Keresés

chat

2013. október 22., kedd 0:08
Szerintem is baromi jó R2-D2 magánfóruma is, olvasgatom is heti rendszerességgel, de ahogy neki is írtam, addig én nem szándékozok áttérni oda, amíg itt nagyobb a nyüzsgés, meg az élet. Egyszerre két fórumon meg nem tudnék érdemben és olyan mélységben kommunikálni, mint itt (barátnőm szerint így is túl sok időt töltök el fórumozással), de ha itt végleg lezüllene a társaság, vagy behalna az érdemi kommunikáció, akkor biztos, hogy oda vezetne az első utam! :)
Addig is, én -még- jól érzem itt magam, számomra elég aktív a közeg, születnek jó írások, ajánlások és kritikák a mai napig, néha megy a popcornzabálós anyázás meg drámázás is, vannak szép számmal intellektuális, szofisztikált megnyilvánulások, ahogy vértahó, káromkodós, szórakoztató beszólások is (ala purple rain), és igazából nekem egyelőre elég ennyi is. Ha még többen és még többet írnának, még több dologról, nem lenne se időm, se energiám érdemben reagálni meg bekapcsolódni a beszélgetésekbe, és az csak felbaszna. :)

De ugye ez lényegében mindenkin (a még aktív tagokon) múlik, és nem csak rajtam.
Érdekel, mi lesz ebből. :)
0
2013. október 21., hétfő 23:21
Hiába nevezzük ezt a fórumot közösségnek, valójában ez mindig is egy bolt fóruma volt és lesz, s ezen nem lehet változtatni. A bolt fórumhoz való hozzáállása miatt a magam részéről már nagyon rég lesz*rom, hogy mikor szűnik meg vagy nem szűnik meg ez a fórum. A jó megoldás az lenne, ha a közösség egy új fórumot alkotna - pl. fórumszabályzattal, ami ezen oldal nagy hiányossága. Láttam itt, hogy R2-nek van valami fóruma... nem lenne érdemesebb inkább azt beizzítani még jobban? Csak kérdezem.
Néha azért lehet még olvasni 1-2 jó kis ajánlást itt is...
0
2013. október 21., hétfő 23:05
Igen, ez is egy szomorú hiányossága az új xpressnek.
0
2013. október 21., hétfő 22:29
Ezen a téren nagy hiányosság szerintem, hogy nem lehet értékelni a kritikákat. Egy-egy engem érdeklő kiadványnál nagyon örülök neki, ha olvashatok róla személyes véleményeket is, de gáz, hogy erről a korábban megszokott visszajelzést már nem adhatok. Éppen ezért én már szinte nem is írok kritikát egyáltalán.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. október 21., hétfő 22:19
A Moziajánló topik amúgy néha rendesen felpörög, a többi meg teljesen random, példának okáért a Pacific Rimnél is ment a diskurzus, az más kérdés, hogy nem a filmről.
0
2013. október 21., hétfő 21:59
Hát akkor hajrá, pörgessük fel a fórumot, én benne vagyok! Pár hasznos és tartalmas hozzászólással talán még pár olyan hibernátusba vonult fórumtag is aktivizálható, akik csak olvasgatják már egy ideje a fórumot (pl. a Birodalmi Lépegető, mint kiderült a napokban).
Ahogy TM is írta, magunkra maradtunk, tehát innentől ennek a közösségnek (mert igen, ez bizony az már vagy 10 éve) a sorsa csakis rajtunk múlik! Nem szeretném, ha megszűnne, mert bár míg 10 éve még nap mint nap olvastam a  fórumot, most van olyan, hogy 2-3 napig rá sem nézek, de egyszerűen ez azért van, mert nincs "olvasnivaló", emiatt elég, ha 2-3 naponta átolvasom azt a 30-40 hozzászólást, ami azokon a napokon születik.
Egy szó, mint száz, hiányozna, mert még a mai napig is szerzek innen olyan információkat filmekről és a kiadványokról, amikhez máshol nem nagyon tudnék hozzájutni.
0
2013. október 21., hétfő 21:57
Akkor azt is tudod, milyen gáz, mikor órákon át dolgozol valami épkézláb "kritikán" (amiben egyébként Te is képes vagy jeleskedni) és arra se "... senki szart sem ír a fórumába..." A totál zsákutca érzéseddel végképp nem vagy egyedül, a visszajelzés hiánya pontosan az érdektelenség jele.

