első pillantásra szokatlan, de tetszetős a módosított design. az új gombok meghozták a kedvem egy kis vásárlásra, sz al lehetnének akciók vagy új filmek az adatbázisban. :D
ja, s írhatna más is kritikát: szeretnék szavazni!! :]
0
2005. február 21., hétfő 2:14
Moderátor
7449
Csak az archív kritikák jelennek meg pop-upban. Mivel az új kritikai rendszer gyökeresen eltér a korábbitól (mindenki csak egyszer írhat egy filmhez kritikát, ezt azonban tetszőlegesen módosíthatja), nem lett volna logikus a régi kritikákhoz hozzáfűzni az újakat. A kritika-archívumot pedig nem szerettük volna kidobni, hiszen nagyon sok jó hozzászólás is született. Reméljük, hogy a legjobb kritikusaink a jobb hozzászólásakat majd átmásolják az archívumból az új kritika-rendszerbe is.
0
2005. február 21., hétfő 2:11
Moderátor
7449
A főoldal a korábbiaktól eltérően most nem rugalmasan változó, hanem fix szélességű táblákból áll. Erre azért volt szükség, hogy jobban szerkeszthető legyen a címoldal - nagyjából minden mindig ugyanakkora. A látvány becsapós, ugyanis korábban sem láthattál több információt a főoldalon, hanem ha nagyobb felbontésban nézted az oldalt, több üres hellyel töltötte ki a képet a rendszer. A felszabaduló üres területen valószínűleg majd belső reklámok lesznek.
0
2005. február 21., hétfő 2:05
301
Azért hogy ne csak panaszkodjak: a többi változtatás, csinosítás, az árak szerinti listázás lehetősége mind-mind tetszik! :) Na jó, van még egy pici kifogásom: a kritikák pop-up megjelenítése az film-adatlapokon nem igazán barátja az én pop-up gátlós böngészőmnek.
0
2005. február 21., hétfő 2:02
17243
ez az üres csík jobb oldalt engem is zavar. talán itt is lesznek külső reklámok?
0
2005. február 21., hétfő 1:56
301
Nem volna lehetséges, hogy a nyitóoldalon jobboldalt ne legyen egy hatalmas üres csík? Eközben meg 3-4 pagedownt is nyomhat az ember, mire elér az oldal aljára. A fórumokkal esetle ki lehetne tölteni az üres sávot jobboldalt. (Nem tudom pontosan, hogy ez eddig hogy működött, de az jó volt.)
0
2005. február 19., szombat 22:43
109
Én elsősorban a film adatbázisban való keresési lehetőségeket turbóznám fel. Valami olyasmi keresési kritériumok megadását lehetővé tevő oldalra gondolok, mint amilyen a használtautó keresőknek van, különböző paraméterek együttes megadásával lehetne szűkíteni a keresést, úgymint - cím szerint - nem csak alkotók, de külön rendezők, zeneszerzők, szereplők szerint - film gyártási éve szerint - korong megjelenési ideje szerint - gyártó stúdió, kiadó, ill. forgalmazó szerint - hangsávok, feliratok szerint - képarány szerint - árkategóriák szerint - sorozatok szerint - műfaj szerint - extrák szerint - raktári státusz szerint - eladási lista szerint - értékelések szerint
Ezek nagy részére már most is közvetlenül vagy közvetve rá lehet keresni, viszont van olyan is (pl. zeneszerző), amihez az adatlapot bővíteni kellene, és van olyan is, ami ugyan az adatlapon szerepel, de nem lehet rákeresni.
Más: Nem értem, hogy egy listán miért szerepel kétszer ugyanaz a film?
