Keresés

Ti hogyan viszonyúltok a korhatár jelzőkhöz?

2005. december 1., csütörtök 15:05
Miért sértődtem meg? Nem is tudom... talán arra hogy nem is arra oktattál ki amire megkértelek? vaaaaaaagy arra hogy ezt milyen stílusban közölted? vaaaaaagy esetleg arra hogy hozzáfújásod sem volt, hogy miket írtam, csak emlékeztél a nevem alapján valamir emajd rámhúztad?

Nem is tudom... Arra szavazok hogy mindegyik! Hogy nem leszünk levelező paretnerek nem is bánom. Azt bánom hogy csalódtam valaiben akit pártatlannak gondoltam. Elnézést hogy olyan valakinek hittelek, aki odafigyel a másikra.
0
2005. december 1., csütörtök 15:00
Sorry, de Bebe és Hacsek már kellően lefárasztott, ezért inkább nem vennék fel újabb vitapartnereket a táncrendembe. Ha szerinted azt gondolom, amit leírtál, akkor higyjed azt. Nem szomorúbb állapot az se, mint egy félmondat alapján lesajnáló hozzászólást írni...
0
2005. december 1., csütörtök 14:59
Bebe nem is tudtam, hogy egy követ fújunk :)))))

Veled nagyon szívesen! :)))))))

Isten Hozott az OTROMBÁK klubjában he he he... Azért mert más véleményed van már nem vagy neki szimpatikus, nem lehet mindenki olyan hogy a másikban a jót is keresi.
Már egyszer mondtam Neked, hogy ezzel a hozzállással nagyon ritka példány vagy, és látod itt be is bizonyosodott....
0
2005. december 1., csütörtök 14:56
Kedves Bebe!

Bennem egyáltalán nem ment fel a pumpa, bár soraidat olvasva talán lett volna miért. Magam is úgy gondolom, hogy nem leszünk állandó levelezőpartnerek, s a jelek szerint ezt egyikünk se bánja. Egyben azért mégis egyetértünk: én is remekül megvagyok a tanácsaid nélkül, ahogyan Te is az enyémek nélkül. Azt persze nem értem, hogy Hacsek kel egyetemben miért kértek véleményt és tanácsokat, ha utána megsértődtök, mikor megkapjátok? De nehogy leírd, mert ezredszerre se fogom megérteni, mert én értetlenkedek ebben a topikban a legtöbbet...
További jó szabadidős elfoglaltságot kívánok. Természetesen minden meg van bocsájtva, de semmi nincs elfelejtve. :) Az unokáink majd remélhetőleg jobban megértik egymást...

Szép napot kívánok!
0
2005. december 1., csütörtök 14:56
"de azért van egy-két fórumtársunk, akinek nem szeretnék a magzata lenni..."

Meghatódtam Kedves Drága Öreg Egyetlen Igaz Régen Nem Látott Öreg Barátom... szívemből szóltál, szívemből!!! Ennél jobban nem is tapinthattál volna a lényegre, nekem is ekörül jártak a gondolataim. Szórul szóra!!!!

0
2005. december 1., csütörtök 14:52
Szerinted a hallgatás és Ötvös professzor között nincs semmi???

Elég szomorú...
0
2005. december 1., csütörtök 14:47
Igen, tudni kell milyen korukban milyen hozzáállás szükséges. De mindig foglalkozni kell velük, ezt nem szabad elkerülni, mert abból vannak a problémák. Na, ez most nagy igazság volt, úgyhogy abba is fejeztem...
0
2005. december 1., csütörtök 14:46
Kedves field: bennem most ment fel a pumpa! Csak úgy szólok.

Mi a f***-ért (már bocs, de ez volt első gondolatom) nem tűnt fel, hogy már rég leálltam ezzel és még neked is igazat adtam egy csomó mindenben???
Vagy én is 1000-szer írjak le mindent hogy feltűnjön?