Ugyanakkor szomorú, hogy a legnagyobb élet mindig is a veszekedések körül volt, amik, ha filmmekkel kapcsolatosak, akkor még akár építőek is lehetnének. De nem azok körül van, hanem néhány személyeskedő hozzászólás  és az azokra adott reakciók körül.
0
2013. október 21., hétfő 21:51
Ebben is!
0
2013. október 21., hétfő 21:51
Benne vagyok! :)
0
2013. október 21., hétfő 21:48
Akkor pontokba szedem a válaszom, mert most eléggé felbosszantottál... :)

1. Én már egy faji beilleszkedést segítő szervezet reklámarca vagyok és az a mottónk, hogy igenis szükség van a rasszizmusra, különben mibe kapaszkodnának a zsidók :)

2. Hidd el, bármennyire is viccelődsz vele, sokkal férfiasabb dolog szopni mint gondolnád. Persze ha kifogsz valami savanyú spermát az nem az igazi, de nem tudsz mit tenni lenyeled a békát :))

Félre a tréfával. Én igazából a helyedben azért nem venném komolyan az újabban fallosz, akarom mondani Fallen néven futó fiatalember megnyilvánulásait, mert süt róla, hogy nem a veled (bárkivel) ellentétes meggyőződését adja(adná) át a maga primitív módján (ahogy én is) hanem egyszerűen kötekedik. Aki pedig felül ennek (lásd te) az valóban magára vessen, hiszen a célja pont ennyi...

Visszautalva egy előbbi hozzászólásomra, beírtam a MoS fórumba, hogy ilyenolyan jó film, és a kutya nem reagált még rá... ezért mondom, hogy azért a nagyja itt rohad már 2006 óta mióta én is, mégis leült az egész mint az iszap.
0
2013. október 21., hétfő 21:38
Sajnos jóval kevesebb filmet láttam és vettem ebben az évben, mint mondjuk tavaly, ezért elég nehéz lenne írni oda, amiről ugye nincs élmény! Ha minden jól megy, pár újdonságot beszerzek a jövő hónap elején és akkor mehet a diskurzus!
Például a Man of Steel-t a te hozzászólásod miatt fogom nagy valószínűséggel megvásárolni, mert eddig tamáskodtam csak!
0
2013. október 21., hétfő 21:29
No akkor ha már ilyen szépen meg lettem szólítva, engedtessék meg a reakcióm eme kis szösszenetre!
A srácra nem teszek már semmilyen megjegyzést, tegnap leírtam neki, amit gondolok róla, ennyi volt! Ha elolvasnád a Star Trek topicban tett 113-as bejegyzést, láthatnád, hogy igazat adtam R2-nak abban, hogy el kell menni az ilyen hozzászólások mellett és egy idő után megunja majd! (Szóval akármilyen furcsa is, képes vagyok belátni, ha hibázom!) Amúgy meg sajnálom, hogy nem jöttél szívni a véremet, mivel akkor elmondtam volna végre az igazat, hogy tulajdonképpen Júdea gyermeke vagyok, ezen kívül a saját nememhez vonzódom! Szóval hogy stílusos legyek, bekaphatod! :D
(Remélem, utolsó két mondatomat TE megérted, és tudni fogod belőle, hogy nem akarok én veled hadakozni, sőt!)
TM hozzászólásával pedig maximálisan egyetértek!
0
2013. október 21., hétfő 20:45
Áá, Ő volt a Pandorum-ban is most nézem. Antje :)
0
2013. október 21., hétfő 20:33
A hősi halál önmaga jutalma.
Jaj de szép az a nő aki ezt mondja a filmben és milyen szép szemekkel van megáldva. Meg is nézem megint ezt a faszányos filmet újra. A mozis rip nem volt vlmi frankó...
0
2013. október 21., hétfő 20:32
Elég vagy te is, nem kell melléd Danika. :)
0
2013. október 21., hétfő 20:32
Amúgy meg írnék én teszteket, ha lenne annyi kessem, hogy friss megjelenéseket vásároljak. Néha azért látni tőlem egy-két tesztet, ha valamit megnézek, általában ki szoktam vesézni az adott kiadványt.
0
2013. október 21., hétfő 20:31
:D
Váhááhááhá :))))
0
2013. október 21., hétfő 20:27
Annak a "szartartály" együttesnek van azért némi köze a Master & Commander soundtrackjéhez (nevezetesen az alapító tagja ott van a zeneszerzők között), de ezt csak halkan jegyzem meg.
0
2013. október 21., hétfő 20:22
Jó de azért azt be kell látni, hogy kell ide az ilyen ember mert alapvetően sokkal uncsibb a fórum mint régen... Jönnek-mennek a faszányos filmek és alig van pár hozzászólás, amitől én pl el vagyok keseredve nagyon... Ott a Hobbit bővített, Man of Steel, Pain & Gain, és még faszom tudja mik és senki szart se ír a fórumába... Jó, mondjuk én se, ezért most írok is a MoS-hoz, de amúgy szerintem érted a lényeget...

