Keresés

XPRESS TATAROZÁS - Javaslatok, ötletek, kérések

2005. február 11., péntek 6:45
Az igazság kedvéért azért tegyük hozzá, hogy a konkuranciánál a nem akciós árú termékeke pont annyival drágábbak, hogy az kb 3-5 filmnél már kiegyenlíti a különbséget. De legalább vidékre is megy a futár.
0
2005. február 10., csütörtök 23:10
Akkor most idéznék a konkurencia (akikkel állítólag jó kapcsolatban álltok) honlapjáról:

Szállítás futárral
A küldemények kézbesítésének legbiztonságosabb módja a futáros szállítás, melynek alapdíja vidékre és Budapestre egységesen - fizetési módtól függően - bruttó 690 Ft / 890 Ft. A díj itt is regresszíven változik, azaz a rendelés értéknek megfelelően akár 290 Ft-ig csökkenhet.

Futáros szállítás / Fizetés banki átutalással: 690 Ft
Futáros szállítás / Fizetés bankkártáyval: 890 Ft
Futáros szállítás / Fizetés utánvéttel: 890 Ft

Remélem, a hozzászólásom nem rontja az Xpress.hu üzletét, a kérdésem csupán csak annyi lenne, hogy nem tudnátok-e Ti is ezzel a futárcéggel szállíttatni vidékre?
0
2005. február 10., csütörtök 20:41
Még egy dolog. A fizetési módokat nem tervezitek bővíteni? Bankkártyás fizetés (tudom ott van díj, de azt esetleg ellensúlyozza az, hogy hamarabb juttok a pénzetekhez), vagy akár banki átutalásos fizetés, ahol viszont nektek nincs költség, és nincs kockázat se. Ha a pénz beérkezett, akkor adjátok fel, és kész. A törzsvásárlóknál esetleg meg tehettek egyéni kivételt. Ha nem utánvétes a csomag, akkor olcsóbb is, nem is kevéssel. Én szivesen fizetnék akár kártyával, akár átutalással.
0
2005. február 10., csütörtök 19:35
Értem, köszi a választ.

(Már csak egy kukacoskodás: a NetPiac-tól levélként jönnek a 3 DVD-t tartalmazó pakkok is, de semmi bajuk nem volt eddig.)
0
2005. február 10., csütörtök 19:29
Tisztában vagyunk azzal, amit írsz, de igazából nincs mozgásterünk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszteségesen küldjünk csomagokat.

A másik kérdésedre is van válasz: régebben levélként mentek a kisebb küldemények, egészen addig a napig, amíg a posta meg nem változtatta a belső szabályzatát, és a postáról küldték vissza az egész aznapi feladást, mondván, hogy a levél kategóriába nem fér bele a DVD.

Azóta újra van elméleti lehetőség erre, viszont az új budaörsi központban azt mondták: nem javasolják a levélként történő feladást, hiszen az új szortírozó masina "ledarálja" a törékeny küldeményeket, levelet meg - ugye - nem lehet törékeny küldeményként feladni.

A jövő héten egyeztetünk a postával, mi is szeretnénk valamit tenni a postaköltség csökkentése érdekében, de addig is kénytelenek vagyunk a tényleges költségeinkhez közelítő szállítási költséget felszámolni, hiszen különben napi szinten is komoly veszteségeink lennének.
0
2005. február 10., csütörtök 19:18
Kedves X-Press!

Értem én a ti gondotokat is, de (most abszolút nem kötekedésből mondom) a vevőt nem fogja érdekelni a ti problémátok, ott fogja megvenni a lemezeket, ahol olcsóbb. És ezekkel a postaköltségekkel határeset.

A másik gondolatomra nem reagáltatok. Tehát miért kell 1-2 DVD-t csomagként küldeni, miért nem lehet ugyanabban a légbubis borítékban utánvétes levélként elküldeni? Kb. 40-50 %-kal olcsóbb!!! (A küldeményeimet postafiókra kérem, és állandóan csesztetnek, hogy ne kérjek rá csomagot. 1-2 DVD szükségtelenné teszi és indokolatlanul megdrágítja.)
0
2005. február 10., csütörtök 18:10
Az a helyzet, hogy a személyes átvétel a vidéki vevőkön nem fog segíteni, és ugyan nem akarok tanácsokat adni, de gyakorló cégvezetőként tudom, hogyha  nem tudsz versenyképes árat adni akkor a vevő nem hozzád megy, és ha kicsi az árrés, és az árat nem tudod felfelé srófolni, akkor a költségeiden kell faragni, és ha a postaköltségen nem megy, akkor máshol. A mostani postaköltségszint vidékre már nem versenyképes a bolti árakkal, ahol azonnal kézbe kapom a lemezt. Már ha futár lenne, és nem posta ugyanennyiért, akkor is jobban megérné, mert kihozná a munkahelyemre is, és aznap hozná. Nem kellene 3-4 nap késéssel, a 8-4 ig nyitvatartó postahivatalhoz igazodnom. Az egyszerűen lehetelen, hogy az USÁ-ból közel annyiárt kapom a csomagot, mint itthonról.
0
2005. február 10., csütörtök 17:41
Kedves Xpress!

