Keresés

XPRESS TATAROZÁS - Javaslatok, ötletek, kérések

2006. február 23., csütörtök 17:35
Na de mikor futár jött a cuccokkal, akkor meg mindig én fogadtam... :)))
0
2006. február 23., csütörtök 17:33
Ja, a kérdésre válaszolva azért vásároltunk mindig 3-4-en összefogva egy munkahelyen, egy baráti körben, mert így az egy főre eső postaköltség oszlott. Most, hogy van személyes átvétel tök jó, de sajna mindig nekem kell érte mennem. :(    :))
0
2006. február 23., csütörtök 17:33
Természetesen rólam van szó. Mondjuk nem szoktam lépten-nyomon mindenért nyilvánosan siránkozni, ezért sem említettem a dolgot a fórumon. Egyébként is inkább a barátság része dominált az egésznek, ugyanis zömmel akciós filmeket rendeltem magamnak és Rosszkutyusznak, amelyekre egyébként sem volt régebben érvényes az egyéni kedvezmény. Csak mostanság, egy teljes áru film megrendelésénél tűnt fel, hogy nem ugyanazt a kedvezményt kapom, mint pár hónapja, az ugyanolyan áru film rendelésekor. Anyagias dög lévén persze, hogy arra a konklúzióra jutottam, hogy maradtam volna inkább közlegény 7%-kal, mint V.I.P. vásárló 2%-kal... :))
0
2006. február 23., csütörtök 17:17
A történetet én is tanúsíthatom, nekem is említette.
most posts by TM
0
2006. február 23., csütörtök 17:10
Ha ez vígasztalja, jelenleg nekem sincs plusz kedvezményem, a rendszer ugyanis most máshogy működik. De ha sikerül "barát" kategóriát is beállítanunk végre, akkor természetesen visszakapja a kedvezményt. Csak éppen nem tudom, hogy kiről van szó, úgyhogy hívjon.
0
2006. február 23., csütörtök 17:07
Oké, telefonon várjuk izgalommal a válaszodat, ő most azt mondta ez azt jelenti, már nem tekinted barátjának többé őt. Szomorú.
0
2006. február 23., csütörtök 17:04
Őszintén szólva eddig nekem, meg talán 1-2 barátomnak volt 7% "kedvezménye" ugyanis az esetek többségében ezzel a kedvezménnyel és a szállítási költségbe számított "kompenzációval" jön ki átlagban nagyjából a filmek beszerzési ára. Ha tehát ilyen kedvezményt adnánk mindenkinek, akkor nem Xpress KFT lenne a nevünk, hanem Xpress Szamaritánus Társaság.
0
2006. február 23., csütörtök 17:01
Mint külső hozzászóló, megjegyzem, hogy én azt hittem, az elköltött pénzmennyiség után kaptam 1 %-os kedvezményt, hiszen törzsvásárlói kártyát meg ilyen címeket is az elköltött árak után kap az ember. No mindegy, szerintem ez lenne a legegyszerűbb, elméletben.

Nem is tudtam erről a kedvezményről, amíg meg nem jelent a nevem mellett a megjegyzés, azt hittem, seggreesek. :) jólesett, aranyos hozzáállás.
0
2006. február 23., csütörtök 17:00
Azt mondja nemrég még egyszerű mezei vásárló volt nálatok 7%-os kedvezménnyel, most VIP lett, s 2%-a van. A kérdésem továbbra is fennáll, miért történt ez így. Ezzel csak veszítetek vásárlókat, mert a 7%-ot tudva mindent tőletek vettem meg, enélkül inkább elcammogok a MM-be.

A nevét nem engedi kiadni, de szerintem ki lehet találni.
0
2006. február 23., csütörtök 16:52
8% törzsvásárlói kedvezményem még nekem sincs :) Mi több, ennyi árrés sincs a legtöbb filmünkön. Ki volt az a szerencsés?
Mondjuk 300 filmnél már simán Örökös tag lennél. Nem lenne észszerűbb egy néven vásárolnotok?
0
2006. február 23., csütörtök 16:46
Tényleg nehéz meghúzni a határokat. Én pl. soha az életben nem vásároltam a saját nevemen, de két barátomon keresztül az elmúlt 5 évben kb 300 filmet vettem tőletek. Most akkor mi van? Törzsvásárló nem vagyok, sőt papíron semmilyen, mégis a gyűjteménym minimum harmada tőletek származik. De ez nem is érdekel.