Vagy ott a kedves FILMZENE fórum ugye :)) Oda se azért tettem be a filmzeném, hogy valami noname fosadék szartartály együttesről essék szó, de hát lehet én vagyok tájékozatlan, azért nem ismerem csak.. :) Totál zsákutca az egész néha...
0
2013. október 21., hétfő 20:22
Egy kép a Blu-ray gyűjteményemről: :D

Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. október 21., hétfő 20:21
Ahogy mondtam is személyesen: szép, ámde kissé naív elgondolás.

Részemről ugyanakkor maximálisan támogatlak, a kölköt meg már úgyis kizártam a reagálandó emberek széles halmazából. :)
0
2013. október 21., hétfő 20:13
Nem felültünk Danika dumájának, csak kissé lebaszta a biztosítékot jónéhányunknál. Tegnapig én is tűrtem az ámokfutását, de elég volt belőle. Innentől simán leszarom-kategóriás inkubátor-szökevénynek van nyilvántartva. Endrú néha tényleg túlreagálta a dolgot, dehát kiből mit hoz ki ez a konfliktus, mindenki másként éli meg.

Amúgy meg TM-mel jelen esetben egyetértek, legalább mi ne szívjuk egymás vérét.
0
2013. október 21., hétfő 19:53
"okostojások, a kötözködők, a saját korlátoltságukat nem felismerő agyhalottak, a bomlasztók, a mások barátságára irigykedő besavanyodott cinikusok és a frusztrált rasszisták"

Ne haragudj, de ebből nem keveset magamra vettem :D :D :D :D :D

Amúgy szerintem nem (a nyilvánvalóan férfiból nővé operáláson éppen átesett) DANIBOY hibája (neki volt most ugye egy jelentősebb konfliktusa) ez az egész, hanem andrew75-é. Komolyan mondom, hogy ez a DANIBOY gyerek (asszem most más neveken fut más a kis kurvája) olyan hülye mint a faszom, de engedtessék meg, hogy kimondjam,hogy az endrú (:)) képes felülni az elmebeteg dumájának, akkor az csak az ő hibája... ez a D-boy (téboly? :)) gyerek annyira gyenge, hogy kedvem lett volna beszállni mellé andrew vérét szívni, bármi is az álláspontom a balhéjukban (amit nem követek, csak belenyálaztam picit).

De nagyon kedves vagy NAGYTESTVÉR, hogy próbálod összetartani a közösséget :)
0
2013. október 21., hétfő 19:37
Tisztelt Fórumtársak!

