Keresés

XPRESS TATAROZÁS - Javaslatok, ötletek, kérések

2005. február 18., péntek 11:05
Látom nem érted, ez pusztán a kulturált megjelenésről szól, arról, hogy egy félkész szart nem rakok ki public-ba... Ez tudtommal egy "profi" online kereskedés, nem a pityu privát oldala, ahol minden gány elmegy... Ha a melóhelyemen ilyen lazaságot megengednék, lehet, hogy hamarosan kereshetnék új állást...
0
2005. február 18., péntek 8:36
Ha nincs kép felrakva, azt észreveszi mindenki, nem kell ahhoz kiirni, hogy "Nincs kép feltöltve". Addig meg kibírjuk, amíg feltteszi a képeket. Legalábbis, nekem nincsenek elvonási tüneteim emiatt.
0
2005. február 18., péntek 2:09
Ha nincs végleges kép, akkor az intelligens megoldás a "Nincs kép feltöltve" vagy a "Kép hamarosan" vagy hasonló sablon grafika belinkelése...
0
2005. február 18., péntek 0:50
Azért, mert amikor még nem áll rendelkezésre végleges boritókép, már akkor feltöltik az adatbázisba.
0
2005. február 18., péntek 0:26
Mi lenne, ha új filmek feltöltésekor előbb a képeket töltenétek fel, csak aztán a többit? Akkor nem lenne tök idegesítő, hogy a film lapján nincs ott csak egy "hiányzik-a-kép" ikon...
0
2005. február 16., szerda 9:28
Lehet, hogy valaki írt már erről, de azért én is megteszem: nem értem, hogy milyen logika alapján adja (vagy nem adja) a rendszer a rendelések után a kedvezményes áron rendelhető 10 filmet. Egy ideig volt ilyen, aztán nem, aztán megint igen, most megint nem. (Én legalábbis így érzékeltem). Lesz ilyen "kedvezmény" a jövőben vagy sem? S ha igen, nem lehetne egy kicsivel kiszámíthatóbbá tenni???
0
2005. február 15., kedd 22:00
és még mindig / megint: MODERÁCIÓT!
0
2005. február 15., kedd 19:50
Szóval esetedben, ha szimlán a "legkevesebb 10-et"-re álítod a limited, azza, ha odafigyelsz, akkro nem valószínű, hogy 3x kell fizetned egy héten.
0
2005. február 15., kedd 19:48
Hát nem azért, de csak olyan kategória van, hogy legalább (a hasnált szó "legkevesebb") x filmet szállítsatok, és nem oylan, legfeljebb, mivel az szimplán értelmetlen lenne. Ki az, aki a lehetőségekhez képest több részletben akarja a rendelését megkapni? Ha nincs egyszerre elég pénzem, akkor szimplán megrendelem amenynit most akarok, azt szálításba teszem, aztán jöhet a következő pakk megrendésle, annál meg magadsra állítom a szállítási limitet.
0
2005. február 15., kedd 19:00
Én mondjuk nagyon örülnék annak, hogyha lenne olyan szekció is a rendelésnél, hogy "legalább x filmet szállítsatok", mert nagyon jó, hogy van legfeljebb, de én személy szerint utálom, hogyha beírom direkt a külön megjegyzésekbe, hogy csak akkor hozzátok, hogyha együtt van az összes addig rendelt film. A múlkor is rendeltem kb. 10 filmet és az utolsó kettőt, egyesével kaptam meg, ami bizony egy ezres alkalmanként és akkor mitől akciós ugye a történet? Szóval jó volna ezt megoldani. Persze a futárnak is meg kell élnie, csak ne így...és ne rajtam...
A másik...Lehetne kategorizálni a filmeket országok szerint, hogy honnan származnak...illetve ha ez nem megy, akkor légyszi egy külön magyar film szekciót...köszike és bocs a kifakadásért, csak nagyon felkúrta az agyamat, amikor egy héten háromszor gonbolt le rólam egy ezrest a futár...
0
2005. február 15., kedd 16:13
Kedves Xpress! Úgy látom a postafiók címedből, hogy Sopronban is érdekeltek vagytok. Esetleg itt helyben is van lehetőség a megrendelt lemezek átvételére?
