Keresés

chat

2013. október 21., hétfő 10:20
Nagyon kellemes hely, igaz, a régi kialakítás nekem sokkal hangulatosabbnak tűnt, jobban szeretek ilyen underground-hangulatban lakmározni, mint egy kiöltözős fényárban, de az új sem rossz azért.
Amúgy érdekes volt olvasni a kommentárodat. Eszembe is jut, most az évek óta kedvenc kifőzdénk rendetlenkedik - másfél hete egy minősíthetetlenül mócsingos húst raktak a jónép elé (csere után sem kaptunk különbet, mondván, már csak ilyen van), a múlt héten pedig a(z utolsó szelet) temesvári szeletemet rontották el megsavanyodott tejföllel. Ami a legmegdöbbentőbb az ilyesmi cikkek olvasása után, hogy egyik kollégám sem mert szólni, pedig van köztünk egy nagypofájú, már kilométerekről hallható figura (nem bunkó ő, egyszerűen ilyen), mégis én voltam az egyetlen, aki ténylegesen szóvá tette a csalódásunkat. Most jó szokás szerint nem szeretnek (a körülöttem lévő emberek messze többsége képtelen nemhogy a konfliktuskezelésre, de még a kritika fogadására is), no de nem is mindenhová megyek szeretkezni. :)

A linkelt filmet nem ismerem amúgy, de beszédes jelenet. Nem vagyok egy csendes bogár a sarokból, viszont egy étteremben, de még egy kocsmában sem hiszem, hogy tudnék ordenáré módon viselkedni (sőt, még keményen dohányzó koromban is hangoztattam, hogy a vendéglátós dolgozóknak nem egészséges a mi füstünket szívni egész műszakon át) - max akkor, amikor házibulin, csakis egymás közt vagyunk. Viszont mióta átszoktam a sörre és az Unicumra, még hányni sem sikerül, csupán teli torokból ordítom a Linkin Parkot és a Metallicát, amitől másnap batmanhangom van. :)
0
2013. október 20., vasárnap 18:10
DANIBOY!
Ide reagálj, csak ennyit kértem! Nem sikerült ezt sem megérteni? No akkor talán ide is benézel és akkor békén hagyod a Star Trek topic-ot!
0
2013. október 20., vasárnap 17:44
:)
Na ezt nem kellett volna, most kedvet kaptam, hogy ezt a remekművet is újranézzem, pedig aztán van néznivaló ezen kívül is dögivel! :)
0
2013. október 20., vasárnap 17:44
:)
Na ezt nem kellett volna, most kedvet kaptam, hogy ezt a remekművet is újranézzem, pedig aztán van néznivaló ezen kívül is dögivel! :)
0
2013. október 20., vasárnap 15:02
Creeper, egy kicsit sarkítottan ugyan, de ez tükrözi legjobb mértékben a hazai vendégek színvonalát. Főleg év végi céges bulikon...

http://www.youtube.com/watch?v=BwmhpLsrMyw
0
2013. október 16., szerda 20:51
Szépek a ZX-ek. Sulis koromban osztálytársakkal sokat nézegettük mint egyik szóbajöhető álomverdát, asszem láttunk is egy pirosat egyszer buszmegállómba menet :)
Elég durva milyen szintekre feltudják húzni a japán vasak motorjait. De pont ez is a probléma és ahogy írod is többet áll szervízben mint gurul az utakon. Széthúzzák mint a fenét és már nem bírja hosszútávon.
No de azért a brutál a motorátépítések nem is azért vannak, hogy hosszútávon bírják, hanem egészen másért... :D
Basszus csak még egy ilyen veszett gépben sem ültem még :(

Jaj az is fárasztó. Csak 1-2 apróságnak tulajdonítani számottevő motorerő növekedést és dicsekedni ezzel égő. Valóban bunkók szoktak ilyet. Méghogy 20Le+ egy szar hátsódobtól. Anno mikor ezeket olvastam újságokban olyan 10-12Le+ ígért a cég ha megvásárolja az ember a kittet ami mondjuk egy Supersprint termék volt olyan 100-200e közötti árban. A teljes rendszert...

