Keresés

chat

2013. december 17., kedd 17:40
Múlt héten megváltam a videokazettáim megmaradt halmazának majdnem teljes részétől. Úgy voltam vele, hogy amit az elmúlt két-három évben sosem vettem elő a szekrényből, az ezután sem fog hiányozni. Néhány különleges darabot (TDK HF-eseket) megtartottam, meg az itthon kiadatlan Truffaut-kat (pl. Az Antoine Doinel-sorozatot) na meg a Dudley MOore-os Arthur-filmeket, plusz egy-két csemegét, de így is összejött 120-130 darab, ami a padlón feltornyozva várta a sorsát. Pillanatra elfogott a forintosító hajlam, s belegondoltam, hogy az a cirka 90ezer, ami az eredeti ár, az most milyen jól jönne így ünnepek előtt. Persze olyan balekot a Földön nem találtam volna, aki ennek csak a töredékét is megadta volna érte, így aztán - hogy mégse a konténerben végezze, mint az előző hasonló adag, megkérdeztem pár embert, hogy használnak-e még videomagnót. Végül egy öreg taxis jelentkezett, aki nagyon megörült az ajándékba kapott házitékának, igaz, vért izzadt, míg a hatalmas, malaclopó szatyrokkal kikacsázott az autójához. Bónuszban adtam neki még egy mini szökőkutat is, amit egy nem szeretem rokontól kaptunk nászajándékba, de mivel az állandó csobogástól  folyton vizelhetnékem támadt, ezért már az is tíz éve a beépített szekrényben foglalta a helyet. A kisöreg még annak is örült. Így aztán megvolt az idei decemberi jócselekedetem is. Furcsa módon nem éreztem azt, hogy megfosztva lettem valamitől, sokkal inkább az öröm érzése járt át, és még a levegőt is könnyebben vettem, hogy eltűnt a szemem elől a hatalmas kupac, ami valamikor a hobbim középpontja volt.
Azért titkon remélem, hogy néhány ingyenfuvar beesik majd. ;-)
most posts by TM
0
2013. december 16., hétfő 21:04
Chat vagy vicc??? Nem is tudom...

Egész nap szirénázástól volt hangos a város, ez a csodás intézmény meg nem messze van tőlünk - már gondoltam is rá, hogy hétvégenként összevontan kellene működnünk. Amennyi bolond van most év végén...

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/felgyujtotta_a_matracat_egy_pszichiatriai_kezelt
0
2013. december 15., vasárnap 17:21
Ha a sógor is úgy akarja szétszedjük, egy próbát megér. Elcibálom a hűtőből buherált kompresszort azzal ki lehet fúvatni az elektro kacatokat, meg egy kis alkohol gyógyszertárból.
A keselyű három napja :)))
0
2013. december 15., vasárnap 13:46
Ha még nem dobtad ki, fontold meg a tchabee által javasolt megoldást. Én most poroltam le a Condor "márkájú" CD-lejátszómat, amit egy barátomtól kaptam tíz éve ajándékba. Az elmúlt éveket garázsban, meg szekrény tetején töltötte, és mindig is baja volt azzal, hogy beolvassa/felismerje a korongokat. Ma már az ajtaja sem nyílt ki, majdnem letettem a kukához. Aztán valamiért mégis szétcsavaroztam, megbuheráltam az ajtónyitó mechanikát, plusz ha már ott voltam, alkoholos vattával megnyalogattam a lézerfejet. Most úgy működik, mint újkorában sem. Remélem, még a jövő héten is működni fog és nem ez a three days of the condor. :)

Szóval ha valamelyikőtök felismeri a masinádban a lézerfejet, akkor óvatosan szedd szét a gépet, egy kis alkoholos vattával óvatosan itatgasd meg a csillogó fejecskét, várd meg, míg megszárad, aztán könnyen lehet, hogy meg is oldottad a problémát.
0
2013. december 14., szombat 21:29
Ugyan ugyan értjük mi egymást nem kell szabadkozni. Nyilván Ő is jobban favorizálná csak most nincs erre lehetősége. Én biztos így válogatnám össze,  muszáj is lenne mivel a lejátszó már megvan.
0
2013. december 14., szombat 21:14
Értem, s nem is úgy gondoltam... Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy az egyberendszer másfélszeres árából kb össze lehet rakni egy normális cuccot, ami nem romlik el, s ha el is romlik, cserélhető alkatrészekből áll.
0
2013. december 14., szombat 21:09
Esetünkben ez a pénztárcától jobban függ mint a garasoskodástól.
0
2013. december 14., szombat 20:53
Sajnos... Pedig az örökös lehetne.

