Keresés

chat

2013. október 23., szerda 22:32
http://filmforum.hungarianforum.com/
0
2013. október 23., szerda 22:09
Ez amúgy a haverod dumája...
Nem látom ilyen sötéten a helyzetet. Szerintem lehet ezt jobban csinálni, csak nem azon kéne rinyálni, hogy senki nem csinál semmit. Lám, amikor pár napja írtam azt a buzdítást, talált egyből nyitott füleket. Igaz, hogy csak amolyan minikatalizátornak felelt meg, de ha mások is elhinnék, hogy ha létezik járható út, akkor az az, akkor lehet itt még bármi. A lényeg a pozitív dolgok erősítése volna, az szül lelkesedést, nem a leoltás. Csak utóbbi már annyira rutinból megy mindenkinél, hogy nehéz kibújni a bőrből.

Ha meg a felület nem változik, akkor ahhoz kell alkalmazkodni. Szöveg kitakarás és belejavítás nélkül is léteznek önálló gondolatok. Aki késztetést érez arra, hogy leírja, az megteszi, és nem keres technikai kifogásokat, hogy miért ne.
most posts by TM
0
2013. október 23., szerda 22:07
R2: mi a fórumod linkje?
0
2013. október 23., szerda 21:54
Én is szívesen beszélgetnék filmekről, de jelenleg ez a felület nem igazán lakalmas erre. Sem normális spoilerezési lehetőség, sem hozzászólás szerkesztési lehetőség nincs. Arra is magunk jöttünk rá, hogy lehet icipicit formázni a mondandót a különféle kódok használatával.

De ez még mind hagyján. A közönség sem igazán partner ebben, mert - ahogy mondtad -, a legtöbb emberke a technikai paraméterek (csomagolás, képarány, stb...) miatt aktív az oldalon. Ha végignéznénk az elmúlt hónapok hozzászólásait, döntő többségük erről szólna...

Ami meg még rátesz egy lapáttal: a másik véleményének elutasítása, az ebből eklőbb-utóbb kibontakozó személyeskedések és viták.

Én így látom ma kedvenc áruházam fórumát. " A beteg még önállóan lélegzik" stádiumban. :)
0
2013. október 23., szerda 21:42
Lassan 25 éve élek filmes közegben, látatlanban is képes vagyok eldönteni azt, hogy megnézzek valamit vagy sem. Nincs kedvenc műfajom, szinte minden érdekel, és ami a legfontosabb, nyitott vagyok minden újra, viszont nem más szubjektív véleménye, vagy egy manipulatív klip fogja befolyásolni a szórakozásomat.
Miattam aztán írhatsz, máshol többnyire elolvasom, bár - mint mondtam - beszélgetni jobban szeretek. Írásról én már leszoktam, pár soros kis izéket pötyögök ide, de "társadalmi munkában" nem fogom művelni komolyabban, nem éri meg.
most posts by TM
0
2013. október 23., szerda 20:14
Miután én meg korántsem látok minden filmet moziban - részben mert jó részük nem érdekel, részben meg mert nem játszanak nálunk mindent - ezért eddig főként a tékából pótoltam a lemaradást: mióta nincs téka, marad a netes téka. De ehhez szükségem van trailerekre, ajánlókra, kiritikákra, hogy eldöntsem, mi értékeset nézzek meg abból a mérhetetlen (szar)kupacból, amit évente ránk borítanak. Szóval igen, nekem meg szükségem volt a kritikákra.

Sokáig naív módon azt hittem, hogy jó példát mutatva lesznek az írás terén követőim, de a miután havi írások (amiket náhányan olvastak csak) 60-70%-át Niwrok és én produkáltuk, be kellett látnom, az egésznek az égvilágon semmi értelme.