Azért volt meghegesztve a fenekük, hogy ne legyenek sérvesek az erőlködéstől:) Am nem hiszem, hogy eltudnák húzni. Viszont én még megpróbálni is bevállalnám a dolgot a buli kedvéért. Legfeljebb le kellene vágni minden kiálló fém dolgot a vasról, hogy ne akadjon be sehova ami gátolja a húzást és kis könnyítés is azért bejátszana.
Legalábbis olyan mítoszvadászos módon, hogy látjuk nem tudják elhúzni cáfolva, de vajon, hogy tudnák elhúzni? :))
A dupla Hemi csak moccintana a széfen. Én nagyon szeretnék hinni benne.

Igen az a Nova. Már nem emlékszem az árára. Talán amikor én láttam még utoljára már nem volt 2millió felett. Vlmi írást és képeket elmentettem a gépen, de miután behalt ez az ócskavas lehet elvesztek :(
Sztem is drága volt érte a 2.7milcsi amcsi vas ide vagy oda. Vagy akkor legyen vlmivel jobb álapotban, esetleg plusz alkatrészek a (fel)javításhoz.
Ez a bökkenő, hogy egyébként másfél millió és van egy Nova-d, csak még akkor átkell papíroztani meg rendbe hozni és mindjárt más a nézőpont.

Tudom bitangul megy a kicsike :) Már többször meghallgattam milyen gyönyörű a hangja. És milyen szépen akad be a jobb első sárvédő az egyik útjelzőbe :D
Nem néztem le. Mások nézhetik le! Mert sokan úgy gondolják minél több a ló annál jobban megy a verda. Egy Ascona könnyíthető szépen 50kilóval akkor még nincs kipuculva vagy 100al és akkor már inkább rallys a belső, viszont csak 900 kiló a gép szárazsúlya. A felállás is változik mindjárt egy csöppet a Le/súly arányban.
De mondom ha nem elég akkor be az Omega 2.4 motor a gyári helyre és mindjárt van egy könnyen tuningolható erős motor a könnyű autóban ami már elég könnyen alázhat béemvéket, audikat vagy mergákat meg ilyesmiket :)

Ez a bömös olyan mintha a karikatúra pólókat nézném az adott típusokról :) De nagyon betyár. A hátsó szárny se kutya :O Meg a difi se, az meg szikrázik ahogy kell :D
Beülnék egy körre, de be ám és arcra fagyott mosollyal szállnék ki belőle :D
Olyan gyönyörűen fekszi az utat ahogy a nagy könyvben megvan írva!
Néztem már korábban ebből a csatiból videókat, klaszak.

Egyébként az Opel-re visszatérve már annyira bírod a frisseket is :D
Most az Astra J típusra kattantam kicsit. Egy sedant nagyon komáznék belőle.
Modjuk egy ilyen lökő toldattal

és a neonzöld felni is bejátszhat

ebben a szép fehérben, mert am kerülném a túlzott feltűnést :))))
0
2013. október 16., szerda 20:13
1. Az étlap hosszú

Az étlap hosszúsága elsősorban divat kérdése: manapság valóban a rövidebb, egyszerűbb étlapok a trendibbek. Az, hogy 6 fajta levest meg "rengeteg" főételt nem lehet frissen elkészíteni,az hülyeség: minden csak szervezés kérdése. No persze olyan kajákat is kell írni az étlapra, hogy meg lehessen csinálni őket frissen - itt jön a képbe egyik régi elméletem, hogy az étlapot nem elsősorban a szakmai háttérhez kell írni (bár az sem árt), hanem a konyha fizikai lehetőségeihez. A köretek párosításásnak felvetését nem is értem, de lehet, hogy a szakács ponosan tudja, mi mivel jó, csak a balfék vendég hadd variáljon kedvére. A köretcsere jogos.

2.Az étlap nem szezonális

Ez igényesség kérdése, ugyanakkor nem minden helyen érhető el mindig minden szezonális termék - még nálunk sem, megyeszékhelyen. Igenis kell egy standard étlap alap, mert a vendégek az állandóságot legalább úgy kedvelik, mint a változatosságot. Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy minden hónapban van aktuális havi ajánlat - aztán van, ami közülük abszolút nem sikeres.

