Furcsa, nekem a broadcast technológia még mindig működött... Az egyik kábelen fogható tematikus csatorna stúdiójában használnak CP dobozt használnak, ők sem panaszkodtak még.
Más: VHS-t még én is másoltam. Ehhez nyújtott segítséget a baráti társaságban az a régi lejátszó VHS, amely egyszerűen nem vitte át a Macrovision jeleket :)
Kicsit más: ugyan nem másolok DVD-t (még szinkron hiányban sem, pedig történelmi okokból szinkron-hívő vagyok), de édesanyámnak azért, biztos ami biztos Nintaus DVD lejátszót vettem (menüből kikapcsolható a Macrovision:)
0
2005. május 18., szerda 10:43
16970
Kicsit eltértünk a topic lényegétől, nem? :) Persze engem nem zavar. :)))
0
2005. május 18., szerda 10:42
17243
az egyik barátomnak volt egy olyan videója, amely többek között képes volt digitális zoomra, s mikor az ember ezt a funckiót aktiválta, akkor első lépésben a videó csak átkódolta digitálisan a filmet, de még nem zoomolt bele. na most, ennek az lett az eredménye, hogy a kép kicsit pixelesebb lett, mozgalmasabb jeleneteknél szétesett, viszont a nem látható részeket is kivágta - a macrovisionnal együtt. ezért a masináért mindig képes voltam elbumlizni komáromba (tatabányától kb. 4o km), s csak utána a tékába. :) szerencsére később sikerült beszerválni egy kis szerkezetet, amit beaplikáltunk a két videó közé és bye-bye macro.
0
2005. május 18., szerda 10:24
52684
Valószínű sok ilyen extrára közömbös vásárló van, mert a kiadók mostanában mintha nekik kedveskednének! A másik témához meg csak annyit, hogy igazából a filmforgalmazók károsítanak meg minket, hiszen ha gyárilag lenne minden lemezen szinkron, akkor nem kellene pluszköltségként saját magunknak létrehozni a magyar verziót! :)
most posts by TM
0
2005. május 18., szerda 10:09
7151
Szia TM!
Te olyan vagy, mint én. Engem se furdal a lelkiismeret, hogy a legálisan vásárolt feliratos filmjeim némelyikére szinkront bűvészkedtem. Az emlegetett haverom végezte el ezeket az akciókat: ő nem nagyüzemi másoló, sőt, az ízlése is jócskán eltér az enyémtől. Viszont teljesen kétségbeejt az olyan beszólásaival, hogy minek az extrák egy DVD-re, kit érdekel, hogyan készült a film, pláne az, hogy kikkel és milyennek akarták eredetileg stb. stb.
0
2005. május 18., szerda 9:51
52684
Én abban az időszakban berendeztem egy itthoni videotékát másolt filmekkel, hiszen - ahogy Field is említette - nem igazán volt lakossági piac. A kazettákhoz volt tok és színes-lézernyomtatós borító is! Dvd -t csak abban az esetben szoktam másolni, ha olyan filmről van szó, ami nem beszerezhető, elfogyott vagy pl. szeretném szinkronnal, de boltban csak feliratosan létezik. Ilyenkor megveszem a filmet a jobb minőség, extrák, borító stb.. miatt és ha tudom beszerzem a szinkronizált változatot is (innen-onnan) Ezesetben még lelkiismeretfurdalásom sincs, hiszen megvásároltam az eredetit! A nagyipari, üzletszerű másolókat nem szeretem! Az esetek többségében fogalmuk sincs a filmekről, az alkotókról, csak azért utaznak most dvd-ben, mert ebben van a pénz!
most posts by TM
0
2005. május 18., szerda 9:08
7151
DVD-t én se másolok, sőt, most már VHS-t se. Egykoron viszont muszáj volt, mert a filmek iránti rajongásom némileg hamarabb keltezésű, mint a DVD formátum hazai megjelenése, a megvásárolható videókazetták kínálata pedig finoman szólva is szegényes volt. Gondolom, a videót se csak azért találták fel, hogy a készüléktulajdonosok kölcsönzött kazettákat tudjanak rajta nézni... A Macrovisiont egyébként igen hamar fel lehetett törni: barátom videóján ehhez elég volt a bemeneti nyílásoknál valami kötést vagy mit felcserélni. A kiadóknak és a tékáknak nyilván megérte a Macrovision: én például az eljárás bevezetése után semmit nem kölcsönöztem ki, a haverom viszont mindent felvett nekem is. Nem teljesen önzetlenül, de nem pénzt kért, hanem a lemezgyűjteményemre szabadult rá cserébe. Szóval a videós feketepiac szerintem azóta is hálával emlegeti a Macrovision kitalálóját és bevezetőit...
0
2005. május 18., szerda 9:01
7151
Ez érdekes, mert én mindhármat át tudtam másolni, mivel még nem voltak védettek. Nekem is megvan mindhárom, de egyiket se láttam már évek óta. Persze csak VHS-en.
0
2005. május 18., szerda 2:12
213
/off/ csak azok többnyire nem működnek :)) /on/
0
2005. május 18., szerda 0:15
332
Nekem ugyan nincsen (nem szorulok rá, részint nem másolok SOHA filmet (0db másolt DVD-m van), részint van a cégnél kis videostúdió - leegyszerűsítve a stúdiókban alapból lecserélik a szinkronjeleket, a másolásvédelem pedig azokon csücsül), de hasonló (önmagában legális) készülékek boltban kaphatóak - pl. a Canopus-nál láttam egy helyre kis dobozt néhány éve.