A tanácsaidból kösz nem kérek: "Lehet közösen játszani, szabadtéri programokat csinálni, múzeumba, színházba menni, rokonokat látogatni, könyvet olvasni, sportolni, sőt olykor otthon tanulni is stb. " Ezeket én is mind tudom, mert míly csoda!!!! Attól hogy valaki "nyavajog" és "műproblémázik" a TV miatt attól még mást is szoktak csinálni!!! Lehet hogy meglep de rengeteget szoktam kirándulni az unokahúgomékkal, ahogy sokszor gyerekprogramokra is én viszema gyerkőcöt. Úgyhogy a tanácsaidat te is megtarthatod magadnak ahogy szerinted én is megtehetem a sajátjaimmal....

Eddig a pillanatig úgy gondoltam, hogy aránylag követted itt az eseménseket (sőt még jó fejnek is tartottalak), de most rá kellett jönnöm, hogy pusztán azért mert volt vitánk (És megint elmondom, hogy a végén nekem egyetértésnek is tűnt valamelyest) egykalap alá vonsz valakivel, csak mert feltettem egy kérdést neked (ráadásul barátságos hangnemben). Voltam olyan bátor. Ah remélem megbocsátod arcátlanságomat.
0
2005. december 1., csütörtök 14:41
Stackpointer Barátom!

Teljesen egyetértek Veled, a gyerek tényleg nem hülye. Ha ezt hinném, akkor nem mentem volna el tanítónak, hiszen akkor hülyéket akartam volna oktatni? :))
A gyerekek hál  istennek nagyon okosak, nagyon tanulékonyak, s egyáltalán nem olyan nebáncsvirágok, mint amilyennek néhány szülő gondolja őket, vagy amilyennek nevelni szeretné! Meggyőződésem, hogy egy normális családban, ahol az egymás iránti szeretet és törődés dominál, sosem lesz konfliktus abból, hogy mit nézzen a gyerek, de attól sem omlik össze a család, ha beüt a gikszer, s a gyerek valahol mégiscsak valami nem neki való műsort lát.
Én nem mondom azt, hogy nem kell a gyereknek soha semmit megindokolni, csupán azt, hogy ezt egyrészt az életkorának megfelelően kell tenni, másrészt nem kell túllihegni a dolgot, s nem kell mondjuk a konnektor-problematika terén rögtön Ötvös professzort megszégyenítő fizikai kiselőadásokat tartani. Nálunk a gyerek (nővéremé) már akkor matatott a konnektor körül, amikor szókincse csupán a "papa, mama" szavakra terjedt ki. Magyaráztam volna el neki, hogy miért ne nyúlkáljon oda? Nem, egyszerűen megakadályoztam, hogy baja essen. Persze, hogy továbbra is matatott, de a vakdugókat nem bírta kiszedni.
Nem hiszek abban, hogy a gyereket a széltől is óvni kell, és mimózává kell nevelni őt, gondosan megvédve a gonosz világ minden kísértésétől. Nem hiszek olyan modern hülyeségekben sem, hogy például tiltsuk be a Grimm-meséket, és milyen szemétládák a szülők, akik Mikulással és Jézuskával éveken keresztül becsapják a gyermekeiket, hazugságra nevelve őket mindezzel. Tudom persze, hogy a gyereknevelésben is vannak különféle irányzatok, módszerek: pár év múlva saját gyerekeink ülnek itt a monitorok előtt, és eszmét cserélhetnek majd arról, hogy melyikőjüket nevelték jobban. Mondjuk, Téged ismerve a neten keresztül, a Te gyerekeid miatt nem aggódom igazán, de azért van egy-két fórumtársunk, akinek nem szeretnék a magzata lenni...
0
2005. december 1., csütörtök 14:29
Ezt a hozzászólást tessék mégegyszer beírni, lehetőleg vastagon, mert ez itten a lényeg kéremszépen.
0
2005. december 1., csütörtök 14:29
"Te úgy gondolod, hogy a karikákkal minden meg van oldva."