3. Az étlapnak nincs alapvető iránya

Ez mondjuk jogos, sokan túl sok mindenkit meg akarnak szólítani, hatalmas sablonos kínálattal: ám ez nem feltétlenül alkalmatlanság, hanem a gazdasági szükség kényszere.

4. A pincér alkamatlan

A mondandó első felébe nem mennék bele, az jogos, viszont az, hogy a pincérnek nincs véleménye, az hülyeség. Azonban az utóbbi évek önzéstől és önhittségtől eltelt vendégeinek tömkelege hatására a pincér már nem mer ajánlani semmit. Tapasztalat: megkérdi a vendég, mit is ajánlunk, mondunk valamit és az nem tetszik neki, ezután a pincért bassza le, hogy miért mondja meg, hogy ő mit akar enni. Össze vissza kérik a köreteket, salátákat, mindent, de nem lehet szólni, mert leüvöltik a fejünket.

5. A kenyérhelyzet

Ez hülyeség. Tatárbifsztek mellé pirítós jár, nem kenyér, abból kiindulni nem lehet. Ráadásul ha valaki arra vár, hogy a szomszéd asztalnál tatárt rendeljenek, akkor várhat egy ideig - pont az egyik legritkábban fogyó kaja az ára és jellege miatt. Az előre csomagolt kenyeret meg nem kell leszólni, nincs azzal semi baj, bár mi is inkább a friss kenyérrel dolgozunk - gazdasági, eltarthatósági szempontból viszont racionális választás a csomagolt kenyér.

6. A mosdó mocskos

Az étterem tükre valóban a mosdó, ebben egyetértek. Viszont a konyhát egyáltalán nem olyan nehéz tisztán tartani, ha megfelelő személyzeted van hozzá. Viszont hogy a kettő hogyan függ össze, azt nem értem: lehet ugyanis egy csillivilli a WC mocskos konyhával, ugyanis nem a WC-s néni takarítja a konyhát és fordítva.

Röviden ennyi. Rendelés nélkül nem tudhatod, mit fogsz kapni. Főiskolás korom legjobb gasztronómiai élményei a Szent Jupáthoz tartoznak, annak minden kétes tisztaságával hibájával együtt. Szokásos origós szenzációhajhász cikk, mint általában.

Ajánlom magamat. :)

www.godorvendeglo.hu
0
2013. október 16., szerda 19:39
Simán :)
0
2013. október 16., szerda 19:21
Így ránézésre a "cikk" írója látott egy párat Gordon Ramsay A konyha ördöge (Kitchen Nightmares) c. műsorából, és az abból leszűrt "infókat" szedte takaros halomba :).

Biztos van benne igazság, már csak azért is, mert a pontok nagy része egy szóval kifejezhető: "igénytelenség".
0
2013. október 16., szerda 19:11
Nekiállok hamarosan tételesen végigmenni a pontokon, majd megírom, ha érdekel.:)
0
2013. október 16., szerda 19:05
Tatán van egy étterem/pizzéria a városközponti körforgalom közelében az Ady Endre úton a Spar után, ahová többször is beevett minket a fene. Magunk közt a kívülről is érezhető igényessége alapján Dorsiának neveztük el az Amerikai pszichó után szabadon. :)
Na ott a pizzát nem ajánlották a többiek, akik egyszer ettek belőle, sőt, én furán néztem, amikor pizzaszósz helyett két-két fiola ketchupot és majonézt hozott ki a felszolgáló, mely ha elfogyott, akkor az 100 forint per fiola. Ezen fel lettem volna háborodva, ugyanakkor az egyik cimborának olyan tatárbeefsteaket hoztak ki (nudli áron), hogy lecsorgott a nyálam a cipőmre és az általam rendelt húsételek mind kifogástalanok voltak. Nem igazán tudom az okát, ezt most miért meséltem el, de a lényeg az, hogy jól van akkor. :)
0
2013. október 16., szerda 18:52
Tele van csúsztatással, de valami alapja van. A baj az, hogy ez az egész annyira egyéni és sokrétű, hogy az ilyen általánosítások nem állják meg maradéktalanul a helyüket.

Rendelés előtt sosem fogod megtudni, milyen a konyha minősége. :)
0
2013. október 16., szerda 17:47
R2, ez mennyire hiteles?

