Most kicsit megzavarodtam én is, eddig még nem osztottak. De fognak egyáltalán szerinted?
0
2014. március 3., hétfő 6:06
961
Travolta meg a Pulp Fiction zenéjére vonult be. Azért nem táncolt.. :D
0
2014. március 3., hétfő 6:03
6697
Miért, van posztumusz? Erről nem hallottam. Sajnos pont az In Memoriam-nál fagyott le a gépem, jövő ilyenkor remélem ez a laptop is csak emlék lesz...
0
2014. március 3., hétfő 5:52
961
Posztumuszt ki kapja szerinted?
0
2014. március 3., hétfő 5:47
961
A fenébe már ezzel a sok "reklámmal". :D Megint cigizem egyet.. :)
0
2014. március 3., hétfő 5:46
961
Legjobb díszlet: The Great Gatsby.
Megérdemelten.
0
2014. március 3., hétfő 5:45
961
U2 miatt valószínűleg, szerintem is.
0
2014. március 3., hétfő 5:36
6697
Akkor most már remélem nem is áll meg itt a Gravitáció, szimpatikus filmnek néz ki :)
Az aktualitását nem nagyon értem most ennek a dalnak, talán mert kizártak egy dalt a kategóriából, ezzel töltik ki az űrt. Amúgy el tudom képzelni, hogy azért van újra előadás a dalokból, mert a U2 is jelölt.
0
2014. március 3., hétfő 5:33
961
Igen, hozza eddig a papírformát. :)
Captain Phillips vágása azért nem volt annyira ott, mint a Gravity vágása, szóval engem nem lepett meg. :)
0
2014. március 3., hétfő 5:32
6697
És Alfonso Cuarón már nyert is egy Oscar-t, hiszen Mark Sanger-rel együtt vágták a filmet!
0
2014. március 3., hétfő 5:31
6697
Ez most kissé meglepett, mindenhol azt olvastam, hogy a Phillips kapitány nyeri a vágást, de nem, a Gravitáció ötödik Oscar-ját zsákolta be (az eddigi 5 jelölésből)!
0
2014. március 3., hétfő 5:27
6697
Nagyon örülök ennek a díjnak! Emmanuel Lubezki-nek már régen kijárt az Oscar, és úgy hiszem, az eddig látottakból, megérdemelten nyerte most el.
0
2014. március 3., hétfő 5:26
961
Hát igen, főleg az újra szinkronizálások a régebbi filmeknél. Pl. Halálos fegyver széria, gáz.
0
2014. március 3., hétfő 5:24
6697
Legtöbb esetben én az eredeti nyelvet preferálom, de pl. az olyan filmeknél, mint A hobbit, imádom a magyar szinkront. De ha egy-egy színész állandó magyar hangja eltávozik, akkor is átváltok angolra, mert nagyon fájó a hiányuk :(
0
2014. március 3., hétfő 5:17
961
:)
Amúgy nem vagyok csak eredeti nyelven párti, de azért ez a NASA nyelve, na. :) McConaughey a másik ilyen, szegénynek soha nem találnak jó szinkronhangot (meg a texasi akcentust imádom), ezért őt is mindig eredetiben nézem.
0
2014. március 3., hétfő 5:14
961
Legjobb női mellékszereplő: Lupita Nyong o (12 Years a Slave).
Ezt nagyon megérdemelte, alakítását a filmben könnyekkel küszködve néztem.
0
2014. március 3., hétfő 5:13
6697
Lupita nyerte! Papírforma, de valamiért örülök neki :)
Csakis eredeti nyelven terveztem a Gravitációt, alig várom, hogy lássam végre!
0
2014. március 3., hétfő 5:10
961
Waltz kimért osztrákos angoljával. Imádom.
0
2014. március 3., hétfő 5:09
6697
No, a Legjobb Hang és Legjobb Hangvágással (és a korábbi Vizuális Effektekért járó díjjal együtt) a Gravitációnak máris három Oscar-ja van!
0
2014. március 3., hétfő 5:09
961
Legjobb hangkeverés: Gravity Legjobb hangvágás: Gravity
Más jelöltnek sajnos itt esélye sem volt, de szerintem jogos a jelölt díjazása.
Olyan környezetet kellett bemutatni, ahol nem terjed a hang. S jött az ötlet, hogy a zene váltsa ki hangeffektusukat. Zseniális, igazán megérdemelte a két díjat a film.
Egyébként javaslom a film eredeti nyelven való megtekintését, megküldve a rendszeren. Beszarás kategória, főleg az eleje, a rádöbbentésnél.
0
2014. március 3., hétfő 5:04
961
Szerintem legjobb filmben most nagyon erős a mezőny.
Steve McQueen hozta a stílusát a 12 Years a Slave-el, erős nyomott hagy az emberben (Shame, Hunger - még ezeket láttam tőle), de a rendező filmjeit csak egyszer bírom megnézni, így nálam a legjobb film kategóriát nem viheti, mert szerintem itt alapfeltétel, hogy a legjobb filmet többször megtudjam nézni.
Nebraska, Philomena - ezeket nem láttam, de valószínűleg ezeket se tudnám egynél többször megnézni.
American Hustle egynek jó volt, de ennyi.
Többször nézős kategória nálam: Dallas Buyers Club, The Wolf of Wall Street, Captain Phillips, Gravity.
Viszont a Gravity-t az elmúlt két hónapban már hatszor néztem meg s nem untam meg (máshol kifejtettem, hogy véleményem szerint ez nem csak egy erős látvány film, hanem sok mély mondanivalóval ellátott mű - remény, harc, keletkezés elmélet, tudomány vs. vallás).
Szóval a Gravity, remélem.
Na s most Thor prezentál. :)
0
2014. március 3., hétfő 4:56
6697
A Gravitációt érzem a nyertesnek. Sajnos sem ezt a filmet, sem a 12 év rabszolgaságot nem sikerült abszolválnom, bár a Gravitáció jó eséllyel a héten a polcomra kerül :)
A hátralevő főbb kategóriákban a tippjeim:
Legjobb Film: Gravitáció Legjobb Rendező: Alfonso Cuarón (Gravitáció) Legjobb Férfi Főszereplő: Matthew McConaughey (Mielőtt meghaltam) Legjobb Női Főszereplő: Cate Blanchett (Blue Jasmine) Legjobb Női Mellékszereplő: Lupita Nyong o (12 év rabszolgaság) Legjobb Eredeti Forgatókönyv: Amerikai botrány Legjobb Adaptált Forgatókönyv: 12 év rabszolgaság Legjobb Operatőr: Emmanuel Lubezki (Gravitáció) Legjobb Filmzene: A nő