötő rúd, mert kezdi megadni magát.
Majd - szerintem ez november környéke - kap egy másik bontott váltóegységet, mert kezd kuka lenni.

A sperrt már csak jövőre kapja.

Maga az erősítési lakatos munkával legalább +10 évet adtam a kocsinak (cél az OT) + ami öröm, hogy ugyebár ez típus hiba az összes E46-nál, tehát idővel, megállíthatatlanul mindegyiknél gyilkolni fog ez a hiba (végső stádium, amikor beszakad a kasztnikeret, ezért állandóan jelez s tilt a legkisebb elkanyarodásra is a kipörgés gátló, illetve 30 km/h felett nem megy egyenesen az autó) s szépen kopnak ki az utakról az ebben a szériában megtalálható modellek - vagy megcsináltatja a tulaja közel fél misiért (ennyi, ha nem kokány meló), de ismerve az átlagos bimmer tulajt, eladja a kocsit.

Internet alapján jelenleg másik kettő olyan autóról tudok, ahol megcsinálták ezt a munkát itthon - nem sok.

De ez nekem csak kedvez. :)
0
2014. július 7., hétfő 1:44
Ja hogy eltünedeztem 2 hónapra? Őszintén szólva nem nagyon tartott itt semmi. Most pár napja nézegetve a fórumot újra lett kedvem 1-2 dologhoz hozzá szólni. De megnyugodtam mert látva hogy nem okozott törést eltűnésem a fórumon újra leléptem volna a balfenéken egy időre.
No de ez lényegtelen amúgy :)
Jól tetted, hogy eme videót belinkelted! Egészen meglepő, hogy vlmicske gyönyört tud okozni egy kibelezett Béemwé csupasz fémjének látványa :) Ez azért nem egy kókány sufni tuning úgy látom, hanem ízig vérig mestermunka. Szépek a varratok, hát még az új szilentek! Igényes munka, drakulálok hozzá!
Most durvább lesz az úttartás meg a kanyarvétel, öröm lesz vezetni! Nem mintha egy BMW-t gyárilag se lenne az :)
0
2014. július 7., hétfő 1:01
Corvinus!

Azt hittem, hogy már nem jársz fel, így nem is linkeltem a videót.
Örömömre szolgál viszont, hogy tévedtem, ezért linkelem alább az összevágott "filmet" a szerelésről.

0
2014. július 1., kedd 15:40
Ha már promótáljuk, miért pont egy filmes fórum maradjon ki? Bár nagyon nagy itt a csend már jóideje...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. július 1., kedd 9:41
Nem mondtad, hogy ide is kiteszed! :)
0
2014. július 1., kedd 0:35
Krisztusi korba ért a szúnyogirtó!
Nem az amelyikről valami bugyuta, immár kétrészes akciófilmet forgattak egy margarinnal a főszerepben, hanem az, amelyik szereti a mindenkori időjárást és a BKV-t.

Füled érjen bokáig, hogy 11 kobra kényeztethesse! :)

most posts by TM
0
2014. július 1., kedd 0:31
További információk: https://www.facebook.com/zartosztaly.film
0
2014. július 1., kedd 0:31
2014-ben bezárul az iskola: már javában forog a Zártosztály.

0
2014. június 30., hétfő 12:54
Hozzánk reggel hatra ért el az eső, addig csak szél volt. Nyolckor indultunk haza, akkor kezdődött a kocsimosóban tapasztalható vízsugárhoz hasonló zuhé. A pályán százzal menve leelőztem mindenkit. Fárasztóbb volt, mintha levezettem volna Dalmáciába. Hosszú lesz ez a nap...
most posts by TM
0
2014. június 30., hétfő 11:25
Akkortájban itt, Budapesten maga a vihar stroboszkópozott.
0
2014. június 30., hétfő 5:05
Pár perce értünk haza a tópartról, ahol a Costa Rica-Görögország meccs, meg sok sör és pálinka után hajnali 2-kor még fürödtünk a viharjelző által stroboszkópozott nagy hullámokban. Carpe diem. :)
most posts by TM
0
2014. június 27., péntek 12:13
Hat év után ismét randevúzom Párizzsal. Ha beférek a repülőbe, akkor hamarosan akár élőben is hallhatom őt.