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20131016-ettermi-kalauz-hogy-szurjuk-ki-a-pocsek-helyeket.html
0
2013. október 16., szerda 15:12
Ez így tényleg elég tömény és sajnos teljesen hihető.

Az alsógatyáról jut eszembe, amikor 2009. nyarán két hét különbséggel voltam két esküvőn, mindkettőn egy-egy volt osztálytársnőm volt a menyasszony, nagyon jóban voltunk, ráadásul az egyiket én hoztam össze a faszijával, aki már ugyebár a férje. Most nem arról az esküvőről szeretnék mesélni, ahol véletlenül vodkával köptem le egy komplett asztaltársaságot, hanem a másikról, ahol az esti készülődéskor feltűnt, hogy az alsógatyám tartógumija igencsak meglazulni látszott, de mondom magamban, ezt az éjszakát biztosan kibírja még. Mire elértem a helyszínre, már farközépen tartott a gumi, persze rettenetesen kényelmetlen volt, mert úgy kellett állandóan visszarángatni, és akkor még csak a kajálás részénél tartottunk, elképzelni sem mertem, mi lesz, amikor eljön a tánc ideje. Még arra is gondoltam, le kéne dobni a wc-ben és az éj további részén szabadon lobogtatni a lompost, csak ennek ugyebár az a hátulütője, hogy gusztusos látványra sebtiben kéretlen póznát növeszthet a szektor, úgyhogy inkább hagytam a francba. Nyilván eljött a tánc ideje, méghozzá egy meglehetősen extrovertált, ötven év körüli női vőfély irányításával, aki kíméletlenül elbánt azokkal, akik inkább diszkréten falatoztak, beszélgettek volna - történetesen mindenkit kirángatott a székről az asztal mögül, akiről ő úgy gondolta, hát persze, hogy én sem menekültem. Egykettőre felkapott, vadul szikrázott a szeme a friss hús látványára, közben úgy elkezdett rángatni, hogy azt hittem, menten elszédülök, majd, mivel kifejezetten jó erőben volt a nagyasszony, kisvártatva azon kezdtem aggódni, ha véletlenül kicsúszok a kezei közül, meg sem állok a terem másik végéig. Szerencsére erre végül nem került sor, de az alsógatyám két kör után olyan szinten lecsúszott, hogy úgy néztem ki, mint aki beszart a nadrágjába, a végére pedig mintha alkalmi úszógumit növesztettem volna. Borzasztó élmény volt, nem beszéltem róla senkinek a násznépből. Bár készülünk összeülni így hárman (a két nej meg én), mert már régen láttuk egymást, lehet, most nekik is elmesélem. :)
0
2013. október 16., szerda 14:04
Láttam én már pincér fején széttörő kávéscsészét, pénztárgépet vadul kalapáló gyári munkást, szaros alsógatyát a WC tartályba rejtve, az udvaron farönk módjára előre dőlő vendéget (pont, mint a Djangoban), a sok összehányt/összeszart illemhelyről ne is beszéljünk. Mindez egy II. osztályú étterembenn, ahova elvileg az értelmesebbje jár.

Az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenes arányban megnövő hangerőt, önbizalmat, taplóságot, kivagyiságot, erőszakosságot, önzést, bunkóságot amúgy egyre nehezebben viselem, de biztosan csak öregszem. :)
0
2013. október 16., szerda 9:38
Dehogy képzelem, mesélj csak! :)
0
2013. október 16., szerda 1:48
"A neveletlenség sajnos visszaköszön mindenütt, a legtöbbször a fiatalkorral hozom összefüggésbe. Egyes tinik úgy tudnak nyilvánosan visítani, ordítozni, olyan oblemocskos módon tudnak káromkodni (pedig jól tudjátok, ha valakinél, hát nálam aztán igen magas az ingerküszöb), hogy az embernek megáll az esze, és számos vendéglátóegységet, közterületet úgy kezelnek, hogy még otthon sem viselkedek így."

Én úgy tapasztalom, ez nem csak az életkorral függ össze, hanem az elfogyasztott alkohol mennyiségével is. Képzelheted, miket tudnék mesélni...