Soha nem mondtam ilyet sem! Bennem attól ment fel a pumpa amit little-alex írt (azon kívül hogy szerinte én nem olvasok végig semmit, és ráadásul otromba is voltam):

"Nem tudom, már hányadik embertől hallom itt (meg még hányat ismerek máshonnan), hogy megnézett nem neki való filmeket gyerekkorában, és mégsem lett semmi baja (én is ilyen vagyok). Ebből is látszik, hogy mennyire el van túlozva ez az egész hajcihő. Nem hiszem, egyébként, hogy a túlzott féltés, óvás pl. olyan nagyon-nagyon jót tesz a gyereknek." Szóval a túlzott féltés mennyire nem tesz jót? Hmmmm ebből te mit szűrsz le?

Ebből egy átlagember egy kérdést tesz fel magában: "Hmmmm miket engedhet meg otthon? És én vajon eltúlzom-e, hogy a gyerekemnek nem engedek ilyen felnőtt filmeket nézni?"

De szerintem is legyen szünet mert elhaladunk egymás mellett, de megint nekem kellett újra leírnom valamit.
0
2005. december 1., csütörtök 14:22
Kedves Bebe!

A jelek szerint nem én vagyok az, aki értetlenkedik, s az istennek se akarja megérteni, miről beszél a másik. Különösebben nem kell engem felkészíteni a gyerekek állandó kérdezősködésére, mert tanítói pályám során bőven volt részem ebben.

Amit Ti viszont (Hacsekkel egyetemben) az istennek se akartok megérteni, az az, hogy nem karikákkal kell orientálni a jóindulatú szülőket és a zsenge gyermekeket, hanem a tévécsatornák részéről a műsorok megfelelő sávban történő vetítésével, szülői oldalról pedig a passzív siránkozás helyett nagyobb aktivitással: igenis, utánanézni, hogy mit fogunk látni a gyerekkel, ha DVD-t kölcsönzünk vagy moziba megyünk, vagy tévét nézünk, s kicsit elszakadni ettől a folytonos vizuális médiacirkusztól. Lehet közösen játszani, szabadtéri programokat csinálni, múzeumba, színházba menni, rokonokat látogatni, könyvet olvasni, sportolni, sőt olykor otthon tanulni is stb. Nekem kicsit műprobléma ez a nonstop nyavalygás, hogy "jaj, istenem, jaj, istenem, mi lesz a gyerekemmel, hogy folyton miket lát itt-ott. Ezt is be kéne tiltani, azt is karikákkal kéne ellátni! Ó, jaj, minden igyekezetem ellenére malőr történt, a gyerek látott egy horrorfilmet! Jézusom, mit csináltam rosszul? Kinek nem írtam még panaszlevelet, hogy tiltsák be, vágják meg, szórják tele karikákkal az ilyesmit! Jaj, ki fogja-e ezt bírni a gyerek? Melyik pszichológushoz vigyem? Nem kéne legalább egy agymosás, hogy elfelejtse ezt az élményt?"
Ne haragudj, de kb. ennyire látom komolynak ezt a problémát. Ami a gyermeki kérdéseket illeti, hidd el, hogy vannak rájuk válaszaim. De ezeket nem annyira a gyerekek, mint inkább a szülők nem hallják szívesen, mert kiderülne, hogy a gyermek iránti örökös aggodalom gyakran csak színjáték, ami mögött igazából a felelősségteljes törődés el- és áthárítása áll...
0
2005. december 1., csütörtök 14:11
Kedves Drága Öreg Régi Rég Nem Látott (fokozzuk) Barátom!