Na persze, kinek mi mit ér meg.
0
2013. december 14., szombat 20:52
Végülis igaz. De sógor nem az a típus aki sokat költ ilyen dolgokra pláne nem összeállított rendszerre.
0
2013. december 14., szombat 20:49
A Sony egyberendszer sem lesz jobb. Ezeket ennyi időre, ilyen minőségben csinálják, mindegy, milyen logo van az elején. :(
0
2013. december 14., szombat 20:42
Erről jut eszembe. Anno unokabátyámeknál dévédéztem és volt vlmi baj a képpel. Mondja nekem fújjak a tálca nyílásba. Én belefújtam. A képernyőn megjelenő kép fele rózsaszín csíkos lett. Be is paráztam, tönkre vágtam a főnökétöl nászajándékba kapott házimozit. De nem romlott el.
0
2013. december 14., szombat 20:32
Vlhogy gondoltam hogy a kuka a biztos megoldás.  Mondtam is sógornak érdemes lenne egy Sony rendszerbe feccölni egy kis pénzt. Az LGt meg jól elfelejteni.
0
2013. december 14., szombat 19:43
Az enyémre is ráférne, csak nem vagyok az a szerelő típus.
most posts by TM
0
2013. december 14., szombat 19:36
Nekem egy darabig még ment ilyenkor a lejátszó, ha levettem a burkolatot, kifújtam, kiporszívoztam a belsejét, a lézer fejet , lencsét meg alkoholos fülpiszkálóval megtakarítottam.
0
2013. december 14., szombat 19:33
"Talán szerelő vagy a kuka segíthet"

Sajnos inkább utóbbi. Az ilyen cuccok általában így végzik. :(
0
2013. december 14., szombat 19:21
Hát sajnos nem megy. Talán szerelő vagy a kuka segíthet. Nézegettem hogy nincs e éppen olyan lejátszó ami ehez hozzá lehetne kötni a meglévő hangszórókat, de ilyet LGben nem találtam.
Viszont ennek örömére megrendeltem egy DVD lejátszót anyuéknak mivel miután látta a korongot megkérdezte, hogy Ő is megnézheti a mesét az unokával.
Gondoltam ittaz ideje egy új játékosnak. Amit +rendeltem csak nem időben így hétvégére nem ért ide sajnos Sony DVP SR370. Úgy voltam vele ne legyen Samsung elég ha nekem van és jobb ha kipróbálunk mást is :)
0
2013. december 14., szombat 18:49
Dehogy fontos. Ha az lenne, akkor fényképezgettem volna, és betettem volna abba a topikba, amit direkt erre a célra találtam ki, ha már az Xpress gazdája - ígérete ellenére - nem volt képes topiknyitási lehetőséget biztosítani.
most posts by TM
0
2013. december 14., szombat 18:47
Az xpress pontatlan, mivel tavaly megjelent fémdobozokat csak idén listázott be, ezért nem reális.
most posts by TM
0
2013. december 14., szombat 16:46
Soha nem volt ilyen problémám... volt két DVD lejátszóm, van egy PS2-öm... mindegyik vitt mindent, ahogy kell. Ilyen jelenséget még nem tapasztaltam, amit írsz.
0
2013. december 14., szombat 14:33
Vajon menthető egy LG házimozi lejátszója? Azon eset áll fenn miszerint a gép nem olvassa be a lemezeket, gyáriakat. Meg az írottak közül sem mindent illetve amit először beolvasott azt később már nem.
Bosszantó mert tesóhoz mentem volna minap ugyanis uncsi húgomnak vettem meg Aranyhajat DVDn és az 5.1 rendszeren jó lett volna megnézni de nem vitte az a vacak. Ugyanígy a Titánok haragja DVDt sem vitte meg a Feláldozhatók-kal sem bírkózott meg. Egy percig circeg majd kiírja hogy nincs lemez. A napsugárlányt betettem a saját lejátszóba gond nélkül vitte.
Emlékszem már több éve ilyen olvasási problémákkal küzd a rendszer. Hasonló tapasztalatok bárkinek meg vélemények is erdekelnek természetesen.
0
2013. december 14., szombat 11:52
Valóban. De annyira nem mozgatott meg a kérdéskör, hogy utánakeressek. Gondoltam TM-nek ez fontos, így akár egy listát is tud rögtönözni.
0
2013. december 14., szombat 11:48
Az Xpress sokat segít:
http://www.xpress.hu/xp/keres.asp?GOMB=1&KERES=steelbook
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. december 14., szombat 11:00
:) Kapunk listát is? Most így fejben 14-et számoltam össze, igaz az engem nem érdeklő filmeket nem is követtem annyira.
0
2013. december 14., szombat 10:50
Nem szép dolog a füllentés.
most posts by TM
0
2013. december 14., szombat 10:44
Jó hogy leírtad, mert én vizuális és gondolati kommunikációval próbálkoztam, de nem jött válasz.
0