Keresés

Ti hogyan viszonyúltok a korhatár jelzőkhöz?

2005. február 1., kedd 0:06
Az igaz, hogy az angolok ezt diszkrétebben oldották meg, de erre akkor is csak azt tudom mondani, hogy addig jó ameddig csak a borítókra teszik rá ezt a sárga karikát és nem a filmre!
0
2005. február 1., kedd 0:00
Szerintem az angoloknál nem feltűnőbb :)

Egy olyan karikával mint az angol semmi különösebb bajom nem lenne, de ez a hazai sárga ezzel a szöveggel kicsit túlzás.
0
2005. január 31., hétfő 23:59
Szerintem az angoloknál nem feltűnőbb :)

Egy olyan karikával mint az angol semmi különösebb bajom nem lenne, de ez a hazai sárga ezzel a szöveggel kicsit túlzás.
0
2005. január 31., hétfő 23:09
A stáblistának mi köze van a korhatáros karikához? :]
0
2005. január 31., hétfő 21:45
Amerikában a boritókon egy kicsit jobban passzol a kiadványhoz gyakorlatilag a stáblista része.
0
2005. január 31., hétfő 21:41
Szerintem nem kéne ezt ennyire tragikusan felfogni, hogy a DVD-borítókra ráteszik a korhatárjelzést. Elvégre USA-ban is minden borítón megtalálhatók ezek a jelzések: (NC-17, R, PG-13, PG, G) vagy angliában: (PG, 12, 15, 18, R18) ráadásul az angoloknál még feltünőbben rakják rá mint a nálunk.
Egyszerűen a külföldön már régóta működő gyakorlatot vezetik be nálunk is.
0
2005. január 31., hétfő 21:41
hát szerintem a petárdát bekéne szüntetni. most mondd meg mi ebben a jó, hogy meggyújtod oszt messzeb felrobban? elmebeteg dolgog. az pedig, hogy minden műsoron ott a 12 karika tényleg gáz. nem lehet már rendesen felvenni 1 filmet, mert a jobb felső sarokban ott a csatorna logója, a balalsóban ott a karika és hogyha esetleg még való világ, meg big bráner is van, akkor valamelyik sarokban ott díszeleg, hogy " 333333333335 óra múva párbaj". éljen.
0
2005. január 31., hétfő 21:34
Én inkább a való világtól meg a big brother-től félek - az utcán pedig taknyos kiskölyköktől hallom vissza renato vagy a majka összes káromkodását abc sorrendben.
0
2005. január 31., hétfő 21:31
Egyszerűen vérlázító sztem amit itt M.O.-n művelnek! Nevetséges hogy a TVben minden egyes olyan filmeben amiben egy kicsit cifrábban káromkodnak mint a óvónéni, ott már a karikába 12-os is kerülhet ami mondjuk meg írtó zavaró.

Hát még a DVD borítókon... az már azért túlzás. Lassan kezdenek a DVDborítók is lesüllyedni a régi VHS borítók színvonalára: Pl.: a Gandinak undorító a borítója, pedig ott még a korhatár sincs kiírva.