0
2005. február 19., szombat 13:48
Moderátor
7449
Reméljük, a nép bölcsen szavaz majd és nem a korrekten megindokolt kritikákat küldi a süllyesztőbe, hanem mondjuk azokat a hozzászólásokat, amelyek nem tartoznak a kritika fogalmába (miért nincs rajta szinkron, én már megvettem Amerikában, Mikor jelenik meg a Die Hard 4.?). Az ismétléseket megpróbálja kiszűrni a rendszer. Saját hozzászólásra nem szavazhatsz, és másokéra is csak egyszer. Eleinte nem küldi majd a rendszer automatikusan a süllyesztőbe a leszavazott kritikákat, a beírás sorrendjében jelenik meg ezentúl is, és csak jelzi, hogy hány látogatóból mennyi tartotta hasznosnak a kritikát. Ha néhány hét múlva úgy tűnik majd, hogy bevált a dolog, a kritikák alapján szűr majd a rendszer.
0
2005. február 18., péntek 19:51
398
"a nagyközönség szépen leszavazza lista aljára." Nem túlzás egy kicsit azért ez az egész? Szavazat újraszámlálási lehetőség remélem lesz! Ja, és ha leírom, hogy gyűrűkuraígymegúgy, akkor 1265 gombnyomás (+ az ismétlések) küld majd a süllyesztőbe, viszont egy kicsi trüffózás senkinek sem árt.
0
2005. február 18., péntek 19:07
Moderátor
7449
Tapasztalatom szerint az ilyen szűrők nem igazán állnak a helyzet magaslatán. Sokszor indokolatlanul szűrnek (pl: szaracén helyett lesz ****acén), aki pedig nagyon akarja, az túljár a rendszer eszén (s z a r, sz@r). A kritika oldalaknál az lehet a megoldás, hogy azokat akik indokolatlanul trágárkodnak, a nagyközönség szépen leszavazza lista aljára.
0
2005. február 18., péntek 18:58
4792
nah, ha ilyet vagy ehhez hasonlókat vezet be az xpress én akkor voltam itt utóljára! nem a csúnya szavk miatt, hanem mert 100-ból egyszer indokolt használni, de akkor nagyn odaillik
0
2005. február 18., péntek 18:38
68
akkor legalább annyit oldjatok már meg, hogy legyen egy automata szűrő, ami a nem nyomdaképes szavakat kiszűri. szomorú úgy olvasni két korrekt hozzászólást, ha egy f@5zomozás szorul közéjük... persze spec karakterek nélkül!
0
2005. február 18., péntek 17:19
Moderátor
7449
Nem lehet minden esetben hidden post-ot alkalmazni, mert például a hagyományos linkek így nem működnek. Az új rendszerben azonban nem okoz majd gondot az idegen vevő-azonosító sem, mert cookie-hoz köti az azonosítást, és ha kívülről jön egy idegen azonosító, azonnal legenerál a rendszer egy új azonosítót.
0
2005. február 18., péntek 17:15
139
Ja es igazan nem szeretnek beleszolni a belugyekbe de a vevoID-t a VID-et szerintem el lehetne tunteni az url-bol egy hidden post-al, es akkor senki sem tudja a sajat vid-jet kimasolni az url-el egyutt.
0
2005. február 18., péntek 16:57
139
"Szerintem van néhány oldboy itt, akik szívesen vállalnák, hogy kimoderálják a nem odaillő hozzászólásokat, vagy lezárják az adott témát, ha a motor ezt lehetővé tenné."
Ha kulso ember csinalja akkor senki nem tudja garantalni, hogy nem megy at a moderacio szemelyeskedesbe, szerintem.
0
2005. február 18., péntek 16:36
Moderátor
7449
"Szerintem van néhány oldboy itt, akik szívesen vállalnák, hogy kimoderálják a nem odaillő hozzászólásokat, vagy lezárják az adott témát, ha a motor ezt lehetővé tenné."
Erre mondom, hogy most nincs energiánk a motor teljes generáljára, az oldal többi funkcióják (rendelés, kosár, stb.) programozzuk jelenleg át, ez élvez prioritást. Amint egyenesbe jöttünk és az új irodát is sikerül elindítanunk, igérem, hogy felturbózom a fórum-motort is.