0
2005. május 17., kedd 23:45
1431
"képkábelnél szétbontott scartos átjátszó közepébe illesztettem be két jackdugóval, így a másolásvédelem nem hatott meg"
Egy (nem mondom, hogy szép) nap ugyanigy jártam énis: nagy lendülettel másoltam át magamnak a filmet, visszavittem a tékába, majd otthon 1,5 órán át bámultam a fel-le vibráló zebracsikos sorompókat, enyhe sokkal az arcomon. :) Aztán előszőr olyan macerás dolgokkal próbálkoztam, mint pl. kamera a TV elé (muszáj volt egy akkori kedvencem - amire már nem emlékszem pontosan, melyik is volt - miatt ilyen hadműveletekkel trükköznöm), csak utána jött a dekóder. Pontosan ugyanolyan, mint TM-é, legalábbis ahogy leirja, én a bazárban találtam rá a hirdetésre, egy kis maszek cucc, de nagyon preciz volt.
0
2005. május 17., kedd 23:41
16970
Nekünk a Lánglovagok és az Alien volt ilyen. :) Meg a Tökéletes Katon. Ez még mindig megvan. :)
0
2005. május 17., kedd 23:24
52684
Ennyi év távlatából már bevallhatom, hogy volt egy kódfeltörő kis masinám, amit egy képkábelnél szétbontott scartos átjátszó közepébe illesztettem be két jackdugóval, így a másolásvédelem nem hatott meg! Persze már akkor is olyan balek voltam, hogy csak saját célra másoltam, nem másnak üzletszerűen... Ja, mégcsak annyit - ez itt nem a reklám helye! - hogy ezt a decodert a Magyar Televízió alulfizetett technikusai gyártották! Mea culpa!
most posts by TM
0
2005. május 17., kedd 23:16
7151
Én A SZÖKEVÉNY-nyel jártam ugyanígy. Elég genyó eljárás volt ez a másolásvédelem, mert nem tüntették fel a kazettán, tehát az ember készülékhibára gyanakodott elsősorban, esetleg szervízbe ment, netán házhoz hívott szerelőt a semmire, de nem ingyen... Mondanom sem kell, hogy a Macrovision elterjedése óta a lábam nem tettem be videótékába. Az eljárást azért éreztem szemétségnek, mert ellentétben a DVD piaccal, a VHS-nél nem volt olyan alternatíva, hogy ami kell, azt megvehetem másolás helyett.
0
2005. május 17., kedd 23:06
17243
emlékszem, anno a tökéletes célpont volt az egyik első olyan film, amit elláttak macrovision másolásvédelemmel. lemásoltam a kazit (ehem) és azt hittem, elromlott a videóm. :)
0
2005. május 17., kedd 23:00
3945
hú, régen az nagyon tökös volt. az egész van damme életművet végignéztük annak ellenére, hogy az egyfejes akai video nehezen birkózott meg a tékés kazettákkal. hát még, ha másolt is volt. :)
0
2005. május 17., kedd 22:14
41
"Viszont elárulom, hogy jópár filmet átmásoltam magamnak akkoriban otthon, mert tetszettek."
Akkoriban mindenki ezt csinálta. :) Pont a hétvégén találtam meg a Tökéletes Katonát, ami az egyik ilyen tékás kalandból szárámazik. A hangja alig hallható, mert elnyomja a sistergés. :))
0
2005. május 17., kedd 22:08
984
Egyik sem vagyok a három említett tag közül. ; )
Egy tök átlagos, mániákus filmőrült voltam már akkor is. Viszont elárulom, hogy jópár filmet átmásoltam magamnak akkoriban otthon, mert tetszettek. De ez titok!!!
Ja, és volt egy szigorú főnökasszonyotok is, igaz? /aki talán nem is volt annyira szigorú../
0
2005. május 17., kedd 21:20
3945
komolyan mondom, öröm olvasni, hogy végre arról szól ez a fórum, amire hivatott. csak így tovább! :)
0
2005. május 17., kedd 20:56
52684
Emlékszem Rád, sajnos a név már nem ugrik be, (meg az amúgy sem publikus) de akkoriban sem tudtam mindenkiét, mivel egyfajta konvertáláson esett át mindenki, aki odajárt. Csak így beszélgettünk, hogy visszahozta a 104-es az 1700-ast (Tóth Ervin az Aladdint ), késik az 500-as (Varga Robi) vagy hogy megint elvitt egy rakás filmet a 2878-as (Zalaba Feri)! :)
most posts by TM
0
2005. május 17., kedd 20:11
984
img180.exs.cx/img180/4873/fenykep8fq.jpg
Elvileg működik még...A napszemüveges vagyok én. Akkoriban sokat jártam videotékába és mert a Tiétek volt a legjobb a városban, hát összefutottunk "néhányszor".
Ilyenekről beszélgettünk pl, hogy: depeche mode, Bonanza banzai búcsúkoncert, helyi dm klub, stb...
0
2005. május 17., kedd 19:58
52684
Ki vagy Te?!
most posts by TM
0
2005. május 17., kedd 19:55
17243
de bizony ott volt. :)
0
2005. május 17., kedd 19:52
984
téglagyári megálló:
Szerintem én ismerlek Téged. Véletlenül nem Tatabányán volt az a videotéka? És mondjuk a 80-as évek végétől a 90-es évek közepéig lehetett Veled filmrajongani?
0
2005. május 17., kedd 19:37
52684
Köszönöm!!! El sem tudom mondani, mennyire jól esik amit írtál! Igazán nem kellett volna......ilyen hamar abbahagynod! ;)