M.O.-n az a baj, hogy amit nem kéne megtiltani azt megtiltják (pl.: petárdák...), amit meg meg kéne tiltani azt meg megengedik...
0
2005. január 31., hétfő 21:25
Na ez is vicces. "12 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellet ajánlott". Szinte nincs is olyan műsor, amin nem lenne karika! Állanóan pesztrálni kell a gyereket? :) Meg különben is, nem ettől várhatjuk, hogy a gyerek normálisan fejlődik-e vagy sem. Én is néztem az X-aktákat, 12 éves voltam mikor elkezdték és semmi pszichés bajom sincsen (eddig legalábbis még nem bizonyították be). :))
0
2005. január 31., hétfő 21:17
Állítólag képzet pszihológusok állapítják meg a filmről hova sorolódjon.Hát ezt erősen kétlem.Mellesleg ezt nem tudom hogy képzelik el, a papa oda fog ülni a 11 éves kisfia mellé hogy a gyerek megnézhesse a barátok köztöt?
0
2005. január 31., hétfő 21:11
lekéne végni annak a kezét, aki rányomtatja a karikát. bár mondjuk ő nem tehet róla, szóval inkább azét aki kitalálta.
0
2005. január 31., hétfő 21:08
Én legelőször az X-Men 2 gerincén találkoztam vele (szintén 14-es karika), az 3 hónappal előbb jelent meg mint a Karib.
Azon még annyira kis visszafogott volt az a karika, hogy egy szavam sem volt rá.
0
2005. január 31., hétfő 21:05
Ha jól emlékszem ezt a dvdn lévő korhatár karika hagyományt a Karib-tenger kalózainál kezdték el bár ott nem annyira tűnik ki.Mellesleg az egy 14-es karika volt.
0
2005. január 31., hétfő 20:59
Ennél már csak az a jobb, hogy a kedvenc Pink Floyd dvdmen is ott virít a gerincen a korhatárkarika! Könyörgöm, egy zenés filmen.....
0
2005. január 31., hétfő 20:57
Tévében csak sport- és ismeretterjesztő csatornákat nézek, így aránylag ritkán találkozom a karikákkal. Annál pedig, hogy egy dvd borítóján mi van, nem sok dolog érdekel kevésbé az életben. :)
0
2005. január 31., hétfő 20:56
A DVD-ken karika helyett már van felesleges, nevetséges, és amúgy is teljesen eltévedt anti-kalóz hirdetés. Ha átléphető, akkor is zavar, főleg azért is, mert engem néznek hülyének vele.
0
2005. január 31., hétfő 20:49
ami a DVDken lévô karikákat illeti, szerintem nincsen velük semmi baj, bár értelmük nincsen, de én még nem találkoztam olyan karikás tokkal ami annyira rontotta volna az összképet. A foxok és a besthollywodok pedig kifejezetten szépek. Warner és Columbia korhatáros dvdt még nem láttam, csak külföldit... A németeknél pl. nagyon szép, de szerintem az angoloké a legjobb. A spanyoloké viszont még a mienkénél is rondább. A hollandoké pedig ízléstelen.
Szóval nem kell nyavajogni;) Örüljünk hogy egyáltalán forgalmazzák Magyarországon a dvd-ket. :)
0
2005. január 31., hétfő 20:45
Ma, amikor nézegettem a filmeket az egyik áruházban kicsit elkeserítőnek találtam a helyzetet.
Amint látom az IC az MGM filmeknél elkezdte ezt az új karikázást, azaz a borító elején! egy fekete téglalapban a megszokott karika + mellette fehér szöveggel, hogy ez mit is jelent (mint ha nem tudná ezt még senki, vajon mit is jelenthet az a gyönyörű 16-os karika, amit évek óta a tv-ben is megcsodálhatunk...), igazán szép látványt nyújt.
Továbbá az, hogy az MGM és a Paramount filmek belső borítót sem kapnak, azaz nagy fehérség fogad belül, hát az elég visszataszító tud lenni számomra 4990 Ft-ért.
Na jó, IC féle "sokkon" túltéve magam nézelődtem tovább.
Látom a Columbia/TriStar (tehát Warner) is beújított idénre, hátul a borító jobb alsó sarkában az IC féle gyönyörűség található(plusz alatta egy dvdextra reklám, de azt  elnézzük :) ).
Következő áldozatom a Universal lett, borító hátulján szintén karika, igaz itt még a sima, csak kicsit nagy méretben (megjegyzem belső borító nálluk sincs).
Mit is mondhatnék erről?
Érdekes ez az új rendszer, pár év múlva már a film közben is lesz karika?
Egyedül a C/T megoldása nem zavaró annyira, az IC szerintem sikeresen tönkrevágja az egész összképet (főleg ha ki is nyitjuk a tokot) bizonyos filmeknél(bizonyos filmeket viszont elég tisztességes módon is ki tudnak adni, elég ránézni valamelyik új FOX kiadványra, kis karika a gerincen és kész, melette dombornyomott kartontok, rendes belső borító, stb) , Universal-ról sincs tól jó véleményem (főleg a fehér belső borító miatt).
A TV-s karika pedig egy vicc.
0
2005. január 31., hétfő 20:43
ha mindenki betartaná a korhatárkarikák tilalmát feleannyi páciensem lenne, szóval csak nyugodtan nézze meg még gerike is a rémálom az elm utcábant...