Köszi, hogy Te is megerősítettél ebben :)
0
2013. október 23., szerda 19:56
Miután minden filmet látok moziban, nekem nincs mit ajánlani, ez a titkom. Amit mégsem láttam, arról előre nem akarok tudni semmit, utólag meg inkább beszélgetnék róla a fórumban. Az interaktivitást így szeretem, nem pontozósdival. A kritika osztályozásának van a legkevesebb köze a filmekhez, mivel ott egy fogalmazást kell minősíteni, tehát nem az alkotásra irányul, hanem a fórumozó íráskészségére. Ez utóbbi meg engem annyira nem érdekelt soha, szubjektív ügy, mint a rajz, a torna vagy az ének.
most posts by TM
0
2013. október 23., szerda 19:41
"A kritikaoldalra én sem megyek át, eszembe se jut..."

Egyébként ez a mondat többet jelent, mint gondolod. Sokan vannak rajtad kívül még így, ezért Robi kísérlete, hogy leválassza a fórumot a boltról sikerült: a többség csak a fórumba jár, a boltba már nem is.

0
2013. október 23., szerda 18:48
Utolsó modatod maga a valóság, ők vannak többen.
0
2013. október 23., szerda 18:27
Alkalmazkodás kérdése. Korábban én is sokat tettem a kritikákért. Na az tényleg kidobott idő volt, mivelhogy a munkám is kidobásra került. Szerintem egy jó írás egy jó beszélgetés generálója lehet. Persze akinek elég a fórumon az adok-kapokot, z offot vagy max a csomagolás hibáit olvasni, annak tökmindegy.
most posts by TM
0
2013. október 23., szerda 17:46
A Te dolgod. Én nem fogok termékfórumra írást tenni. Mert nem oda való.

Arról meg megint csak nem én tehetek, hogy az oldal/áruház kritikarésze oda jutott, ahova. Részemről mindent megtettem érte.

0
2013. október 23., szerda 17:07
A kritikaoldalra én sem megyek át, eszembe se jut. Viszont a fórumoldalak közül mindet átnézem, ha oda ír valaki mélyenszántót, azzal találkozom. A kritikaoldalt túlhaladta az idő, a jelek szerint nincs rá igény, akkor meg ehhez kell alkalmazkodni. Legalább kevesebb felülete van a kínai hekkereknek ahhoz, hogy romba döntsék az ország legnagyobb filmonline-áruházát. :)
most posts by TM
0
2013. október 23., szerda 15:34
Nem, nem abban. Önmagában az egész Fórum a működésében, a viszonylagos békében történő működésében.

Egyébként meg nincs is nagyon, aki írna, de a lényeg nem is nagyon az íráson, hanem a reakción van.
0
2013. október 23., szerda 15:27
Hogy ha azt akarják, hogy látszódjon a filmről írt kritikájuk, akkor írják egyből a termék fórumába? Emiatt nem bízni kell bennük, hanem biztatni őket rá. Nem egy ördöngős dolog. :)
most posts by TM
0
2013. október 23., szerda 15:22
Én csak azért nevezem idealizmusnak - az amúgy logikusnak tűnő gondolatmenetedet -, mert nem bízom az emberekben. :)
0
2013. október 23., szerda 15:17
Idealizmus helyett én logikusnak mondom azt, hogy ha emberek egy csoportja valamit önerőből képes elérni, akkor hülyeség arra várni, hogy egy önmagát külsőssé elhatároló személy majd egyszer csak pálfordul. Mindenre létezik B-terv.
most posts by TM
0
2013. október 23., szerda 15:11
Amíg a Te idealizmusod az, hogy a Fórum az emberek "önmérséklete" által jobbá válik, addíg az enyém meg az, hogy az oldal tuljadonosa egyszer valamikor (végre-valahára) elolvassa javaslatainkat és elgondolkodik a felvetett megoldások megvalósításán.