0
2013. október 15., kedd 20:32
S ez így helyes, jól csinálod! :)
Pártállástól független észrevételem egyébként az, hogy nálunk abnormális rutinná vált mindenért a mindenkori vezetést felelőssé tenni. A politikusok ebben legalább kitűnnek, ők mindig egy másik politikus nyakába varrják a szart (hogy egy kis képzavarral éljek :) ).
most posts by TM
0
2013. október 15., kedd 17:50
A neveletlenség sajnos visszaköszön mindenütt, a legtöbbször a fiatalkorral hozom összefüggésbe. Egyes tinik úgy tudnak nyilvánosan visítani, ordítozni, olyan oblemocskos módon tudnak káromkodni (pedig jól tudjátok, ha valakinél, hát nálam aztán igen magas az ingerküszöb), hogy az embernek megáll az esze, és számos vendéglátóegységet, közterületet úgy kezelnek, hogy még otthon sem viselkedek így.

Mondjuk szarom én le a vezetőt, én olyan szinten rühellem, utálom, megvetem az összes, politikus névre hallgató véglényt, hogy szeretek inkább nem foglalkozni a témával. Nem mondom, hogy én nem feszegetem a határokat, de igyekszem a saját örömömre, okulásomra, s nem a másik kárára: ha én teszek, vagy épp nem teszek valamit, annak helyességéről a nevelésem és az időközben kialakult értékrendem alapján vagyok meggyőződve, a mindenkori miniszterelnök erkölcse hidegen hagy. :)
0
2013. október 15., kedd 17:33
Re.:  Tűzgyűrű - limitált, fémdobozos változat (BD3D + 2 BD) (BLU-RAY) - 54. creeper

Áh, fenéket :), kb. 25%-a a normális s más haverom is ezt tapasztalta. Egy része az ork, más része a sznob, mert családja megvette neki (látszik ezeken, hogy a gyerek két fillért nem keresett saját erőből még) a hú de sok 3.690,- forintos jegyet, s persze kőmilliárdosként viselkednek ezáltal.

Annyiban megérte nekünk, mikor régebben jártunk moziba, akkor töménytelen rágcsálnivalót vásároltunk, úgy kettőnknek a normál mozijegy ára + kaja / pia állt meg 8-9e körül. VIP-ban ezt olcsóbban megúszod, mert korlátlan fogyasztás van, filmközben is lehet utánatankolni. A bőrfotelek pedig jók, konkrétan el lehet rajta feküdni, mert lábtámasz jön és emelkedik fel.

A bajom a közönséggel volt, sima mozival is az a bajom. S előbbi hozzászólásomhoz azért hozzáteszem, nem vagyok rasszista, úgy átlagban neveletlenek az emberek nagy része szerintem, bőrszíntől, nemzeti hovatartozástól függetlenül. Pl. nekem a sápadt arcúakkal, ha így tetszik a saját fajtámmal több problémám volt az életben, mint a svédekkel.

Szerintem a gond forrása, hogy felülről is ezt látják az emberek, mert ha a "vezető" megteheti ezt-azt, akkor ő miért ne tenné? Hamar kapta a magyar nép a demokráciát, s nem tud mit kezdeni vele.
0
2013. október 15., kedd 14:07
Bocsánat, nem volt időm eddig hosszabban válaszolni.

Köszönöm. Amúgy hihetetlen, hogy milyen arcokat ismertem meg az aktív éveimben ott. Volt egy 300ZX, iszonyatosan ment rá a pénz. Pali berendelt egy 6 dugattyús versenyfékrendszert, majd 3 hét múlva hivatkozva arra, hogy az kevés, 8 dugattyúsra cserélte, lazán elverve így 2 misit. Amúgy ezzel vittek is egyszer, 480 LE-re volt húzva, iszonyat mit ment 20-80-ra kettesben. S nem sokkal rá érkezett egy kint Japánban összeszerelt (!) izmosabb blokk, stage 3-as turbóval, 700 LE maximum kapacitással, oda már nem tudtam beférni örömkörre. Hozzáteszem, hogy ezek az autók általában többet állnak szervizben, mint gurulnak az úton.

