Rendkívül OFF:
"Abból az álláspontból, mely az értékek alapján, az egyetemesség alapján rangsorol, a liberalizmus továbbra is kórtünet, betegség. A világ legnagyobb teoretikusai is ezt vallották és vallják ma is."
Kedves noname2, azt hiszem, rájöttem, mi irritálja sokakat a Te hozzászólásaidban: az a gőgös megfellebbezhetetlenség, amivel kinyilatkoztatod azokat (no, ezzel nem vagy egyedül, lehetséges, hogy "ezen" az oldalon is vannak olyanok, akik túl hamar lesajnálják a más véleményen lévőket).
Például: mit kell azon érteni, hogy "az értékek alapján, az egyetemesség alapján rangsorol"? Mi az egyetemes itt e földön? Mondj olyan értéket, amelynek érték voltával minden ember egyetért.
Vagy nem tudom, kik azok a "világ legnagyobb teoretikusai". Filozófusokra kell gondolni? Politikusokra? Püspökökre? Név szerint? Ilyen hangzatos mondatokat én is bármikor képes vagyok bevetni, csak minek. Ezzel együtt lehet, hogy a liberalizmus kórtünet, én nem tudom, de annál rosszabb az emberiségnek. Együttműködés, egymás megértésére és elfogadására (nem feltétlenül szeretetére) való törekvés, valamint türelem és nyitottság nélkül az emberiség hamarabb a süllyesztőbe kerül, mint egyébként.
"az a szélsőséges hangnem, amit először pont a "liberális" oldal keltett"
Javíts ki, de éppen Aurelianus kezdett el b*zizni, használt olyan hangot, amely miatt jobb kocsmákban ma már kinézik az embert a társaságból.
"csak az értékek szempontjából közelítem meg a filmet, amihez szólok"
Többször meglóbáltad már ehelyt az "érték" szót, hogy azzal sújts le a feslett erkölcsű liberális mocsadékokra, de számomra nem derült ki, Te mit tekintesz értéknek (amellett, hogy a Salot és a liberalizmust definitíve nem). Csak néhány szóban, anélkül, hogy a "nem" szót használnád, kifejtenéd? Lehet, ez közelebb visz e nem idevaló vita békés rendezéséhez.