most posts by TM
0
2014. június 27., péntek 11:32
Feljött a nap, ami elhozta a NOX-utáni űrt betöltő utánzatot. Ahogy a másolatoknál lenni szokott, nem ér fel az elődhöz, de azért fülbemászó, bár a magyar népdalos hajazás közepén megszólaló angol szövegmondás olyan élmény, mint Kölcsey Himnusza szuahéliül, nyilván a külföldi piac a cél. Szódával elmegy.

most posts by TM
0
2014. június 23., hétfő 19:30
Oroszország a világ torrentközpontja

http://www.origo.hu/techbazis/20140623-oroszorszag-a-vilag-torrentkozpontja.html
0
2014. június 16., hétfő 15:55
A Disney-meséket eleve magamnak vettem, abból a meggyőződésből, hogy azok az animációs filmek krémjei (ez persze nem az összesre mondható, nincs is meg mindegyik), és mivel ezt azóta is így gondolom, ezért jó helyen vannak a gyűjteményemben. De egyébként sem hiszem azt, hogy egy bármilyen tárgy, legyen az film, játék, ruha stb. amit az ember a gyerekének vesz, arról később, amikor már nem az a gyerek figyelmének központja, úgy kéne nyilatkozni, hogy az arra költött összeg kidobott pénz volna, hiszen ott és akkor örömet szerzett vele a szülő és igazából az a lényeg, szerintem. Ilyen alapon maga a gyerek, aki felnő és otthagyja a szüleit, hogy csak néha nyissa rájuk az ajtót, ugyancsak felesleges dolog. :)
most posts by TM
0
2014. június 13., péntek 14:41
Még egy cimbiről mesélek, ő Szőke Zsolti "Bösző". Az ő csapatának muzsikája szintén vagy leginkább említést érdemel. Őket viszont már talán soha nem láthatjuk élőben. A Grogen együttes (született: Company zenekar) Tatabánya máig leghíresebb csapata. Turnéztak Ausztriában, Németországban, Dániában és szinte az összes hazai nagy fesztiválon szerepeltek. A Grogen 1993 és 1996 között számos díjat kapott zenei munkásságáért. Slágerlistás dalok, könyvek kazetták, CD-k jöttek sorra. Hat nagylemezük jelent meg. Olyan sztárok társaságában szerepeltek mint Berki Tamás, Ferenczy György és a Herfli Davidson valamint a Kispál és a Borz. Pályájuk csúcsán 1995-ben Tatabányán 5000 fő előtt adtak koncertet a Csónakázó-tónál. Mára már a videoklipjeik is eltűntek.
Az együttesről Zsolti így emlékezik:
„A Grogen zenekar és elődje, a Company ifjúságunk legszebb nyara. Mi a rendszerváltás előtt, alatt és után egy korosztály hangulatát lihegtük. Nem lehettünk nagyok a piacon, de megéltünk szép eredményeket. A mi generációnkból igen sokan külföldre mentek, akik itthon maradt, nem igazán váltak részévé a változásoknak. Nagyon fiatalon éltük meg mindezt. Ma már nem is vagyunk része a zenei piacnak. A Tovább című lemez elkészülte után néhány érdekes koncertet játszottunk. Ez jól esett. Aztán az új világ, amely ránk köszöntött, gyakorlatilag elmosta a Grogent. Mi nem vagyunk médiasztárok, sem celebek. A Grogen világa köddé vált. Talán lesz még kor, amelyben ezek az értékek újra divatba jöhetnek.”
Azt a bizonyos Tovább című lemezt 2003-ban jelentette meg a Grogen. Aztán néhány koncertet követően a zenészek végkép a saját, önálló útjukon mentek tovább.

most posts by TM
0
2014. június 13., péntek 13:33
Baráti körömben másokba is szorult muzikalitás. Balázs cimborámmal együtt toltuk anno a Bros, Tears for Fears, Nik Kershaw, Duran Duran és társait. Időközben szépen felcseperedtek öccsei, a két iker, Bence és Gergő, akik aztán különböző zenei formációkban mutatták meg magukat. Talán ez volt a legismertebb. Jövő csütörtökön megnézhetőek, meghallgathatóak a Fishing on Orfűn is.

most posts by TM
0
2014. június 12., csütörtök 20:00
Már csak a filmes vonatkozás miatt is érdemes

most posts by TM
0
2014. június 12., csütörtök 18:43
Karib-tenger kalózai? Jöhet!
most posts by TM
0