Keresés

Csodálatos Júlia

2005. június 2., csütörtök 14:22
Helló!

Gondoltam beköszönök. :) A tanulás fordítottan arányos a fórumozással. Mért nem lehet mind a kettőt egyszerre csinálni??? :)))

TM! Szép hosszú hozzászólást írtál. :) Grat. És kösz, hogy szurkolsz szombatra. Elkellene, bár ez a Kiválasztás elég érdekes tárgy, meg érthető is a maga módján, de kicsit bonyolult. Majd csak összehozok egy 4-est minimum. :)))
Franciaország valahogy nem vonz, sosem érdekelt. Inkább az írek! :)
0
2005. június 2., csütörtök 14:20
filmes körökben valóban az alien kreatúrái miatt ismert leginkább ez a svájci képzőművész, aki festészet és szobrászat mellett bútortervezéssel és építészettel is foglalkozik. hasonlóan sokoldalú (és aberrált :), mint salvador dali volt.

nézzetek körül a hivatalos honlapján!

ez a svájci múzeum bejárata:

0
2005. június 2., csütörtök 14:17
elnézést, elírtam! nem guger, hanem giger. :)
0
2005. június 2., csütörtök 14:17
Bocs, azért írtam gugert, mert jamamura is azt írta. :-(
Jaj, ne is mondd, TM, Krétán én is ellaknék, azt hiszem. A görögök nagyon tudják, hogy kell élni, azt én is észrevettem, és persze a turizmusnak köszönhetõen meg is engedhetik maguknak a sziesztát. :-) Igen, az az ország gyönyörû, a mediterrán hangulat, a tengerpart ... mindjárt indulok csomagolni, és megyek! :-)
Párizs is gyönyörû lehet. Most én is voltam pár helyen, ami filmekben elõfordult, itt rengeteg van, egynek pl. csak a Covent Garden piacot említem Londonban, ahol a My Fair Lady piaci jelenetei készültek. Jó érzés olyan helyeken lenni, ahol elõtted filmtörténeti pillanatok zajlottak.
Legszívesebben felkerekednék, és csak utaznék, utaznék ... Bár igaz a mondás (most értem igazn), hogy "mindenhol jó, de legjobb otthon. " :-)
0
2005. június 2., csütörtök 14:03
Floridában Miami mellett Bocaratonban nekem is laktak ismerősök, de azóta eléggé elítélendő módon hazaköltöztek! Most Agárdon laknak...
Normandiát nagyon várom, és a Mont St. Michel apátságot is újból meg szeretném nézni! Azt tudtad, hogy erről a gótikus "csodáról" mintázták a Gyűrűk ura-beli Minas Tirith-et? Asszem, az Eiffel-torony megmászása sem hagyható ki, itt is már kétszer voltam és egyszer sem álltam sorba! A magasság néha előnyt is jelent, nem mertek kötözködni! :) A Louvre-ban is mindig van látnivaló! És este egy hangulatos kis kiülős borozgatás a Pantheon melletti hangulatos negyedben, hmmm! - Cartier Latin - itt forgatták anno a Házibuli című filmet is!
Persze Prágában is rendesen szét fogunk nézni bizonyosan! A Belváros már tucatnyi filmből visszaköszönt, jó lesz végre élőben taposni az utcaköveket! Remélem Tom Cruise nem köpködte szanaszét a robbanós rágógumijait!
Görögországban kétszer annyi időt töltöttünk már, mint franciában.
Először a buszfílinges Olympic Beach, majd az Athén alatti Tolo (a peloponészoszi-félszigeten) következett. Aztán a nászutunk, immár Krétán, majd legutóbb szintén Krétán voltunk, ez tavaly nyáron volt.
Kréta álmaim egyik helye, ha azt mondanák, hogy választhatok a modern élet vívmányai (ebbe most aztán érts bele mindent!) és a nagyvárosi lét, vagy pedig a görög ráérős életforma, a tengerpart, és az olajfaszürettel szinte az egész évi szükséget kitermelő vidéki léttel, akkor már holnap csomagolnék! A természet, a tenger, az emberek, az az isteni fenyő-, oregano-, (meg még mi minden) illat kenterbe vág bármit ami - per pillanat -  itthon körülvesz!
