Tisztelt Fórumtársak!
Minden jel arra mutat, hogy magunk maradtunk. Az oldal gazdája több ízben is kimutatta hozzánkállását, így senkinek ne legyen illúziója, hogy itt még valami változás fog történni - az oldal egyszervalamikori bezárásán kívül. Aki tehetne a fórumért, aki fejleszthetné, csinosíthatná, modernizálná, moderálhatná, az nem teszi, mert - szerinte - nem fűződik hozzá üzleti érdeke, másnak meg nem engedi a hozzáférést, így marad minden úgy, ahogy van. Új topikok már nem nyílnak, sőt az eddigiek felét is már eltörölték, nem lehet a hozzászólásokat visszakeresni, szerkeszteni, de még örülhetünk, hogy egyáltalán írni lehet őket. Már ha valaki megtalálja a "fórum" fület az impresszumban. Ami egyébként azért került oda, mert egy Pro Videós megjelenés kapcsán szóvá mertem tenni, hogy vajon van-e értelme a prémiumterméknek számító drága lentikuláris és fémdobozok megvételének, hogy ha annak minőségét a forgalmazó már a csomagolás tekintetében sem képes biztosítani. Az azóta eltelt időben (meg talán már előttem is) ezt már rajtam kívül mások is szóvá tették, de hát úgy látszik, hogy egyszerűbb a vevők hangját kisebbre venni, mint jelezni a NYILVÁNVALÓ hibákat a forgalmazónak. Merthogy úgy gondolom, hogy ha például 100db lentikuláris Hobbitból 90db-nál deformáltra égetik meg a lentikuláris lapot, akkor az már túlmegy a "véletlen" kategórián, tehát azért már esetleg fel lehet szólalni egy olyan online bolt fórumán, amelyik ezt a terméket forgalmazza. Végülis lehetett jelezni a hibát, csak azóta nagyítóval kell keresni a beszélgetőfelületet.
Na de nem is erről akartam írni, ez csak egy adalék ahhoz, hogy senki ne várjon automatikusan normális működést a fórumtól, ez ügyben ugyanis nekünk, a fórum használóinak kell tennünk.
Hogy mire gondolok?
Arra, hogy a közösség egy az egyben magára van utalva, ezért csak annyit tud "kivenni" a fórumból, amennyit "belerak". Szabályozni meg csak úgy tudja, hogy a nem tetsző megnyilvánulásokat figyelmen kívül hagyja, ignorálja, bízva abban, hogy közönség, reagálás híján az okostojások, a kötözködők, a saját korlátoltságukat nem felismerő agyhalottak, a bomlasztók, a mások barátságára irigykedő besavanyodott cinikusok és a frusztrált rasszisták válaszinger hiányában megunják a negatív energiák Xpressre hányásának magányos tevékenységét és keresnek magukhoz közelebb álló, befogadóbb társasági oldalt, ahol talán még tárt karokkal, vagy legalább viszontszembeköpéssel, válaszordenárésággal fogadják őket.
Kedves Fórumozók!
Tudom, hogy nehéz megállni az ilyet, s ez sokszor nekem sem sikerült, de például most hétvégén (és ma) 5-6 alkalommal is képes voltam megállni, hogy beszálljak olyan csevegésbe, ami csak aláássa mindazt, amiért egyszer valamikor egy szebb világban létrejött ez az oldal.
Aki úgy érzi, hogy egy ideig még érdemes életben tartani a korábban kedves, szép emlékeket és kellemes, szenvedélyes és nem utolsósorban színvonalas beszélgetéseket is őrző Fórumunkat, az tegyen érte azzal, hogy ezután felesleges adok-kapokba nem keveredik, "nem eteti a trollokat", hanem helyette mondjuk egy kimoderálandó kommentet látva a következő hozzászólásként ír egy tartalmas moziajánlót, egy közérdekű infókat tartalmazó hírt, egy lemeztesztet, vagy betesz egy képet a gyűjteményéről. Mindjárt lelkesebben fogja átgörgetni az ember az egeret a nemkívánatos tartalmakon.
Aki hülye, az egyébként is hülyén fog meghalni, felesleges minden alkalommal kihangsúlyozni, pláne, hogy akit érint, az nem veszi a lapot, mert ugye hülye.:)
Szóval lényeg a lényeg, a negatív energia ne szüljön további negatív energiát, amikor több pozitív energia generálásával és egymásután állításával a nemkívánatos elem simán lenyomható, s utóbbi tevékenység még új olvasókat, írókat, vevőket (bár ez nem a mi érdekünk) is hozhat.
Fórumozzunk "okosan"! :)