Na jó, szerintem tarsunk kommunikációs szünetet. Lehet, hogy nem értem az iróniát, de nekem úgy tűnik, te talán egyebet sem értesz. Maradjunk abban, hogy gyerekeket sem egyformán nevelnénk. Te úgy gondolod, hogy a karikákkal minden meg van oldva. Szerintem legfeljebb csak az "aggódó" szülők lettek megnyugtatva, hogy látszólag (!) történt valami! Én például úgy nevelném a gyerekem, hogy ne az legyen állandóan a kardinális probléma, hogy mit nézzen, de ha ez mégis felmerül, akkor tudni fogja, hogy nem azért tiltok tőle dolgokat, mert ki akarok b@szni vele, és nem kell bonyolult tudományos magyarázatokba fognom, hogy miért nem Freddy Krueger az esti program nálunk. Ha meg mégis megnéz valami nem neki valót, akkor nem dőlnék a kardomba, nem sopánkodnék a világhálón, hogy "még több karikát, még több karikát, mi lesz különben a gyerekemmel", hanem a filmélményről IS beszélgetnék vele. A "felelősségteljes, aggódó" szülők meg remélhetően addigra úgyis kiharcolják, hogy ne csak a képernyő 4 sarkába, hanem a közepére is kerüljön valami, mert az egyébként is csonkítottan (más képarány, jelenetkivágások stb.) vetített filmekből még mindig túl sok minden látható...

"AZT megs enki nem mondta hogy meg kell bűntetni. Hol a nyavajában írtam ezt? Most Ki az aki nem odaillő dolgokat ír le????"

Most ki mondta, hogy Te ilyet csináltál? Én csak azt írtam, hogy ez nem helyes módszer, nem pedig azt, hogy ezt Tőled olvastam vagy Nálad láttam. Most akkor ki nem tud helyesen értelmezni egy szöveget? :))
0
2005. december 1., csütörtök 14:10
Kedves field: Ne kapdd fel a vizet kérlek, de engem is totál összezavartatok! Már tiszta hülyének éreztem magam, miután 1000-szer elmondtátok nekem, hogy tök egészséges felnőttek vagytok minek vagyok "rózsaszín felhőben", rémlik?

Szóval végül is megértem amit Hacsek kérdezett, mert már nekem sem volt világos a sok különböző hozzászólásból hogy ti milyen értelmes indokkal értetnétek meg csemetétekkel, hogy miért??? nem szabad! A "mert nem neki való", bőven nem elég indok főleg a kérdezős időszakban nem. Nem hiába hívják kérdezős időszaknak, csak győzél válaszolni neki... úgyhogy hidd el, hogy 1. Érzékenyek a gyerekek a "lerázásra" 2. Piszok sokat tudnak zaklatni kérdésekkel! Erre készülj fel lelkileg...
0
2005. december 1., csütörtök 13:58
Na, mivel beleugathatnékom van, ezért hozzáfűznék valamit, ami lehet, hogy totál off, de annyi baj legyen.
Szóval az elképzelhető legnagyobb hiba a gyereknevelésben az, hogy a gyereket sokan hülyének nézik. A gyerekek nem hülyék, sőt meglepően okosak. Elmagyarázol neki valamit, megmutatod, hogy kell, következő alkalommal már vágja. Próbáld ezt meg egy 40 éves szőkénél...Ez nem azt jelenti, hogy megmutatod a kisgyereknek, hogyan kell cipőt fűzni, utána már megy, mert mondjuk ahhoz kézügyesség kell, amit nem árt fejleszteni. De pl. vágtam egy hátast, amikor a négyéves fiam magától betette a kazit a videóba, és vígan nézte a Mulant.
Ha mégis turkál a konnektorban, az nem azért van, mert nem jegyezte meg, amit mondtál, hanem mert érdekli, és csakazértis.

Így elolvasva nem sok köze van a topikhoz, de sokaknak halvány fogalmuk sincs a gyerekek értelmi képességeiről.
0
2005. december 1., csütörtök 13:51
Kedves Drága Öreg Barátom (fokozzuk)

"Magyarázd el nekem, légy szíves, hogyha a Te gyermeked akarja megnézni a RÉMÁLOM AZ ELM UTCÁBAN-t, akkor Te mivel beszélnéd le róla! " Én pontosan tudom, hogy mivel beszélném le róla. Na ti sem értitek az ironiát!!!!

