Keresés

XPRESS TATAROZÁS - Javaslatok, ötletek, kérések

2005. február 12., szombat 17:22
Nem vitatkoznék én, de a tények makacs dolgok.
0
2005. február 12., szombat 17:19
Érdekes, hogy valaki aki a vevőkból él, a vevők jobb kiszolgálásán való munkát őrültségnek nevezi. Ez az első meghjegyzésem  A második az, hogy kb 5-6 filmből még nem mindig jön össze a 20000 Ft, de ha össze is jön, akkro az azt jelenti, hogy minden film még 200 Ft-ba kerül. Tehát szó sincs arról, hogy a postaköltség a kis rendeléseknél lenne sok, az már sok a nagy rendeléseknél is. Ha végignézitek a rendeléstörténetemet szinte havonta rendeltem tőletek 15-25 ezres tételben, és én erről beszélek, amikor sokallom a szállítási költséget, de te is erről beszéltél, amikor 2-3 ezer forintos költségű csomagokról beszéltél. Ha azokon a csomagokon ki tudjátok szorítani a 800-1000 Ft kedvezményt a postaköltségből állításod szerint, akkor az alacsonyabb költségű és kisebb kockázatú postázási módból miért is nem? Az adminisztráció meg ugye csak vicc volt, mert kétlem, hogy bármivel is több lenne az adminisztráció egy utalásos rendszerben, ami teljesen elektronizálható, mint a kp-s futáros, vagy PEK-es utánvétes csomagos rendszerben.

És most már nem értem pontosan, hogy akkor most a kis értékű, vagy a nagy értékű csomagok szállítási díja problémás? Ha mindkettő, akkor is nyilvánvalóan eltérő kezelésmódra van szükség, de pl. az előre utalásos rendszer összekötve a normál postacsomaggal, mindkettőnél tökéletes megoldás, a nagyösszegű csomagoknál kifejezetten jótékonyan hatna.

Most már én is kénytelen vagyok 45 napig dekkoltatni a rendeléseimet, hogy minél több film legyen egy csomagban, gondolom nektek meg végtelen a finanszírozási lehetőségetek, ha ez nem számít. Persze ehhez hozzájön az is, ha valahol közben olcsóbban, vagy ugyannyiért (postaköltséget is beleértve) meglátom az adott filmet, akkro megveszem, és gondolom ezzel más is így van.

Én eddig mindig meg voltam elégedve a szolgáltatásotokkal, de pénz beszél, ez a termék homogén.
0
2005. február 12., szombat 14:17
Miért vitatkozol az Xpress-el? Ő úgyis mindent átgondol előre és neki van igaza. :)
0
2005. február 12., szombat 11:09
Talán nem derült ki abból, amit leírtam korábban, de jelenleg is rengeteg olyan csomagot küldünk ki, amin vagy nem keresünk egy fillért sem, vagy vesztünk egy keveset - pont a szállítási költségek egy részének átvállalása miatt.
Ha a Te gondolatmenetedet követjük, be kellene vezetnünk egy plusz adminisztrációval és plusz költségekkel járó új szolgáltatást ami minimális megtakarítást eredményezne mind nekünk, mint a vásárlóknak, és a most kényszerűségből átvállalt kompenzációt érvényesítenünk kellene azoknál az áraknál is, tehát tovább növelnénk a veszteségesen feladott csomagok számát.
Keressük az alternatívákat, mi is tudjuk, hogy sok a postaköltség, de ezt érdemlegesen csökkenteni csak egyetlen módon lehetne: a filmek árának emelésével, illetve a kereskedői árrés csökkentésével.
Nagyon friss még a postai áremelés, ki kell számolnunk, hogy lehet-e eltolni jobban a határokat. Elképzelhető, hogy nem 20 ezer, hanem 10-15 ezer forint körüli csomagoknál is többet fogunk majd kompenzálni, és a nagyobb összegű csomagok vásárlóinál még további szállítási kedvezményeket adunk majd.
Érthető, hogy 2-3 db. 999 forintos, vagy 1990 forintos, vagy egyéb akciós filmek vásárlói számára aránytalanul soknak tűnik a jelenlegi szállítási költség, mert sok is. Viszont azt tudni kell, hogy ezeken az akciós filmeken a szokottnál is kisebb az árrés, tehát pont ezek a csomagok azok, amelyeket veszteségesen adunk fel. Azon dolgozni, hogy ezeket a veszteséges csomagokat plusz munkával alacsonyabb szállítási költséggel adhassuk fel, egyszerűen őrültség.
Az alternatívákat természetesen keressük, de a különböző előre utalásos rendszereknél valószínűleg jobb lenne egy kedvezőbb áron dolgozó, vagy legalább a postánál megbízhatóbb futárcég bevezetése - ezen pedig dolgozunk.
0
2005. február 12., szombat 9:59
megvilágosodtam.
fórumba/kritikába, a lényeg az, hogy a hozzászólás írásához lehetne tenni egy SPOILER opciót. amely annyiból áll, hogy a spoileres mondandót olyan színű betűvel jeleníti majd meg a rendszer, mint amilyen a háttér (egyes helyeken ezt még külön fekete négyzetbe fekete szöveggel rakják) így a gyanútlan olvasó nem olvas bele véletlenül olyasmibe, amit "még" nem akar tudni.
persze persze, lesznek emiatt is gondok, mert nem fogják használni, de mégis, a lehetőség legalább adott, és ha lesz moderálás akkor lesz miért kirúgni az illetőt! :D
0
2005. február 12., szombat 9:30
"Tehát ha átutalással, bankkártyával, akárhogy "megspóroljuk" az utánvétellel járó plusz költségeket, akkor kevesebb, mint 140 forinttal kellene kevesebbet fizetni"

