Keresés

Csodálatos Júlia

2005. május 30., hétfő 19:22
okokokok
God! :)
0
2005. május 30., hétfő 19:21
Angelus, aranyos vagy!
Ha marad pénzem, megveszem, ennyit tudok sajnos ígérni, mert mondom, nincs olyan sok pénzem. :-(
0
2005. május 30., hétfő 19:20
Nem ártana úgy én is megvenném!
0
2005. május 30., hétfő 19:20
Nekem már megvan, bi bi bii!! 5000-ért vettem egyszer Tescoban, mert Kate Winslet miatt kötelezõ vétel volt. :-)
0
2005. május 30., hétfő 19:15
Láttam, az nekem is tetszett. Arra várok már, hogy benyomják valami kempingáras akcióba...
0
2005. május 30., hétfő 19:15
Én láttam, és láttam!!!!
Nagyon jó film!!!! :)
0
2005. május 30., hétfő 19:14
Ismerem az Amazont thx, de benned jobban bízom, mint a postában! :)
0
2005. május 30., hétfő 19:13
Én semmit sem olvastam tõle, ideje lenne, de a személyisége nagyon szimpatikus. Láttad a Quills c. filmet? (magyar cím: Sade márki szerelmei) Ha olyan volt, akkor nekem bejön. :-) Geoffrey Rush játszotta, aki zseni egyébként.
0
2005. május 30., hétfő 19:11
Ha mégsem sikerül, Amazonon van:
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/search-handle-form/202-7602300-8785433

De kicsit drágább, lehet, hogy rosszul emlékeztem. Az 1. 34 font, de használtat kapsz már 23.50-ért.
0
2005. május 30., hétfő 19:09
Itt Magyarországon megjelent, ráadásul az elég halovány angol kiadás magyarítása, már ami magát a kópiát illeti. (Az extrák viszont a francia változatról valók.) Lassan már befejezem az erről írt DVD tesztet is, csak privát ügyeim otthon sajnos egy ideje muszáj, hogy elsőbbséget élvezzenek.

De Sade-tól ezt a könyvet pont nem olvastam, de néhány másikat igen (JUSTINE, FILOZÓFIA A BUDOÁRBAN): hát, nem az én világom, még akkor se, ha elemzői szerint őt se kell 100%-ig komolyan venni, hiszen csak provokál.
0
2005. május 30., hétfő 19:07
Angelus!
Én szívesen megelõlegezem, ha marad annyi pénzem, de nem tudhatom elõre. Ha marad, akkor megveszem, persze, aztán a találkán rendezzük. De nem tudom 100 %-ra ígérni.
0
2005. május 30., hétfő 19:03
Semmi baj. Ez nem off, erre van ez a topic. :-)
Azt nem tudtam, hogy marxista volt, ez érdekes, de attól még bírom, mert a filmjeit kell nézni, hogy azok jók-e.
Arra a SALO-ra már nagyon kíváncsi vagyok, azt lehet valahol kölcsönözni? Megvenni azért nem akarom, mert lehet, hogy nem kell végleg. Jó lenne elõször látni. Nagy botrányfiom volt, az biztos. Bár Sade márki nekem mindig is szimpatikus volt. :-)
0
2005. május 30., hétfő 19:03
Kiküldeni nem tudom, de ha meg tudnád előlegezni hálás lennék érte.
Találkán odaadnám a lóvét. :)
Tehát ezzel el van döntve a dolog.... :)
Meglepően sokat gondolkoztam rajta! :)))
9000 tényleg nem sok, de a Season1 kellene! :))
THX
0
2005. május 30., hétfő 19:00
Hát ha megtalálom, igen, csak nem tudom megígérni, hogy marad rá pénzem, az a baj, hogy mindig elmegy, és még egy-két ajándékot akarok venni. De ha esetleg ki tudod küldeni valahogy a pénzt, akkor biztosan meg tudom venni, HA látom megint.
0
2005. május 30., hétfő 18:57
Hát igen, Pasolini esetében az emberek képtelenek magukat túltenni azon, hogy marxista volt és homokos. Pedig épp azt becsülöm benne és a filmjeiben, hogy egyáltalán nem ragadt le ennél a két dolognál: elképesztően sokoldalú fószer volt. Regényeket, verseket, drámákat, esszéket írt, foglalkozott a filmelmélet kérdéseivel, újságcikkeket írt, színészi feladatokat vállalt. Szerintem ritka nagy koponya volt. Magánélete mondjuk nem azért érdekel, mert mindenáron tudni szeretném, hogy mit és milyen leosztásban csinált az ágyban mondjuk Ninetto Davolival, hanem azért, mert szerintem egy művész munkásságát azért valahol a magánélete is befolyásolja. Különben miért tanítanák mondjuk a költők múzsáit?
A sors iróniája, hogy egyetlen (utolsó) filmje, a SALO révén Pasolinit a többség egy aberrált állatként tartja számon, akit szerencsére még idejében agyonvertek.

Bocs az offért.
0
2005. május 30., hétfő 18:56
Hát, izé....nem is tudom! :)
Majd még megüzenem. Végülis 27-én van a szülinapom, kapok lóvét.... :)))
Mindenképpen szólok még ez ügyben! :)
Megvennéd?
0
2005. május 30., hétfő 18:54
Húha, ez jó kérdés, az a baj, hogy már nem nagyon emlékszem. Talán 25 font körûl volt? (kb. 9000 Ft) Szóval nem vészes, ha azt nézzük, hány DVD van benne. Csak már nem vagyok benne biztos, hol láttam. Vagy Oxfordban vagy Canterbury-ben. De biztos van máshol is. :-) Kéne mi? :-)
0
2005. május 30., hétfő 18:50
Ez nem valószínû, de megpróbálhatjátok. :-))))
0
2005. május 30., hétfő 18:50
És mennyibe mérik aztata DVD-t? :))))
0
2005. május 30., hétfő 18:49
Majd megszerettetjük veled! :)
0
2005. május 30., hétfő 18:49
Ez tényleg meglepõ, nem titkolom. Dehát ízlések és pofonok. :-)
Pasolinira büszke lehetsz, nem sokan szeretik. Én egyébként igen. :-)
De persze tudom, hogy sok mást is szeretsz, csak valahogy mindenkiben ez maradt meg. TM is ezt sulykolja belénk folyton. :-)
0
2005. május 30., hétfő 18:48
Mindegy, ha ennyit szövegelünk, úgyis mindjárt átkerül a másik oldalra. A többség meg úgyse nagyon olvas visszafelé...
0
2005. május 30., hétfő 18:47
Úgy látom, esetemben Pasolini lett a skarlátbetű... :))

Pedig rengeteg más rendezőt és másfajta filmet is kedvelek rajta meg a filmjein kívül. Pl. a KLASSZIKUS Star Wars-trilógiát is.
0
2005. május 30., hétfő 18:46
De inkább nem mondok semmit, mert vannak itt nagy rajongók. :-) Bocsi, Angelus. :-) Egyébként láttam itt egy Angel DVD-t (5-6 DVD talán?), mind a 22 rész rajta van, szép kemény tokban, díszdobozban, képekkel, kis ismertetõfüzettel, minden. :-)
0
2005. május 30., hétfő 18:44
Hát igen, de hirtelenjében csak ezt találtam. :-) Ha én szkenneltem volna, jobban sikerül. :-) Csak nem vagy te is Star Wars rajongó? Nem hittem volna Pasolini után. :-) Én amúgy nem szeretem ezt a filmet. És ez finom kifejezés volt. :-)
0