Arra voltam kíváncsi TI mivel beszélnétek le róla, mert egyfolytában azt hangoztattátok: Jajj Istenem hát mi is egészséges felnőttek lettünk!!!! Huh áááh minek sápitoznak ezek a tagok jaaaaj!

Én elmondanám neki hogy igenis káros lehet rá. De mivel Ti nem hisztek a káros elméletben (ezt többször hangoztattátok hogy "túllihegés", és a "nekünk sem lett semmi najunk"-at is ) de tudtam hogy a gyerketeknek ezt soha nem mondanátok, csak itt mondogatjátok egymásnak. A nem neki való: miért nem??? Hisz annyira de annyira nem hatott ránk sem! (És merő ironia megint, csak most segítek!)

Nekem most nincs kedvem a hozzászólásaitok közül kimazsolázni (lenne vagy egy tucat) hogy mikor és milyen formában írtátok imigyen le hogy ha meg is nézi titokban akkor sem káros stb stb stb De most én írom le 100-szor (n aki nme olvas rendesen?)

AZT megs enki nem mondta hogy meg kell bűntetni. Hol a nyavajában írtam ezt? Most Ki az aki nem odaillő dolgokat ír le????
0
2005. december 1., csütörtök 13:40
field: Habár én "kültagként" jelenik itt meg azért reagálnék egy dologra:

Ha már annyiszor elmondtátok a mégis normális felnőtt lett belőlem szlogent mos tén is csatlakozom...

Ezt írtad: "Sajnos szerintem létezik egy elég helytelen nevelési irányzat, mely szerint a gyerek egy mini felnőtt, akinek mindig mindent részletesen meg kell magyarázni. Jómagam például valószínűleg nem tartanék kiselőadásokat a járni alig tudó gyerekemnek, hogy miért nem szabad mindenféle apró tárgyakat beledugni a konnektorba, hanem egyszerűen elejét venném annak (vakdugókkal), hogy ezt meg tudja tenni. Mások lehet, hogy hosszabb expozékat tartanának a kölöknek az áram káros élettani hatásáról, esetleg néhány szemléletes fotóval alátámasztanák a mondanivalót."

Normális és egészséges felnőtt lett belőlem pedig az édesanyám pontosan azt tette ami te oly jó negatív hangéllel ütöttél meg. De miután elmondta hogy bizony feldobhatom a bakancsom (nem így persze és még fájna is) soha a büdös életbe nem akartam a konnektroban kíváncsiskodni. Szerinted biztosan az is gond volt hogy elmondta miért ne vegyem be a nem nekem való gyógyszereket, és miért ne kóstoljam meg a hypót, de még sorolhatnám tovább is. Ettől mert megmagyarázol dolgokat, még nem tartod "mini felnőttnek"...

Másik idézet: "Magánvéleményem egyébként, hogy nem az a legnagyobb trauma, ha a gyerek valahol (akár barátja engedékenyebb családjánál) lát valami nem nekivalót, hanem az, ha nincs kivel megbeszélnie a látottakat." Itt inkább beszélgetnél vele, de egy veszélyes konnektor miatt már nem. Elmondom továbbá, hogy a barátnőm gyermeke mesteri módon kivarázsolta a védődugót a konnektorból. Persze ők is azt a nézetet vallották mint te, minek elmondani ha úgysem nyúlhat bele. Nagy volt a riadalom és azután már képesek voltak neki elmondani mi a szarért ne nyúlkáljon, és onnan meg volt oldva a dolog.

Bocs ha felkaptam a vizet, de anyám sikeres nevelését szóltad le egy pillanat alatt, pedig ugyanolyan egészséges felnőtt lettem mint Ti :)))))
0
2005. december 1., csütörtök 12:40
Kedves Barátom!