Jól hangzik, csak éppen nem igaz. Ugyanis ha ma mondjuk az utánvétes csomag küldése nektek mondjuk 2000 Ft-ba kerül, és ebből 1200-t hárítotok át, akkor az általad számított normál csomagnál ugyanazta  800 Ft-ot ugyanúgy elengedhetitek a vevőnek mint most, hiszen az a kedvezmény a filmek árával van fedezve, és nem befolyásolja, hogy mennyia  postaköltség. Továbbá előre utalásnál és bankártyás fizetésnél ki van küszöbölve az át nem vette és emiatt visszaküldték buli, mert csak akkor adod fel, ha már fizetett.

Szóval akkor most mégis miért nem lehet ezeket a dolgokat bevezetni? olcsóbb is lenne, nektek is biztosnáságoisabb és költséghatékonyabb lenne, és mindez a te levezetésed alapján.
0
2005. február 12., szombat 9:17
"Tehát ha átutalással, bankkártyával, akárhogy "megspóroljuk" az utánvétellel járó plusz költségeket, akkor kevesebb, mint 140 forinttal kellene kevesebbet fizetni"

Jól hangzik, csak éppen nem igaz. Ugyanis ha ma mondjuk az utánvétes csomag küldése nektek mondjuk 2000 Ft-ba kerül, és ebből 1200-t hárítotok át, akkor az általad számított normál csomagnál ugyanazta  800 Ft-ot ugyanúgy elengedhetitek a vevőnek mint most, hiszen az a kedvezmény a filmek árával van fedezve, és nem befolyásolja, hogy mennyia  postaköltség. Továbbá előre utalásnál és bankártyás fizetésnél ki van küszöbölve az át nem vette és emiatt visszaküldték buli, mert csak akkor adod fel, ha már fizetett.

Szóval akkor most mégis miért nem lehet ezeket a dolgokat bevezetni? olcsóbb is lenne, nektek is biztosnáságoisabb és költséghatékonyabb lenne, és mindez a te levezetésed alapján.
0
2005. február 12., szombat 0:08
Istenek vagytok :)
0
2005. február 11., péntek 23:40
visszaolvastam elejéről a témát, azaz átfutottam, remélem ez még nem volt.
a LEGÚJABB KRITIKÁKhoz el tudnék képzelni egy olyan opciót, hogy ne csak a főoldalon legyen látható az utolsó tíz, hanem megnézhessem teszem azt az utolsó 20, 30, 40 vagy akár 50-et is.
van úgy hogy egyik napról a másikra annyi helyre kerül beírás, hogy valószínű a feléről lemaradok, de lehet hogy érdekelne az ott elhanzott pár mondat.

a posta tényleg borzalmas társaság. jött már nekem nem egyszer törött tok, sőt lemez is! tőletek csak tok. brrr...

fórum moderálás. szükség lenne rá, mert ahol egyszer egy tapló paraszt megveti a lábát, megfelelő moderálás nélkül csak a közönség idegeire megy.

