Keresés

vállald a fejed, mutasd magad!

2005. május 18., szerda 14:58
Ebben nem értünk egyet. Én kedvelem a CALIGULÁ-t is, de egyáltalán nem az explicit szexjelenetek miatt, melyeket a legenda ellenére is a rendező, Tinto Brass forgatott, Anneka és Lori leszbikus nyalakodását leszámítva. Tetszésem oka alighanem az, hogy általában szeretem Tinto Brass filmjeit, s ez is azért eléggé rá jellemző munka, még ha ő nem is vállalja fel. Jók a színészek: McDowell, O Toole, Helen Mirren, Guido Mannari, Giancarlo Badessi, de még Teresa Ann Savoy is. Jó a díszlet- és jelmeztervező is: Dante Ferretti, meg Danilo Donati, ha jól tudom.

Az AMERIKAI HISTÓRIA X most nem hatott rám annyira, mint először, de azért ennél sokkal rosszabb filmekről is tudok.
0
2005. május 18., szerda 14:51
Utánajárok, mielőtt nekem járnak utánam. Kösz az infót.
0
2005. május 18., szerda 14:43
szerintem ebbe annyira nem kellene belemenni... ;]
0
2005. május 18., szerda 14:42
ráadásul a négy filmből csak kettő jó. :) (számomra sem az amerikai história x, sem a caligula nem filmértékű, habár ez utóbbi kalandos forgatása miatt filmtörténeti unikum, habár nem egyedülálló módon: christopher lee-t is átverték már egy bava filmben).
0
2005. május 18., szerda 14:41
A Szoba kilátássalt újra lehet kapni.
0
2005. május 18., szerda 14:40
1100-as kollekcióm egyetlen darabja sem másolt.
0
2005. május 18., szerda 14:40
Milyen lemezen van? Mert az olcsók trágyák. :) A Ridata a király! Meg a Fuji és a TDK. Princotól az isten mentsen.
0
2005. május 18., szerda 14:38
Saját másolt DVD készletem: SZOBA KILÁTÁSSAL. (Mire meg akartam venni, de már sehol se volt, pedig úgy tudom, egyes készülékek vásárlásakor még ajándékfilm is volt. Még hirdettem is, hogy eredetiben keresem!)
CALIGULA (megvettem eredetiben külföldről, de szereztem belőle egy magyar feliratos változatot is. Jelenleg a felirat korrekcióján dolgozom.
LÁNGLOVAGOK: Ha megjelenik eredetiben, persze, hogy megveszem.
AMERIKAI HISTÓRIA X: ld. fentebb. Sajnos se az asztali játszó, se a DVD-ROM nem viszi a film kb. utolsó negyedóráját, így a másolt DVD-k iránti lelkesedésem máris megszűnt.
0
2005. május 18., szerda 14:29
Akkor még egy támogatója van az ötleteteknek! :)
most posts by TM
0
2005. május 18., szerda 14:26
TM írta: Nekem már volt premier előtt letöltött filmem ... és rá egy hónappal megvettem a boltban.

Lebuktam :), így már nekem is volt
0
2005. május 18., szerda 14:23
hmm, mit szólnátok ahhoz, ha végre megpróbálnánk összehozni egy nagy xpresses találkát (anno már lawnmower is, meg én is forszíroztam)? lehetne mozizzással is egybekötni, de leginkább csak traccsolni kellene. :)
0
2005. május 18., szerda 14:20
Star Warsban én is makulátlan vagyok, a hivatalos megjelenés előtt csakis moziban láttam valamennyit, utána pedig legközelebb a gyári kazin és dvd-n.
Ez nálam elvi kérdés!
most posts by TM
0
2005. május 18., szerda 14:13
Nem vagyok híve a netes-számítógépes film nézésnek... Egyszerűen a minőség miatt. Pl.: a Star Wars III-at baromira várom, de ha fizetnének se nézném meg pár nappal előbb a monitoron. A kölcsönzős dvd-ket viszont néha megírom. Nem tudok minden filmet eredetiben megvenni amit szeretnék... Viszont van olyan ismerősöm, akinek csak másolt filmjei vannak, az extrák és a képminőség nem os érdekli, és a 2.000 forintos DVD-t is drágálja. És ki van akadva ha az éppen aktuális mozisikert nem tudja dvd-n megszerezni.
Tőle szereztem meg minden idők legrosszabb kalózdvd-jét is, csak azért tartottam meg mert hatalmas poén: kamerával felvett, iszonyú képminőség, Lengyel hangalámondás (!), olvashatatlan magyar felirat, és 5.1-es hang... Hülyére röhögtem rajta magamat. (Azóta persze megvan eredetiben.)
0
2005. május 18., szerda 13:59
Helló, Dylan!
Légy üdvözölve az arc-angyalok között!
Nekem már volt premier előtt letöltött filmem, amit aztán megnéztem (nem egyszer) moziban, majd lemásoltam a tékás filmet, és rá egy hónappal megvettem a boltban. Ha már az ember hülye, akkor legalább legyen alapos!  :)
most posts by TM
0
2005. május 18., szerda 13:54
Nekem 55 kilót sikerült fogynom. Ha belegondolok könnyebb volt, mint előtte felhízni 65-öt! (és olcsóbb is...)
most posts by TM
0
2005. május 18., szerda 13:50
Ezt én is így szoktam. Átírom, és ha van pénzem megveszem az eredetit, az írottat meg elajándékozom. Kb. 60 eredeti filmem ven, és 80 írott. De lassan csökken az arányuk. Viszont azokat a filmek megmaradnak írottan, ami nálunk nem jelent meg. pl: 101 kistutya, The thing stb.
0
2005. május 18., szerda 13:31
majd még egy huszassal később, ok? :)
0
2005. május 18., szerda 13:30
hmm, másolt dvd-k... a kb. 85o filmből álló gyűjteményemben most már csupán 3o-4o másolt lemez található, ezek is azért olyanok, amilyenek, mert sehol a világon nem lehet őket elérni ilyen formában (szinkronnal, vagy gyakoribb esetben magyar felirattal ellátott, csak külföldről beszerezhető kedvenceimről van szó). kb. egy éve még legalább 1oo-12o másolt dvd-m volt, ezeket idővel szerencsére sikerült eredeti változatokra lecserélni, vagy csak simán elajándékoztam őket. sz al én nyugodtan alszom. :)
0
2005. május 18., szerda 13:15
Na akkor én is dobok fel egy képet: Az előtérben vagyok láthotó. Aki integet az egyik legjobb haverom.