Addig marad a (fél)nihill. :)
0
2013. október 23., szerda 0:35
Ha a gyereknek előírják, hogy milyen hegyű ceruzával, milyen betűkkel illusztrálás nélkül milyen felületre írhat és utána még az irományát is korlátozottan mutathatja meg másoknak, akik ezt csak hátrakötött kézzel szemlélhetik... nos, nem csoda, hogy idővel mindennemű interaktivitás kiveszik ebből a dologból.
most posts by TM
0
2013. október 23., szerda 0:30
Értem. :)

Ettől sem vagyunk olyan messze, de jelenleg a kritikák mennyisége miatt se nagyon kell a felület. Sőt, a kritikákra való igény elmaradása miatt sem. A legutóbbi frissítés (tegnap? ma?) előttig, tehát majdnem három hétig Remo 10.03-án kelt írása volt utoljára olvasható, mégsem tette fel senki a kérdést, hogy "Nincs több?" :(
0
2013. október 23., szerda 0:21
Ha már nincs/nem lesz elég ember az értékeléshez, a frissítéshez, napokat/heteket kell várni ahhoz, hogy kikerüljenek az új írások, amiket nem lehet úgy osztályozni, mint régen, akkor (majd) nem kell kritikafelület, egy lépésben megoldható ugyanez a termék fórumoldalán. Mindenkinek egy nyűggel kevesebb.
most posts by TM
0
2013. október 22., kedd 23:25
"Ha bármilyen tényező miatt nem megy a külön kritika- külön fórumfelület-szisztéma..."

Ezt nem egészen értem... :o

"Legfeljebb a SPOILER-jelzéseket, ügyesebbeknek szöveg-kifehérítéseket sűrűbben kell használni."

Milyen jó is lenne egy Spoiler kapcsoló!!!

Amúgy meg mondjuk a Kiadók fóruma téma helyett ide lehetne tenni a kritikarovatot, így aki csak fórumozna, az is láthatná. Bár azt a 19db/hó mennyiséget, amire mostanában visszaesett, majdnem lehet látni egy hónapig is a főoldalon.
0
2013. október 22., kedd 23:17
Most állítottam össze a kedvemre való Astra-t az Opel hivatalos magyarországi honlapján.
5 ajtós, summit fehér, dízel, active felszereltséggel.
Anyuék miatt bevállalnám az 5 ajtóst pedig a sedan-ok jobban tetszenek. Az active szint pedig a 4 elektromos ablak miatt kell, azokba vagyok becsavarodva mint kedvenc extra.
A modell ára 6 490 000Ft.
Ez azért elég kiábrándító, főleg az óriási összegű minimálbért nézve :(
Az önerő 1 290 000Ft, ez másfél évi keresetem. A törlesztő 84 hónapra havonta 61 900Ft.
De nézhetem a jó oldalát marad havonta 3000Ft tankolni ami a dízelnek köszönhetően 100Km megtetételéhez elegendő.
Ez lehet viccesen hangzik, de én itt dolgozom a faluban, a háztól kb 3Km-re van a munkahely. Szóval minden nap járhatnék autóval dolgozni.
Persze a valóság akkor is sokkoló.
Pedig csak egy Opel-t szeretnék nem egy Mercedes-t...
Bölcsebb ember elmagyarázhatná miért ilyen igazságtalan az élet :(
0
2013. október 22., kedd 1:13
Ha bármilyen tényező miatt nem megy a külön kritika- külön fórumfelület-szisztéma, akkor házimegoldásként lehet írni kritikát a termék fórumrovatába, ahol azt közvetlenül, rögtön meg lehet beszélni, értékelni, ezzel az összevonással máris fellendülhetne a forgalom a fórumban. Legfeljebb a SPOILER-jelzéseket, ügyesebbeknek szöveg-kifehérítéseket sűrűbben kell használni.
most posts by TM
0
2013. október 22., kedd 1:07
Csakhogy a mindenkori megjelenések, megrendelések, vásárlások miatt járnak erre emberek. Ha ez nincs, tehát ha nem lenne bolt, akkor nem lenne aki fórumozzon, ez már világosan kiderült. Jelenleg ez "kényszeríti" ide a nép kilenvenkilencegészvalahánytized százalékát. "Apropó" nélkül ez az egész meghal. Mondhatjuk úgy is, hogy ha nincs szar, nincsenek legyek se.
most posts by TM
0
2013. október 22., kedd 0:47
drága vagy <3 :)
0