Hondások között rengeteg baromarcút ismertem meg, már egy 10E Ft-os hátsódob felhelyezéstől +20 LE-t tudtak le.. S ezzel még vagánykodtak is.
BMW csoportosulás meg a másik, mennyit tudok tankolni 2e Ft-ért kategória, hát igen, a BMW iszik s meg kell tudni tankolni azt a 65 literes tankot..

Persze a legrosszabbat emeltem ki, szerintem ez minden márka rajongóinál meg van. Ugyanúgy, mint a normálisak is. Találkozókon azt vettem észre, hogy 65-70% az idióták aránya, a maradék 30%-a a normális.

Nekem az új Charger elölről tetszik. A széfet viszont tutira nem húznák el. :) Elmászna az egész alvázuk szerintem (ha nem kiszakadna egyből a vontatási ponton). Talán egy M1A3 Abrams megoldaná a kérdést. :D

Akkor egy Nova-ról beszélünk. :) Emlékszem rá, azt hiszem 2,7 M-ért láttam én még amikor fent volt, a legalapabb motorral, toronyrohadásokkal, ősbeázásokkal. Elég szar állapotban volt, s ahhoz képest szerintem drágán is kínálták, mert gondolkoztam a megvételén, erősen anno. :D Ennél alap V8 szvsz., alsó hangon az USA-ból 5.000 USD + konténerezés kb. 1.000 USD. Kasztni restaurálás megint 1 misi. Apró csinosítgatásokat is beleszámolva szerintem 6 misi alatt nem állt volna meg a projekt.

Hát igen, de ez árban is meglátszik. Nézd meg M5 E34 vs. M5 E39 árakat, előbbi modell kézzel összeszerelt.

Üzleti oldalról aláírom, tényleg így a nagyobb profitot termelő megvalósítás, a környezetvédelmi oldalról nem is beszélve. Csak ezt mi, motor hangorgazmusra kihegyezett füleink sajnálják, mert tény - megmaradva a 328i-nél - jobban megy, de unalmasabb is. Legalábbis az összes tesztből ez jött le.

Nagyon durván tolják az Asconával. Nem nevetséges a LE szám. Soha ne azt nézd, hogy mennyi van írva papíron. Lehet egy papíron gyengébb motor jobbat megy egy nála erősebbnél (saját tömeg azonos mindkettőnél). A motor karakterisztikája és és az autó váltója dönti el a kérdést. ;) Nem ismerem ezt az Asconát, de lehet, hogy a 110 LE egy teljesen jól kiegyensúlyozott, eltalált motorja az Opelnek (átlagban amúgy 90-es évektől felfelé nem szeretem az Opeleket, levesben a kanál váltójuk miatt, bár az újabbak annyira nem vészesek, de továbbra se jön be).

A videó is komoly. :)

Az alábbiban sem sok a BMW :D

- 3.5l V8 az Indy Racing Ligeaue-ból (IRL), 570 LE, 11300 rpm-nél
- F1 váltó Prost
- 860 kg-os verseny kész tömeg

http://www.youtube.com/watch?v=4UAYubSJ5to

Hogy odaveri mindig a diffúzort. :D

Amúgy ajánlom figyelmedbe ezt a Hillclimbfans csatornát, ha szereted a hegyi versenyeket.
0
2013. október 14., hétfő 23:01
mertutcáról valót tudsz? :D

és hol találnék szerintetek fülkét valami zárt területen? ipartelepeken, laktanyák területén vannak, voltak fülkék?
0
2013. október 14., hétfő 19:07
Bámulatos. Kár a BD kiadásért... 25-30e ahhoz képest nem olyan sok mekkora élményt nyújt egy ilyen előadás az embernek. Érdemes rá áldozni ha megteheti az ember. Most még tankolni is tudnám a kocsiját annak aki elvinne erre, meg befizetném Őt is :)
Azért az autó, mert az még komolyabb élményt adna. Bár vonaton ismerkedhet az ember. Bár autóval is. Mondjuk stoppost felvenni. Klasz csajokat.
0
2013. október 14., hétfő 18:57
Hah, megépíted a saját sikátorodat :D
0
2013. október 14., hétfő 18:54
De ha az utcáról való is jó lenne az csak olyan ami nem megfelelő :)
Vagy kell egy olyan fülke és kicsit pepecselni rajta.
0