Bemutatkozás:
22 éves vagyok, Lentiben élek (a kép is ott készült, a strandon, a Szent György energia parkban - ha valakit érdekel), Pécsen járok fősulira, számtech szakra. Kb: 1997-ben jöttem rá hogy imádok moziba járni, azóta a filmőrületem komoly szenvedéllyé nőtte ki magát, ami szinte minden időmet leköti. Ha éppen nem dvd-zek otthon, akkor valami filmes magazint, könyvet, vagy weblapot olvasok. Minden féle fajta műfajt szeretek, de főleg a sci-fit (2001, A.I., Kapcsolat). Egyébként ugyanúgy tudok lelkesedni egy 1895-ös mozgóképért mint egy Gyűrűk Uráért. Leginkább az olyan filmek érdekelnek (klasszikusok) amikhez nem igazán tudok itthon hozzájutni, vagy a manapság olyan divatos animék.

Fősulis révén sajnos nem vagyok olyan anyagi helyzetben hogy dögivel rendeljem ezeket a filmeket látatlanban, vagy külföldről. Azért így is van egy 130 db DVD-m. Töredelmesen bevallom ezek között bizony másoltak is akadnak (Kb.: 20-30 db.) Amit természetesen majd egyszer eredetire is akarok cserélni.

Beszélhetnénk most erről a kényes témáról is. Kinek hány másolt DVD van a gyűjteményébe, és miért. Én mint írtam anyagi okokból egy egy film megjelenésénél eldöntöm hogy megéri az árát, vagy - ideiglenesen - csak egy másolás lesz. Szóval nem vagyok az a gátlástalan DVD kalóz, aki premier előtt filmeket a netről tölt le, meg ilyesmi. Ti hogy vagytok a dologgal?

0
2005. május 18., szerda 13:04
Ugyen már! Ennyiért? :)))
Meg különben is ez már elévült, eltelt 10 év. Nem? :))))
Remélem a jogi ismereteim nem koptak meg, és azóta nem változott meg a törvény, mert akkor én is nagy zűrben vagyok. :D
0
2005. május 18., szerda 12:51
a sok dvd vásárlás után már neked se jut pénzed kajára? :) norbi után szabadon te is feltehetnél egy előtte-utána összehasonlítást.
0
2005. május 18., szerda 12:40
lásd a topiknyitó hozzászólást! igaz, azóta jó 2o kilóval megkönnyebbültem, s nem biztos, hogy beazonosítanak, de ha karen sisco lesz a rendőrbíró, aki vigyáz ránk, akkor önként feladom magam és felőlem bárhová mehetünk a rabomobillal. :)
0
2005. május 18., szerda 12:22
Már kaptam is egy fülest holmi rajtaütésszerű szervezkedésről. Az akció fedőneve: HMPLXDP. :)
0
2005. május 18., szerda 12:06
Jól beszélsz, Angelus!
Lássuk a többi hamisító képét is!
Nehogy már egyedül vigyenek a Gyorskocsiba! Ma este például már tudják,hogy hol csaphatnak le rám! :)
most posts by TM
0
2005. május 18., szerda 11:45
tényleg eltértünk egy kicsit

Más: mit szóltok azokhoz a tékákhoz, ahol a VHS-ek 50-70%-a, a DVD-k 90%-a másolt? (Konkrétan egy Budán található egység ilyen) Engem mélységesen felháborít a dolog - de haverom dolgozik náluk, ezért nem nyomom fel őket (mivel nem is államellenes összeesküvés, ilyen kötelezettsége senkinek nincs is). Ha az ASVA (vagy hogy hívják a filmes csendőrséget) komolyan gondolja, és nem csak a kamerázó amatőrök lebuktatóinak adna jutalmat, akkor talán az ilyeneket is lebuktatja valaki (nekem speciel a júdáspénz sem szimpatikus, de ha a profikat üldöznék, és nem az amatőröket, akkor el tudnám fogadni (a rendszert, nem a pénzt))
0