hirtelen ennyi. remélem legalább a legfentebb említett összejön! ;)
0
2005. február 11., péntek 23:11
A postacsomag 5 kg-ig kereken 600 forint. Most emelték ezt is. Ez jól is hangzik, csak éppen ott a probléma, hogy ez nettó összeg, lévén a postai szolgáltatások 0% ÁFÁ-t tartalmaznak. Mi tehát kifizetünk 600 forintot, és nem igényelhetünk vissza semmit. Viszont a jelenleg hatályos adószabályok értelmében mi nem számlázhatunk 0% ÁFÁ-val semmit, a csomagolási és szállítási díjat a küldött termék ÁFÁ-jával kell bruttósítani. Ha megnézed a számláinkat láthatod, hogy a felszámított szállítási költség bruttó összeg, tehát az 1199 Ft valójában 959 Ft + ÁFA, a 999 Ft pedig valójában 799 Ft + ÁFA.
A legkisebb postacsomag tényleges szállítási költsége akkor, ha nincs utánvét a következő:
5 kg-ig postacsomag díja: 600 Ft
Csomagolóanyag költsége (párnás boríték, etikett, számla, stb.): kb. 180 Ft
Nyomtatvány-költség: 70 Ft Ft
Összesen: 850 Ft. Ez a nettó összeg, amennyit nekünk minimum ki kell fizetni. Ha ugyanezt az összeget szeretnénk "visszakapni" a vásárlótól, akkor nekünk minimum 850 Ft+ÁFA összeget kellene felszámítanunk csomagonként, ez pedig 1062 forintot jelent. Tehát ha átutalással, bankkártyával, akárhogy "megspóroljuk" az utánvétellel járó plusz költségeket, akkor kevesebb, mint 140 forinttal kellene kevesebbet fizetni a mostani 1999 Ft-os kategóriában.
Természetesen a mostani helyzetben erre az összegre még nem kevés utánvétellel kapcsolatos plusz költség is rakódik, nem beszélve arról, hogy saját jól felfogott érdekünkben a nagyobb csomagokat kénytelenek vagyunk biztosítva feladni. Aki már kapott tőlünk nagyobb értékű csomagot az láthatja, hogy egy-egy csomag feladási díja esetenként 2-3000 forintunkba kerül, és ezen felül még legalább 4-500 forint plusz költség van minden csomagon.
Sajnos arra is gondolnunk kell, hogy sokan nem feszik át a csomagokat, elfelejtenek bemenni érte a postára, nem értesíti őket a postás vagy egyszerűen akkor jut eszükbe, hogy nincs is pénzük annyi filmre, vagy mégsem szerették volna megvenni a filmet. Ilyenkor jön vissza hozzánk a csomag, buktunk csomagonként minimum 1500 forint feladási költséget, ráadásul a visszaútért a posta még 400 forintot felszámít nekünk (amiről nem kapunk számlát, tehát a nyereségünkből kell lenyelnünk). El sem tudjátok képzelni, milyen összegeket bukunk ezeken a csomagokon!
eXorcist barátunknak is reagálnék: valahol már írtam, hogy tárgyalunk többek közt azzal a futárcéggel is, de csodákra nem érdemes számítani: a Netpiacnál még tavalyi árak vannak, januárban már sok futár-cég emelt, és februárban sem áll meg az emelés, tehát kétlem, hogy sokáig lehetne ilyen "alacsonyan" tartani a díjat. De mint említettem, tárgyalunk velük és ha összejön a dolog, a személyes budapesti átvétellel együtt az országos futáros szállítást is bevezetjük.
Egyébként a szállítási költség nem lenne drága, ha normális árrésekkel lehetne dolgozni. Mi is szívesen küldenénk akár ingyen-postával, mint sok külföldi on-line bolt, vagy hazai könyvesbolt, de drágább filmenként 3-400 forint árrésből nem tudunk kigazdálkodni egy 1500 forintos szállítást.
0
2005. február 11., péntek 22:46
De, lesz anime menüpont is. :)
0
2005. február 11., péntek 22:10
Nem lehetne a műfajok közé berakni egy Anime menüpontot, mert mindig ki kell keresnem őket cím szerint ami elég idegesítő.
0
2005. február 11., péntek 21:42
és én elhiszek továbbra is minden szép és jót amit xpress barátunk mond, de amit felhoztam példát még mindig nem kaptam rá reagálást, se semmit.
jah, mellesleg egy ilyen példába nem is lehet belekötni. elvileg ugyanazzal az adottsággal rendelkezik mind két cég, hasonló területen stb.. és én még mindin nem értem hogy mi ez a borzasztó nagy akadály az xpress számáéra hogy ezt a problémát orvosolja. esetleg megvárja míg elveszti az összes vásárlóját?!