Jó lenne,ha a többi filmet elküldenétek,mert már nagyon várom.Úgy állítottam be a rendelést,hogy min. 3 filmet küldjetek,így természetesen jöhet ami raktáron van.
Köszönöm.
0
2005. február 10., csütörtök 17:32
big cat: normális árrésű terméknél jogos lenne a gondolatmeneted, de itt DVD-ről van szó. Alapból minden postacsomag kb. 3-400 forinttal kerül nekünk többe, mint amennyit felszámítunk (nagyobb csomagoknál ezrekben mérhető a különbség). Egy drága (új megjelenés) DVD-n van jó esetben ennyi árrés. Ez tehát éppen a most átvállalt szállítási költség-különbözetet fedezi, és valami minimális nyereség marad rajta, amiből kell aztán a többi költségünket kigazdálkodni.
Nincs tehát miből faragni.
0
2005. február 10., csütörtök 17:26
Az a helyzet, hogy a személyes átvétel a vidéki vevőkön nem fog segíteni, és ugyan nem akarok tanácsokat adni, de gyakorló cégvezetőként tudom, hogyha  nem tudsz versenyképes árat adni akkor a vevő nem hozzád megy, és ha kicsi az árrés, és az árat nem tudod felfelé srófolni, akkor a költségeiden kell faragni, és ha a postaköltségen nem megy, akkor máshol. A mostani postaköltségszint vidékre már nem versenyképes a bolti árakkal, ahol azonnal kézbe kapom a lemezt. Már ha futár lenne, és nem posta ugyanennyiért, akkor is jobban megérné, mert kihozná a munkahelyemre is, és aznap hozná. Nem kellene 3-4 nap késéssel, a 8-4 ig nyitvatartó postahivatalhoz igazodnom. Az egyszerűen lehetelen, hogy az USÁ-ból közel annyiárt kapom a csomagot, mint itthonról.
0
2005. február 10., csütörtök 16:43
Szerintem mindenki csak a telefonos hölgyre kíváncsi (persze én nem) és ezért lobbiztok ennyire a személyes átvételért. Vagy nem...?
0
2005. február 10., csütörtök 15:46
Idő és PÉNZ kérdése.
0
2005. február 10., csütörtök 15:46
Kedves Kori!
Bocs, de az egyik általad rendelt 1-3 napra jelzett filmet (Állj, vagy jövök) nem tudja küldeni a kiadó. Valószínűleg még néhány napot kell várni a filmre. Küldjük el addig a többit?
0
2005. február 10., csütörtök 15:38
Reményt keltő nyilatkozat, nagyon örülnék ha sikerülne ezt a személyes átvétel dolgot elintézni, gyakran járnék hozzátok :)) Remélem csak idő kérdése, és megoldódik a dolog.
0
2005. február 10., csütörtök 15:37
Sziasztok!

És mikor kezditek küldeni a megrendelt filmeket? Kb. két hete várom.
0
2005. február 10., csütörtök 15:30
Az új irodánk felújítása a napokban fejeződik be, viszont az engedélyeztetés még folyamatban van. Talán nehéz elhinni, de hiába van az ember cégének belvárosi irodája, az, hogy a személyes átvétel lehetősége jogilag is működjön, rengeteg engedélybe és több millió forintba kerül! Ellenkező esetben törvénytelen a személyes átvétellel történő üzemeltetés, tehát büntethetnek az illetékes hatóságok. Ebből következik, hogy nem tudom megmondani, mikor lesz személyes átvétel, de dolgozunk az ügyön, és mi is nagyon szeretnénk, ha mielőbb bevezethetnénk. Emellett alternatív szállítási lehetőségeken is gondolkodunk, de őszintén szólva nem hinném, hogy reálisan a jelenlegi alá lehetne szorítani a szállítási költségeket - a szállítási cégek árai folyamatosan emelkednek, és a termékek árrése is inkább csökken, mint emelkedne, tehát nincs miből "átvállalnunk" a szállítás költségeit.
0
2005. február 10., csütörtök 15:25
Én is egyetértek az 1x-i és csak a megjelenés utáni csillagos értékeléssel.

