Valóban, a keresést még mindenképpen be kéne iktatni! Moderálás szempontjából is több oldalról praktikus (pl. ahogy Suti irta, talán meggondolnák 1-2-en, hogy újabb felesleges fórumot nyissanak, ha nem esik nehezükre rákeresni)
0
2005. február 9., szerda 21:30
2341
Szuper ötlet!
0
2005. február 9., szerda 21:30
19
Ha már írta vki ezeket akkor bocs: - filmek leválogatása több kritérium szerint és ezek a felhasználó által legyen beállítható /pl. kiadó, hang, műfaj, díszdoboz, stb.../ - kulcsszavak keresési lehetősége a fórumban - így csökkenthető úgyan annak a kérdésnek a többszöri feltétele, valamint a sok "jószándékú" - olvass vissza 5000 hozzászolást és megtalálod - megjegyzés. Amúgy a rendelésben való változásokért grat...már épp ideje volt :)
0
2005. február 9., szerda 21:26
1390
Szerintem is. Nekem tökre tetszene! :)
0
2005. február 9., szerda 21:21
2178
Jó ötlet! :]
0
2005. február 9., szerda 21:11
17243
bocsánat: ircnetre.
0
2005. február 9., szerda 21:11
17243
1. menj az rcnetre, s hozz létre egy #xpress.hu nevezetű csatit. 2. a dvdextrát ezt követően be is zárhatnánk... 3. folyamatban van 4. ha ha 5. szokásuk. főleg, ha a george of the jungle folytatásairól van szó. :D
0
2005. február 9., szerda 21:04
4842
Igazából szerintem sem ez a legfőbb probléma... az számomra mindegy hogy most 5 csillagos vagy 3 csillagos egy film összhatása, mert úgysem a csillagozás fog befolyásolni amikor megvásárlok egy kiadványt. De az értelemtlen, megfontolatlan hozzászólások kiiktatása jó ötlet.
0
2005. február 9., szerda 21:00
4842
1.) Kéne egy külön CHAT, ahol élesbe tudnánk egymás kérdéseire válaszolni, esetleg kibeszélni a filmeket. 2.) Úgy tudom, az Xpress párhuzamosan működik a DVDextrával (lehet hogy hülyeséget mondok), ezért az ott meghírdetett megjelenéseket itt is fel lehetne tűntetni az oldalon. 3.) Zenei DVD választék bővítése 4.) "Jelenleg nem kapható" felirat nélkülözése, és helyette "AZONNAL" használata ;) 5.) Ti is közreműködhetnétek a filmek osztályozásában...
0
2005. február 9., szerda 20:56
17243
nekem tetszik. az emberek így legalább kicsit jobban összeszednék magukat egy-egy kritika megfogalmazásánál (vagy nem :), s a bántó elírásokat is lehetne módosítani. viszont ha ott mindenki csak egyszer szólhatna hozzá, akkor ugrásszerűen megnőne az élet a fórumban, amire szintén ráfér egy emberes gatyába rázás.
0
2005. február 9., szerda 20:50
4842
Sztem ahhoz a dvdextrának is kéne egy oldalújítás, mert példáúl ott a fórum eléggé áttekinthetetlen, ellenben az xpress-ével.
0
2005. február 9., szerda 20:47
Moderátor
7449
Látom a kritika-funkció reformja top-listás a hozzászólások között. Egy olyan megoldáshoz mit szólnátok, hogy minden filmnél minden felhasználó egyszer írhatna kritikát, de a saját kritikáját bármikor módosíthatná, javíthatná. Természetesen a hozzá tartozó csillagokkal együtt. Így megszűnne a filmek oldalán az adok-kapok, értelmetlen hozzászólások tucatjai sem születnének egyetlen felhasználótól, minden felhasználó pontozása csak egyszer számítana bele a közösbe stb. Megszűnne a kötelező pontozásos értékelés is az általános osztályzatnál, így a megjelenés előtt is lehetne csak a filmről értékelést írni, majd a megjelenés után mindenki kiegészíthetné a hozzászólását. Az oldalon a megjelenés sorrendje az utolsó módosítás dátuma alapján történne, tehát ha valaki mondjuk most ír a Cápameséről, majd két hét múlva a megjelenés után kiegészíti a véleményét, a kiegészítés után újra az ő legfrissebb hozzászólása kerül a csoport tetejére. Ez egyben azt is jelenti, hogy értelmét vesztené az egymásnak válaszolgatás, hiszen a hozzászólások sorrendje dinamikusan változna. A vitákhoz továbbra is használható lenne a filmhez csatolható fórum.
Vélemény?
0
2005. február 9., szerda 19:49
411
kéne olyan értékelés is a lemezekhez, hogy felirat. legyen akár hang/felirat formájában, de azért kéne. szerintem, elvégre változó minôségû az is.