komolyra fordítva a szót, egyszerüen fölösleges a korhatárkarika, sôt, csak vonzza a fiatalokat, hogy saját bátorságukat csillogtassák.
Azokután, hogy ma egy olyan társadalmi rendszerben élünk, ami annyira "szabad", hogy már az ovodások is a nemi aktusokkal viccelôdnek, szánalmas próbálkozás a korhatártilalom...
Azon ifjak elött akik betartják emelem kalapom.
0
2005. január 31., hétfő 20:26
mért van az hogy aránylag régi xpress fórumosok tök passzívan reagálnak a fórumokon elhangzottakra és primitív módon újabb és újabb baromságokat csinálnak, pl hülye topic nyitogatás, mikor ezt már ezersezr megbeszéltük, és vszínű ők is tudják de vhogy ez nem jutott el az agyukig amikor azt a kib*szott enter billentyűt lenyomták a hozzászólás továbbítására
0
2005. január 31., hétfő 20:23
Szerintem tiszta hülyeség. Nem elég, hogy a tv-k logója ott van, még nézhetjük ezeket a rondaságokat is! Már régen szúrja a szememet, főleg a 16-os, azzal a bazi vastag körrel.
Egyszer még az is felmerült, hogy a mozifeilmeken is rajtalesz, de szerintem a kiadók kiakadtak volna. Különben is marhaság. Pl. Mikor az M1 elkezdte adni az X-Aktákat este 20:15-től ment és senkinek semmi baja nem lett tőle, most meg ugye beszorult az este 10-es műsorsávba! Elképesztő, hogy minden műsorstruktúrát ezekhez a sz@rokhoz kell igazítani, így a normális filmek nind éjjel kezdődnak!
A másik az, hogy pl. a Viasaton a Helyszínelők, az Angel és egy csomó sorozat 12-es karikával indult, most már a 16-ban van, holott ezek azok a részek, amik anno 12-es karikával mentek. Hát nem vicces? Amúgy sehol a világon (kivéve a franciákat) nem traktálják a nézőket ezekkel a vacakokkal!!!!!!!!!!!
0
2005. január 31., hétfő 20:15
Szerintem a DVD boritóján még elfér, ha valami kevéssé feltűnő helyre teszik, és nem rontja mondjuk egy szép boritó összképét. A TV-ben viszont enyhén felkavaró, hogy pl. az HBO-n, amiért külön fizetek ott kell bámulnom azt a rohadt karikát. Értelmét sem látom az egésznek: múltkor bekapcsoltam a tv-t, ahol épp a fószer fejét paszirozta szét egy lift, mellette 12-es karikával. Hát gratulálok. Nem elég, hogy a látóteret is durván foglalja (és akkor még minden szarsághoz 30 napos countdown-t kell tenni, hogy zsúfoltabb legyen az amúgy is teliszórt kép), de még a halovány értelmét is elveszti az egész. A másik meg, hogy egy kicsit olyannak érzem ezt az egészet, mint annak idején az elégedett szülők, akik büszkén beszéltek arról, hogy sikerült elérniük, hogy Magyarországon betiltsák az X-aktákat: a jószándékkal enyhén szólva is átestek a ló túloldalára. A gyermekzár már évek óta ott van minden tv-n, a szülőket pedig, ha eddig érdekelte mit néz a gyerek, akkor eddig is tudta, mit engedjen meg, akit eddig sem érdekelte, azt pedig eztán sem fogja (minden 2. gyerek nézi a valóvilágot). Ha körülnézek a külföldi adókon, sehol nem találok otromba karikákat vagy háromszögeket... miért? Ott tán kevésbé fontos a gyerek vagy csak okosabbak a szülők?
0
2005. január 31., hétfő 20:01
Engem meg például kurvára zavar, amikor újabb felesleges topikok kerülnek megnyitásra.

Arról nem is beszélve, h már a topik címében is helyesírási hiba van, magában a hozzászólásban meg... tiszta röhej! Bár gondolom a falnak beszélek.
0
2005. január 31., hétfő 19:50
Engem például kurvára zavar amikor egy ilyen rohadt karika elfoglalja egy dvd boritójának a felét.Nálam az volt a mély pont amikor a zsernyákok borítóján fel volt tűntetve hogy korhatár nélkül megtekinthető miközben a filmben nem egy csúny szó hangzik el mind magyarul mind angolul.Miközben a pál utcai fiúk az 12-es vagy nem tom a legyen ön is milliomos.Tiszta röhej!
0