0
2005. február 10., csütörtök 15:21
Kedves Xpress!
Tegyük félre azt a rohadt postát és feltenném huszadszorra is a kérdést mikor lesz személyes átvétel?? Ha egyáltalán lesz ilyen szolgáltatás a jövőben.
Azt tudjuk már, hogy a postaköltség nem lehet kevesebb különben veszeteséges számotorkra a kiküldés, de mi lenne ha legalább Bp területén lenne egy személyes átvételi hely. / Nincs DRÁGA postaköltség, nincs rongálódás, nincs lopás, nincs ismeretlen cimzett...stb. sőt még csomagolni sem kell!! /
Sajnos hiába, hogy alacsonyabbak az áraitok a többi boltokhoz képest, a postaköltséggel már ugyanannyi mint bármelyik másik üzletben vásárolnék...:-(((
0
2005. február 10., csütörtök 15:19
Talán azért mert egész más áréssel dolgoznak és a booklinenak még ha átválalja a postaköltséget akkor is szép haszna van elemben az xpressel.  (néha gondolkodj Gerike léci!)
0
2005. február 10., csütörtök 15:13
De miért van az, hogy ha könyvet rendelek PL a www.bookline.hu-ról igyenes a házhoz szállítás Budapesten. Ők Gsl futár szolgálattal dolgoznak. Vagy valami más az oka az ingyenes kiszállításnak?
0
2005. február 10., csütörtök 14:48
Akár irreális, akár nem, tény, hogy még ez az összeg sem fedezi a tényleges költségeinket. Amit mi felszámítunk szállítási költséget az bruttó összeg, tehát az 1200 forintos postaköltség tulajdonképpen kb. 960 Ft-ot jelent. A legkisebb csomag feladása is ennél lényegesen többe kerül. Az csak egy része a szállítási költségnek, amit a postának feladás címén fizetünk. A banki átutalás, a speciális nyomtatványok, a csomagolóanyagok stb. költségei még körülbelül 3-400 forintot tesznek ki a legkisebb csomag esetében is, így nekünk nettó kerül körülbelül annyiba egy csomag feladása, mint amennyit bruttóban felszámítunk. Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy 2-3 db. 999 forintos filmet tartalmazó csomagon nagyjából nem keresünk semmit :)
Tudjuk, hogy sok a postaköltség, de a futárszolgálatoknál sem lehet ennél sokkal jobb árakat kialkudni. Mindenesetre próbálkozunk. Ide viszont légyszives olyan javaslatokat írjatok, amelyek a mi hatáskörünkbe tartoznak.
0
2005. február 10., csütörtök 14:29
Azért az 1200.-Ft az irrelális postaköltségnek. Nekem is 3 filmem van most a "kosárban", de kicsit habozok mert így már nem nagyon éri meg lekérni. 690.-ről nagy ugrás volt ez (a posta nem emelt 100%-kal).

Persze sokat segíthetne az is, ha nem csomagként hanem utánvétes levélként adnátok fel az 1-2 darabos küldeményeket, mert így 1200 helyett 790.-ért lehet feladni a postán!!! De ti tudjátok...
0
2005. február 10., csütörtök 13:49
Bevezethetnétek vidékre is a futárszolgálatot, a postaköltség már horribilis, és így is napokkal a megjelenés után jön meg valami. Más netes boltok is használnak futárszolgálatokat, sok ingyenes bizonyos összeg felett, de az se baj, ha fizetni kell érte, de a mostani áron lassan még 5 filmet sem éri meg összevárni.
0
2005. február 10., csütörtök 13:17
ircnetre xpress-nek kellene mennie, hisz neki van servere, így ő tudna létrehozni egy állandó moderált csatit, ennek gy lenne értelme
0
2005. február 10., csütörtök 9:33
Most akartam rendelni két filmet, Már majdnem elküldtem a rendelést mikor megnéztem, hogy mennyi is a PKtg és ledöbbentem. Én még valami 690 ft-ra emlékszem. Az igazság, hogy így már nem éri meg venni két filmet 4000 ft-ért és még hozzá fizetni 1200 ft-t.Megnéztem a DVDABC-t és náluk 1000 alatt van a posta.
0