Keresés

XPRESS TATAROZÁS - Javaslatok, ötletek, kérések

2006. március 14., kedd 13:04
Creeper: Az Xpress főoldalán középtájékon az "ÚJ TERMÉKEK A KÍNÁLATBAN" rovata hemzseg a lila és keki kövéren szedett szavaitól, hogy az embernek már jojózik a szeme. Egyébként nekem már Üvegtigris mérgezésem van. Szerintem jobb lenne, ha a mellékprofil nem nyomná el a lényeget és a mütyűrök, ajándéktárgyak és egyéb kegytárgyak szerényebben a háttérben maradnának, éppen elég lenne egy Üvegtigris-fül a felső menüsorban. Így áttekinthetőbb lenne, és az ember jobban tudna figyelni arra, amiért elsősorban felkeresi ezt az oldalt. Az pedig végképp túlzás és teljes képzavar, hogy még a TOP listákra is felkerülhetnek a filmek közé a mütyűrkék.
0
2006. március 14., kedd 11:34
Ti miről beszéltek? Milyen pacák?
0
2006. március 14., kedd 11:21
Csatlakozom. Elég zavaróak a lila "pacák".
0
2006. március 14., kedd 11:01
Egyetértek. Mivel mégiscsak DVD-kből van több (egyelőre?), bőven elég a nem DVD-knél feltüntetni, hogy azok micsodák.
0
2006. március 14., kedd 9:21
hi Xpress. szvsz bőven elég lenne csak a nem DVDkhez írni hogy micsodák.ajándéktárgy, cd... mivel ez egy DVD shop lenne vagy mi. nagyon báncsa a szemem:)
0
2006. március 10., péntek 16:27
Ugyanez mehetne a digipack-kal is.
0
2006. március 10., péntek 16:18
Ma rákerestem valami okból a kétfilmes DVD-kre a twinpack szóval, és meglepődve vettem észre, hogy nagyrészük 3990 HUF áron van... Lehet, hogy a kiadóval van kapcsolatban (ezt TI tudjátok), de szerintem érdemes lenne az akciók között megemlíteni - egyes dupla DVD-knél a filmek önmagukban(!) 6-7 ezer forintba kerülnek...

üdv:    fery
0
2006. március 9., csütörtök 13:19
Sziasztok!

Nem találom az információnál, hogy meddig van nyitva a személyes átvétel helye?
Ugye a Wesselényi utcánál valahol az Almássy tér környékén van?

Eddig 1x vettem át így, és teljesen pozitív volt a tapasztalat. :)

üdv!
0
2006. március 8., szerda 19:33
A legjobb lenne,  ha ez a törzsvásárlói dolog egyértelműen tisztázva lenne. Hogy is működik ez? Mi kell ahhoz, hogy valaki azzá válljon? És miért csak ideiglenes ez? stb stb.
0
2006. március 8., szerda 17:49
jah és még valami. nem kukacoskodás képpen, de ha már ez a topik arra hivatott, amire, akkor kedves Xpresstől elvárnánk, hogy legalább egy igen, nem, vagy bárminemü választ kapjunk. köszönöm
0
2006. március 8., szerda 16:15
Xpresshez lenne kérdésem. lehetne é olyat csinálni hogyha rámegyek egy bizonyos film adatlapjára, akkor kiírná ha az kosárba, esetleg kivánságlistán van. köszönettel.
0
2006. március 8., szerda 15:32
Igen, ez jó ötlet, támogatom. Engem is zavar, hogy hopp, változik a státuszom...
0
2006. március 8., szerda 12:17
A törzsvásárlói és egyéb jutalom státuszokhoz egy áthidaló ötletem támadt. Legalább azt írjátok ki a törzsvásárló státuszjelzés mellé, hogy jelen állapot szerint még hány napig maradok ebben a kedvezmény sávban. Mert az a legbosszantóbb, hogy hipp-hopp ugrál ide oda a kettő között.
0
2006. február 24., péntek 14:45
Xpress!