és itt direkt voltam cinikus és "bunkó"
0
2005. február 11., péntek 21:38
Ja és senki sem beszét a postai utalásról.
0
2005. február 11., péntek 21:37
Az átutalás a legtöbb banknál az interneten ingyenes vagy minimális (<50Ft) összegbe kerül. Ez tény. A postacsomag 5 kg alatt 600 Ft ez is tény. Tehát megéri. Most már csak lehetővé kellene tenni, hoigy aki ezt akarja, választhassa. És ez csak rajtatok múlik.
0
2005. február 11., péntek 19:45
Jól hangzik az előre utalás meg a bankkártya, de érzéki csalódás mindkettő. Mind a postai utalás, mind pedig a bankkártyás tranzakció plusz pénzbe kerül. A postai utalásnál a feladó fizeti, a bankkártyás utalásnál pedig az üzlet.
"Sima" ajánlott csomagként küldve a filmeket a legkisebb csomag feladása kb. 850 Ft lenne, ez ÁFÁ-val kb. 1060 Ft, ami mintegy 140 forinttal kevesebb, mint amennyit most felszámolunk. A bankkártyánál ugyanakkor a csomag összegének x százalékát számolja fel nekünk a bank, ami egy film esetében is több, mint 140 forint.
Ha a vásárló előre akarja átutalni a pénzt, az mondjuk 5000 forintnál neki +230 forintba kerül, 10 ezer forintnál 340 ft-ban, 20 ezernél 560 Ft-ba, stb. cserébe mondjuk 200 forinttal olcsóbban tudnánk küldeni a csomagot. Érdemes?
Még annyit tudunk tenni, hogy a postával egyeztetve a kisebb csomagokat a jövőben újra levélként küldjük majd, így 2-3 DVD-s küldeményeknél 8-900 forintra lehetne talán csökkenteni a szállítási költségeket.
0
2005. február 11., péntek 19:32
Hát igen. Ez az átutalásos dolog jó ötlet.Igazából a bizalom pl. részemről megvan. Ha így olcsóbb Én szerintem mernék előre utalni, pláne ha ez csökkenti a költségeket. Hülye dolog de Én már beszéltem két (általam beregisztrált:)))) vevővel, hogy rendeljünk közösen mert így olcsóbb a posta.
Az az igazság, hogy egyre kevesebb filmet tudunk rendelni az árak miatt. Boltban ritkán vettem (kivéve ha vmi akciós volt) de az említett posta miatt már így sem éri meg. Sok ismerősöm (köztük olyan aki nagyon-nagyon gazdag, több mint 700 eredeti filmje van) mondta, hogy inkább írják a filmet mert az árak iszonyú nagyok.Valami nem jól működik ebben az országban, és Én inkább azt mondanám, hogy az árak reálisak csak a jövedelem kevés hozzá.

Bocsi a sírásért. A bankkártya jó dolog.
0
2005. február 11., péntek 19:24
Az új rendszer már nem listázza ki a lejárt jogú filmeket a keresőben, a filmek adatlapján pedig jelzi, hogy lejárt jogú. Az Elit alakulat nem lejárt jogú, az van vele, amit ír is a rendszer: A szállítás időpontja bizonytalan, attól függ, mikor érkezik új szállítmány a kiadóhoz. Magyarul: néhány hónapja még volt a filmből, és minden bizonnyal lesz is még belőle, de nem tudjuk, hogy mikor.
0
2005. február 11., péntek 18:57
"A lejárt jogú filmekhez oda lehetne írni, hogy lejárt jogú"

Ezt én már legalább háromszor javasoltam, de nem született válasz.
A mondatod vége ("ne is számíts rá... (ld Elit alakulat)") tulajdonképpen mit is jelent?
0
2005. február 11., péntek 18:34
A lejárt jogú filmekhez oda lehetne írni, hogy lejárt jogú, ne is számíts rá... (ld Elit alakulat)
0
2005. február 11., péntek 15:17
már volt róla szó, de csak azért hogy én is "csesztessem" vele egy kicsit xpress-éket bemásolom ide is:

"Xpress,

nem igazán reklamáció, de mivel érdekel megkérdezem. A minap egy teljes véletlen folytán(mivel ha rendelek országon belülről dvd-t mindig tőletek rendelek) amikor rendeltem egy online cégtől, amivel ti jópartneri viszonyt ápoltok, csodálkozva láttam hogy a DPD futárszolgálattal fuvaroztat az egész országban, mindössze 890 forintért. Hétfőn megrendeltem, ma megkaptam.
Nálatok ilyen megoldásra miért nincs lehetőség, sőt még azt ígéritek hogy a 650Ft-os bp-i futár díj is drágulni fog?

elm"

forrás: 2/3/2005 Reklamációs iroda
0
2005. február 11., péntek 12:40

KÖSZÖNÖM !   :-)
0
2005. február 11., péntek 12:10
Szólok a feldolgozóknak, és remélem a mai, de legkésőbb a hétfői csomagokkal küldjük.
0
2005. február 11., péntek 12:05
Sziasztok!

Akkor elküldenétek a raktáron levő filmeket?Csak azért mert ajándéknak szánok kettőt. Köszi
0
2005. február 11., péntek 12:03
Tárgyalunk többek közt ezzel a futárcéggel is. Terveink szerint a budapesti személyes átvétellel egyidőben a vidéki futáros szállítást is sikerül talán megoldanunk.
0