Az viszont igen, hogy a barátom, aki vásárol nekem azt mesélte, hogy a 8%-os törzsvásárlói kedvezménye 2%-ra csökkent. Na, ez vajon miért?
0
2006. február 23., csütörtök 16:35
Gmiki: megértjük a problémáidat, sok szempontból igazad is van, az egyetlen gond csak az, hogy nem létezik olyan rendszer, amelyik mindenkinek egyformán megfelel. Biztos, hogy számtalan hibája van az új hűség-rendszernek, de egyelőre nem tudtunk ennél korrektebb megoldást kitalálni.
Nem hinném, hogy manapság, amikor az eladott filmek átlag-ára nem éri el a 2000 forintot nagyon magas limitnek számítana, hogy 180 nap, vagyis fél év alatt legalább 15 filmet vásároljon nálunk az, akit a törzsvásárló kategóriába sorol a gép. A rendszer ugyanis nem havi szinten számol, hanem az előző 180 nap vásárlásait számolja össze. Ha tehát valaki ma vesz 15 db. 990 Ft-os filmet, az minimum fél évig törzsvásárló marad, akkor is, ha a következő 180 napban csak egy filmet vesz tőlünk.
Próbáltunk a régi vásárlóknak is kitalálni egy új kategóriát. Húztunk egy vonalat és aki nyitásunk óta x db. filmet vásárolt, azt egy úgynevezett "Örökös tag" kategóriába soroltuk, ahonnan a rendszer már nem minősíti vissza őket. Lehet, hogy alacsonyabb kedvezményekkel más, kevesebbet vásárló régi vásárlóknál is érdemes lenne bevezetnünk egy stabil kategóriát, de ha nem vásárlási darabszámhoz kötjük a határokat, akkor meglehetősen nehéz belőni egy korrekt szabályt. Kapjon mindenki, aki 2001 előtt regisztrálta magát? És ha azóta egyszer sem vásárolt tőlünk? Vagy az kerüljön ebbe a "klubba", aki évente legalább 8-10 alkalommal vásárolt tőlünk minumum 4-5 éve? Jó, de melyek legyenek a határok, a sarokszámok?
Azon jelenleg is dolgozunk, hogy a "visszaminősítés" után a kedvezményes időszakban vásárolt filmek félretételére vonatkozó határideje ne változzon meg, mint ahogy a kedvezményes ár sem módosul, de erre még nem sikerült jól működő technikát kifejlesztenünk.
A szállítási költség magasságáról már sokszor szóltam. Valóban lehetne csökkenteni a költségeket, ha a megbízható GLS helyett visszatérnénk a megbízhatatlan postához, de ezt nem szeretném. Még a legkisebb csomagok esetében (egy db. 999 ft-os film) is "támogatjuk" a szállítási költséget, hiszen 1199 Ft-ot számítunk fel, de kb. 1500-1600 forintunkba kerül ténylegesen egy csomag kiszállítása. Ez azt jelenti, hogy egy film kiszállításán így is vesztünk, 2-3 db. 999 forintos film esetében vagyunk kb. nullán. Magasabb összegű csomagoknál még többet vállalunk át a szállítási költségekből, egy bizonyos összeg felett pedig csak jelképes 499 forintot számítunk fel - van olyan film, aminek az árából ennél nagyobb kedvezményt adunk alapból.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a vásárló számára semmilyen kötelezettséggel nem járó félretétel-szolgáltatásunk egyedülálló, ami nem véletlen, hiszen gyakorlatilag ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 30-45-60 napra mi kamatmentes kölcsönt adunk minden vevőnknek. A félretett filmeket ugyanis mi megvesszük a kiadóktól, kifizetjük a vevő helyett, vállalva annak kockázatát, hogy a vevő eláll a vásárlási szándéktól, vagy egy időközben induló akció miatt csak akciós áron hajlandó megvásárolni a korábban megrendelt és félretett terméket, annak ellenére, hogy nekünk ez minden esetben konkrét veszteséggel jár.
A választékról ugyancsak sokszor szóltam. Igen, felvállaljuk, hogy nálunk nem kapható minden, amit fényes korongra préselnek és rányomtatják a borítójára a DVD-feliratot. A kérések ellenére a VCD-t sem vállaltuk fel, és ezen túl sem szeretnénk minden T***O gazdaságos piacra szánt filmet felvenni a kínálatunkba, és ezentúl is elsősorban az igényesebb kiadásokat toluk a kirakatba, annak ellenére, hogy valószínűleg nagyobbat kaszálnánk, ha átalakulnánk "minden film 999 Ft-os" bolttá.