lehet tulugrottatok kérdésemen.
1. összesítő ár emailben
2. a küldjétek azonnal, törlés fülről a pipát levehetővé tenni, ha meggondolnám magam.
i repeat. csak kényelmi szempont
0
2006. február 24., péntek 12:50
Jó az ötlet, a baj csak az, hogy nem kivitelezhető. A Keresztapánál például mi is csak akkor vettük észre, hogy új a doboz, amikor csomagoltuk, ráadásul egy szállítmányon belül legutóbb még mindkét változat érkezett.
A Warnertől is kapunk néha egy szállítmányon belül régi és új tokkal filmeket, tehát nem tudjuk elkülöníteni és előre jelezni a változást.
0
2006. február 24., péntek 12:50
A félrerakási időtartamhoz: Már az is elegendő lenne, hogy amit Törzsvásárlóként rendel meg az ember azt (időközben ha vissza is esik normál kategóriába) akkor is megnövelt idővel és kedvezményes áron lehessen megkapni. Természetesen a "normál" időszakban rendelt filmek csak 30napos kategóriába essenek. Tehát kedvezményes státusz váltáskor legalább a félretett filmek ára és ideje nem változna. Ezt teljesen elfogadhatónak tartanám.
Itt már csak azt kell kitalálni, hogy aki fölfelé vált menet közben azt felfelé javítjátok-e.
0
2006. február 24., péntek 12:40
támogatom, én is estem már pofira
0
2006. február 24., péntek 0:06
Jó lenne bizonyos díszdobozoknál feltüntetni, hogy a külleme már nem ugyanaz, mint a korábbiaké.(papírfekni helyett műanyag,stb.)Így az ember nem esik pofára,hogy nem azt kapja,mint az,aki fél évvel korábban rendelt.
Ha volt már ez a javaslat, akkor bocsi.
0
2006. február 23., csütörtök 20:57
Köszi Dylan a (kimerítő és pontos) válaszodat, csak most volt időm átböngészni, hogy valaki válaszolt-e rá.... THX
0
2006. február 23., csütörtök 20:48
Xpress!!

A horror filmek akciója rovatban minden filmre 0% kedvezmény van!!!!  Akkor ez milyen akció????
0
2006. február 23., csütörtök 20:36
Csak kiváncsiságból kérdem (ha most működik akkor egyáltalán ez a kedvezményezős rendszer): a rendszer egy rendelést 1 filmnek számit, vagy külön veszi mindegyiket?
0
2006. február 23., csütörtök 19:39
Az előre utalás technikai lehetőségeit vizsgáljuk. A probléma az, hogy ez a "hagyományos" feladási procedúránál jóval bonyolultabb feladat logisztikailag, ami azt jelenti, hogy minimum plusz egy dolgozót kellene ehhez alkalmaznunk, ami ugye nem igazán csökkenti a költségeinket. A teljes "megtakarítás" - ha nem lenne a plusz alkalmazott költsége - csomagonként ha jól tudom, olyan 250-300 forint, tehát ennyivel lehetne kevesebb a szállítási költség csomagonként. Szerintem ennyit a bank is levon egy utalás során, de optikailag tényleg jobban néz ki, hogy nem mi, hanem a bank számlázza ki ezt az összeget.
Ami ennél jobban zavar, az a rendszerben rejlő hibalehetőség.
Most, ha összeáll egy csomag, akkor a rendszer feldolgozza, és küldjük.
Mivel rugalmas a rendszerünk, és nem fix csomagokkal dolgozik, tehát nem lehet előre kiszámítani, hogy amikor végre összeáll valakinek a csomagja, mennyi lesz a végösszeg. Ha előre utalással dolgoznánk, akkor a csomag összeállásának pillanatában kellene küldenünk egy e-mailt a vevőnek, hogy kész a csomag, legyen szíves utalni a számlaszámunkra, hivatkozva az x csomagszámra.
Ha megjön a pénz, a számlát nézegető kolléga zöld utat ad a csomag indításának.
Elvileg tehát működik a dolog.
Milyen problémák is lehetnek?
1. Megjön a pénz, de a vevő rossz csomagszámot ír a megjegyzésbe, vagy nem ír csomagszámot, és esetleg a nálunk regisztrált neve sem egyezik meg a számla-névvel, tehát nem tudjuk beazonosítani, vagy - ami még rosszabb - a rossz csomagszám miatt más csomagját küldjük el, az övé pedig nálunk marad.
(Ez talán túlzott aggódásnak tűnik, de hidd el, vannak tapasztalataink. Rendszeresen kapunk úgy cserére visszaküldött filmeket, hogy nincs hibaleírás a film mellet, és a feladó neve és címe egyetlen nálunk regisztrált névvel és címmel sem egyezik meg, korábban pedig e-mail hegyeket kaptunk aláírás, bemutatkozás, vagy bármilyen azonosítójel nélkül, nálunk nem regisztrál e-mail címről, amelyben a rendelésükkel kapcsolatban kértek valamit.)

