Talán már volt róla szó, de a dolog szaporodása miatt mégis megemlítem újra vagy először, nem tudom: mi a nyavalyát kell csinálni akkor, amikor azt az üzenetet kapom, hogy az "x" e-mail cím (nem ember, fiú-lány-herma) követni akarja az én e-mail címemet. Nem engemet, hanem a címemet. Mondanom se kell legtöbbször az ilyen levelezési címek abszolút nem juttatják eszembe, hogy ki is állhat mögötte, milyen személyt takar. Az biztos, hogy aki ilyet küld, azt udja a címemet, tehát akár egy személyesebb hangvételű valamit is küldhetne, amiben teljes névvel ellátva érdeklődik a hogylétem felől. Nekem mindenesetre többet érne, mint ez a (fél?)automata megoldás, aminek ráadásul a működését, a technikai részét sem értem. Épp ezért nem raktam fel magamról túl sok dolgot a facebookra, csak azért ne írjon senki motorikus módon, mert a rendszer megüzente neki, hogy engem most kell köszönteni. Az ilyet kutassa ki, aztán tartsa fejben az, akinek igazán fontos, nekem ennyi bőven elég, nem kell üzenőfal, meg badoo, meg bökögetés, van címem, telefonszámom, oszt ennyi. De hogy ez a követés-izé megint mi? :