Keresés

Csodálatos Júlia

2005. június 1., szerda 21:54
Igen, mert Oshima filmje a szexualitás sötétebb oldalát tárta fel, amikor még a magyar közönség inkább a téma "világosabb" részébe szeretett volna elmélyedni. A szextabuk csak a 80-as évek vége felé kezdtek nálunk ledőlni...
0
2005. június 1., szerda 21:52
Valószínűleg fórumozós barátunk nem jelentkezett ki, miután elhagyta az Xpresst. Az asszonyka meg le akarta tesztelni, merrefelé kódorgott élete párja a neten... :))
0
2005. június 1., szerda 21:51
"az igazi jó házastársaknak nincsenek titkaik egymás elõtt."
Az igazi jó házastársak nem törölgetik egymás rendelését. :)
0
2005. június 1., szerda 21:50
Egy-két filmjében viszont nagyon egyéniségére szabott feladatokat kapott: a LADY CHATTERLEY mellett ilyen volt Borowczyktól a PERIFÉRIA, és Paul de Lussanet holland filmje, a REJTÉLYEK, melyben szerencsétlen Rutger Hauert őrjítette meg hideg, de mégis érzéki lényével.
0
2005. június 1., szerda 21:50
Nekem is moziban volt hozzá szerencsém! Úgy a film feléig a közönség egyre érdeklődőbb végtagokkal bámulta a vásznat, aztán indult a taccsdobásban végződő "hanyatlás". Szóval elég felemás élmény volt! :)
most posts by TM
0
2005. június 1., szerda 21:49
Na ja, nem tegnap kezdődött a filmőrületem... :))
0
2005. június 1., szerda 21:48
A SZERELMES ASSZONYOK is természetesen megvan a DVD gyűjteményemben: tavaly jelent meg Angliában. Nagyon jó film, zseniálisan adja vissza a könyvet. Két "meztelen" érdekesség a filmről:
1. Glenda Jackson volt az első színésznő, aki Oscart kapott egy olyan karakter eljátszásáért, akinek az adott filmben meztelen jelenete is volt
2. Oliver Reed és Alan Bates meztelen birkózási jelenete egyfajta mérföldkő a frontális férfi meztelenség mozgóképes megjelenítésében. A két színész felvétel előtt alkohollal oldotta gátlásait. A jelenet egyébként nagyon gazdag jelentésű: két életfelfogás feszült egymásnak akkor, szó szerint pőrén, miközben felidéződtek az antik kultúra eszményei is (meztelen birkózók), s persze a két férfi közötti látens homoszexualitást is érzékeltetni tudta Russell, anélkül, hogy ízléstelen lett volna.

A PROSTI-t is Russell csinálta, de az már a kései etaphoz tartozik, akárcsak a lADY CHATTERLEY.
0
2005. június 1., szerda 21:45
Jó meglátás. :-)
De az igazi jó házastársaknak nincsenek titkaik egymás elõtt. Vagy nem? :-)
0
2005. június 1., szerda 21:44
Sylvia tényleg nem nagy eresztés színészileg. :-)
0
2005. június 1., szerda 21:44
Megvallom, én attól félek, hogy kifognék egy olyan asszonyt, mint egyik fórumozónk neje, aki a férje háta mögött törli urának az akciós filmekre leadott rendelését. Ráadásul nem is először... :)))"

Miért kell az asszonynak tudnia a jelszót? :))
0
2005. június 1., szerda 21:43
:-))))))))))))))
Igy tudod a nevüket kívülrõl? Nem semmi. :-)
0
2005. június 1., szerda 21:43
Néznék, ha leadnák. Csak részleteket láttam belõle, sajnos. :-) Itt kint láttam DVD-n, de nem merem megvenni, hátha mégsem kellene végleg. És nem is volt annyira olcsó. :-(
0
2005. június 1., szerda 21:42
Sylvia nem volt egy nagy tragika, viszont tényleg volt neki kisugárzása. S az a szerep nagyon jól illett hozzá. Sokkal úriasszonyosabb volt, mint Joely Richardson a másik változatban. Igaz, ő eleve más felfogásban játszott...

AZ ÉRZÉKEK BIRODALMÁ-t én az Operett Színházban láttam először, mivel ott mutatták be a nyári szünet idején jó 15 éve. Képzelheted a CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ-höz szokott jegyszedő nénik arcát, mikor a vásznon Eiko Matsuda és Tatsuya Fuji belemelegedtek a dolgokba...
0
2005. június 1., szerda 21:41
Jujj, Te ilyet is nézel? :)
most posts by TM
0
2005. június 1., szerda 21:39
Egyébként Érzékek. :-)
0
2005. június 1., szerda 21:34
Glenda. Megérdemli a nagybetût. :-)
0
2005. június 1., szerda 21:34
Azt én is megnézném, híres film, de sosem adják. Vajon miért? :-)
0
2005. június 1., szerda 21:33
Hát igen, az elég kínos, de nem minden nõ ilyen. :-)
Ken Russeltõl én a Szerelmes asszonyokat szeretem Alan Bates-sel és Oliver Reed-del, na meg persze glenda Jacksonnal. Jó kis film. :-)
És nem õ rendezte A prosti c. filmet (bocsánat, de ez a címe) Theresa Russel-lal a fõszerepben? Az is jó volt. :-)
0
2005. június 1., szerda 21:31
Én a Sylviásra gondoltam! És volt még egy mérföldkő az Érzékek (vagy érzelmek) birodalma, amiben volt minden, az alternatív tojásfestéstől kezdve a gésakivégzésen át a szerszámkisajátításig bezárólag! Na az akkor elég meredek élmény volt...:)
most posts by TM
0
2005. június 1., szerda 21:30
Megvallom, én attól félek, hogy kifognék egy olyan asszonyt, mint egyik fórumozónk neje, aki a férje háta mögött törli urának az akciós filmekre leadott rendelését. Ráadásul nem is először... :)))
0
2005. június 1., szerda 21:27
Ezt a feleségem máshogy mondaná...:)
most posts by TM
0
2005. június 1., szerda 21:25
Hát alaposan megszámoltam a jelentkezőket. Nem tartott sokáig. Ennyiből tényleg nem lehet választani... :)))

Egyébként igazad van: arra, hogy ócsárolják az embert, mindig akad épp elég külsős jelentkező is... :))
0
2005. június 1., szerda 21:23
LADY CHATTERLEY az nagyon király! DVD-s szexfilmgyűjteményemben két változatban is megvan: az 1981-es Sylvia Kristellel és Nicholas Clayjel, illetve az 1993-as (?) Ken Russelltől, Joely Richardsonnal és Sean Beannel. Én nagyon kedvelem Ken Russell filmjeit, s az ő változata többet átment a regényből a filmvászonra, mint a másik, de valahogy mégis a Sylvia Kristeles verzió a szívem csücske...
0
2005. június 1., szerda 21:21
Ne ócsároljátok már magatokat, úgyis mindenki tudja, hogy fõnyeremények vagytok. :-) Field is csak azért nem nõsült még meg, mert nem tud ennyi jelentkezõbõl választani. Hát igen, az agglegényélet szépségei. :-)
0
2005. június 1., szerda 21:19
Nem, a fiú gépészmérnök, a barátnõje meg azt hiszem könyvelõ. Más beállítottság, de jó fejek. :-)
0