Add meg a privát email címedet (ha jól emlékszem FB-n nem vagy fent) s akkor nem tudsz "eltűnni". :)
Köszönöm a gratulációt!
Röviden, az autó 5,5 hetet állt.
Igen érdekes dolgok derültek ki a szerelés alatt, pl. 1:57-nél a pótkerék tartó mélyedése és az ülés mélyedése közti tartó lemez már volt javítva korábban, látszik is az utólagos hegesztés (valószínűleg belerohantak hátulról s pótkerék feltúrta azt a lemezt).
Maga amiatt be lett tolva a kocsi (diffitartó repedés), azt nem volt vészes (szerintem köszönhetően annak, hogy a kocsi 14 évéből 13-at automataként élt le, így nem volt a váltások közötti kilengés lekuplungoláskor).
Szépen végighegesztették, üregelés, alvázvédőzés, minden hiba javítva lett, gyakorlatilag egy jóval erősebb alja részt kapott a kocsi.
Ezek kerültek bele:
- Erősítő tányérok diffi bekötési pontokra.
- H&R stabilizátor rúdak: elől tömör 27 mm, 2 fokozatban állítható (feszesebb beállításra lőve), teflon szilentekkel, itt a gyári 21 mm üreges volt. Hátul 21 mm, 3 fokozatban állítható (közepesre állítva) szintén teflonnal, itt 18 mm üreges volt a gyári.
- PowerFlex diffitartó keret és diffitartó szilentek (utcai keménység, nem verseny), illetve hátsó lengőkar első szilentek.
- ECS Tuning karbon első felső toronymerevítő.
- Eibach Pro-kit ültetőrugó szett. Ez 30 mmm első és 25 mm hátsó ültetést vitt véghez - papíron.. :)
A 16-os télikerekkel vettem át az autót, hátul az ujjamat se tudtam bedugni a gumi és a sárvédő közé, szóval legalább egy 40 mm-t lepakolt hátul. Egyébként tudtam, hogy a gyári gátlók élettartamát lefelezem így, de azt nem gondoltam volna, hogy 1.000 km-t fog elmenni, ugyanis akkor a jobb első elfingta magát, ennyit bírt a gyári BOGE alap gátló, 30.000 km-t.
Azóta már bekerült egy vadi új lengéscsillapító szett, a M-technik Bilstein B4 gátlói (mivel nekem alap volt, viszont az M-technik -15 mm alacsonyabb futóművéhez van ez a gátló, ezért azt gondoltuk, hogy menni fog hozzá - jelentem eddig ok is). Az új gátló tehát keményebb, de illik a rugóhoz (kicsit emelt is a kocsin az alap gátlóhoz képest, ami jól jött).
Eredmény a 18-as kerekkel, sikerült megint egy olyan autót csinálom utcára ami leér a fekvőrendőrön, ha nem gyök kettővel megyek át rajta, illetve pattog. Igaz élvezem, mert kanyarban már nem billen ki, mint egy zöldséges merci.
Még a hátulján fogunk emelni hamarosan, ott nekem a hátsó rugó tartó gumim 5 mm vastag, viszont a Touring modellé 14,9 mm s passzentos bele, szóval közel egy centit emelkedik majd.
Illetve hamarosan ezeket szereljük be (már megjöttek usánkából):
http://www.ecstuning.com/BMW-E46-328i-M52_2.8L/ES2702573/KÜLSŐ LINK
KÜLSŐ LINK
+ jobb első kormányösszekötő rúd, mert kezdi megadni magát.
Majd - szerintem ez november környéke - kap egy másik bontott váltóegységet, mert kezd kuka lenni.
A sperrt már csak jövőre kapja.
Maga az erősítési lakatos munkával legalább +10 évet adtam a kocsinak (cél az OT) + ami öröm, hogy ugyebár ez típus hiba az összes E46-nál, tehát idővel, megállíthatatlanul mindegyiknél gyilkolni fog ez a hiba (végső stádium, amikor beszakad a kasztnikeret, ezért állandóan jelez s tilt a legkisebb elkanyarodásra is a kipörgés gátló, illetve 30 km/h felett nem megy egyenesen az autó) s szépen kopnak ki az utakról az ebben a szériában megtalálható modellek - vagy megcsináltatja a tulaja közel fél misiért (ennyi, ha nem kokány meló), de ismerve az átlagos bimmer tulajt, eladja a kocsit.
Internet alapján jelenleg másik kettő olyan autóról tudok, ahol megcsinálták ezt a munkát itthon - nem sok.
De ez nekem csak kedvez. :)