Keresés

XPRESS TATAROZÁS - Javaslatok, ötletek, kérések

2006. január 28., szombat 11:04
Xpress, valami baj van a fórum-mal. nem minden hozzászólást rakja be...
0
2006. január 28., szombat 8:58
Ezt a pontozósdit egy az egyben ki kéne vágni innne. Marha megalázó, hogy az ember egy órán át körmöl, és akkor az a hála, hogy mindenki szerint hasztalan a hozzászólása. A legröhejesebb, mikor nem sokkal fölötte egy "naon fasza mer király" feliratot 40-en találnak építő jellegűnek.
0
2006. január 27., péntek 18:54
:D

én Jamamurát az IWIW-en láttam... ;)
0
2006. január 27., péntek 18:39
Élőben láthattad Jamamurát????

Megérinthetlek? :DDDD
0
2006. január 27., péntek 18:37
amolyan mátyás királyos akció volt ez a részemről. :)

Értsük ezt úgy, hogy néhány DVD-re is ráírtad a nevedet? S visszatérésedkor jaj az alkalmazottaknak? :))
0
2006. január 27., péntek 18:31
:D

de, kettő előtt néhány perccel. amolyan mátyás királyos akció volt ez a részemről. :) a képeken azért tűntem nagyobbnak, mert akkoriban még nagyobb voltam, azóta kissé összébb húztam a nadrágszíjat. :)
0
2006. január 27., péntek 17:05
ja, és a jama által említett dolgot én is határozottan üdvözölném: nagyon jó lenne, ha a filmes topicokban lenne link a film adatlapjára, jelentősen egyszerűsítené a fórum kezelését, ha nem kéne keresgetni
0
2006. január 27., péntek 16:59
jama: nem 2 körül voltál? mert ha igen, igazolhatom, hogy valóban sorban álltál, kettővel mögöttem, még gondolkodtam is, hogy rákérdezek, de a képeken valahogy nagyobbnak tűntél, meg úgy voltam vele, hogy neked már csak nem kell sorba állnod :)
0
2006. január 27., péntek 16:21
bejelölöd, hogy szállítható, aztán átutalod, figyeled, megérkezik-e a pénz, aztán jöhet vele a futár, nem is biztos, hogy rögtön másnap ---> még kevésbé kiszámítható, hogy melyik napra adod meg azt, hogy mikor vagy otthon.
0
2006. január 27., péntek 16:13
Ezt nem értem pontosan, hogy jön ez az átutaláshoz?
0
2006. január 27., péntek 15:57
Most beszeltem eppen GLS-el es NEM tudnak uzenni a futarnak, ugyhogy Xpress jo lenne ha minel elobb megcsinalnatok, hogy uzenni lehessen a csomagon a nevem mellett a GLS futarnak, mert ez igy nem allapot, hogy 10 percet kellett gyozkodjem a GLS ugyfelszolgalatot es semmi eredmenye nem volt.
0
2006. január 27., péntek 15:18
ok, mondjuk nekem futár-korszakban is problémát jelentett volna, mert kiszámíthatatlan az időbeosztásom, és megadtam egy intervallumot, mikor otthon vagyok, de az már három nap múlva nem volt igaz, stb.
0
2006. január 27., péntek 15:13
Ó, én nem a személyes átvételre gondoltam, amikor utalást vagy bankkártyát emlegetek. Én tipikusan futárral rendelek. Személyes átvételnél a kp, vagy a kártya lehet csak indokolt szerintem is.
0
2006. január 27., péntek 15:00
a bonyolultságát nem feltétlenül csak a technikai kivitelezésre értettem, hanem arra, hogy akkor várom míg megérkezik a pénz, utána mehetek átvenni, stb, nekem ez túl bonyolult, így is elég, hogy várom a feldolgozást és a csomagolást, nem hiányzik még egy bonyolító tényező.
0
2006. január 27., péntek 14:49
Nekem nem bonyolutabb, mint kártyával fizetni, mindkettőt a neten tenném, talán az utalás még kevesebb billenytyűleütés is, mint a kártyás fizetés, de ez már igazán nem lényeg, mindkettő kb 1 perc.