Minden jel arra mutat, hogy magunk maradtunk. Az oldal gazdája több ízben is kimutatta hozzánkállását, így senkinek ne legyen illúziója, hogy itt még valami változás fog történni - az oldal egyszervalamikori bezárásán kívül. Aki tehetne a fórumért, aki fejleszthetné, csinosíthatná, modernizálná, moderálhatná, az nem teszi, mert - szerinte - nem fűződik hozzá üzleti érdeke, másnak meg nem engedi a hozzáférést, így marad minden úgy, ahogy van. Új topikok már nem nyílnak, sőt az eddigiek felét is már eltörölték, nem lehet a hozzászólásokat visszakeresni, szerkeszteni, de még örülhetünk, hogy egyáltalán írni lehet őket. Már ha valaki megtalálja a "fórum" fület az impresszumban. Ami egyébként azért került oda, mert egy Pro Videós megjelenés kapcsán szóvá mertem tenni, hogy vajon van-e értelme a prémiumterméknek számító drága lentikuláris és fémdobozok megvételének, hogy ha annak minőségét a forgalmazó már a csomagolás tekintetében sem képes biztosítani. Az azóta eltelt időben (meg talán már előttem is) ezt már rajtam kívül mások is szóvá tették, de hát úgy látszik, hogy egyszerűbb a vevők hangját kisebbre venni, mint jelezni a NYILVÁNVALÓ hibákat a forgalmazónak. Merthogy úgy gondolom, hogy ha például 100db lentikuláris Hobbitból 90db-nál deformáltra égetik meg a lentikuláris lapot, akkor az már túlmegy a "véletlen" kategórián, tehát azért már esetleg fel lehet szólalni egy olyan online bolt fórumán, amelyik ezt a terméket forgalmazza. Végülis lehetett jelezni a hibát, csak azóta nagyítóval kell keresni a beszélgetőfelületet.
Na de nem is erről akartam írni, ez csak egy adalék ahhoz, hogy senki ne várjon automatikusan normális működést a fórumtól, ez ügyben ugyanis nekünk, a fórum használóinak kell tennünk.
Hogy mire gondolok?
Arra, hogy a közösség egy az egyben magára van utalva, ezért csak annyit tud "kivenni" a fórumból, amennyit "belerak". Szabályozni meg csak úgy tudja, hogy a nem tetsző megnyilvánulásokat figyelmen kívül hagyja, ignorálja, bízva abban, hogy közönség, reagálás híján az okostojások, a kötözködők, a saját korlátoltságukat nem felismerő agyhalottak, a bomlasztók, a mások barátságára irigykedő besavanyodott cinikusok és a frusztrált rasszisták válaszinger hiányában megunják a negatív energiák Xpressre hányásának magányos tevékenységét és keresnek magukhoz közelebb álló, befogadóbb társasági oldalt, ahol talán még tárt karokkal, vagy legalább viszontszembeköpéssel, válaszordenárésággal fogadják őket.

Kedves Fórumozók!

Tudom, hogy nehéz megállni az ilyet, s ez sokszor nekem sem sikerült, de például most hétvégén (és ma) 5-6 alkalommal is képes voltam megállni, hogy beszálljak olyan csevegésbe, ami csak aláássa mindazt, amiért egyszer valamikor egy szebb világban létrejött ez az oldal.
Aki úgy érzi, hogy egy ideig még érdemes életben tartani a korábban kedves, szép  emlékeket és kellemes, szenvedélyes és nem utolsósorban színvonalas beszélgetéseket is őrző Fórumunkat, az tegyen érte azzal, hogy ezután felesleges adok-kapokba nem keveredik, "nem eteti a trollokat", hanem helyette mondjuk egy kimoderálandó kommentet látva a következő hozzászólásként ír egy tartalmas moziajánlót, egy közérdekű infókat tartalmazó hírt, egy lemeztesztet, vagy betesz egy képet a gyűjteményéről. Mindjárt lelkesebben fogja átgörgetni az ember az egeret a nemkívánatos tartalmakon.
Aki hülye, az egyébként is hülyén fog meghalni, felesleges minden alkalommal kihangsúlyozni, pláne, hogy akit érint, az nem veszi a lapot, mert ugye hülye.:)

Szóval lényeg a lényeg, a negatív energia ne szüljön további negatív energiát, amikor több pozitív energia generálásával és egymásután állításával a nemkívánatos elem simán lenyomható, s utóbbi tevékenység még új olvasókat, írókat, vevőket (bár ez nem a mi érdekünk) is hozhat.

Fórumozzunk "okosan"! :)
most posts by TM
0
2013. október 21., hétfő 12:57
Köszi! Cuki vagy, hogy vetted a fáradtságot és válaszoltál... :)

Tudod, órákat lehetne erről az egészről beszélni, hogyan, mikor alakult át az egész, hogyan lett a "szakma" egy szűk, sznob elit kiváltsága, hogyan tűntek el a vendégek a technikai civilizáció hatására, hogyan fejlődött a média hatására a túlzott gyalogosöntudattal együtt a túlzott vendégöntudat, stb...

No, majd ha egyszer erre jársz -vagy én arra -, mesélek. :)
0