0
2005. február 15., kedd 14:25
Kb a VII. kerületben.
0
2005. február 15., kedd 14:04
Hol lesz az új iroda? Kb...
0
2005. február 15., kedd 13:35
Ugyan már beirtam a Kérdések topikba is, de ide jobban illik. Nem lehetne vmit tenni, hogy az értékelést az emberek ne forumként hazsnálják? Esetleg moderálni, vagy az ilyen hsz-eket átteni egy filmről nyitott fórumba? Lehetne pár moderátor, aki felügyeli a dolgokat
0
2005. február 15., kedd 5:23
Gonosz vagyok: a netpiactól szinte csak 999 Ft-os DVD-ket rendeltem 3-6 darabot csomagonként... lehet, én fogom őket csődbe vinni... :)
0
2005. február 14., hétfő 18:30
nekem az lenne még javaslatom, hogy oldalt azt a jóbarátos akciócímkét szedjétek már le, egyrészt már rég vége az akciónak, másrészt nem elérhetô az oldal ahova mutat
0
2005. február 14., hétfő 17:00
Hajrá. Addig is, ha bármiben segíthetek, tudjátok az elérhetőségeimet. Az ajánlatom még mindig fennáll...
0
2005. február 14., hétfő 16:04
Nyitott kapukat döngetsz, ha visszaolvasod megláthatod, hogy éppen költözés alatt állunk. A személyes átvétel elsődleges akadálya eddig az irodánk mérete volt - nem volt alkalmas ügyfélfogadásra. A most elkészült irodánkban már vagy ügyfélfogadásra alkalmas rész is, így működni fog a személyes átvétel amint átköltöztünk és a szükséges engedélyeket beszereztük.
A karácsonyi őrület után a futárok leterheltsége is csökkent, így már pontosabban kézbesítenek, plusz jelenleg tárgyalunk országos futárszolgálatokkal is, hogy a postát is legalább részben kiválthassuk egy olcsóbb és megbízhatóbb megoldással.
Nagyon reméljük, hogy 1-2 héten belül visszazökkenhetünk a normális kerékvágásba és a felmerült problémák orvoslásra kerülnek.
0
2005. február 14., hétfő 15:45
Szorri, ha nyitott kapukat döngetek, vagy ha eltérek az alaptémától, vagy szimplán hülyeség folyik belőlem...
A problémám, hogy én személyesen szoktam volt átvenni a filmeket, mivel egyfelől sokaltam a szállítási költségeket, másfelől mindig csak problémám volt a futárokkal. Oké, hogy idősáv van meghatározva, de ezt sosem voltak képesek tartani, órás csúszásokat produkáltak, ami nekem is igen kellemetlen volt, meg a kollegáimnak is, akiknek a filmjeit intéztem... Aztán a karácsonyi őrületben kénytelen voltam megint a futárt választani, mert az iroda nem volt képes egy rohadt csomagot kiadni. Tegyük fel, hogy ezért leginkább a rendszer hibáztatható, Esztert nem szeretném bántani, van gondja elég. Ámde odáig fajult a dolog, hogy erősen fontolóra vettem (és ez még mindig fennáll), hogy minden rendelést visszamondok, és átmegyek mondjuk a netpiachoz. Most megint gyűlnek a filmek, amiket el kéne hozatnom, de a futártól rettegek, a raktárba nem merek még betelefonálni sem, mert félek, hogy megharaptok... Eközben ráadásul az előző hozzászólásotokból (Xpress) az derül ki, hogy azzal, hogy személyesen vettem át a csomagokat, sokkal nagyobb haszonhoz juttattalak, mint ha kiszállítással kértem volna a csomagot... Csak az iroda a terhelés miatt nem igazán örült nekem... Valami itt nagyon nem okés... Ha más meg tudja oldani ezeket a dolgokat, akkor nem igazán hihető, hogy ti nem. A belső problémáitok pedig nem kéne hassanak az ügymenetre ilyen mértékben, mert aztán hamarosan huss, sehol egy ügyfél...
0
2005. február 14., hétfő 15:15

