Keresés

A gyűrűk ura

2001. december 21., péntek 20:26

vessetek egy pillantást erre a listára:

http://us.imdb.com/top_250_films

néézétek meg, hányadik a LoTR. na, most nézzétek meg újra! :]

0
2001. december 21., péntek 0:14
baszkiii, most már tudom. :]
0
2001. december 20., csütörtök 23:31
Bazze Zalus, ezt nem mondod komolyan!!! Te totál gyík vagy :)
Csőre Gábor a magyar hangja Eric Cartman-nek a South Parkban.  Szóval: olasz, süti, faja!
0
2001. december 20., csütörtök 12:41
Bács Ferenc mint Gandalf? Inkább maradok az eredetinél. Ha valamit érdemes eredeti nyelven nézni, olvasni (a könyvet), akkor az ez. Egyébként a boxofficeguru.com 50 M$ nyító hétvégét jósól a filmnek. De messze van még január 10!
0
2001. december 20., csütörtök 10:23
a LoTR szinkrongárdája:

"A magyar változat munkatársai: Frodó - Csõre Gábor Samu - Kerekes József Trufa - Stohl András Pippin - Lippai László Bilbó - Makay Sándor Gandalf - Bács Ferenc Aragorn - Selmeczi Roland Gimli - Rajhona Ádám Legolas - Rékasi Károly Boromir - Sinkovits Vitai András Arwen - Soleczky Janka Szarumán - Reviczky Gábor Elrond - Rosta Sándor Galandriel - Kovács Nóra Ceelborn - Haas Vander Péter Haldir - Markovics Tamás Magyar szöveg: Göncz Árpád és Réz Ádám fordításának felhasználásával: Pataricza Eszter Gyártásvezetõ: Fehér József Szinkronrendezõ: Csörögi István "

imho semmi extra, olyan rossz nem lehet, habár én azt a csőre gábort nem igazán tudom hová tenni.
0
2001. december 19., szerda 23:51
10/10

és akkor kicsit bövebben a filmről. gyönyörű az egész film, fantasztikusan van filmezve, eszméletlenül jók a diszletek, a jellmezek, a szereplök jól játszanak, a trükkök a filmért vannak (végre) és nem forditva. a film zenéje mégjobban üt mintha csak cd-ről halgatja az ember. mellöztek mindenféle hoolywoodi giccset és praktikát némely jelenet közelit a horror müfajhoz. most már lassan 6 órája, hogy vége a filmnek és igazából nem vélek felfedezni benne hibákat. az egész film nagyon jól követi a könyvet persze vannak benne változtatások, de ez mind azért, hogy aki nem olvasta a könyvet az is értse miről szól aki meg olvasta nem fogja bánni (sőt). személyes véleményem, hogy 3 fajta ember fog kijönni a moziből, aki nem olvasta és tetszik neki a film, aki olvasta és tetszik a film, aki olvasta és minden egyes jelenetét szét fogja cincálni, hogy ezt igy kellett volna azt meg úgy. nekem teljesen visszadta azt a hangulatot és látványvilágot amit a könyv olvasása közben elképzeltem magamnak. végre a fantasy müfaj az őt megillető helyre került a filmek között, aminek már épp itt volt az ideje.
azt hiszem j.r.r. tolkien elismeröen bolintana, hogy szép volt, ez igen. kár, hogy már nem élhete meg.
0
2001. december 19., szerda 20:33
http://www.rottentomatoes.com/movie-1108476/
0
2001. december 19., szerda 20:32
RATING: FRESH  READING: 93%

Reviews counted: 46  
Fresh:  43  Rotten: 3

Simon: Ez pedig a rottentomatoes-ról van ahol újságkritikák alapján ítélik a filmet, és mindent lehet rájuk mondani, csak azt nem, hogy nem szigorúak;)
0
2001. december 19., szerda 16:03
A Gyűrűk ura is fanatikus film nem csoda, hogy mindenki 10-re értékelte. Az Episode I-re sem hangzott el negatív kritika 1 hétig. (Vagy ha el is hangzott azt azonnal lehurrogták.) Mert ugye azt azért elismerjük, hogy olyan film nincs amit a nézők 90%-a maximumra értékel.
0
2001. december 19., szerda 15:53
jó, sok helyütt [amerikában ugyebár] még csak reggel hat és kilenc között jár az idő.
0
2001. december 19., szerda 15:32
19.e van, pillanatnyilag 1673 ember értékelte a filmet(IMDB), ebből 1458-an 10-esre!!!