Na most aztán jól kiírtam magam, elnézést! :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 14:02
Írtam egy hosszabb litániát is, előre elnézést a hosszért! :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 14:02
Nem guger, hanem Giger!
Egy betegarcú - és agyú - svájci képzőművész H.R. Giger, aki az Alien-sorozat lényeit is megálmodta! :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 13:55
Mi a tököm az a guger-múzeum?? (Bocs, csak TM szavait idéztem, mikor nem tudta, ki az a László Zsolt) :-))
0
2005. június 2., csütörtök 13:53
Hiába! Ezek a Giger-kreatúrák szörnyen vonzóak! :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 13:39
a nyár végén mi is megyünk franciaországba (ugye süti? :), s jellemző módon átugrunk majd a szomszédos svájcba is a guger múzeum kedvéért. :)) komolyan, nem viccelek.
0
2005. június 2., csütörtök 13:28
Ne haragudj, kedves TM, késõbb visszanézek. Most mennem kell! Ne felejts el azért! :-)
0
2005. június 2., csütörtök 13:12
Prágábe mész, és az Alien a legfontosabb. Jellmzõ! :-)))))
De jó neked, hogy mehetsz hozzájuk Franciao.-ba. Oda én is kinéznék egy kicsit. :-) Nekem meg vannak rokonaim Floridában, hátha egyszer kijutok oda is. Csak a repülõjegyet kéne fizetni, de az épp elég. :-(
0
2005. június 2., csütörtök 13:05
Semmi gond! Az utazásról még annyit, Szlovákiába már persze voltam én is, csak az már olyan, mintha a szomszéd megyébe mennénk át!
Most tervezünk egy prágai utat, jellemző módon leginkább az éppen ott lévő Giger-féle Alien meg egyebekkel megspékelt kiállítás miatt vagyok besózva! Augusztusban meg újból irány a franciák, két hétre, lesz benne Párizs, meg Normandia (sajnos "csak" ezen a két helyen laknak ismerőseink! :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 13:02
Most is majd néha ki kell mennem, de aztán majd mindig visszajövök, és megnézem, írtál-e valamit. :-) Emiatt a munka miatt nem tudok rendesen fórumozni. :-(
0
2005. június 2., csütörtök 12:53
Hát igen. :-) Világlátott nõ vagyok. :-)))
Nekem meg közben a csajokkal volt dolgom, azért mentem ki. Jó néha kimenni kicsit a levegõre, mi? :-)
0
2005. június 2., csütörtök 12:51
Te kis világjáró! :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 12:50
itt vagyok, csak klementem újságért, de jó volt a levegőn!:)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 12:40
Ja, és Szlovákia.
0
2005. június 2., csütörtök 12:39
Én voltam:
Anglia, Ausztria, Csehszlovákia, Hollandia, Görögország, Svájc, Horvátország, Németország, Olaszország (csak 1 napot).
Franciao.-ban sajnos nem.
0
2005. június 2., csütörtök 12:37
TM!
Itt vagy még?
0
2005. június 2., csütörtök 12:27
Szia, sok sikert szombatra! :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 12:25
Most elköszönök!
Megyek tanulni. :(
Pápápá....
0
2005. június 2., csütörtök 12:22
Én voltam:

Németországban (legalább 8-szor, apa kinn dolgozott)
Szlovákiában (kétszer sítáborban)
Lengyelországban (egyszer 3 napig - Auschwitzet néztük meg, meg Krakkót)
Görögországban (egyszer 10 napig nyaralni)

Németország volt a legjobb, egész nyáron kinn voltam! :)))

Nagyon el szeretnék jutni:
Spanyolország
Írország
Jordánia
0
2005. június 2., csütörtök 12:18
Ha már odáig eljutnék, mindkettőt megnézném!
Eddig "mindössze" Görögországba ill. Franciaországba jutottam el, igaz ezekre a helyekre már többször is! :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 12:18
Akkor  téged oda fizetlek be. Az se rossz, de én inkább Skóciát nézném meg. :-))
0