Magyarázd el nekem, légy szíves, hogyha a Te gyermeked akarja megnézni a RÉMÁLOM AZ ELM UTCÁBAN-t, akkor Te mivel beszélnéd le róla! A mostani hozzászólásodból ugyanis úgy tűnik számomra, hogy nem tudod, milyen érveket mondjál neki, ergó, inkább nézze meg a gyerek. Úgyis a tévé a hibás, hogy leadja, vagy a forgalmazó, hogy megjelenteti. Magam részéről közölném a gyerekkel, hogy ez nem neki való film, és nincs apelláta. Viszont választhat mást, mert egy normális családban nyilván nem csak az Elm utcai filmek jelentik a választékot, bár nálam az ilyesmi eleve nem is kerülhetne a kölyök látókörébe. Meggyőződésem, hogy a film megtekintése ellen szóló valóban komoly érveket (káros a pszichés fejlődésére stb. stb.) ugyanúgy nem értené, mint a filmet. (De ha mégis magyarázkodásra adnám a fejem, nem mindegy, hogy a kisded 6 éves vagy mondjuk 14.)
Sajnos szerintem létezik egy elég helytelen nevelési irányzat, mely szerint a gyerek egy mini felnőtt, akinek mindig mindent részletesen meg kell magyarázni. Jómagam például valószínűleg nem tartanék kiselőadásokat a járni alig tudó gyerekemnek, hogy miért nem szabad mindenféle apró tárgyakat beledugni a konnektorba, hanem egyszerűen elejét venném annak (vakdugókkal), hogy ezt meg tudja tenni. Mások lehet, hogy hosszabb expozékat tartanának a kölöknek az áram káros élettani hatásáról, esetleg néhány szemléletes fotóval alátámasztanák a mondanivalót. Némileg analóg módon járnék el a filmek tekintetében is.
Meggyőződésem egyébként, hogy túl van lihegve ez az egész karika-dolog, meg ez a "mit nézzen a gyerek?" téma. Ahol eddig is megnézhette a gyerek a nem neki való műsorokat, ott ezután is meg fogja, karikáktól függetlenül. Ahol valóban odafigyelnek a gyerekre, ott meg azért nyilván nem a tévé, a DVD és a PC az egyetlen közös családi program. S ha netán véletlenül, tájékozatlanságból a család kifog valami felnőttorientált filmet, akkor normálisabb szülő nem együtt nézi azt a gyerekkel, közben szörnyülködve a tévé, a filmforgalmazó felületes tájékoztatásán, hanem kikapcsolja a tévét, csatornát vált stb.
Magánvéleményem egyébként, hogy nem az a legnagyobb trauma, ha a gyerek valahol (akár barátja engedékenyebb családjánál) lát valami nem nekivalót, hanem az, ha nincs kivel megbeszélnie a látottakat. Ezért nem jó szülői attitűd, ha ilyenkor megszidják és megbüntetik a gyereket, mert tiltott filmet nézett, hanem meg kell vele beszélni a látottakat. Ha a családon belüli kapcsolatrendszer nem formális, ha a családtagok között valóban a szeretet és az egymásra figyelés dominál, akkor a gyerek megérti, miért nem engednek számára bizonyos dolgokat.
0
2005. december 1., csütörtök 12:08
Hagyjad, Bebe! Fölösleges neki akármit is írni, mert úgysem veszi a fáradtságot, hogy megértse.

Remélem nem volt otromba, csak két szót írtam át...
0
2005. december 1., csütörtök 12:07
Hagyjad, Bebe! Fölösleges neki akármit is írni, mert úgysem veszi a fáradtságot, hogy megértse.

Remélem nem volt otromba, csak két szót írtam át...
0
2005. december 1., csütörtök 11:49
Pedig engem speciel érdekelne a válasz, mert sikerült engem is összezavarnotok. Egy napig nem voltam és tessék! Értem amit Hacsek mond, és valóban mindkét verziót én is megkaptam tőletek: nem engednétek, de ha titokban megnézi nem érdekes (bár abban maximálisan igazat adok, hogy a titkban megnézett filmek ellen a gyerekzáron kívül nem sokat tudsz tenni) mert nem árt, de Valóban többször hangoztattátok hogy nem engednétek meg neki.