Viszont a hitelkártyának az általad említett előnye vitathatalan.
0
2006. január 27., péntek 14:46
Nem arra utaltam, hogy vevőnként vezetnek folyószámlát, (bár szerintem vezetnek), hanem hogy a vevőfolyószámlát a főkönyben mindenképpen klíringelni kell, akár kp-s, akár átutalásos, akármilyen a fizetési mód. Nyilván kettős könyvelést vezetnek, márpedig abban a pénzforgalom elválik a számlaforgalomtól, mint ahogy a gyakorlatukban el is válik.
0
2006. január 27., péntek 14:43
És honnan tuják melyik számla van kifizetve, és melyik nyitott? Ez csak úgy lehetséges ha klíringelnek.
0
2006. január 27., péntek 14:17
A kp-t ki kell venni, ami plusz költség. Sok pénzzel kell utazgatni, amit nagyon szeretnek a zsebesek.
Az átutalás elég sok banknál ingyenes, de legalább is olcsóbb, mint a kp-felvét.
A hitelkártya drága az elfogadónak. :(
0
2006. január 27., péntek 14:13
szvsz pont az előreutalás az, ami feleslegesen bonyolult. én biztos nem tökülnék utalgatásokkal. annál még a kp is egyszerűbb. nekem amúgy is a hitelkártya miatt lenne jó a kártyás fizetés, tehát az előreutalás nekem semmi pluszt nem adna.
0
2006. január 27., péntek 14:12
"egy bankkártyás fizetési opciónál én is dobnék egy hátast, úgyhogy hajrá. Legyetek ti a magyar Amazon.com hasonló színvonalon :)"

Majd, ha nálunk is akkora költséget számolnak fel a bankok a bankkártyás fizetésnél, mint az amazonnak, akkor talán már megéri. Feltéve, hogy lesz annyi vásárló is, mint nekik (legalább népességarányosan).
0
2006. január 27., péntek 14:09
Hát, azért ennyire nincs túlbonyolítva, szerintem.
A szeméyes átvétel egyszerű: Bemész, fizetsz, számlát megkapod, aztán kész. Naponta összesítenek, megszámolják a pénzt, ha egyezik, beviszik a bankba. Nincs szükség vevőnkénti adminisztrációra.
A csomagküldés már bonyolultabb. Van egyszer a futár, aki átvesz egy csomó csomagot, egy részét visszahozza, a maradék árát leszámolja, aztán ugyanaz, mint a személyes átvételnél.
A GLS hasonlóan megy, viszont ott az elszámolás nem olyan egyszerű. A GLS levonja a saját díjait, a maradékot utalja. Plusz visszahozza az át nem vett árut. Itt esetleg szükség lehet a pénz vevőnkénti szétbontására, de nem annyira fontos. Egyszerűen, amit nem hoztak vissza, az ki van fizetve, hiszen addig nem adják oda.
A posta még bonyolultabb volt, de az már nincsen.

Az előreutalásnál viszont párosítani kell a beérkező pénzeket a megrendelésekkel. Addig, amíg a GLS-től van havi pár utalás, kevés munkát jelent. De az előreutalással lenne napi több utalás is, amit fel kell dolgozni. Napi banki kapcsolatot igényel, tehát többletmunkát.

A csomagszállításnál problémát okozhat az előreutalás. Ugyanis az utánvétes fizetés egyik előnye az, hogy ha a futár/posta elkavarja az árut, nem tud elszámolni az árával. Tehát tartozása keletkezik. Előre fizetésnél viszont nincs hiányzó pénz, legfeljebb értékbiztosítás. Ez bonyolítja a behajtást (főleg a postánál).

Pont ezért célszerű (szerintem) az előreutalást a személyes átvételnél bevezetni (egyelőle). Itt csökkenne a boltban a készpénz, egyszerűbb lenne a szállítása. Ezzel megtérülne az a többletmunka, ami az utalások egyeztetésése okoz.
0
2006. január 27., péntek 13:48
Most is nyilván klíringelik a pénzbeérkezéseket a rendelésekhez (vevő folyószámlához), csak ez egyáltalán nem automatizálható készpénz esetében, míg a banki utalásokból ez automatizálható lenne, tehát épp, hogy lehetőség van az adminisztráció csökkentésére (pont az általad javasolt módon pl.), de többlettel biztos nem jár. Plusz nincs pénzszállítás, aminek költsége van, nincs kamatveszteség, stb...
0
2006. január 27., péntek 13:25
Mondjuk az előreutalást meg lehetne úgy oldani, hogy amikor jön a levél a kész csomagról, van benne egy azonosító, amit rá kell írni az utalásra, a befizető azonosító rovatba.
0
2006. január 27., péntek 13:16
Az előreutalás is igényel némi adminisztrációs többletmunkát, de a pénzszállítás egyszerűbbé válik.
Az igaz, hogy van némi átfutás, de tapasztalatom szerint, másnap már szinte minden bank számláján megjelenik a pénz. Pan olyan is, amelyik már aznap rákönyveli.
Nem tudom, az Xpress hogyan fizet a szállítóinak, de ha utalással, akkor egyszerűbb lenne neki is.
Mindenesetre én is szivesen figadnám az előreutalást.
A kártyás fizetés költségeit, a jelenlegi magyar bankok profitéhsége miatt, egy DVD-bolt haszonkulcsa sajnos nem fedezi. :(
0
2006. január 27., péntek 13:09
xpress,

emlékszem, hogy mit írtatok arra, hogy miért nincs lehetőség kártyával fizetni, de ha a nehézségek ellenére mégis lenne ilyen opció, azt én is örömmel fogadnám!
0