KÖSZI ! :-))))

0
2005. február 14., hétfő 12:12
Sziasztok!

Lécci akkor ma küldjétek ki a rendelésemet,mert ahogy már mondtam ajándéknak szánom.
Előre is köszi.
És remélem a jövőben nem kell majdnem 3 hetet várni egy csomagra.Nagyon szeretnék még többet vásárolni tőletek,de ha már elsőre is ennyire nehezen megy mi lesz később.Már van a kosaramban egy pár film ,de nem tudom megrendeljem-e.Ha máshonnan rendelek a raktáron levők megjönnek 2 nap alatt.Megjegyzem a száll. paraméterek 3-ra vannak állítva és annyi a filmjeim közül már régen szállítható lenne.
Mindenesetre én bízom bennetek.Köszi.Csá
0
2005. február 13., vasárnap 22:12
Ez igaz, de így nem kéne végigböngészned a listát, hogy megtudd, hogy meddig lesz még ennyi az ára!

Jelenleg kábé 10 akció fut párhuzamosan, tehát lenne értelme!
0
2005. február 13., vasárnap 21:14
Szvsz ennek semmi értelme, mert az aktuális akciós filmeket az összes film adatlapjáról is elérheted, nem csak a nyitóoldalról.
0
2005. február 13., vasárnap 21:06
Jó lenne, ha a film adatlapján (mondjuk az ár mellett) meg lenne jelölve, hogy a film most valamilyen akcióban szerepel és ezért kerül ennyibe és csak eddig!
0
2005. február 12., szombat 17:59
Nem a vevők jobb kiszolgálásán való munkát neveztem őrültségnek, hanem a veszteséges csomagok forgalmának növelésére céloztam. Ha még jobban támogatnánk a hasznon nélkül küldött csomagok szállítási költségét nagyon hamar lehúzhatnánk a rolót.
Azt kellene megérteni, hogy a szállítási költségnél szinte az utánvétel költsége a legminimálisabb, csomagonként nettó 210 forint. Ez tehát az a tényleges megtakarítás, amennyivel elméletileg csökkenteni lehetne a szállítási költségeket, ha nem utánvétellel, hanem az előre fizetés bármely formájával juttatnák el hozzánk a vevők a pénzt. Azt mondta korábban valaki, hogy a banki utalás kb. 50-60 forintba kerül csak. Tegyük fel, hogy így van, akkor kereken 150 forinttal kerülne kevesebbe a csomag feladása. Bankkártyás fizetésnél 210 forintnál jóval nagyobb összeget vonna le a bank.
Persze előnye is van ezeknek a fizetési módoknak: például előbb jutunk a pénzhez, nagyobb biztonsággal veszik át a csomagot a vásárlók, nem veszik meg közben máshol stb.
A feladásnál azonban ugyanúgy nettó 600 forint a legkisebb csomag díja, és egy általad említett 20000 forint értékű csomagnál csak a biztosítási díj nettó 560 forint! Most tartunk tehát nettó 1150 forintnál, amihez jönnek a csomagolási költségek, mondjuk nettó 200 forint körül. Ez eddig 1350 Ft + ÁFA, vagyis kb. 1690 Ft. Ez tehát az az összeg, amibe egy 20 ezer forintos csomag feladása kerül, ha nem számolunk semmilyen egyéb banki költséget, és a vásárló előre átutalja nekünk a pénzt. Ennél pontosan 210 forint + ÁFA összeggel kerül most többe egy ugyanekkora csomag feladása.
Tegyük hozzá, hogy az átlagos árrésünk jóval 10% alatt van, de ha ez a 20 ezres tétel csupa akciós termékből áll össze, jó, ha 5-7% az árrés. Egy 20 ezer forintos csomagnál (a banki költségeket nem számolva) jelenleg 951 forinttal "járulunk hozzá" a szállítási költségekhez, ezt tehát le kell vonni a 20 ezer forintos csomagnál elméletben keletkező "nyereségből". A számítást rád bízom. Kb. bruttó 6-700 forint jön majd ki, ami netto 500 forint körül van. Ebből természetesen a működési költségeinket is ki kellene termelni.
Értem a hozzászólásod lényegét, tudom nagyon jól, hogy ez a szállítási költség horribilis a filmek árához képest. A mozgásterünk azonban ennyi. A napokban a kiadókkal és a postával is tárgyalunk a dologról, igazából mindegyikünk érdeke, hogy bármilyen módon csökkenteni lehessen a szállítási költségeket, de azt hiszem mi annál többet nem tehetünk, mint amit eddig is tettünk már: vagyis átlagban átvállaljuk a tényleges szállítási költségek felét, és gondolkodunk alternatív megoldásokon.
0