Adjatok már tanácsot mit mondjak az unokahúgomnak miért nem nézhet ilyen filmeket? 8 éves, de elég okos ahhoz hogy érezze mikor akarja egy felnőtt lerázni... Szóval valami tippnek nagyon örülnék...
0
2005. december 1., csütörtök 11:31
Azt hiszem, erre már fölösleges bármit is írnom. További jó szórakozást.
0
2005. december 1., csütörtök 10:51
little_alex: Isten hozott a klubban!!! Az én hozzászólásaimat sem nagyon volt kedvetek értelmezni, és folyamatosan ellentmontatok a saját korábbi véleményeteknek is (szerintem). Azokat a dolgokat amiket felsoroltam valóban nem volt szó, de persze az iróniát te sem érted ahogy azt már az én fejemhez hozzávágtad! (Vica versa most megvan) Azért soroltam fel őket, mert ezekre a dolgokra is hajlamosak azt mondani: "Ebbe még nem hal bele a gyerek!" Senki nem veszi észre hogy itt nem belehalásról van szó, ahogy töbszöri hozzászólásomra sem értettétek. Úgyhogy ily módon pukkadozni és felháborodni én is tudok, nagyon szépen ám!  OTROMBA módon? Csúnyán beszéltem veled? Elküldtelek melegebb éghajlatra? Mit csinálsz ha valaki tényleg otrombán viselkedik veled? Szerintem ilyen még nem volt, különben tudnád a különbséget! Ha a személyeskedésre gondolsz nem én kezdtem és hajlamos vagyok a vitapartner stílusát elég hamar magamévá tenni, legyen az egy kellemes ember vagy avlaki aki ki akar oktatni. Ez esetben is csak így történt, úgyhgy bocsáss meg kérlek, ha megbánottalak szánom bánom bűnömet!

Többször elmondtátok, hogy nem engednétek meg a gyereknek hogy megnézzen egy adott filmet. Aztán újra többször kijelentettétek, hogy ha titokban megnézi akkor sem árt neki, mert nekünk sem ártott!!!! AKKOR MIÉRT TILTOD MEG NEKI???????? Ezt magyarázdd el kérlek. Ha úgysem árt neki, akkor az esetleges kérésére miszerint a Rémálom az Elm utcában-t szeretné megnézni, hogyan mondod el neki hogy nem szabad? Lerázod azzal hogy nem neki való? Miért nem? HISZEN ÚGYSEM LESZ SEMMI BAJA! Neked sem lett, nekem sem!  Akkor az első  kérésésre miszerint szeretne megnézni egy vértől csöpögő filmet engedd csak meg neki. Az már többé nem lehet kifogás hogy árthat neki, hiszen EL TUDJÁK DÖNTENI hogy képzelet-e vagy valóság! (Mert ezt is megkaptuk) Úgyhogy tegyétek be a DVD lejátszóba a filmet, dőljetek hátra nyugodtan vele együtt, és popcornozzatok. Ti lsztek a legjobb fej szülők mert ti olyat megengedtek amit mások nem.

Ha meg mégsem akarod betenni neki, akkor mondd el kérlek, mi az az érv amit használnál? A "CSAK MERT"? És miért nem tennéd be neki?

0
2005. november 30., szerda 23:41
Hagyjad, Angelus! Fölösleges neki akármit is írni, mert úgysem veszi a fáradtságot, hogy elolvassa.

3 évig tanultam pszichológiát
Ezt nem is tudtam rólad. Még a végén kielemzed a fórumozók írásait... hoppá... nagyon kell vigyáznom, hogy mit írok le... :)
0
2005. november 30., szerda 22:40
THX, de 3 évig tanultam pszichológiát :) Úgyhogy tudom, miről beszélek.
0