Kíváncsi vagyok, én is, hogy mit fog hozni az első hétvége neki!
0
2001. december 16., vasárnap 10:26
19-én, szerdán worldwide preimer. mit tippeltek, mennyit fog kaszírozni első hétvégén? imho, az államokban úgy 7o-8o között tekintve a hosszú hétvégét. egyébként szerintem, alulmúlja majd a harry potter bevételeit, ugyanis a LOTR rajongótáborának nagy része már kiöregedett a mozizásból és a HP most utolérhetetlenül divatos. no, de majd meglátjuk.
0
2001. december 14., péntek 22:25
Én nemrég olvastam a trilógiát, nem volt rosz, de azért nem lettem fanatikus. 1 biztos Tolkien nem volt ép. Kitalálni egy világot, nyelvvel, párhuzamos cselekményekkel, népekkel és mindezt több generáción át levezetni nem normális. Nem tudom, hogy zseni vagy őrült volt, de nagy tiszteletet érdemelt ki nálam.
0
2001. december 14., péntek 16:42
amen :)
0
2001. december 14., péntek 16:14
ne sajnálj, együtt tudok élni vele. :] egyébként ha a film tetszeni fog [és miért ne?], akkor minden bizonnyal nekiesem mégegyszer a könyveknek, lenyelem a hányingerkeltő danolást és a magjára koncentrálok. talán tovább jutok az első 3oo oldalnál...
0
2001. december 14., péntek 13:07
csak sajnálni tudlak ha halálra untad magad mert az a könyv ZSENIÁLIS.
0
2001. december 13., csütörtök 16:37
Ez is az IMDB-ről van: "Jackson's ambitious first chapter is truly unlike anything you've seen this year. George Lucas and Chris Columbus take note: this is how you deliver on a cinematic promise."
0
2001. december 13., csütörtök 15:42
még nem láttam :] [habár ha összetőrném magam, akkor megszerezhetném vacak minőségben, de kibírom januárig]. az elvárásaim óriásiak, ugyan a könyveket nem tudtam elolvasni, ugyanis halálra untam magam már az első köteten, de peter jackson nálam nagy tiszteletnek örvend. eddig három filmjét láttam [braindead, the frighteners, heavenly creatures], de mindhárom zseniális és 5 perce fantáziadúsabb, mint 5o másik film. morogtam is magamban, hogy vajh, mire lenne képes ez az ember, ha kapna pénzt... íme, most majd meglátjuk.
0
2001. december 12., szerda 23:58
Én is nagyon várom már a filmet, kb. 2 hónapja olvastam a könyvet és nagyon tetszet.
Moziban és a tévében láttam a film előzetesét. A szereplők viszonylag ismeretlenek és ez csak jót tett a filmnek. Szerintem is nagy siker lesz a Harry Potter bevételeit is megdöntheti. A teljes trilógia a Star Wars sikeréhez lesz hasonló.
Kiváncsi lennék pl. zalus véleményére is.
0
2001. december 12., szerda 23:12
"I need my mother to see this film, I need to pick up a total stranger on the street, offer her a ticket just to see her face when she's leaving the theatre. I may have given her a lifetime of. well, an experience for a lifetime. Do you hear that Peter Jackson? You may very well, with this masterpiece "

Ez nem semmi, egy Osloi filmes újságíróból ilyen érzéseket váltott ki a film:)
0
2001. december 12., szerda 23:06
Most, hogy ennyire közel van a megjelenési dátum, szeretném tudni, hogy ti, hogy viszonyultok a filmhez! Azok a szerencsések akik látták teljesen odavannak érte (az IMDB-n már most 9.5 a film jelenlegi osztályzata!!)

Mit gondoltok erről a filmről?
0