Keresés

Ismeretlen férfi (BLU-RAY)

2016. június 7., kedd 12:27
Liam Neeson ma 64 éves, a jóisten éltesse még nagyon sokáig!
0
2014. február 18., kedd 0:44
Én is ezt írtam. :) Ismét egyetértünk.
0
2014. február 18., kedd 0:33
Ha már tegnap adta a retekklub, ideje volt levenni a rendes változatát a polcról, nem is értem, hogy maradhatott el a beszerzés idejéről tesztje. Na de ami késik, nem múlik...

Maga a film nekem már moziban is nagyon bejött, alig vártam, hogy kiadják HD-ben. Szerencsére volt akkora siker, hogy a Warner magyarul is kihozta, pedig 2011-ben nem volt ez divat. Liam Neeson gyakorlatilag átvette a korábbi akcióhősök stílusát, de ő azért (jelen film esetében, a Taken 1-2 kivétel ezalól) jóval szolidabban űzi az ipart, mint a nagy elődök.

A kiadvány maga egész jól sikerült, a képminőségbe nem nagyon lehet belekötni, leginkább annak köszönhetően, hogy új filmként jött ki. A bitrátája viszont eléggé alacsony (BD25-ös lemezre nyomták a matériát), de ez nem megy a minőség rovására, végig szép tiszta, digitális taknyolástól mentes, eredeti 2.35:1-es képarányt megőrző 1080p24 AVC enkódolást kapott.

Az eredeti dts-HD MA 5.1-es hang is hozza a kötelezőt, kiváló térhangzással, dinamikus robbanásokkal, finom környezeti zajokkal. Minden a helyén van. Magyarul nem hallgattam bele, kár lenne a film kétnyelvűségét veszni hagyni. Na meg Liam Neeson sem a neki megfelelő magyar hangot kapta, maradok inkább az eredetinél, mint már sok esetben.

Extrák terén viszont eléggé kiábrándító a helyzet, két rövid werkfilm van a korongon, amik gyakorlatilag ugyanazt nyújtják, csak más szavakkal körülírva. Az egyedüli pozitívum, hogy magyar felirattal nézhetők.

Film: 100%
Kép: 95%
Hang: 95%
Extrák: 30%
0