2. Beazonosítható minden, el is megy a csomag, de a vevő nem található, nem veszi át, meggondolja magát. Visszajön a csomag, mi pedig utalhatjuk vissza a pénzt, ami egyrészt költség, másrészt a könyvelők rémálma.

3. Nem kapja meg a vevő az automatikus e-mail értesítőt (mert hibásan regisztrálta az e-mail címét, vagy csak elkeveredett az éterben), és hiába vár a csomag érkezésére, mi pedig hiába várunk a pénzre.

4. Megkapja a levelet, megkapjuk a pénzt, de időközben beérkezik a vevőnek még 1-2 előrendelt filmje. Ő azt szeretné, ha egyben küldenénk el, a rendszer azonban a korábbi csomagot számlával, tokkal vonóval már elő is készítette. Mit tegyünk ilyenkor?

Mint látható, egy teljes emberre volna szükség ahhoz, hogy olajozottan működjön ez a rendszer, miközben csomagonként 250-300 forint megtakarítást érhetne el ezzel a vevő.
Persze ha van jó ötletetek a fenti veszélyek kiküszöbölésére, akkor szóljatok. Elméletben nem ellenezzük a dolgot.
0
2006. február 23., csütörtök 19:19
Köszi a választ! Természetesen értem a Ti problémátokat is és azt is megértem, hogy nem lehet olyan rendszert kitalálni ami mindenkinek jó. Világos.
De ha már adjátok ezeket a "jutalom" státuszokat akkor a rendszer csak havonta vizsgálja felül és ne minden bejelentkezésnél. Mert tényleg furán jön ki, hogy egyik nap 35nap van még a postázhatóságig másik nap meg már csak 15. Természetesen én is nagyra becsülöm azt az egyedülálló szolgáltatásotokat, hogy félretesztek filmeket. Én sem láttam még ilyet máshol, és ez miatt nem esik jól ha jobban járok ha nem nálatok vásárolok.
A fizetési módokon viszont tényleg bővíteni lehetne. Miért nem jó nektek ha előre utalom pl át a pénzt? (ha már a kártyás dolog nagyon drága) A postának biztos, de szerintem a futároknak is más a tarifája ha nem kell pénzzel bánniuk.
Köszi!
0
2006. február 23., csütörtök 19:08
Szerintem is inkább elköltött összeg szerint kellene határokat húzni, mert nem mindegy, hogy valaki 990-es filmeket vesz vagy tv-sorozatokat/díszdobozokat, melyeket persze egy darabnak számol a rendszer.
0
2006. február 23., csütörtök 18:02
Persze, mert munkaidő alatt te tartózkodtál a legtöbbet a munkahelyeden! :-))
most posts by TM
0