0
2005. február 18., péntek 16:28
4201
"Ez így igaz, ahogy juhu írta: külön embert kellene felvennünk a fórum-moderációhoz."
Szerintem van néhány oldboy itt, akik szívesen vállalnák, hogy kimoderálják a nem odaillő hozzászólásokat, vagy lezárják az adott témát, ha a motor ezt lehetővé tenné.
0
2005. február 18., péntek 16:03
Moderátor
7449
Ez így igaz, ahogy juhu írta: külön embert kellene felvennünk a fórum-moderációhoz. A filmkritikákat már a következő napokban megreformáljuk: mindenki csak egyszer szólhat hozzá minden filmhez, de ezt a hozzászólását később szerkesztheti (kiegészítheti, módosíthatja az értékelést, stb.). Ráadásul az egyes kritikákat az olvasók minősíthetik is, tehát jelezhetik a rendszernek egy gombnyomással, ha valaki nem valódi kritikát írt, hanem kétezredszer jegyzi meg, hogy nincs rajta szinkron, vagy ott tesz fel kérdéseket a fórum helyett stb. A rendszeresen sok rossz pontot összegyűjtő "kritikusokat" aztán a rendszer egy idő után megszűri és a süllyesztőbe küldi, pontosabban hátra szorulnak a megjelenített kritikák listáján, a sok korrekt kritikát író látogatók írásait pedig előnyben részesíti majd a rendszer. A fórumon egyelőre nem tudunk sokmindent megváltoztatni, legfeljebb egy-két hibát iktatunk ki (következetes sorszámozás, vitaindító hozzászólás megjelenítése, stb.), de komolyabb fórum-változtatásokkal egyelőre nincs energiánk foglalkozni.
0
2005. február 18., péntek 15:47
139
Valasz egy elozo hozzaszolasra, azert a forum moderaciohoz szerintem nincs eleg embere az Xpress-nek, meg amugy sem ez a profiljuk. De mindenesetre egy komolyabb forum nem artana.
0
2005. február 18., péntek 14:23
1
Sziasztok!! Az lenne a kérdésem, hogy a Superman 4. részét honnan lehetne megrendelni? Ha valakinek van erről információja akkor e-mailben értesítsen. (adi@free.agria.hu)
köszönöm
0
2005. február 18., péntek 13:09
2
Nem lenne célszerű egy másik kézbesítő szolg.-ot igénybe venni,főleg ha olcsóbb lenne mint a posta ???? Pl.: GLS futárszolgálat ....
0
2005. február 18., péntek 13:02
2
Nem lenne célszerű egy másik kézbesítő szolg.-ot igénybe venni,főleg ha olcsóbb lenne mint a posta ???? Pl.: GLS futárszolgálat ....
0
2005. február 18., péntek 12:51
332
"ráadásul a visszaútért a posta még 400 forintot felszámít nekünk (amiről nem kapunk számlát, tehát a nyereségünkből kell lenyelnünk)"
Én (kereskedőként) ennél kisebb dologért is perre vittem volna a dolgot. Ha valaki szolgáltatást nyújt ellenértékért, akkor azért nyugtát, illetve az igénybevevő kérésére számlát kell kiállítania. Mit szól ehhez az APEH?
0
2005. február 18., péntek 12:14
7151
Nehogy már ebbe ne kotyogjak bele: én is ki bírom várni, amíg felteszik a borítóképeket, hiszen ha esetleg nem tudnék semmit a filmről, azért a szöveges infók mégiscsak jobban eligazítanak, mint a borítókép. A munkahelyemen én is szoktam internetre feltölteni szöveges infókat és (könyv)borítókat: számomra is egyértelműen a borítókép elkészítése a macerásabb, én is azt hagyom a végére.
0
2005. február 18., péntek 12:03
2178
Én meg úgy gondolom, hogy mindenbe nem kell belekötni. Ez legyen a legnagyobb hibája az oldalnak.