0
2005. február 9., szerda 19:25
17243
esetleg itt megszűnhetne teljesen a fórum és akkor mindenki átjönne a dvdextrára. ;]
(tudom, ha a nagymamának kereke volna...)
0
2005. február 9., szerda 19:24
207
Esetleg a specifikációk alatt lenne egy userlista, mindenki neve mellett az értékelések (számmal), a nevére kattintva popupban feljönne a kritikája, a mostani kritikák helyén pedig a fórum lenne (így feleslegessé válna a szeparált fórum), hm? :)
0
2005. február 9., szerda 19:20
207
Igen, a csillagozást szerintem is módosítani kellene, mondjuk nem hozzászóláskor kellene mindig értékelni, hanem a film adatlapján lehetne beállítani/módosítani, így egy filmhez mindenkinek egy értékelése lenne és az üzeneteknél is mindig ugyanez az egy látszana a neve mellett.
0
2005. február 9., szerda 19:18
2341
Sőt, nem lenne rossz ötlet, ha a DVD megjelenése előtt a kritika rovatba nem lehetne beírni semmit, és miután megjelent, egy kritika írásánál minden "csillagozható" részhez külön írni kéne valami kis jellemzést (hang, kép, film, extrák), aki nem tölt ki mindent, az nem tudná elküldeni a kritikát, tehát ezzel kivédenénk a kritika rovat off-topicolását, és csak a DVD-ről írt vélemények jelenhetnének meg. Remélem értitek hova akarok kilyukadni.
0
2005. február 9., szerda 19:13
2341
Hát igen, az lenne egy jó megoldás, ha Xpress bevetné magát, mint moderátor, ha látja, hogy egy topicot fölöslegesen hoznak létre, pl: "SZERINTETEK RAJTA LESZ E A...", és a tartalma teljes egészében átmehetne a KÉRDÉSEK topicba, áthelyezné a HSZ-ket, és megszüntetné az értelmetlen topicot. Ugyanzet a már meglévő topicokkal is eljátszhatná.
0
2005. február 9., szerda 18:34
7151
Ez igaz, de például épeszű ember el nem olvassa egy-egy film összes hozzászólását, pláne olyan alkotásoknál, ahol sok van ezekből. Túlnyomó többségük ugyanis nem a filmről szól, hanem a hozzászólók beszélgetnek, csereberélnek, anyáznak, politizálnak stb. stb. Jó esetben a delikvens a sok off-hozzászólás között hébe-hóba rátalálhat egy-egy "Alapmű", "Kötelező vétel", vagy netán "Fostalicska" féle sokatmondó értékelésre, ami nyilván segít majd annak eldöntésében, hogy érdemes-e a filmet megnézni, netán a DVD-t megvenni.
0
2005. február 9., szerda 18:24
2341
Hát igen, csak az a baj, hogy már így is úszunk a fórum topicocban.
0
2005. február 9., szerda 18:21
7151
Tényleg, a "Béla az Józsi".:)) Erről eszembe jut, hogy már többször próbáltam felhívni az Xpress figyelmét, hogy javítsa ki a SOHA NE MONDD, HOGY SOHA stáblistáját: nem Barbara Bel Geddes, hanem Barbara Carrera játszik abban a filmben. Ez 100 %-os információ, a DVD-t se kell megvenni vagy megnézni hozzá, elég pl. az Imdb-re kattintani, ha már én egymagamban nem vagyok ebben túl meggyőző. Az is igaz, hogy a Barbarák összekeverése viszonylag friss hiba: A SAKÁL-ban az Xpress szerint még mindig Didney Poitier játszik... :)))
0
2005. február 9., szerda 18:20
2341
Akkor majd azok a jómunkásemberek szépen törlik a saját HSZ-kat, vagy ott hagyják, nem fogunk belepusztulni, rengeteg fórumon működik ez a rendszer. Gépelési és helyesírási hiba esetén jó, ha van.
0
2005. február 9., szerda 18:20
398
Még egy. Esetleg fel lehetne tüntetni a szinkronhangokat is, mint régen a tévéújságban. Ehhez rá kell szorítani a kiadókat, hogy ezt is közöljék a paraméterek között. Így ők is jobban észben tartják, hogy sok vevőnek nem mindegy a szinkron minősége.
0
2005. február 9., szerda 18:08
398
Hát igen. Eleve azt kéne valahogy kontrollálni, ami az oldalra felkerül. Ha erre nincs mód, akkor formalizáltan kellene kezelni a beérkező vásárlói hibajelzéseket. És ha már többen is ugyanazt írják ("hiányzik a werkfilm", "a Béla neve valójában Józsi" stb.), akkor ki lehetne javítani. Ezenkívül. Gondolom, az alkalmazottak meg a barátaik szoktak vásárolgatni ezt-azt. A nagykerárért cserébe talán nem gond, ha ellenőrzik, hogy stimmel-e az adott film leírása.
Ami a sok hozzászólást illeti, egy működő hibajavító mechanizmus erősen lecsökkentheti a számukat.