Persze nem örülünk annak, ha valaki elégedetlen velünk, különösen ha régi vásárlóról van szó, ezért arra kérünk, hogy ötletelj velünk! Írd meg, hogy milyen konkrét paraméterek lennének szerinted  igazságosak a vásárlói szintek meghatározásánál. Írd meg, hogy milyen minőségi kiadványokat hiányolsz a kínálatunkból.

Köszönjük előre is.
0
2006. február 23., csütörtök 15:45
Át kellene gondolni ezt a napi szintű törzsvásárlói és normál vásárlói szint meghatározást. Elég fura, hogy törzsvásárlóként egyik nap a 45 napra félretett filmjeim időközben mondjuk 35napról 15napos határidőbe kerülnek. Ha valamit törzsvásárlóként rendelek akkor 2 nap mulva ne legyek már ismét normál vásárló. A százalékokról nem is beszélve. Engem ez azért zavar mert az eddigi 2% kedvezményem visszaállt nullára. A havi csomagom megérkezésétől 1-2hétig törzsvásárló vagyok majd ismét normál pont amikor hó elején ismét rendelni szoktam. Nekem nem tetszik az új rendszer.
Az új rendszer szerinti 0% kedvezménnyel (kb 5éves vásárlói múlttal) és magas postaktgvel (online boltok között a legmagasabb) sajnos az Xpress számomra már nem olyan csábító.   Arról nem is beszélve, hogy itt a legrosszabb mostanában a választék. Tudom az indokokat de engem mint vásárlót nem feltétlenül érdekel a háttér.
Biztos, hogy fogok még innen rendelni a továbbiakban is de szerintem nem kedvező ez az új rendszer.
A fizetési módoknál miért nem lehet banki átutalást választani, hogy csökkenhessen a postaktg?
0
2006. február 22., szerda 14:11
Úgy van: javaslatként, ötletként, kérésként kellene megfogalmaznod: Szeretném, ha a ferdeszemü lányok borotválkoznának, mert tele van szőrrel a telefonfülke!
0
2006. február 22., szerda 13:53
"az xpress működése szempontjából hasznos" hozzászólás :))
0
2006. február 22., szerda 13:49
Ezek az "idétlen" ferdeszemüek nem borotválkoznak??????   Fúúúúúúúúúújjjjjjj..........      :)))
0
2006. február 22., szerda 13:20
az: uton a megrendelés emailben nem lehetne e egy összesen sort készíteni? csupán kényelmi szempont lenne. thx
0
2006. február 21., kedd 16:42
Gyerekek! Aki megtalálja Jamamura Szadakót a filmen, az a vendégem egy pofa sörre! :)

http://asuka.tky.hut.fi/pub/temp/vids/Japanesegirls.wmv
0
2006. február 21., kedd 16:36
Aj, ez a Monthy Pyton teljesen tönkreteszi az emberek természetes humorát! :))
0
2006. február 21., kedd 16:32
Nem "rinyálsz", mi meg nem "barmolunk", amúgy jó!
most posts by TM
0
2006. február 21., kedd 16:29
bocs, hogy már megint rinyálok, de legalább az xpress működése szempontjából hasznos topikokat ne barmoljátok szét, jó?
0
2006. február 21., kedd 16:21
Így igaz, ezt már a név is elárulja: Lucy Lawless (ejtsd: ló lesz) :)
0
2006. február 21., kedd 16:21
De passzol a Salmához! :-)
most posts by TM
0
2006. február 21., kedd 16:20
Remélem nem hiszed rólam, hogy úgy írok, mint Török Szultán?
Most így volt kényelmes, ennyi. :-)
most posts by TM
0
2006. február 21., kedd 16:18
Dylan már válaszolt is rá. Egyébként ez a joglejárat nem egy új találmány, 15 évvel ezelőtt is így volt a kazettákkal.
most posts by TM
0