Keresés

Csodálatos Júlia

2005. június 15., szerda 1:45
Igen, eszméletlen agyuk lehet. Nem semmi. És azért érteniük kell a filmezés technikájához is, szóval ezermesternek kell kicsit lenniük. :-))
Jaj, ha ezt tudom, neked is megvehettem volna ezeket Londonban, olyan olcsó volt! :-((((
Majd Cambridge-ben meg megnezem, talan van. Megvegyem, ha van?
0
2005. június 15., szerda 1:45
A színházi rendező munkája annyiból másabb, hogy ott mindig egy perspektíva van, ez adott, és ehhez kell igazítani a díszleteket a szereplők mozgását (szélesebb gesztusok stb.) szóval kicsit kötöttebb, de legalább annyira izgalmas! :)
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 1:42
Ezeket a dvd-ket magam is szeretném majd megvásárolni! A rendezők tényleg érdekes csodabogarak! Fejben kitalálják a jeleneteket, már előre lerajzolják (többnyire) és a kamerabeállításokat is fejben képzelik el, persze ez a munka során változhat, finomodhat.
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 1:35
Szóval nagyon jó volt a film, és nagyon érdekesek voltak az extrák. A legjobb az volt köztük, ami a forgatásról készült. Nagyon jól bemutatta Norman Jewison munkáján keresztül, milyen nehéz dolog egy ilyen filmforgatás. Persze mindennek tökéletesnek kellett lennie, ezért sokmindent jópárszor fel kellett venni. Az idõjárásnak is ki voltak szolgáltatva, rengeteget kellett várni egy megfelelõ naplementére és a hóra. Jugoszláviában forgatták a filmet egyébként. Lenyûgözõ volt Jewison, a rendezõ profizmusa, ahogy õ már elõre látta, milyennek kell majd lennie a filmnek, beállításokkal, mindennel együtt. A színészeknek is nagyon jó tanácsokat adott. De én mindig is ezt csodáltam a rendezõkben, hogy egy élettelen szövegbõl hogy tudnak ilyen filmet varázsolni. Szinte hihetetlen, hogy a rövid, kis jelenetekbõl, amiket felvettek, hogyan állt össze ilyen szép egésszé a film. Nagyon érdekes volt. Eszméletlen, milyen profi volt a rendezõ, és a sok táncos, színész. Nagy dolog lehet egy ilyen produkcióban résztvenni. Én nem mernék nekivágni egy ilyen projektnek mint rendezõ, és biztos lenni abban, hogy ebbõl egy filmet tudok csinálni, vállalni a felelõsséget mindenért és mindenkiért.
Most meg belenéztem a West Side Story dok.filmjébe, az sem semmi volt. Hogy ott milyen profinak kellett lenniük a szereplõknek. Nem elég, hogy profin kellett táncolniuk, még énekelni és játszani is kellett, ugye. Az egyik rendezõ, aki a koreográfus is volt, jól meghajtotta õket. Nem semmi, hogy mennyit dolgoztak egy-egy jeleneten, számon. Azt ugye tudjuk, mennyire tökéletes a koreográfia. Nagyon ott van. És így eltáncolni nem semmi, mekkora tudást és rengeteg próbát igényel. Persze kitalálni is. És ugye a zeneszerzõ munkájáról se feledkezzünk meg. És ahogy a zenéhez passzintották a táncokat .... Szóval embertelen munka.
Csak azért írtam ezt le, hogy amikor megnéz az ember egy filmet (nem én, mert én azért ismerem a másik oldalt is), akkor nem is sejti, mekkora munka van mögötte, mennyi készülés, próba, izzadtság van abban a 2 órában. Az ilyen munkát nem szabad lebecsülni. Ezért különböztetem én meg az értékes és értéktelen filmeket, ezért nem nézek tömegfilmeket, ha nem muszáj, mert hol vannak azok az ilyen profin megcsinált, ízig-vérig érzelmes és mondanivalóval teli filmekhez képest. Bocs, csak ezt ki kellett adnom magamból, annyira lenyûgözött, ahogy a kis 20 mp-es jelenetekbõl összerakták a filmet, és ahogy a sok próbát mutatták, ahol a rendezõnek semmi nem volt elég jó, és a végén olyan teljesítményt hozott ki a szereplõkbõl, amire nem hitték volna õk maguk sem, hogy képesek. Bocs a regényért. :-)))
0
2005. június 15., szerda 1:28
Végzett. :-)) Nagyon jó film volt, tényleg. Még el is sírtam magam rajta. :-)) De mindjárt kész a beszámoló, akkor elküldöm. :-)
0
2005. június 15., szerda 1:25
És most már még jobban! :)
Végzett szegény hegedűs? Miattam rongyolódik szét a lószőr a vonóján! :)
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 1:25
Egy másik ablakban írok neked egy beszámolót, mindjárt kész, azért késtem kicsit. :-)
0
2005. június 15., szerda 1:23
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
0
2005. június 15., szerda 1:22
Mintha a szívemet tépték volna ki! Deflibbrillátorként a refresh gombot használtam.
Már jobban vagyok! :))
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 1:19
Bocs, nem akartalak megijeszteni. :-)))) Nem tudtam, hogy az eltûnésem ilyen hatással lehet rád. :-)))
0
2005. június 15., szerda 1:18
Nagy itt a hőség! :)
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 1:17
Leizzadtam...:)
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 1:16
Szia! Itt vagyok, ne izgulj! :-)))
0
2005. június 15., szerda 1:14
ne hagyj itt!
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 1:14
hahó!
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 1:13
Jó estét/éjszakát minden kedves Xpress-es fórumozónak! :-)))
0
2005. június 15., szerda 1:05
Szia, Dylan!
Mi van veled? Miért nem maradsz? :-(((
0
2005. június 15., szerda 0:56
Csak beköszönök, aztán megyek is... Egy hete nem voltam itt, és simán megduplázódott a hozzászólások száma! Ez igen!

Egyébként én programozó volnék, de most kapásból nem tudnék tanácsot adni...
0
2005. június 15., szerda 0:50
Szia, Angi!
Bocs, csak most jöttem. Nem tudom, mi lehet a gépeddel, ilyenrõl még nem hallottam. ;-((( Nem tudsz egy computer-zsenit szerválni hozzá? :-)
0
2005. június 14., kedd 23:07
Sehol senki? :(
0
2005. június 14., kedd 22:24
Helló!

Kész a gépem, csak valamiért nem látja a C meghajtót, de elfut a D-ről. Láttatok már ilyet? :)
0
2005. június 14., kedd 19:27
Szia! :-)
0
2005. június 14., kedd 19:20
Inkább úgy mint tegnap, ha lehet! Addig is menj, és igazítsd meg a toalettedet!
Szia, most már tényleg! :)
most posts by TM
0
2005. június 14., kedd 19:17
Mi van itt ma? Minden/ki kétszer megy el? :-)))
Na most már tényleg megyek és felveszem a gumikesztyût. Az orvosok még nem zártak be mára? :-)
Szia, 10-kor benézek majd. :-)
0
2005. június 14., kedd 19:13
Akkor jó! Már azt hittem, csalódnom kell benned. :-)
0